2 ορφανά γατάκια!

• Thread starter Thread starter Niki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Niki

Δραστήριο μέλος

Η Niki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 405 μηνύματα.
Σήμερα περπατούσα στα στενά δρομάκια του Ρεθύμνου . Και ξαφνικά βλέπω μπροστά μου δυο μωρά - πολύ μωρά - γατάκια να περιφέρονται . Σκέφτομαι αμέσως , τα παίρνω ! Αλλά μετά βλέπω μια γάτα , προφανώς η μητέρα ξαπλωμένη ακριβώς δίπλα τους . Είπα : Α , έχουν μαμά . Όμως πλησίασα πιο πολύ και διαπίστωσα με μεγάλη μου θλίψη ότι ήταν νεκρή και μάλιστα την περιτρτγύριζαν εκατοντάδες μύγες ! Είμαι απίστευτα σοκαρισμένη ! Τα γατάκια τα πήρα σπίτι μου καθώς κανείς στη γειτονιά τους δε φιλοτιμήθηκε να τα πάρει . Υποψιάζομαι ότι της έριξαν φόλλα . Πρέπει να είχαν υποθερμία από την πείνα . Ευτυχώς με λίγο γαλατάκι επανήλθε η θερμοκρασία τους και τώρα τα κρατάμε σε πολύ ζεστό μέρος . Σε μια κούτα μεγάλη με πολλά πουλόβερ . Φοβάμαι ότι ίσως δεν τα καταφέρουν γιατί είναι πολύ μικρά και χρειάζονται τη μανούλα της και το γάλα της . Λέτε να τα καταφέρουν ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλε ναι θα τα καταφερουν νομιζω με τηνξ σωστη φροντιδα θα μεγαλωσουν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πόσο μωράκια είναι; Αν λες οτι περιφέρονταν αυτό σημαινει οτι περπατούν αρα έχουν παρει ήδη αρκετα αντισώματα και δύναμη απο την μαμά τους. Με περιποιηση και συχνό ταισμα το πιθανοτερο είναι σε λιγότερο απο μήνα να παιζουν και να χοροπηδούν σαν τρελα.
Καλη τυχη σε σενα και στα γατονια σου.

Κρίμα για την μαμά τους αλλά ευτυχώς γι'αυτά που τα βρήκες. Αν μπορείς ανέβασε καμμιά φωτογραφία τους για να δούμε περίπου τι ηλικία έχουν. Όπως και να'χει αξίζει να προσπαθήσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τα γατάκια.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ! Δεν κατάφερα να τα φωτογραφήσω ακόμη . Όταν θα μπορώ θα δημοσθεύσω . Συγγνώμη που δεν ανέφερα ηλικία . Είναι μάλλον 10 ημερών . Μόλις που ξεκίνησαν να περπατάνε και άνοιξαν τα ματάκια τους . Θα βάλω όλα μου τα δυνατά για τα κρατήσω στη ζωή !

Νομίζω τα ματάκια τα ανοίγουν μετά τις 15 ημέρες...

Βρεφικό γάλα σε σκόνη πάρε!
Κι εμένα αυτό μου είπαν τα παιδιά απο το σαιτ.
Καθάριζε τους τα ματάκια αν εχουν τσίμπλες για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με επιπευφκήτηδες.
Καλή τύχη

Έχουν ελάχιστες τσίμπλες . Τα προσέχουμε πάρα πολύ κι εγώ κι η αδρφή μου . Αύριο πάμε κτηνίατρο για να κάνουμε εξέταση και να επιβεβαιώσουμε πόσων ημερών είναι .

Καλη τυχη με τα γατακια!
Ευχομαι να τα καταφερουν και να βρον ενα καλο σπιτι για την υπολοιπη ζωη τους!:)

Είναι δυνατόν να μου πει κάποιος που ξέρει αν τα γατάκια που βρήκα θα ζήσουν ? Είναι πολύ μικρά . Τους δίνω γάλα κάθε 3 ώρες 2,5 cc . Τι λέτε ? Θα καταφέρω να τα κρατήσω στη ζωή ???

μπορουν να πιουν ακομη και μεχρι 7ml διαβασα καπου αλλα αν δεις οτι δεν θελουν μην τα πιεζεις.δες και εδω
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=24187https://www.mycat.gr/forum/εδω

Τα καημενούλια μωρέ. Πάντως τώρα είναι τυχερά που βρήκαν εσένα... Χρειάζονται πολύ φροντίδα, αφιέρωσέ τους όσο χρόνο μπορείς. Είναι πολύ μικρά ακόμα αλλά πιστεύω πως μπορείς να τα καταφέρεις...

είναι δύσκολο όταν είναι τόσο μικρά.. αλλά μην χάνεις την ελπίδα.. αν τα φροντίσεις σωστά οι πιθανότητες είναι πολλές.
σου εύχομαι όλα να πάνε καλά!:)

Λοιπον , την Παρασκευή τα γατάκια παραλίγο να πεθάνουν . Τα πήγα στον κτηνίατρο και μου έδωε οδηγίες . Το ένα , το πιο μεγάλο από τα αδερφάκια δεν είβναι καλά τώρα και το μικρό όχι μόνο θα τα καταφέρει αλλά και θα γίνει πολύ δυνατό . Τους δίνω ειδικό γάλα . Υποκατάσταυο του μητρικού γάλατος που μου έδωσε ο γιατρός . Δε θα τα καταφέρει το ένα δυστυχώς ...

Μόλις έχασα το ένα γατάκι...

δεν πειραζει τουλαχιστον προσπαθησες να το σωσεις ειναι θαυμα που εζησε τοσες μερες τωρα πρεπει να δωσεις τα παντα για το αλλο κουραγιο

...............Σε καταλαβαίνω απόλυτα
Τα περασα κι εγώ.Κουράγιο, τουλάχιστον να ζήσει το άλλο.
Αντίο γατάκι:cry:

στο καλο γατακι:bye: κανε οτι μπορεις για το αλλο

Σας ευχαριστώ ... Σίγουρα καταλαβαίνετε όλοι . Τώρα το άλλο το παρακολουθεί στενά ο γιατρός κι ευτυχώς είναι πιο δυνατό. Αλλά δεν ξεπέρασε τον κίνδυνο ακόμα. Θέλει πολλή προσοχή. Θα δημοσιεύσω φωτο το βράδυ

:bye: σε καταλαβαινω απολυτα,,το εζησα πριν απο 1 μηνα και κατι ολο αυτο..το ενα απο τα 2 μου εμεινε στα χερια,,η αλλη ομως μεγαλωνει και γινεται ολοενα και περοσοτερο διαβολακι:inlove: ειναι ηδη εναμιση μηνων τωρα,,,ειμαι ξετρελαμενη μαζι της,σου ευχομαι να εχεις και εσυ την τυχη να δεις το αλλο γατακι να γινεται ενα μεγαλο μεγαλο κουτσουνακι ολο ορεξη για παιχνιδια και χαδια-θα δεις ποσο ομορφα θα σε κανει να νοιωσεις ολο αυτο--καλη σας τυχη-

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back