4 γατάκια 2 ημερών παρατημένα! ΣΟΣ, συμβουλές, ΤΩΡΑ!

kostasp

Νεοφερμένο μέλος

Ο kostasp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Καλημέρα,
μια γάτα γέννησε τέσσερα γατάκια στο σπιτάκι του γάτου μου το βράδι της Παρασκευής. Το Σάββατο το μεσημέρι που βγήκα στην αυλή μας είδε και έφυγε. Στη συνέχεια ανακάλυψα τα νεογέννητα και απλώς τους έβαλα εφημερίδες και φρόντισα να είναι ζεστά, έβαλα φαγητό και γάλα έξω από το σπιτάκι και δεν ξαναβγήκα για να μην ενοχλήσω και να αφήσω τη γάτα είτε να συνεχίζει να τα έχει εκεί είτε να τα πάρει για κάποιο πιο βολικό γιαυτήν μέρος! Όμως η γάτα δεν ξαναγύρισε! Κατά τις 5 το πρωί άκουσα φασαρία και από το παράθυρο την είδα να έχει πάει έξω από τα νεογέννητα, να τρώει το φαγητό και να ξαναφεύγει! Τα γατάκια είναι 1,5 μέρα τώρα χωρίς τροφή και δεν τα βλέπω να γλυτώνουν! Ωστόσο θέλω να προσπαθήσω μπας και σώσω έστω και ένα. Υπάρχουν συμβουλές; Κυρίως για ανοικτά και τη Κυριακή pet shop στην ευρύτερη περιοχή Περιστερίου όπου μένω (δεν έχω και μεταφορικό μέσο γμτ!). Η άν είμαι τυχερός (τα γατάκια δηλαδή, όχι εγώ) αν κάποιος΄τυγχάνει να έχει το απαραίτητο μπιμπερό και το γάλα... (τώρα που το βλέπω γραμμένο, μάλλον μιλάμε για ΜΕΓΑΑΑΛΗ τύχη αν συμβεί αυτό!)
Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει, ας κάνει ένα mail στο info@moremusic.gr άμεσα!
Ευχαριστώ πολύ
Κώστας
ΥΓ. στον κτηνιατρο που τηλεφώνησα για βοήθεια, εμφανώς ενοχλημένος μου είπε "πολύ δύσκολα θα μεγαλώσουν" και μετά είπε "βρες κάνα ανοικτό πετ σοπ" και μετά μου ευχήθηκε καλό μήνα. Τώρα, είτε το πέρασε για πρωταπριλιάτικο είτε είναι καραγκιόζης! Δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις καραγκιόζης είναι....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παρε μια λεπτη συριγγα(χωρις την βελονα) βαλε εβαπορε ζεστο και ταισε τα ανα 2 ωρες περιπου,κρατα τα καπου ζεστα,αυριο ομως παρε οποσδηποτε ειδικο γαλα για γατακια γιατι το εβαπορε δεν κανει καλο συνεχεια!μετα το φαι τριβε ελαφρα με ενα χαρτακι την κοιλιτσα και το πιπι τους για να κανουν τσισα γιατι μονα τους δεν μπορουν ακομη!καλη τυχη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συριγκα θα βρεις οποσδηποτε σε διανικτερευον φαρμακειο.ε λιγο γαλατακι η θα εχεις η κανα ανοιχτο μινι μαρκετ.χμμμ για τη μανα γατα βαλτησ το φαει πιο κοντα στα παιδια της για να τα δει και αυτα και μη τα αγκιζεισ με τα χερακια σου γυμνα μην αλαχει η μιροδια τους βαλε κανα ζεστο ποθλοβερακι οτι παλαιο εχεις.:) ευχομαι ολα να πανε καλα.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Βρήκα ευτυχώς κτηνίατρο - άνθρωπο (γυναίκα φυσικά) η οποια με συμβούλεψε να βάλω γάλα 1%, όχι εβαπορέ, μέχρι αύριο...
Ξεδκινάω την προσπάθεια αλλά είναι πολύ αδύναμα.
ΓΜΤ, και γεννήθηκαν υγειέστατα!
Της γάτας της έβαλα φαγητό αλλά κατά τις 5 το πρωί την έιδα που ήρ8ε, το έφαγε και έφυγε!!! 30 χρόνια ασχολούμαι με γάτες, τέτοιο πράγμα δεν το ξανάδα... Δεν τα είχα πιάσει τα γατάκια, σίγουρα δεν φταίει αυτό και το φαγητό της ήταν εντελ'ώς δίπλα!
Αλλά ρε γμτ, η Φιλοζωική δεν απαντά και γενικά δεν υπάρχει κανένα τηλέφωνο άμεσης ανάγκης πουθενά!​

Επίσης, δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο thread αυτό, αν υπάρχει κανείς με γάτα λεχώνα, που μόλις έχει γεννήσει ή και με 10-12 ημερών γατάκια, ας μου το πει να του δανείσω ένα μήπως το θηλάσει και αυτό, λογικά μια ήμερη γάτα θα το δεχτεί αν είναι ένα! Μόλις απογαλακτιστεί το παίρνω πίσω!
ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Αυτά τα δοκίμασες; Είναι της φιλοζωικής στρέι:

6944502090

6947073290:)

Ελπίζω να βρείς άκρη:) ;)

Επίσης, δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο thread αυτό, αν υπάρχει κανείς με γάτα λεχώνα, που μόλις έχει γεννήσει ή και με 10-12 ημερών γατάκια, ας μου το πει να του δανείσω ένα μήπως το θηλάσει και αυτό, λογικά μια ήμερη γάτα θα το δεχτεί αν είναι ένα! Μόλις απογαλακτιστεί το παίρνω πίσω!
ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Έχω εγώ, αυτή στο άβαταρ!:)
Αλλά από περιστέρι...:hmm: :/:
Θα έρθεις εσύ; Πώς;;;;;:hmm: :/:

Όχι, δεν τα είχα! Σε ευχαριστώ! ίσως αυτοί έχουν υπόψην τους μανάδες...

Ε, ναι, θα έρθω εγώ, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς! Και το κακό είναι ότι δεν έχω και μεταφορικό μέσο πανάθεμά με και μένα με την οικολογική μου συνείδηση!
Σου στέλνω το τηλέφωνό μου να συννενοηθούμε, σε υπέρ-ευχαριστώ!

Καλησπέρα Κώστα
και καλό μήνα με τα νέα σου παιδάκια!
Λοιπόν σε τέτοια κατάσταση (ημερών) παρατημένο βρήκα τον γάτο μου τον Φοίβο μαζί με την αδελφούλα του που δυστυχώς δεν επέζησε. Τον ταϊζαμε κάθε δύο-τρεις ώρες με ειδικό μπιμπερό, αλλά και η σύριγγα κάνει μην ανησυχείς, γάλα Αλμιρόν (ναι, αυτό που δίνουν στα μωρά, σε σκόνη, γιατί αυτό μας είχε συστήσει ο κτηνίατρός μας), τον είχαμε σε ένα κουτάκι με πολλά ζεστά σκεπάσματα και ένα ρολόι για να νομίζει ότι ακούει την καρδούλα της μητέρας του (αφού ψόφησε η αδελφούλα του δεν είχε κανέναν...) και τον χαϊδεύαμε συχνά γιατί ήταν εντελώς μόνος.
Έχει επιζήσει μιά χαρά ως τώρα, απλά είναι λίγο έως πολύ άγριος και ακοινώνητος, λόγω του ότι μεγάλωσε μόνος. Ελπίζω να τα καταφέρουν και τα δικά σου γατάκια και σίγουρα θα σε αποζημιώσουν με την αγάπη τους!:)

Συνεννοηθήκαμε με τον Κώστα.:) Θα πάει να πάρει 2 γατάκια η μητέρα μου (αυτή τη στιγμή είναι κέντρο Αθήνα-γι αυτό-) και θα τα φέρει σπίτι μας (επειδή αυτή τη στιγμή κοιμάται η γειτόνισσα:/: ) και μετά, γύρω στις 5-6 (όταν δηλαδή θα ξυπνήσει η γειτόνισσα) θα της τα πάμε και θα δούμε αν
1, θα τα δεχτεί η γειτόνισσα και
2, θα τα δεχτει η Beauty (η γατούλα)...:/:

Τι να πω, ελπίζω να τα δεχτούνε τα μωράκια και να τη γλυτώσουν...:(

μόλις έδωσα τα δύο στη μαμά της Νιάου! Έχω συγκινηθεί γιατί σήμερα μου θύμισαν ότι υπάρχουν άνθρωποι! Σας ευχαριστώ πολύ!
Τα άλλα δύο ελπίζω να βρουν και αυτά μια δανεικιά μαμά μέχρι να απογαλακτιστούν και μετά θα τα πάρω πίσω αν δεν μπορούν να μείνουν...
Άντε τώρα να πείσω την κόρη μου ότι τα δύο μικρά έφυγαν για καλό...:(
Πάντως η κτηνίατρος που ρώτησα μου είπε για απλό γάλα 1%, όχι Αλμιρόν 1, την ρώτησα γιαυτό. Anyway, αύριο θα πάω να πάρω γάλα για μωρά γατιά οπότε θα μάθω περισσότερα γιατί νομίζω ότι κάτι σαν Αλμιρόν 8α είναι για να αντικαθιστά τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος!
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους, χαίρομαι που βρήκα το φόρουμ έστω και έτσι...:happy:

Τωρα ειδα τα μηνυματα..τι εγινε, κατι νεοτερο? Νιαου θα περιμενεις την γειτονισα ε? Η Beauty ειναι ημερη γατα γενικα? ισως να βαλεις τα γατακια πριν τα δωσεις στη Beauty, στα πανακια που ειναι τα μωρα τα δικα της μηπως και παρουν την μυρωδια της..ψαχνω μηπως βρω καμμια ιδεα..παντως συνηθως τα δεχονται..Η Κλειω δεχοταν τα γατακια που της πηγαινα και δεν ηταν και ιδιαιτερα κοινωνικη..

Ναι, θέλει πρώτα μια προεργασία, ένα τρίψιμο με τα πανάκια της άλλης γάτας, με τα άλλα γατάκια και ίσως και πάνω στην ίδια τη γάτα. Νιάου, έχε στο νού σου ότι τα μικρά μου τα έχει πιάσει και ο αδερφός σου, και εγώ και η κόρη μου. Οπότε θέλει την διεργασία που έγραψα μάλλον...

Νιαου,πες μας μολις εχεις νεα τι εγινε με τα γατακια!ελπιζω ολα να πανε καλα!!!

Ναι οπωσδήποτε να μας πείτε τα νέα τους!:confused:

διαβαζα τωρα σ'ενα αρθρο της Μισελ οτι βοηθαει στην αποδοχη τους το να τα τριψεις με λιγο βουτυρο.

Μακαρι να δεχτει η γειτονισσα.
Πιστευω πως το μονο δυσκολο ειναι αυτο!
Καλη τυχη!:)

ενα βεβαια απο τα "απαιτητικα" στοιχεια των μικρων ειναι οτι χρειαζονται παρα πολυ συχνο ταισμα και πρεπει συνεχεια καποιος να ειναι σπιτι να τα προσεχει...Κωστα,υπαρχει τετοια δυνατοτητα?αλλιως να βοηθησουμε οπως μπορουμε κι εμεις.

Μηπως να επερνες τηλεφωνο στον αιλουρο?:confused:
Σιγουρα θα σου δωσει πολυτιμες συμβουλες...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back