vicki v.
Δραστήριο μέλος
https://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=34657884
«Μόνο οι άνθρωποι των σπηλαίων φορούν γούνες»
Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
Από τη διαμαρτυρία στη Βουκουρεστίου
Φόρεσαν τις γούνες που κάποιοι φορούσαν στο παρελθόν και πέταξαν με αηδία, όταν πληροφορήθηκαν πώς φτιάχνονται. Κράτησαν ρόπαλα στα χέρια και ως άλλοι Νεάντερταλ διαδήλωσαν φωνάζοντας ότι «Μόνο οι άνθρωποι των σπηλαίων φορούν γούνες».
Τα μέλη της Οργάνωσης για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (People for Ethical Treatment of Animals) έχοντας στο πλευρό τους φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωους από την Ελλάδα «χτύπησαν» ξανά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, στην οδό Βουκουρεστίου 13, έξω από το κατάστημα Burberry ή αλλιώς «bloodyburberry», όπως ονομάζουν την εταιρεία που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί γούνα.
Οι εικόνες των ζώων που καταλήγουν να ακρωτηριάζονται μόνα τους (!) κόβοντας με τα ίδια τους τα δόντια το παγιδευμένο μέλος τους για να ξεφύγουν από τις παγίδες, οι τρόποι θανάτωσής τους στα εκτροφεία γούνας με δηλητηριώδη αέρια, ηλεκτροπληξία ακόμη και σπάσιμο του αυχένα, δεν ήταν ικανά για να συγκινήσουν τη διοίκηση της Burberry.
«Μπορεί η Burberry να είναι γνωστή για το καρό ύφασμά της, δυστυχώς όμως η χρήση αληθινής γούνας κάνει το όνομά της συνώνυμο με την καταφανή σκληρότητα και τη δυστυχία...».
«Οταν υπάρχουν τόσοι εναλλακτικοί τρόποι από την αληθινή γούνα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εσάς να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη γούνα ζώων που βασανίζονται στα σχέδιά σας. Δεν είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων. Ακολουθήστε τα παραδείγματα άλλων μεγάλων σχεδιαστών που αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αληθινή γούνα. Το γδάρσιμο της πλάτης μιας αλεπούς δεν σας κάνει σχεδιαστικές ιδιοφυΐα», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή που έστειλε η ΡΕΤΑ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2006 στην εταιρεία.
«Οι Νεάντερταλ δεν ήταν γνωστοί για την αίσθηση μόδας, την καλλιεργημένη αντίληψή τους ή τη συμπόνια τους. Στον 21ο αιώνα -με τόσες πολές εναλλακτικές δυνατότητες με στιλ και άνεση, αντί για γούνες Burberry συνεχίζει να στηρίζει μία από τις πιο αιματηρές και τρομερές βιομηχανίες στον πλανήτη», λέει η Νόεμι Βεντούρα, ακτιβίστρια της ΡΕΤΑ.
Αν αντέχετε να δείτε το βίντεο που δεν λύγισε τη διοίκηση της εταιρείας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΡΕΤΑ (www.bloodyburberry.com/videos.asp).
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/05/2007
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Το βίντεο εγω δεν μπορω να το δω..... Αλλά μακάρι να σταματήσει κάποτε ο παραλογισμός των ανθρώπων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
felix
Δραστήριο μέλος
Vicki.v σε ευχαριστώ πολύ που βρήκες τα δημοσιεύματαΚι εγώ απο την μεριά μου τα στέλνω όλα στην PETA να τα δουν και να χαρούν που πήρε διαστάσεις το θέμα!
Ψάχνω κι εγώ όλη μέρα σήμερα και βρήκα επίσης αυτά!
https://new.e-go.gr/home/article.asp?catid=7370&subid=2&pubid=107377
https://animalrightsgr.blogspot.com/2007/02/peta.html
felix
Δραστήριο μέλος
Καλημέρα για να δείτε την felix http:www.ethnos.gr/summarytwocol.asp?catid=5382&sudid=2&pubid=107377&page1=![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ποπι σε ευχαριστώ που βρήκες το δημοσίευμα!!!!
Ότι βρίσκω το στέλνω στην PETA να χαρούν που είχαμε επιτυχία!!!
ποπι σε ευχαριστώ που βρήκες το δημοσίευμα!!!!
Ότι βρίσκω το στέλνω στην PETA να χαρούν που είχαμε επιτυχία!!!
Χαίρομαι που βοήθησα έστω και έτσι,μια και σαν καινούργια στη δουλεία δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Vicki.v σε ευχαριστώ πολύ που βρήκες τα δημοσιεύματα
Κι εγώ απο την μεριά μου τα στέλνω όλα στην PETA να τα δουν και να χαρούν που πήρε διαστάσεις το θέμα!
Ψάχνω κι εγώ όλη μέρα σήμερα και βρήκα επίσης αυτά!
https://new.e-go.gr/home/article.asp?catid=7370&subid=2&pubid=107377
https://animalrightsgr.blogspot.com/2007/02/peta.html
χαχαχα η δεύτερη ιστοσελίδα είναι το blog μου

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά Σάββατο όμως να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση.
felix
Δραστήριο μέλος
Τώρα που είδαμε πως γίνεται, μπορούμε να οργνώσουμε κάτι που να προσεγγίζει αυτό που έγινε με την PETA.
Έχεις δίκιο θανάση μου.Πρέπει να την πέσουμε και στους ντόπιους, προκειμένου να ξυπνήσουν οι τρελλές που φοράνε πεθαμένα ζώα.
Το έχω στο μυαλό μου και σίγουρα θα γίνει Σάββατο για να έχουμε κόσμο!
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα πρέπει δηλαδή να μην πάψει να είναι είδηση. Γύρω από αυτό θα πρέπει να ψαχτεί το θέμα, πώς να γίνεται ώστε να είναι πάντα είδηση.
Ολο έχω την αίσθηση ότι η προβολή βίντεο θα τραβήξει προσοχή. Μια οθόνη από τη μεριά που είναι το μαγαζί και ο κόσμος να βλέπει το μαγαζί και τις εικόνες ταυτόχρονα.
Αν αυτό γινόταν και με τα τσίρκα; Από κει που θα περνάει ο κόσμος με κατεύθυνση την είσοδο να βλέπει πρώτα εικόνες με κακοποίηση.
felix
Δραστήριο μέλος
Όσον αφορά τον χρόνο που θα χτυπήσουμε, θα μιλήσω με την Carol απο το GAWF και θα την ρωτήσω τα πάντα!
Προτείνω να βαφτούμε και με κόκκινη μπογιά, σαν αίμα και να κάνουμε κατι πρωτότυπο όπως με τους πρωτόγονους.
Έχω όλη την λίστα με τα μειλ που μου έδωσε η PETA και είχα στείλει το δελτίο τύπου της διαμαρτυρίας της παρασκευής, οπότε πιστεύω οτι αν δεν έρθουν αυτοι που ήρθαν την παρασκευή, θα έρθουν όλοι οι υπόλοιποι.
Μιλάμε για τεράστια λίστα...πάνω απο 200 μειλ!!!

Κείρα
Δραστήριο μέλος
Όλος αυτός ο κόσμος που διαμαρτύρεται για τις γούνες τί φοράει στα πόδια του;

Γιατί εγώ που είμαι χορτοφάγος και δεν αγοράζω ούτε φοράω τίποτε από δέρμα έχω μεγάλο πρόβλημα να βρώ παπούτσια χειμωνιάτικα από ύφασμα ή πλαστικό.
felix
Δραστήριο μέλος
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές.
Δεν υπάρχει επιλογή, αναγκαστικά φοράμε δέρμα στα πόδια μας.
Για το καλοκαίρι δεν το συζητώ...πλαστική σαγιονάρα!
Για τον χειμώνα όμως το μόνο που έχουμε να κάνουμε (αυτό κάνω κι εγώ) είναι να περιορίσουμε τις αγορές μας.
Όλο τον χειμώνα, εδώ και αρκετά χρονια φοράω ΕΝΑ ζευγάρι μποτάκια που προσπαθώ να κρατήσω σε καλή κατάσταση.
Όταν δεν κάνει κρύο (κινούμαι με μηχανή, σπάνια αυτοκίνητο) υπάρχουν τα σπορτέξ!
Όσον αφορά τις γούνες, υπάρχει εναλλακτική λύση.Οι συνθετικές!
Όσον αφορά ένα ζεστό μποτάκι για να μην πάθει κανείς κρυοπαγήματα τον χειμώνα, δεν υπάρχει ενναλακτική..εκτός αν συνηθίσει κανείς το σπορτεξάκι με χοντρή καλτσούλα.
Αυτά είχα να πώ.

vicki v.
Δραστήριο μέλος
οπότε έχω παραγγείλει ένα ζευγάρι μποτάκια χειμωνιάτικα
από το ίντερνετ =) Είναι vegan - φτιαγμένα από υλικό που ονομάζεται pleather και είναι ψεύτικο δέρμα. Είναι πολύ ανθεκτικά, τα έχω τρία χρόνια τώρα

https://www.vegetarian-shoes.co.uk/
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Εγώ έχω κόψει το κρέας,μόνο ελάχιστο κοτόπουλο που και που, γάλα, τυρί και αυγά τρώω, (τι να κάνω είμαι λαίμαργη!), γούνες δεν φοράω, ούτε να τις δω! Σιγά το κρύο που κάνει το χειμώνα στην Αθήνα για να χρειαζόμαστε γούνα! Κάτι ψώνια στο Κολωνάκι που δουλεύω έχω δει μόνο...
Αλλά βρε παιδιά, δεν μπορώ να κυκλοφορώ με υφασμάτινο all star στο γραφείο και το πλαστικό παπούτσι μου μυρίζει απίστευτα και κολλαει στο πόδι! Έχω όλη την καλή διάθεση όχι απλά Vegeterian αλλά και vegan να γίνω, αλλά μη μου κόψετε και το δερμάτινο παπούτσι! Σοβαρά τώρα, με κάνετε και νιώθω πολύ άσχημα....

Κείρα
Δραστήριο μέλος
Κι οσο για την δουλεια που λετε πρεπει απλως να επιβάλεις τις αποψεις σου. Εγω είμαι δικηγόρος και κυκλοφορώ ανάμεσα στους κουστουματους με τα ορειβατικά και με κοιτανε σαν να ειμαι απο τον Αρη.

Αν δεν ημουν έτσι δεν θα μου έκανε καρδιά να διαμαρτυρηθώ για τις γούνες φορώντας δερματινο μπουφάν ή μποτες. Αλλά χαίρομαι που πολλοί το κάνουν, αλλίως θα ειμασταν μόνο μια χουφτα τρελοί
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Τι να σου πω! Εγώ αν έρθω στο γραφείο (εταιρεία Χρηματοικονομικών Συμβούλων) στο οποίο εργάζομαι ως Προσωπική Βοηθός/ Ιδαιτέρα του Διευθύνοντως Συμβούλου, με ορειβατικά ή all star ή πλαστικό πέδιλο, μάλλον θα μου ανακοινώσουν απόλυση. Πρέπει να είμαστε ντυμένοι καλά. Οι άνδρες όλοι κουστουμαρισμένοι και γραβατομένοι χειμώνα-καλοκαίρι και οι γυναίκες ταγιέρ ή κουστούμι ή στη χειρότερη, πουκάμισο/παντελόνί. Μόνο Παρασκευές ισχύει το casual Friday και φοράμε όταν δεν έχουμε σοβαρό ραντεβού στο γραφείο τζην. Στην κοπέλα που δουλεύει γραμματεία η οποία δεν ντύνεται και πολύ καλά (καλόγουστα γαι την ακρίβεια) έχουν κάνει άπειρες παρατηρήσεις. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να είναι όλοι τόσο συνεπείς στα πιστεύω τους....Κι οσο για την δουλεια που λετε πρεπει απλως να επιβάλεις τις αποψεις σου. Εγω είμαι δικηγόρος και κυκλοφορώ ανάμεσα στους κουστουματους με τα ορειβατικά και με κοιτανε σαν να ειμαι απο τον Αρη.![]()
aretha
Περιβόητο μέλος

felix
Δραστήριο μέλος
Εγώ ημουν με πλαστική σαγιονάρα και η Νοέμι ξυπόλυτη...δεν γινόταν να φοράμε τίποτε δερμάτινο.
Οι φίλες όμως που εργάζοντα σε γραφείο κλτ δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν με σαγιονάρα η σπορτέξ.Έχουν δίκιο.
Αυτό δεν τις κάνει λιγότερο φιλόζωες.Δεν έχει καμία σχέση νομίζω και ποτέ δεν θα πολεμούσα έναν άνθρωπο που φοράει αναγκαστικά δερμάτινα παπούτσια επέιδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Ο πολεμος είναι ενάντια στην ματαιοδοξία των γυναικών που φοράνε γούνες απο ζώα που προοριζονται μόνο για αυτό.
Ας κρατήσουμε ένα μέτρο για να μην μας βγάλουν τελείως τρελλάρες και παράλογες!
(Τελικά τα μποτάκια που σας έλεγα οτι έχω και φοράω συνέχεια, είναι μάλλον fake γιατί δεν μοιάζουν και τόσο με δέρμα και τα πήρα πολύ φτηνά..αλλα έχουν κρατήσει.Είναι εργατικά μαυρα, με σίδερο εσωτερικά για να μην υπάρχει κινδυνος να μου πατήσουν κανενα πόδι οταν είμαι σταματημένη με τη μηχανή στα φανάρια
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Σωστό κι αυτό. Δεν το είχα σκεφτεί. Είναι πιο εύκολο όταν είσαι ελευθερος επαγγελματίας και δεν εχεις κανενα πανω απο το κεφαλι σουΤι να σου πω! Εγώ αν έρθω στο γραφείο (εταιρεία Χρηματοικονομικών Συμβούλων) στο οποίο εργάζομαι ως Προσωπική Βοηθός/ Ιδαιτέρα του Διευθύνοντως Συμβούλου, με ορειβατικά ή all star ή πλαστικό πέδιλο, μάλλον θα μου ανακοινώσουν απόλυση. Πρέπει να είμαστε ντυμένοι καλά. Οι άνδρες όλοι κουστουμαρισμένοι και γραβατομένοι χειμώνα-καλοκαίρι και οι γυναίκες ταγιέρ ή κουστούμι ή στη χειρότερη, πουκάμισο/παντελόνί. Μόνο Παρασκευές ισχύει το casual Friday και φοράμε όταν δεν έχουμε σοβαρό ραντεβού στο γραφείο τζην. Στην κοπέλα που δουλεύει γραμματεία η οποία δεν ντύνεται και πολύ καλά (καλόγουστα γαι την ακρίβεια) έχουν κάνει άπειρες παρατηρήσεις. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να είναι όλοι τόσο συνεπείς στα πιστεύω τους....
vicki v.
Δραστήριο μέλος

Το δέρμα δεν είναι λιγότερο κακό από τη γούνα πάντως...ηθικά μιλώντας. Δεν γίνεται από τς αγελάδες που τρώμε, αλλά από αγελάδες που εκτρέφονται για το δέρμα τους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool