maria p
Νεοφερμένο μέλος
τα καθάρισα με μωρομάντηλα, τα έβαλα σε μαλακά και καθαρά πανιά σε μια λεκάνη και κάτω από ένα πορτατίφ να ζεσταθούν γιατί ήταν παγωμένα.
το μόνο που είχα φρέσκο γάλα και σύριγγα. (εννοείται χωρίς βελόνα).
ότι έκανα μέχρι στιγμής σωστό? το θέμα είναι ότι αύριο είναι κυριακή και τα petshops είναι κλειστά. τι πρέπει να τα ταϊσω? κάθε πότε? πόση ποσότητα? τώρα τους έδωσα περίπου 3ml στο καθένα από φρέσκο γάλα με λίγη φρουκτόζη αραιωμένα με ελάχιστο νερό για να ζεσταθεί επειδή το είχα στο ψυγείο, έχω και μπισκότα ολικής άλεσης να τα θριματίσω? αν κάποιος ξέρει και είναι on line, θα ήμουν υποχρεωμένη. ευχαριστώ πολύ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή δεν σας βρίσκεται κάτι άλλο, αλλά το αγελαδινό γάλα δεν είναι καλό για τα γατάκια, σε πολλά προκαλεί διάρροια, πράγμα αποφευκτέο αυτή τη στιγμή. Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τα ορφανά γατάκια. Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά! Καλό κουράγιο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
Εκκολαπτόμενο μέλος
maria p
Νεοφερμένο μέλος
mema
Νεοφερμένο μέλος
Το δικό μου το ταϊζω κάθε 2 με τρείς ώρες, ανάλογα με την ποσότητα που τρώει. Εχώ πάρει ένα μπιμπερό των 50 ml και του δίνω 1 με 1,5 μπουκάλι την ημέρα. Ο κτηνίατρος με συμβούλεψε να τρώει 100 gr γάλα περίπου την ημέρα, και προσπάθω να είμαι κοντά σε αυτή τη ποσότητα (δεν τα έχω καταφέρει ακόμα γιάτι δεν δέχεται το μπιμπερό και το ταϊζω με το ζόρι). Αλλά άν τα γατάκια σου τρώνε κανονικά, θα καταλάβεις πότε είναι χορτάτα. Το παραπάνω άρθρο, θα σε βοηθήσει πολύ. Τώρα, δεν ξέρω αν κάνει να τους δώσεις κάτι άλλο πέρα από γάλα, τα μπισκότα π.χ.
Τώρα για την φωλίτσα τους, καλό είναι να βάλεις θερμοφόρα (μπουκάλι με ζεστό νερό, όχι καυτό, τυλιγμένο σε πετσετούλα). Πριν ή μετά από κάθε γεύμα, πάρε βαμβάκι ή χαρτομάντιλο, και χαίδευε το ποπο τους για να τα βοηθήσεις να ουρήσουν.
Καλή δύναμη εύχομαι, και όλα να πάνε καλά!

maria p
Νεοφερμένο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν βρεις καποιο κτηνιατρειο σημερα η φαρμακειο εχουν γαλα για νεογεννητα ζωακια....
stellak
Διάσημο μέλος
Σημαντικό είναι το να είναι στα ζεστά, βοηθάει πολύ το μπουκάλι με το ζεστό νερό τυλιγμένο σε ένα T-shirt ή πετσετούλα αν δεν υπάρχει θερμοφόρα, και συχνή ανανέωση του νερού για να διατηρείται ζεστό. Από τροφή, ότι έχετε τώρα, τέτοιες ώρες τέτοια λόγια, εκτός κι αν έχετε τη δυνατότητα να ψάξετε για διημερεύον φαρμακείο με κτηνιατρικά... Επίσης πρέπει να τα βοηθάτε να κάνουν τσίσα και κακά, με το βρεγμένο μαντηλάκι. Κι αν σας βρίσκεται κανένα λούτρινο κουκλάκι να χώνονται μέσα στη γούνα του κι αυτό καλό είναι
Άντε και καλή συνέχεια!
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
maria p
Νεοφερμένο μέλος
Ναι κι εγώ πιστεύω ως πολύ σοβαρό το θέμα της θερμοκρασίας, αλλά όπως έχω στρώσει τα υποσέντονα στην λεκάνη και τα έχω σουρώσει κοντά τους, ενώ το πορτατίφ είναι στους 20πόντους από πάνω τους, νομίζω δεν έχουν πρόβλημα θερμοκρασίας, γιατί ενω τα παρακολουθώ και τα σκεπάζω, βγαίνουν απ έξω.
Τα τρία μοιάζον αρκετά καλά, το ένα είναι πολύ αδύναμο. Προβληματίστηκα με τα λιπαρά που είπε η γιατρός, γιατί σήμερα πήρα συμπυκνωμένο πλήρες γάλα.
Λες τα λιπαρά του αγελαδινού να τα βλάπτουν να τους έρχονται "βαριά"?
τα υπόλοιπα με τα τσισάκια τα κάνω όπως διάβασα και οι κοιλίτσες ειναι τροφαντές. Πάντως τρών πάνω από 1μλ την φορά ίσως και 4.
Για να δούμε.....
maria p
Νεοφερμένο μέλος
τα δικά σας πως πάνε?
stellak
Διάσημο μέλος
Ο δικός μου κάνει και κακά του από τη δεύτερη μέρα
Θέλουν λίγο βοήθεια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mema
Νεοφερμένο μέλος
maria p
Νεοφερμένο μέλος
Κρίμα, λυπήθηκα πολύ. Τα άλλα τρία μοιάζουν αρκετά καλά, πήρα γάλα ormilak με μπιμπερό και τρών αρκετά μπορώ να πω 7-10 ml ανα γεύμα, είναι πάνω από τις προτεινόμενες δόσεις της συσκευασίας.
Κακάκια μόνο το ένα έκανε και μόνο μία φορά σήμερα κι αυτό μ ανησυχεί αν κι ο κτηνίατρος λέει θα κάνουν. Αισιδοξώ γιατί τα βλέπω τώρα και φαίνονται αρκετά ζωηρά και έχουν τις γνώριμες γατήσιες στάσεις.
stellak
Διάσημο μέλος
Είναι πολύ μωρά κι εύθραυστα!:cry:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mema
Νεοφερμένο μέλος
Εκάνε κακάκια σήμερα, δεν ξέρω πως πρέπει να είναι κανονικά. Πρώτη φορά μεγαλώνω τόσο μικρό γατάκι! Και το δικό μου είχε προισμένη κοιλίτσα και δεν το ζορίζω πολύ με το φαϊ. Του έκανα μασαζάκι τακτικά και κάτι έγινε τώρα...Αύριο θα πάω στον κτηνίατρο να την δει.
Όλα καλά θα πάνε μωρέ...Είναι ευαισθητούλια, αλλά και σκλήρα κάρυδια ταυτόχρονα! Το παλεύουν και αυτά. Θα γίνει καλά!
mema
Νεοφερμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria p
Νεοφερμένο μέλος
να βάλω σε μια μπατονέττα για τ αυτιά λίγο λαδάκι να τα ερεθίσω μ αυτά?
stellak
Διάσημο μέλος
Εμένα τα κορίτσια μου πρότειναν παραφινέλαιο κι επειδή ο Ρόυ δεν έχει κάνει τίποτε για δεύτερη μέρα, σήμερα θα του δώσει λίγο η κοπέλα που τον κρατάει... να δούμε
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool