moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Voula
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

marikaity
Νεοφερμένο μέλος
τα βλεπω ολα εκει σα μαστουρωμενα...ειναι δυνατον να ειναι ολα με τον ιδιο χαρακτηρα? ησυχα και ολα καλα κ ωραια?
εμενα ο δικος μου επ' ουδενι δεν καθεται.
παντως ο κουκλος μου θα επαιρνε σιγουρα βραβειο στη κατηγορια γατες σπιτιου-γιατι ολοι μου λενε οτι εχει ριζες μειν κουν..

η λατρεια μου!!!
καλη επιτυχια δεν λεω γιατι ολα τα γατια αξιζουν βραβεια...
λεω καλη υπομονη τοσες ωρες που θα ναι εκει...
https://www.youtube.com/watch?v=zLcMk43PJ7Q
Luna
Περιβόητο μέλος
Δεν ξερω το σαββατοκυριακο ποιος θα κερδισει, ποιος θα χασει, ποιος θα παρει κυπελα και ποιος δεν θα παρει...
Παμε να δειξουμε στο κοσμο ποσο ομορφα, εξυπνα και ξεχωριστα πλασματα ειναι οι γατες...
δεν μπορουσες να το πεις πιο σωστα Γιουλινι!!!

moukelis
Επιφανές μέλος
Εχετε συμμετεχει ποτε σε εκθεση;Καταρχην απαγορευεται η χρηση ηρεμηστικων,οποτε μην ανησυχειτε,"μαστουρωμενα" δεν ειναι.Ηρεμα ζωα ειναι,που εχουν κοινωνικοποιηθει σωστα,κι εχουν εξοικειωθει με τον κοσμο και τους θορυβους.Επισης οι γατουλες στην κατηγορια σπιτιου κρινονται με βαση το χαρακτηρα και την εμφανιση τους,κι οχι τις ριζες "ευγενικης" τους καταγωγης.ελπιζω και ευχομαι να μην ταλαιπωρουνται τα πλασματα αυτα σε αυτους τους διαγωνισμους....
τα βλεπω ολα εκει σα μαστουρωμενα...ειναι δυνατον να ειναι ολα με τον ιδιο χαρακτηρα? ησυχα και ολα καλα κ ωραια?
εμενα ο δικος μου επ' ουδενι δεν καθεται.
παντως ο κουκλος μου θα επαιρνε σιγουρα βραβειο στη κατηγορια γατες σπιτιου-γιατι ολοι μου λενε οτι εχει ριζες μειν κουν..
η λατρεια μου!!!
καλη επιτυχια δεν λεω γιατι ολα τα γατια αξιζουν βραβεια...
λεω καλη υπομονη τοσες ωρες που θα ναι εκει...
https://www.youtube.com/watch?v=zLcMk43PJ7Q

Εγω ευχομαι να παρευρεθειτε φετος για να δειτε απο κοντα οτι δεν προκειται για βαναυσοτητα,και οτι ολοι αγαπαμε τις γατουλες μας το ιδιο με εσας.
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
ποτε δεν εχω παει τα δικα μου. ισως οπως λες κ εσυ δεν τα εχω κοινωνικοποιησει σωστα..τα αφηνω ελευθερα στον χαρακτηρα τους.(αδεσποτα ηταν και ειναι ολα)
ειπα οτι θα επαιρνε βραβειο επειδη ειναι ιδιατερα ομορφος και αυτη η ρατσα -μειν κουν για μενα ειναι απο τις πιο ομορφες..
οσο για τις ριζες δεν το εχω πει εγω...η κυρια νεκταρια μου το ειχε πει.
moukelis
Επιφανές μέλος
Kαι απο τοσες εκθεσεις στις οποιες εχετε παρευρεθει αποκομισατε την εντυπωση οτι τα ζωα ειναι μαστουρωμενα και δεν ειναι ηρεμα λογω χαρακτηρα;παρευρισκομαι σε εκθεσεις εδω και 10 χρονια πηγαινω και σε εξωτερικο. ισως και πριν απο εσενα.
ποτε δεν εχω παει τα δικα μου. ισως οπως λες κ εσυ δεν τα εχω κοινωνικοποιησει σωστα..τα αφηνω ελευθερα στον χαρακτηρα τους.(αδεσποτα ηταν και ειναι ολα)
ειπα οτι θα επαιρνε βραβειο επειδη ειναι ιδιατερα ομορφος και αυτη η ρατσα -μειν κουν για μενα ειναι απο τις πιο ομορφες..
οσο για τις ριζες δεν το εχω πει εγω...η κυρια νεκταρια μου το ειχε πει.
Σιγουρα δεν εχω παει σε τοσες εκθεσεις οσες εσεις,αλλα απο την πρωτη φορα που πηγα καταλαβα οτι προκειται για μια εκδηλωση στην οποια αν τα γατακια ειναι κοινωνικοποιημενα ουτε στρεσσαρονται,ουτε αγχωνονται.Και περσι μαλιστα με τον κεραμιδογατο μου πηγα,και καθολου δεν αγχωθηκε με την ολη διαδικασια,κι ας τον πηρα κι εγω απο το δρομο.Ουτε ειχα σκοπο να τον παω ποτε σε εκθεση ωστε να τον εχω εκπαιδευσει καταλληλα.Το οτι φροντιζουμε τα ζωα να εξοικειωνονται με τον κοσμο,τους θορυβους και τα αλλα ζωα,δεν αποτελει παρεμβαση στην "ελευθερια του χαρακτηρα τους".Ολα τα γατακια περνουν αυτο το σταδιο ετσι κι αλλιως με τη μαμα τους,ειτε ειναι ημιαιμα,ειτε ρατσας,ωστε να αποκτουν αυτοπεποιθηση και να εχουν υγιη ψυχολογια ως ενηλικα.Δεν αμφιβαλλω οτι ο γατος σας ειναι πολυ ομορφος,αλλα ομορφες ειναι ολες οι γατουλες με τον τροπο τους,ανεξαρτητως φυλης.
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
δεν τα λεω ετσι τυχαια.
ολες οι γατες ειναι ομορφες αλλα καποιες ειναι ομορφοτερες απο καποιες αλλες.
αντικειμενικα.αλλιως δεν θα γινοντουσαν και οι εκθεσεις.
καλη σου μερα.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω παντως περσι που ρωτησα δεν εκανε να τους δωσουμε ουτε calmivet,ουτε καν feliway.Στις εκθεσεις κρινεται και ο χαρακτηρας οποτε τα γατακια πρεπει να ειναι οπως ειναι καθε μερα.Επισης οι κριτες ελεγχουν τις κορες των ματιων και τα αντανακλαστικα τους για να δουν αν ειναι ολα ενταξει.Το ειδα και με τα ματια μου περσι,πως γινεται μια γατα που εχει παρει atarax να ειναι νορμαλ;μου εχουν πει κανα δυο ατομα οτι εχουν συμβουλευτει τον κτηνιατρο τους και οτι τους δινουν primperan η' atarax που κοιμιζει λιγο σε τετοιες εκθεσεις.
δεν τα λεω ετσι τυχαια.
καλη σου μερα.

Μα στις εκθεσεις μορφολογιας δεν κρινεται η ομορφια του ζωου,αλλα τα μορφολογικα του χαρακτηριστικα.Μπορει μια γατουλα να ειναι παρα πολυ ομορφη,αλλα θα παρει τους ποντους που αναλογουν στα χαρακτηριστικα της φυλης της σε σχεση με το ποσο αρτια ειναι τα δικα της.Κανω λαθος;
Και οι εκθεσεις δεν ειναι καλλιστεια,ο λογος που γινονται ειναι για να κριθει η μορφολογια καποιων γατων φυλης,και για να γνωρισει το κοινο ποσο υπεροχα ζωακια ειναι οι γατες.Καλημερα και σε σας.
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
Εγω παντως περσι που ρωτησα δεν εκανε να τους δωσουμε ουτε calmivet,ουτε καν feliway.Στις εκθεσεις κρινεται και ο χαρακτηρας οποτε τα γατακια πρεπει να ειναι οπως ειναι καθε μερα.Επισης οι κριτες ελεγχουν τις κορες των ματιων και τα αντανακλαστικα τους για να δουν αν ειναι ολα ενταξει.
Μα στις εκθεσεις μορφολογιας δεν κρινεται η ομορφια του ζωου,αλλα τα μορφολογικα του χαρακτηριστικα.Μπορει μια γατουλα να ειναι παρα πολυ ομορφη,αλλα θα παρει τους ποντους που αναλογουν στα χαρακτηριστικα της φυλης της σε σχεση με το ποσο αρτια ειναι τα δικα της.εκθεσεις δεν ειναι ,ο λογος που γινονται ειναι για να κριθει η μορφολογια καποιων γατων φυλης,.
τελικα για ποιον ειναι σημαντικο να παρει ποντους το γατι για τα αρτια χαρακτηριστικα της εκαστοτε φυλης του?
μηπως παιρνουν ποντους οι ιδιοκτητες και οχι τα ζωα?
και δεν μιλαω τοσο για τους εκτροφεις. μιλαω για ολους εμας που εχουμε μια γατα ρατσας η οχι.
moukelis
Επιφανές μέλος
Τι εννοειτε παιρνουν ποντους οι ιδιοκτητες;Ελπιζω να μη με κρινει κανεις για τα αυτια μου ή την ουρα μου αυριο!τελικα για ποιον ειναι σημαντικο να παρει ποντους το γατι για τα αρτια χαρακτηριστικα της εκαστοτε φυλης του?
και δεν μιλαω τοσο για τους εκτροφεις. μιλαω για ολους εμας που εχουμε μια γατα ρατσας η οχι.

Οσοι ερχονται απλα για τη συμμετοχη ειτε εχουν γατουλα ρατσας ειτε οχι,ερχονται για τη χαρα της εκδηλωσης.Πολλοι φερνουν γατακια που δινονται για υιοθεσια,αλλοι φερνουν γατουλες που φαινονται ρατσας και θελουν να τους το πιστοποιησει καποιος κριτης με τις γνωσεις τους,αλλοι απλα ειναι υπερηφανοι ιδιοκτητες και πιστευουν οτι στη χωρα μας οι γατες πρεπει πλεον να σταματησουν να θεωρουνται ποντικοκυνηγοι ή ζωα απλα για την αυλη.Θεωρω οτι προεχει η υγεια του ζωου,και γι'αυτο δε συστησα σε κανεναν του οποιου η γατουλα υπαρχει πιθανοτητα να στρεσσαριστει στην εκθεση,να συμμετεχει.
Περσι παντως πολυς κοσμος σταματησε στο κλουβακι του γατου μου,και με ρωτουσε τι ρατσας ειναι.Χαρηκα που απαντουσα με υπερηφανια οτι ειναι κεραμιδογατος,και τον θαυμαζαν,γιατι πολυς κοσμος σταματησε να πιστευει οτι τα ημιαιμα γατακια ειναι ψωριασμενα και ασχημα,και μονο τα ρατσας αξιζουν ενα σπιτι.Για μενα,σαν ιδιοκτητρια γατας και γατοφιλη,ειχε μεγαλη σημασια,κι εχει μεγαλη σημασια να αλλαξει η νοοτροπια αυτη του κοσμου σχετικα με τις γατες γενικοτερα,οποτε υποστηριζω καθε τετοια προσπαθεια.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
ο ΕΟΓ φροντισε και περσι και φετος να βοηθηθουν τα αδεσποτα και θα φροντιζει καθε χρονο στις εκθεσεις γι'αυτοΚαλή επιτυχία σε όλα τα φοβερά γατόνια που θα πάρουν μέρος στην έκθεση
Επίσης εύχομαι ολόψυχα μέσω της έκθεσης να βοηθηθούν κι όσα αδεσποτάκια προβληθούν για να βρουν σπιτάκι.
Δεν θα μπορέσω να έρθω και λυπάμαι πολύ που δεν θα δω όσα κορίτσια είναι εκεί (Δωράκι, Aramis, Αναστασία, Γιούλη και όποια άλλη ξεχνάω, συγνώμη).
θα μας λειψεις Γατομανα
να μην εχει emotion με παλαμακια γμτΕχετε συμμετεχει ποτε σε εκθεση;Καταρχην απαγορευεται η χρηση ηρεμηστικων,οποτε μην ανησυχειτε,"μαστουρωμενα" δεν ειναι.Ηρεμα ζωα ειναι,που εχουν κοινωνικοποιηθει σωστα,κι εχουν εξοικειωθει με τον κοσμο και τους θορυβους.Επισης οι γατουλες στην κατηγορια σπιτιου κρινονται με βαση το χαρακτηρα και την εμφανιση τους,κι οχι τις ριζες "ευγενικης" τους καταγωγης.
Εγω ευχομαι να παρευρεθειτε φετος για να δειτε απο κοντα οτι δεν προκειται για βαναυσοτητα,και οτι ολοι αγαπαμε τις γατουλες μας το ιδιο με εσας.

δεν υπαρχουν ομορφοτερες γατες κατα τη γνωμη μου....ολες ειναι ομορφες...γιατι η μετρηση της ομορφιας εχει πολλες παραμετρουςμου εχουν πει κανα δυο ατομα οτι εχουν συμβουλευτει τον κτηνιατρο τους και οτι τους δινουν primperan η' atarax που κοιμιζει λιγο σε τετοιες εκθεσεις.
δεν τα λεω ετσι τυχαια.
καλη σου μερα.

α...να παω να βαλω το κολαν μου τοτε και το μπλουζακι με τη κοιλια απ'εξω μπας και μετρησω κι εγω δηλαδητελικα για ποιον ειναι σημαντικο να παρει ποντους το γατι για τα αρτια χαρακτηριστικα της εκαστοτε φυλης του?

αστειευομαι καλη μου Marikaity...σου εξομολογουμαι οτι περσι τη καμαρωνα τη Σεμελη μου που κερδισε...ενω εκεινη δεν πηρε χαμπαρι...και φετος θα το καμαρωσω το κοριτσακι μου...ειτε κερδισει ειτε οχι και παλι χαμπαρι δεν θα παρει...
αλλα θα ειμαι σιγουρη οτι αυτη η γατα - γερη να΄ναι - μπορει μορφολογικα να κανει καποιες γεννες για να αναπαραχθουν σωστα γατακια φυλης

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Εχουμε εκθεση μαρηηηηη....αντε να παμε να ψωνιστουμε ανταμα με τα γατονια μας

moukelis
Επιφανές μέλος
Τιποτα δεν εχω να κανω,αλλα ειναι too much να φυγω απο τωρα.
Πανε να δεις το ασημενιο να σου πεσει κι εσενα το σαγονι.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
επαθα ζημια...Μαρη ειμαι ακομα στο γραφειο...Τιποτα δεν εχω να κανω,αλλα ειναι too much να φυγω απο τωρα.
Πανε να δεις το ασημενιο να σου πεσει κι εσενα το σαγονι.
![]()

και μου ηρθε εμπνευση να φτιαξω μακαροναδα με χρωμα ταρταρουγας σημερα...

με μπολικη ντοματα και καροτο

moukelis
Επιφανές μέλος
Καμε μαρη εκει ενα φαϊ ο,τι να'ναι,ετσι κι αλλιως γατοτριχες θα φαμε σημερα με πεντε φουντωτα!

Αλλοι κανουν μακαροναδα τεσσερα τυρια,εμεις θα κανουμε μακαροναδα πεντε γατια.

Luna
Περιβόητο μέλος
Και να την ειχες παθει μονο εσυ τη ζημια...
Καμε μαρη εκει ενα φαϊ ο,τι να'ναι,ετσι κι αλλιως γατοτριχες θα φαμε σημερα με πεντε φουντωτα!
Αλλοι κανουν μακαροναδα τεσσερα τυρια,εμεις θα κανουμε μακαροναδα πεντε γατια.![]()

μην με κανετε να γελαω..ειμαι και σε ξενο περιβαλλον....
θα κανετε πολυ?? να ερθω να φαω κι εγω??

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Welcome to the club..Δεν θα μπορέσω να έρθω και λυπάμαι πολύ που δεν θα δω όσα κορίτσια είναι εκεί (Δωράκι, Aramis, Αναστασία, Γιούλη και όποια άλλη ξεχνάω, συγνώμη).

mixalakis
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως, συγνώμη που ρωτάω ξανά αλλά δεν έχω ξαναπάει σε έκθεση γάτας, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς παίζει με τις ώρες επίσκεψης.
Τα γατάκια είναι στα κλουβιά τους συνέχεια από τις 11:00 μέχρι τις 18:30 εκτός από την ώρα που τα ελέγχουν οι κριτές;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool