19χρονη γάτα: έχει ή δεν έχει νεφρικη ανεπάρκεια;

kaspi

Νεοφερμένο μέλος

Η kaspi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει από Κόρθιο (Άνδρος). Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Εχω μια γατα την Φιξι, η οποια ειναι 19 ετων (14/2/08 τα εκλεισε) και ο γιατρος την περασμενη Δευτερα μου ειπε οτι εχει αφυδατωθει και μου εδωσε να της κανω 4 ενεσεις (κοκτειλ) και 3 δυναμωτικες. Επισης ανεφερε οτι ειχε αρκετη τριχα στο αντερο της (ειχε περασει μια περιπετεια περσυ τετοιο καιρο με το εντερο της). Επειδη ουρουσε πολυ, εκανε διάρροια, τηλεφωνικως (μενω επαρχια και ο γιατρος ειναι ΑΘηνα) μου ειπε οτι πρεπει να εχει νεφρικη ανεπαρκεια και να παρω τροφη Hills. Επειδη εμεις στην επαρχια ειμαστε δευτερης κατηγοριας ανθρωποι (και ζωα) επρεπε να τις παραγγειλω. Μεχρι να ερθουν, ο γιατρος μου ειπε να της δινω κοτοπουλο διπλοβρασμενο για να φυγουν τα λιπη κλπ. Το θεμα ειναι οτι το βαρεθηκε 4 μερες το ιδιο πραγμα. Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να της δωσω?
Επισης πλεον δεν ουρει πολυ και δεν εχει διαρροια. Ειναι η 4η μερα που της δινω κοτοπουλο και απο την 2η σταματησαν τα συμπτωματα.
Σημερα εκανα την αμαρτια και της εδωσα κονσερβα.
Η γατα μενει μεσα στο σπιτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρασμενο κιμα με ριζακι??? η κορινθος ειναι κοντα στο λουτρακι???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάγνωση από τηλεφώνου και μάλιστα για κάτι τόσο σοβαρό όπως η νεφρική ανεπάρκεια, δεν γίνεται.
Τη γατούλα πρέπει να τη δει όσο πιο σύντομα γίνεται ένας κτηνίατρος, να της βάλει ορό (αν είναι όντως αφυδατωμένη), να την εξετάσει, να τη διαγνώσει και να σας δώσει τη θεραπεία που χρειάζεται.
Στο μεταξύ, νομίζω κι εγώ πως το κοτόπουλο μάλλον είναι το καλύτερο που μπορείς να της δώσεις... Το πολύ πολύ, αν δεν το θέλει, ανακάτεψέ το με μια κουταλίτσα κονσέρβα, για να πάρει τη μυρωδιά.
Εύχομαι να 'ναι περαστικά!:)

παντος αν ειναι κοντα σου το λουτρακι υπαρχει ενας κτηνιατρος που συνεργαζεται με το σιτε.καλο θα ηταν καποια στιγμη να της κανεις και εξετση αιματος για να δεις αν οντος εχει κατι στα νεφρα η κατι αλλο.19 ετων ζωη να χει!!!!!

Το Λουτρακι απεχει μολις 6χλμ απο την Κορινθο. Θα ηθελα ονομα και τηλεφωνο, αν τα γνωριζεις.
Τι ειναι το "σιτε"?

Καλημερα :) για γατα με νεφρικη ανεπαρκεια μπορεις να της δινεις κοτοπουλο βραστο με μακαρονια μαζι λιγο ασπραδι αυγου η συκωτι με ρυζι λευκο:) η ποσοτητα του κρεατος δεν πρεπει να ξεπερνα τα 25-30 γραμμ. επισης μπορεις να ριχνεις και λιγο ζωμο κρεατος. Για να τεθει σιγουρα διαγνωση πρεπει να γινουν εξετασεις αιματος. Στην κορινθια υπαρχουν περιπου 15 κτηνιατροι ολο και καποιος θα ειναι κοντα σου :hmm:

το σιτε ειναι to site εδω ο ιστοχωρος και ο κτηνιατρος που σου ελεγα μολις σου απαντησε.
!!!! ελπιζω να επικοινωνησατε!

τηλεφωνο ελπιζω να εχουν οι moderators εγω δεν το γνωριζω...:(

19 ετών είναι πολύ μεγάλη σε ηλικία, η νεφρική ανεπάρκεια είναι ένα πολύ σοβαρό και απόλυτα φυσικό επακόλουθο:/:.

Αν θέλεις να δώσεις έστω και λίγη παράταση στη ζωή της θα πρέπει να βρεις οπωσδήποτε γιατρό όσο μακρια και αν είναι...

Τί απέγινε η γατούλα? Σε νιώθω γιατί & η Μαίριλυν "έφυγε" στα 16 της (βέβαια ήταν κυρία μέχρι το τέλος που ήρθε μέσα σε μερικές ώρες), και το Τιγράκι μου είναι τώρα στα 17 (αλλά χαίρει άκρας υγείας)
Εύχομαι ότι καλύτερο

Θελετε να βαλετε καμμια φωτο απο τις υπερήλικες γατουλες σας καπου να δουμε πως ειναι?

Η Φιξι αποτι φαινεται ειναι μια χαρα. Ισως ηταν κατι περαστικο. Ο Κτηνιατρος προσπαθησε να της παρει αιμα για εξετασεις αλλα δεν τα καταφερε. Αποτι την ειδε, κλινικα ειναι μια χαρα. Δεν εχει καποια απο τα συμπτωματα. καλου κακου της πηρα Hils κονσερβες αλλα δεν τις πολυτρωει. Της μαγειρευω ,συκωτι, κοτοπουλο. Μια στο τοσο της δινω και κανονικη γατοτροφη.
Οι γατες μου ειναι εδω.
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=26579

Καλωσήρθατε καιν συγχαριτήρια για τα όμορφα και μεγάλα σε ηλικία γατιά σας!:up:

Θα προσπαθήσω να βάλω photo του τιγράκη, ώστε να τον καμαρώσουν όλοι

καλησπέρα σας!!!!
για μια ακόμη φορά αντιμετοπίζω πρόβλημα με την fixi!
Στις αρχές του προηγούμενου μήνα εως τις 20/10 είχε το συνηθησμένο πλέον πρόβλημα του εντέρου (τριχόμπαλες),το οποίο το λύσαμε επιτυχώς!
Όσον αφορά το θέμα του εντέρου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (μόνο ότι πρέπει να καθαρίζω το χώμα της από τα κόπρανα αρκετά συχνά). Το κακό ήταν ότι της κόπηκε τελείως η όρεξη για ΝΕΡΟ! Το νερό που πίνει από τότε μέχρι σήμερα ανέρχεται σχεδόν στα 10ml ημερισίως! Μπόρώ να πώ ότι μου φάνηκε κάπως περίεργο, αλλά πότε δεν ήταν γατί που έπινε πολύ νερο.
Όλα αυτά τα λέω γιατί σήμερα πήγε αρκετές φορές στην άμμο της για να ουρήσει μα έκανε ελάχιστο εώς σταγόνες ούρα και σε αυτές τις προσπάθειές της ούρησε και ΑΙΜΑ!
Το ερώτημά μου είναι τώρα: Τι να κάνω μέχρι τη Δευτέρα που θα ανοίξει ο κτηνίατρος?
Της δίνω νερό με σύριγγα νερό.
ευχαριστώ!

kaspi, έτσι όπως το περιγράφεις ακούγεται μάλλον επείγον και σίγουρα επώδυνο για τη γατούλα. Στη θέση σου θα επικοινωνούσα οπωσδήποτε με τον κτηνίατρο το συντομότερο, οι περισσότεροι άλλωστε δίνουν το κινητό τους για επείγοντα περιστατικά.
Διαφορετικά, αν δεν καταφέρεις να τον βρεις, ρίξε μια ματιά στον κατάλογο των προτεινόμενων από τα μέλη μας κτηνιάτρων, εδώ. Με μωβ χρώμα είναι σημειωμένες οι 24ωρες κλινικές, εκεί θα βρεις σίγουρα κάποιον. Μην περιμένεις μέχρι τη Δευτέρα, αν είναι κάτι σοβαρό ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δεν έχει χάσει καθόλου την όρεξή της για φαϊ, παιχνίδι (αν και 19,5 χρονών), ούτε το τρίχωμά της εχει θαμπώσει. Και στο παρελθόν μου το είχε ξανακάνει και φοβάμαι μήπως είναι κάτι σε ουρολοίμωξη και ευχομαι πως όχι σε νεφρική ανεπάρκεια.
κάλεσα τον κτηνίατρό μου αλλά βρίσκεται σε μια κατάσταση συνταξιοδότησης και είναι λίγο δυσκολο να τον βρώ!
ευχαριστώ πάντως, θα φροντίσω να επικοινωνήσω με κάποιον από τους γιατρούς!

Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δεν έχει χάσει καθόλου την όρεξή της για φαϊ, παιχνίδι (αν και 19,5 χρονών), ούτε το τρίχωμά της εχει θαμπώσει. Και στο παρελθόν μου το είχε ξανακάνει και φοβάμαι μήπως είναι κάτι σε ουρολοίμωξη και ευχομαι πως όχι σε νεφρική ανεπάρκεια.
κάλεσα τον κτηνίατρό μου αλλά βρίσκεται σε μια κατάσταση συνταξιοδότησης και είναι λίγο δυσκολο να τον βρώ!
ευχαριστώ πάντως, θα φροντίσω να επικοινωνήσω με κάποιον από τους γιατρούς!

Ελπίζω να είναι όλα καλά με τη μικρή σου! :)
Όταν ηρεμήσετε βάλε μας μια φωτό να τη δούμε!!

Αγαπητή φίλη ! Σέ νοιώθω καί σέ καταλαβαίνω,διότι καί γώ έχω γάτα 19 ετών,τό Mitsouli ,καί φοβάμαι καί γώ πολύ,μήπως έχει καί η δικιά μου πρόβλημα μέ τά νεφρά της,διότι πίνει πολύ νερό,(-βέβαια δέν έχει τής δικιάς σου τά προβλήματα,αλλά πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα έχει κι αυτή, -)-καί τής δίνω εγώ ειδικές κροκέτες από τόν γιατρό μου,καί φυσικά ,φροντίζω ΠΑΝΤΑ νά έχει φρέσκο, καθαρό νερό .Οσο γιά γιατρό,καί γώ πιστεύω ότι είναι εύκολο νά βρείς .Εγώ, γιά νά πώ τήν αλήθεια,δέν θέλω νά τήν υποβάλλω ακόμη σέ τέτοιες εξετάσεις,πού μού λέει ο γιατρός μου,διότι δέν θέλω νά τήν ταλαιπωρήσω. Βέβαια, όπως ήδη σού είπα, δέν έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Σού εύχομαι ,γρήγορα νά ξεπεράσει τά προβλήματά της ,καί νά τήν έχεις ακόμη πολλά-πολλά χρόνια !:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλη μου, γραφεις μηνυμα σε αυτο το τοπικ μετα απο ενα χρονο.
Ωστοσο η Φιξι ειναι μια χαρα. Απο την εμπειρια μου, οι γατες υποφερουν περισσοτερο απο το εντερο παρα απο την νεφρικη ανεπαρκεια.
Εγω της δινω κονσερβες Hills και ΚΟΡΠΗ νερο.
Δες εδω την γατουλα μου!:)
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=26579&page=2
Ευχομαι να μην ειναι τιποτα σοβαρο για την γατουλα σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back