4 γατάκια από τον σκουπιδοτενεκέ

maria p

Νεοφερμένο μέλος

Η maria p αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 68 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 113 μηνύματα.
γειά σας, γνώριμο δυστυχώς το σκηνικό, πριν λίγο τα βρήκε ο γιός μου και τα πήρα σπίτι, είναι πολύ μικρά, ήταν βρεγμένα κι εκλαιγαν συνέχεια.
τα καθάρισα με μωρομάντηλα, τα έβαλα σε μαλακά και καθαρά πανιά σε μια λεκάνη και κάτω από ένα πορτατίφ να ζεσταθούν γιατί ήταν παγωμένα.
το μόνο που είχα φρέσκο γάλα και σύριγγα. (εννοείται χωρίς βελόνα).
ότι έκανα μέχρι στιγμής σωστό? το θέμα είναι ότι αύριο είναι κυριακή και τα petshops είναι κλειστά. τι πρέπει να τα ταϊσω? κάθε πότε? πόση ποσότητα? τώρα τους έδωσα περίπου 3ml στο καθένα από φρέσκο γάλα με λίγη φρουκτόζη αραιωμένα με ελάχιστο νερό για να ζεσταθεί επειδή το είχα στο ψυγείο, έχω και μπισκότα ολικής άλεσης να τα θριματίσω? αν κάποιος ξέρει και είναι on line, θα ήμουν υποχρεωμένη. ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και μπράβο που φροντίσατε τα γατάκια. Δυστυχώς το σκηνικό είναι όντως πολύ γνώριμο και επαναλαμβάνεται συνεχώς.
Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή δεν σας βρίσκεται κάτι άλλο, αλλά το αγελαδινό γάλα δεν είναι καλό για τα γατάκια, σε πολλά προκαλεί διάρροια, πράγμα αποφευκτέο αυτή τη στιγμή. Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τα ορφανά γατάκια. Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά! Καλό κουράγιο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείτε να υπολογίσετε ποσο είναι πάνω κάτω ηλικιακά;Αν είναι πολύ μωρά δυστυχώς δεν έχω εμπειρία.Αν είναι πάνω απο 2 μηνών, μπορώ να βοηθήσω.

σας ευχαριστω πολύ ναι ευτυχώς είχα γιαούρτι και αυγά, ελπίζω να επιβιώσουν ικανοποιητικά μέχρι την δευτέρα, δυστυχώς είναι νεογέννητα, όχι σημερινά αλλά λίγων ημερών, πάντως τώρα κοιμούνται ήρεμα, μακάρι να ζήσουν,δεν καταλαβαίνω γιατί ζευγαρώνουν τα ζωάκια τους αφού δεν έχουν τι να κάνουν τα μωρά. ευχαριστώ και πάλι

Ζω και εγώ την αντίστοιχη εμπειρία αλλά με ένα γάτακι...Καλό είναι να πάρετε υποκατάστο γάλα, θα υπάρχει λογικά στο petshop.

Το δικό μου το ταϊζω κάθε 2 με τρείς ώρες, ανάλογα με την ποσότητα που τρώει. Εχώ πάρει ένα μπιμπερό των 50 ml και του δίνω 1 με 1,5 μπουκάλι την ημέρα. Ο κτηνίατρος με συμβούλεψε να τρώει 100 gr γάλα περίπου την ημέρα, και προσπάθω να είμαι κοντά σε αυτή τη ποσότητα (δεν τα έχω καταφέρει ακόμα γιάτι δεν δέχεται το μπιμπερό και το ταϊζω με το ζόρι). Αλλά άν τα γατάκια σου τρώνε κανονικά, θα καταλάβεις πότε είναι χορτάτα. Το παραπάνω άρθρο, θα σε βοηθήσει πολύ. Τώρα, δεν ξέρω αν κάνει να τους δώσεις κάτι άλλο πέρα από γάλα, τα μπισκότα π.χ.

Τώρα για την φωλίτσα τους, καλό είναι να βάλεις θερμοφόρα (μπουκάλι με ζεστό νερό, όχι καυτό, τυλιγμένο σε πετσετούλα). Πριν ή μετά από κάθε γεύμα, πάρε βαμβάκι ή χαρτομάντιλο, και χαίδευε το ποπο τους για να τα βοηθήσεις να ουρήσουν.

Καλή δύναμη εύχομαι, και όλα να πάνε καλά! :)

ετσι είναι, θα πάρω την δευτέρα υποκατάστατο και μπιμπερό, τώρα όμως είναι το κρίσιμο διάστημα μέχρι την δευτέρα έκανα το μείγμα με το γάλα γιαούρτι κρόκο αυγών, βέβαια από γάλα δεν είχα συμπυκνωμένο αλλά φρέσκο τώρα, αύριο και συμπυκνωμένο και δευτέρα υποκατάστατο κι εύχομαι να είναι τυχερά να ζήσουν. τα υπόλοιπα, για τσίσα, ζεστασιά κλπ τα έκανα. τα λυπάμαι που ψάχνουν με τα χεράκια τους το σώμα της μητέρας τους.σας ευχαριστώ πολύ, θα τα ταίζω κάθε μιάμισυ ώρα λέω για να κοιμάμαι στο ενδιάμεσο λίγο. γεια χαρά προς τ παρόν

Καλημερα. Η κτηνιατρος μου μου ειχε πει σε περιπτωση αναγκης, φρεσκο γαλα χωρις λιπαρα, μαζι με λιγο χαμομηλι και πολυ λιγη ζαχαρη...
Αν βρεις καποιο κτηνιατρειο σημερα η φαρμακειο εχουν γαλα για νεογεννητα ζωακια....

Καλημέρα και καλή τύχη και σε σας, είμαστε πολλοί οι παθόντες, είναι η περίοδος τέτοια:/:
Σημαντικό είναι το να είναι στα ζεστά, βοηθάει πολύ το μπουκάλι με το ζεστό νερό τυλιγμένο σε ένα T-shirt ή πετσετούλα αν δεν υπάρχει θερμοφόρα, και συχνή ανανέωση του νερού για να διατηρείται ζεστό. Από τροφή, ότι έχετε τώρα, τέτοιες ώρες τέτοια λόγια, εκτός κι αν έχετε τη δυνατότητα να ψάξετε για διημερεύον φαρμακείο με κτηνιατρικά... Επίσης πρέπει να τα βοηθάτε να κάνουν τσίσα και κακά, με το βρεγμένο μαντηλάκι. Κι αν σας βρίσκεται κανένα λούτρινο κουκλάκι να χώνονται μέσα στη γούνα του κι αυτό καλό είναι:)

Άντε και καλή συνέχεια!

Και κατι αλλο...Εγω επειδη δεν ειχα θερμοφορα, εβαλα μια ηλεκτρικη κουβερτα που βαζουμε εμεις στο κρεβατι μας... Με κουβερτουλα απο πανω...Αν υπαρχει βεβαια, δεν εννοω να αγορασετε. Κανει πολυ καλη δουλεια, και ειναι μονιμα, δεν χρειαζεται ανανεωση το νερο. Επισης αν κοψετε καλτσες και τους τις φορεσετε σαν φορμακια, θα τα βοηθησει πολυ να κρατησουν θερμοκρασια. Να ξερεις επισης οτι παιζει σημαντικο ρολο η θερμοκρασια στο ποσο τρωνε... Ενδεχεται να μην τρωνε επειδη κρυωνουν....

γειά σας, ευχαριστώ όλες σας.
Ναι κι εγώ πιστεύω ως πολύ σοβαρό το θέμα της θερμοκρασίας, αλλά όπως έχω στρώσει τα υποσέντονα στην λεκάνη και τα έχω σουρώσει κοντά τους, ενώ το πορτατίφ είναι στους 20πόντους από πάνω τους, νομίζω δεν έχουν πρόβλημα θερμοκρασίας, γιατί ενω τα παρακολουθώ και τα σκεπάζω, βγαίνουν απ έξω.
Τα τρία μοιάζον αρκετά καλά, το ένα είναι πολύ αδύναμο. Προβληματίστηκα με τα λιπαρά που είπε η γιατρός, γιατί σήμερα πήρα συμπυκνωμένο πλήρες γάλα.
Λες τα λιπαρά του αγελαδινού να τα βλάπτουν να τους έρχονται "βαριά"?
τα υπόλοιπα με τα τσισάκια τα κάνω όπως διάβασα και οι κοιλίτσες ειναι τροφαντές. Πάντως τρών πάνω από 1μλ την φορά ίσως και 4.
Για να δούμε.....

γεια σας πάλι, μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά, όσο γίνεται φυσικά. ζούν όλα τα γατάκια, το πιο αδύναμο παραμένει πιο αδύναμο, ωστόσο τρώει όπως και όλα. μέχρι στιγμής μόνο ούρα έχουν, καθόλου κακάκια, ξέχασα να ρωτήσω τον κτηνίατρο αν είναι φυσικό στην παρούσα φάση.επίσης τώρα το βράδυ, είδα ένα μαμουνάκι στο ένα, αν είναι ψύλλος, έχω φάρμακο αλλά κάνει τόσο μικρό που είναι?
τα δικά σας πως πάνε?

Νομίζω πως δεν κάνει ακόμα να τους βάλεις φάρμακο για ψύλλους, μην το ρισκάρεις, είναι πολύ μωρά...
Ο δικός μου κάνει και κακά του από τη δεύτερη μέρα:hmm: Θέλουν λίγο βοήθεια.

Χμμμ...Το δικό μου πάλι, ακόμα να κάνει κακάκια και είναι 5η μέρα που το έχω. Έχω δει κάποια ίχνη αλλά ακόμα τίποτα. Του κάνω μασαζ στη κοιλίτσα τακτικά...Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.

γεια σας, δυστυχώς αυτό που απ την αρχή ήταν αρκετά αδύναμο, πέθανε το βράδυ ανάμεσα 2.30 με 4 . στις 2.3 που τα τάϊσα είχε ελάχιστες αντιδράσεις, κι όταν ξαναξύπνησα είχε φύγει.
Κρίμα, λυπήθηκα πολύ. Τα άλλα τρία μοιάζουν αρκετά καλά, πήρα γάλα ormilak με μπιμπερό και τρών αρκετά μπορώ να πω 7-10 ml ανα γεύμα, είναι πάνω από τις προτεινόμενες δόσεις της συσκευασίας.
Κακάκια μόνο το ένα έκανε και μόνο μία φορά σήμερα κι αυτό μ ανησυχεί αν κι ο κτηνίατρος λέει θα κάνουν. Αισιδοξώ γιατί τα βλέπω τώρα και φαίνονται αρκετά ζωηρά και έχουν τις γνώριμες γατήσιες στάσεις.

Πρόσεχε με τη δόση του γάλακτος, μη δίνεις πολύ περισσότερο από όσο προτείνεται στη συσκευασία διότι μπορεί να στουμπώσουν. Ο δικός μου έχει να κάνει από χτες κακά, τον μάτιασα η κακούργα, αλλά νομίζω πως τον παραταΐσαμε και έχει στουμπώσει:( Είναι πολύ μωρά κι εύθραυστα!:cry:

Ναι! Το διάβασα! Παρακολουθώ την πορεία του μικρού σου και συμπάσχω μαζι σου!

Εκάνε κακάκια σήμερα, δεν ξέρω πως πρέπει να είναι κανονικά. Πρώτη φορά μεγαλώνω τόσο μικρό γατάκι! Και το δικό μου είχε προισμένη κοιλίτσα και δεν το ζορίζω πολύ με το φαϊ. Του έκανα μασαζάκι τακτικά και κάτι έγινε τώρα...Αύριο θα πάω στον κτηνίατρο να την δει.

Όλα καλά θα πάνε μωρέ...Είναι ευαισθητούλια, αλλά και σκλήρα κάρυδια ταυτόχρονα! Το παλεύουν και αυτά. Θα γίνει καλά!

Ξέχασα να σας ρωτήσω, πως πάνε τα γατάκια σας? Όλα καλά? Έυχομαι όλα να είναι καλά :).

ωχ, ναι θα προσέξω μην τα επιβαρύνω, μασάζ τους κάνω,αλλά εκτός από το ένα τ΄άλλα δύο τίποτα προς το παρόν.
να βάλω σε μια μπατονέττα για τ αυτιά λίγο λαδάκι να τα ερεθίσω μ αυτά?

Εάν τους κάνεις πολύ απαλό μασαζ στην κοιλίτσα και τους τρίβεις με ένα υγρό πανάκι τα γεννητικά όργανα, κάποια στιγμή θα φιλοτιμηθούν - ελπίζω!:rolleyes: Εμένα τα κορίτσια μου πρότειναν παραφινέλαιο κι επειδή ο Ρόυ δεν έχει κάνει τίποτε για δεύτερη μέρα, σήμερα θα του δώσει λίγο η κοπέλα που τον κρατάει... να δούμε:(

Προσοχη με το παραφινελαιο, κι εγω ειχα δωσει και ειδα αποτελεσμα αλλα η ποσοτητα να ειναι ιση με μια σταγονα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back