4 γατάκια 2 ημερών παρατημένα! ΣΟΣ, συμβουλές, ΤΩΡΑ!

Πω, πω!!! Πόσο κούτσικο είναι ακόμα!!! Πότε ανοίγουν ματάκια ξέρετε? Θα ήθελα να δω τι χρώμα ματάκια έχει η κουκλίτσα...:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γύρω στις 10 μέρες ανοίγουν τα γατάκια τα μάτια τους, αλλά στην αρχή έχουν όλα το ίδιο γκριζο-μπλε χρώμα. Μετά το χρώμα αλλάζει σταδιακά και τελικά σταθεροποιείται γύρω στους 3 μήνες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γύρω στους 3 ΜΗΝΕΣ;;;;;:blink: :blink: :mad: Τόόόσο πολύ; :(
Πάντως όσον αφορά το άνοιγμα των ματιών ρώτησα τον κ.Πάνο και μου είπε ότι τα ημίαιμα, κεραμιδόγατα στη νεοελληνική:P ανοίγουν τα μάτια τους 13-15 μέρες ενώ υπάρχουν ράτσες που τα ανοίγουν από 10.

:up: :up: :up: :up: Μπράβο Μάχη κράτα γερά με τσαμπουκά.:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Περιμένουμε να ανοίξεις τις ματάρες σου:baby: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Γύρω στους 3 ΜΗΝΕΣ;;;;;:blink: :blink: :mad: Τόόόσο πολύ; :(
Ναι!! Δες στη φωτογραφία, είναι τα ματάκια της Αρήθας όταν την πρωτοβρήκαμε (περίπου 6 εβδομάδων) και τώρα (κοντεύει 4 μηνών). Παίζει ρόλο βέβαια και ο φωτισμός, το φλας κτλ, αλλά η διαφορά είναι από κοντά πολύ αισθητή, από πράσινα τα μάτια της άλλαξαν σιγά σιγά σε χρυσαφί :inlove: :inlove: :inlove:

Συνημμένα

• matares.JPG
    matares.JPG
    24,4 KB · Εμφανίσεις: 60
Aλίκη δεν άλλαξε μόνο το χρώμα αλλά και το σχήμα!!:blink: :P
Μεγάάάάλη διαφορά!:blink:

Γειά σας και καλή σας μέρα!!!
Ακόμα να ανοίξουμε τα ματάκια μας στις 13 μέρες της ζωής μας(γκρρρρρ:mad: ) Όλο ουρλιάζουμε μεσ' στο κουτί γιατί είμαστε κοινωνικά όντα,τι να κάνουμε; :/: :rolleyes: Η μαμά στεναχωριέται που μας ακούει κι εμείς δεν ησυχάζουμε αν δεν μας πάρει αγκαλιά... Οπότε μας παίρνει αγκαλιά...:redface:

Εκ μέρους της μαμάς τώρα: Την έχω αγκαλιά, οπότε το ένα χέρι απασχολημένο...μόνο εκεί ησυχάζει!!! και με το ζόρι βάζω παρενθέσεις!!! :mad: :mad: :rolleyes:

Εχθές κάναμε επιτέλους τσισάκια και κακάκια! και όόόλα καλά! Μόνο να ανοίξουμε τα ματάκια περιμένουμε!!:mad: Εξοικιωνόμαστε από μικρά με το πληκτρολόγιο αφού η μαμά είνα εκεί όλη την ώρα...

Υπομονή μωρέ, όπου να'ναι θα τ'ανοίξει, πού θα πάει... ;) Και τότε θα γράφει κιόλας στο πληκτρολόγιο! :D Τσισάκια-κακάκια εννοείς ότι έκανε μόνη της; Ή με τρίψιμο στην κοιλίτσα;

Υπομονή μωρέ, όπου να'ναι θα τ'ανοίξει, πού θα πάει... ;) Και τότε θα γράφει κιόλας στο πληκτρολόγιο! :D Τσισάκια-κακάκια εννοείς ότι έκανε μόνη της; Ή με τρίψιμο στην κοιλίτσα;

Ναι, θα τη μάθω να γράφει στο πληκτρολόγιο, ΣΙΓΟΥΡΑ!!!:D :rolleyes:
Και τα δύο! Της τρίβω την κοιλίτσα, αλλά δεν κάνει εκείνη την ώρα! Πήγα λοιπόν χθες για μπάνιο και τότε βρήκε να κάνει! Γυρίζω λοιπόν, και τη βλέπω μέσα στα σκ@#@!!! Με βαμβάκι τόση βρωμιά δεν έβγαινε! Πήγαμε στο νεροχύτη, πήρα χλιαρό νεράκι με το χέρι και, αυτό που λέμε, την ξεσκ@τ&$α!!!:blink: :rolleyes: Μετά άλλαξα και όλες τις κουβέρτες, τη θερμοφόρα...Δεν πειράζει, φτάνει που ξαλάφρωσε το μωρό!:)

Νιαου δοκιμασε την επομενη φορα να την τριβεις στο ποπο και οχι στην κοιλια. Εκει τα γλυφει η μητερα τους για να κανουν κακα και τσισα.

Νιαου δοκιμασε την επομενη φορα να την τριβεις στο ποπο και οχι στην κοιλια. Εκει τα γλυφει η μητερα τους για να κανουν κακα και τσισα.

Και τα δυο κάνω:)
Στην κοιλίτσα με το χερι πιεζω ελαφρά και στο πωπούλη με βαμβάκι με χλιαρό νεράκι:) Ετσι τουλάχιστον είπε ο κ.Πάνος...Έχει και δυσκοιλιότητα το παιδί μου...:(

Παιδιά άσχημα νέα...:cry:
Εχθές που έκανε κακάκια η μικρή πασαλείφτηκε και στο ματάκι. Εγώ της το επλυνα αλλά το ματάκι της πρόλαβε να μολυνθεί και τώρα βγάζει πύον...:( Έχει άσπρο χρώμα, της το σκουπίζω με αλατόνερο όπως μου είπε ο κ.Πάνος αλλά ο κ.Πάνος μου είπε πως πρέπει να τη δει επειγόντως κτηνίατρος γιατί μπορεί να ΤΥΦΛΩΘΕΙ!!!:cry:
Δεν ξέρω τί να κάνω... Είμαι πολύ νευρική... Μα από κακά;;;
Δεν μπορούμε να πάμε στον κ.Πάνο αλλά στις 7 θα έρθει η μαμά μου να την πάμε σε έναν κτηνίατρο εδώ στη Βούλα που έχουμε εδώ και χρόνια...:( Ελπίζω να γιατρευτεί το μωρό μου.........:cry:

Νιάου εγώ θα σου πρότεινα να πάτε στον Αίλουρο που την έχει δει και την παρακολουθεί!

:( πω πω ατυχία... ελπίζω να πάνε όλα καλά για τη μικρούλα.

Καλησπέρα!:hello:

Xoυζούρη, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να πάμε στον Αίλουρο:( , πήγαμε όμως στον κτηνίατρο που έχουμε εδώ στη Βούλα.:) Μια χαρά η μικρή!:) Πάλι καλά, γιατί είχα ανησυχήσει! Είναι λέει συνηθισμένο σε αυτή την ηλικία και που έχει τα ματάκια κλειστά. Δεν είναι λέει μόλυνση και να μην το πειράξουμε!:) Τα πάάάρα πολύ ευχάριστα νέα είναι ότι μας είπε πως σε 2-3 μερούλες θα ανοίξει τα ματακια της η μικρή μου:inlove: Αντε, περιμένουμε... Τώρα κοιμάται σαν αγγελούδι στα πόδια μου:inlove: Αχ...είμαι ερωτευμένη...:rolleyes: :inlove: :whistle:

Τα άσχημα νέα πάλι, που ξέχασα να σας πω, είναι ότι μπορεί και να είναι αγόρι!:blink: Όμως μετά είδε ο γιατρός τις τσαχπινιές που κάνει και το πιπάκι της που κάνει παραπάνω για κορίτσι και είπε ΄πως περισσότερο για κορίτσι κάνει:rolleyes: :P Μακάάρι! Εγώ κορίτσι θέλω:mad: Αλλά πως έζησε αν είναι αγόρι; Περίεργα πράγματα...:hmm:

Γειά σας! Είμαι η μαμά του Μελινακίου! Διάβασα όλα τα ποστ και έχω συγκλωνηστεί με την ιστορία της Μαχούλας και των αδελφών της που δεν είχαν την ίδια τύχη. Νιαου σου αξίζουν συγχαριτήρια. Είσαι πολύ άξιο κορίτσι. Και ο δικός μας ο Εντυ είναι ο μόνος που επιβίωσε από τα αδέρφια του. Αλλά ήταν μεγαλύτερος και έτσι δεν τραβήξαμε τα ίδια που πέρασες εσύ νιαου. Συγχαρητήρια και στον Κώστα παρ' όλο που δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Έκανε ότι μπορούσε. Όσο για τον μπαμπά σου νιαου μην φοβάσαι, σίγουρα θα το αγαπήσει το γατι!:up:

Τα άσχημα νέα πάλι, που ξέχασα να σας πω, είναι ότι μπορεί και να είναι αγόρι!:blink: Όμως μετά είδε ο γιατρός τις τσαχπινιές που κάνει και το πιπάκι της που κάνει παραπάνω για κορίτσι και είπε ΄πως περισσότερο για κορίτσι κάνει:rolleyes: :P Μακάάρι! Εγώ κορίτσι θέλω:mad: Αλλά πως έζησε αν είναι αγόρι; Περίεργα πράγματα...:hmm:

:) :) Φένια ''γερό να'ναι και ας κατουράει και όρθιο''αυτό μου λέγανε και μένα όταν ήμουν έγκυος,και η ευχή τους έπιασε.:lol: :lol: :lol: :lol:

:up:Μπράβο στην Μάχη που τα πηγαίνει τόσο καλά! Άντε να ανοίξει και τις ματάρες της και να μεγαλώσει λίγο να δούμε αν είναι όντως Μάχη :P.

Nιάου εάν είναι αγόρι θα χρειαστεί απλά να του αλλάξεις λιγο το ονοματάκι μόνο.;)
Αυτό με το ματάκι μην σε ανησυχεί. Θυμάμαι τα μωρά της Κλεοπάτρας όταν ήταν να ανοίξουν τα μάτια τους (αυτά τα άνοιξαν νωρίς, στις 7 μέρες γιατί ηταν Σιάμ), παρουσίασαν τσίμπλες. Απλά έβρεξα ένα βαμβάκι με λίγο χλιαρό νερό και τους τα καθάριζα μέχρι να ανοίξουν τελείως.
Επίσης δεν τα ανοίγουν μονομιάς. "Ξεκολάνε" τα μάτια σιγά σιγά. Τα δικά μας έκαναν 2 μέρες για να τα ανοίξουν τελείως.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back