5 γατάκια στο δρόμο!!!!

Με εσένα Ρενάκι μου συνειδητοποίησα ότι δεν αρκεί τελικά να αγαπάμε απλά αυτά τα πλάσματα και να μην θέλουμε το κακό τους. Χωρίς να πονέσουμε, να υποφέρουμε, να ταλαιπωρήθουμε και να δώσουμε μια πραγματική μάχη για αυτά δεν καταφέρνουμε τίποτα.
Ορισμένες φορές σε θαυμάζω, ορισμένες φορές διαβάζοντας αυτά που κάνεις στενοχωριέμαι γιατί νιώθω πολύ λίγη.Και εγώ και η φροντίδα που τελικά καταφέρνω να δώσω σε αυτά τα πλάσματα.Πάντα όμως διαβάζω με μεγάλη ευχαρίστηση τα νέα σου επιτεύγματα και καμαρώνω που έχουμε την τύχη να σε έχουμε μαζί μας και να ακούμε από πρώτο χέρι και με γλαφυρή περιγραφή τα νέα των αδεσπότων (πρώην κατα βάση) Πάτμου!
Να σου ζήσουν τα μικρά σου και όλα τα πλάσματα που κάθε μέρα βοηθάς.
Τον Πατσίνο τον σκεφτόμαστε πάντα. Ζει στις καρδιές όλων μας.
Σε φιλούμε και εγώ και η Ραλλού, η Ρόκυ (παρ'ότι σκύλος) η άσχημουλα (σχήμα λόγου) και ο Ζαφείρης μας (το νέο προστατευόμενο μέλος).:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σας ευχαριστω και παλι ολους σας,αλλα δεν κανω ρε παιδια και κανα θαυμα,πιστευω οτι στη θεση μου οσοι αγαπουν τα ζωα το ιδιο θα εκαναν.απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου γατες ειχαμε,στο εξοχικο στη σαλαμινα καναμε διακοπες και ειχαμε πανω απο 15,οτι φαγακι περισευε εκει πηγαινε,οκ τοτε δεκαετια του 70 δεν ξεραμε απο εμβολια και στειρωσεις,πλεον ομως μαθαμε,τιποτα περισσοτερο δεν κανω,απλα τ αγαπαω οπως τοτε και τωρα.
σημερα μιλησα με μια θεια στο τηλ.μου ειπε μια ιστορια θελω να τη μοιραστω μαζι σας.η θεια αυτη η τουλα,αδελφη της φωφως (βλ.οδυσσεας)και της μανας μου,μου ειπε οτι η προγιαγια μου η φωτεινη στην καταστροφη της σμυρνης,προλαβε να παρει τα 3 παιδια της,τις εικονες,και μια γατα,ε αυτο δεν το ηξερα,δεν μου το ειχαν πει ποτε,δεν ετυχε,ισως γιατι τη γατα την πεταξαν στη θαλασσα,απ τη βαρκα που τους μετεφερε αρχικα μυτιλινη και μετα πειραια.θα μου πεις εδω παραλιγο να πεταξουν τη γιαγια μου στη θαλασσα που ηταν νεογεννητο στη γατα θα κολαγαν?αλλα πικραθηκε η προγιαγια η φωτεινη μ αυτο και εδωσε ευχη στις κορες της να αγαπαν παντα αυτα τα ομορφα ζωακια.
επισης μου ειπε η θεια οτι η προγιαγια μου,αν εχεις το θεο σου δλδ κρεμαγε σκουλαρικια χρυσα στις γατες της,για να τις ξεχωριζει απ αυτες που ειχαν οι τουρκοι στη σμυρνη,ειχε λεει τις πιο ομορφες γατες του φραγκομαχαλα.χαχαχαχα οσο ζεις μαθαινεις τελικα!
σημερα το εμαθα και σας το περιγραφω γιατι μου εκανε εντυπωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρωτοποριακή η προγιαγιά σου! :hehe:

Πρωτοποριακή η προγιαγιά σου! :hehe:

Όχι πρωτοποριακή!!!!Απίθανη!!Από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω διαβάσει!

Καλημέραααα!!!!Τι ωραίο θέμα...τι ωραία που περιγράφονται όλα:redface::).Συγχαρητήρια κυρία Ρένα,είστε άξιος άνθρωπος(:redface:)!!!!Όλα τα γατούνια εκεί στην Πάτμο θα είναι πολύ τυχερά :)!!!!Και πάλι μπράβο!!!!!

οι σμυρνιες λατρευαν τις γατες κι ισως γιαυτο στην ελλαδα να πηραν οι γατες τη φημη,οτι τις χρησιμοποιουσαν σε μαγειες κλπ.ομως κατι τετοιο δεν ισχυε,απ οτι ξερω τουλαχιστον απ το δικο μου σοι,λατρευαν τις γατες,γιατι τους ταιριαζαν με τον τροπο ζωης τους,ηταν καθαρες οι σμυρνιες,αλλα στην ελλαδα τις ελεγαν παστρικιες,με αλλη ενοια της λεξης,επειδη αβαφτες,κι απλυτες δεν πηγαιναν ουτε στον μπακαλη,κι αυτο ισχυει.τους ταιριαζαν οι γατες γιατι στη σμυρνη οι ανθρωποι ειχαν ανεπτυγμενη την καλαισθησια,την αγαπη για την ζωγραφικη,τη μουσικη.οσοι ζωγραφιζουν,το καταλαβαινουν αυτο,γατα και ζωγραφικη πανε πακετο,οπως γατα και μουσικη,η γατα ειναι ζωο με ανεπτυγμενη την 6η αισθηση περισσοτερο απ τ αλλα ζωα,και στη σμυρνη ηταν καπως ετσι οι ανθρωποι,προεβλεπαν με καποιο τροπο,προαισθανονταν πολλα,τους ταιριαζαν αυτα τα πλασματα πιο πολυ απο αλλα κατοικιδια.
αυτο που μου ελεγε η γιαγια μου,γιατι την προγιαγια δεν την προλαβα,ειναι οτι στον πειραια,εκανε εντυπωση το γεγονος οτι οι προσφυγες της σμυρνης ειχαν γατες σαν κατοικιδια κι οχι σκυλο για φυλακα κλπ.κι ισως απ το 22 και μετα να αναπτυχθηκε στην ελλαδα η αγαπη γιαυτα τα υπεροχα ζωα.

για του λογου το αληθες βρηκα αυτο το ποιηματακι,αργοτερα το εκανε ο ακης πανου τραγουδι,αλλα ειναι παλιο σμυρνεικο,με τη μονη διαφορα οτι για να πουλησει διαμορφωσαν το στιχο,εγω σας το παραθετω οπως το ξερω απ τους προγονους μου.

το γιατάκι που 'χω φτιάξει, είναι τέσσερα ντουβάρια,
τσιμεντόλιθοι, λιθάρια και στο πρόχειρο.
Δυό σανίδες για κρεβάτι και στον τοίχο για την πλάτη,
καρφωμένο της γιαγιάς μου το εργόχειρο.

Του 'χω βάλει και κουρτίνα στο παράθυρο το ένα,
στη γωνιά, έχω κουζίνα με τα όλα της.
Από κάτω απ' το μαγκάλι, το τηγάνι και το μπρίκι,
τη μικρή και τη μεγάλη κατσαρόλα της.

Το μικρό το τραπεζάκι το 'χω πάρει ευκαιρία,
έχω κι ένα μπουζουκάκι, το μεράκι μου...
και στο χαμηλό περβάζι, μια παλιά φωτογραφία,
της ζωής μου το μαράζι, το γατάκι μου.

Μπραβο και ρισπεκτ πανω απο ολα!!

:inlove:μπραβο σου που τα καταφερες!!!!!!!!!!τους ευχομαι τα καλυτερα!!!!!!!!!:inlove:

φοβερή ιστορία.. καλά 5 γατάκια στο δρόμο να ξεφυτρώνουν έτσι? ας τα.. ο εφιάλτης μου είναι αυτός..

φοβερή ιστορία.. καλά 5 γατάκια στο δρόμο να ξεφυτρώνουν έτσι? ας τα.. ο εφιάλτης μου είναι αυτός..
το θεμα ειναι οτι τ αγαπησα πολυ,τα φροντισα,τα μεγαλωσα και μου τα σκοτωσαν με φολα πριν ενα μηνα,οχι ολα,τα δυο,και πλεον...αναμνησεις μονο εχουν μεινει φωτογραφιες και τριχουλες.

το θεμα ειναι οτι τ αγαπησα πολυ,τα φροντισα,τα μεγαλωσα και μου τα σκοτωσαν με φολα πριν ενα μηνα,οχι ολα,τα δυο,και πλεον...αναμνησεις μονο εχουν μεινει φωτογραφιες και τριχουλες.

Αχ! βρε Ρενα μου. :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back