5 γατάκια 2 εβδομάδων

adavala

Νεοφερμένο μέλος

Ο adavala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλημέρα, παιδιά

Τις τελευταίες μέρες με σώζετε αφού μου πέταξαν κάτω απο το μπαλκόνι μου 5 γατάκια, 2 εβδομάδων περίπου, και τα έχω αναλάβει τα καημένα.
Ακολουθούν ερωτήσεις για να ηρεμήσω μιάς και διατελώ γατομάνα πρώτη μου φορά:cool:

- όταν θηλάζουν απο το μπιμπερό τους νομίζω ότι ρουφάνει μεγάλο μέρος της θηλής του μπουκαλιού σε σύγκριση με το μέγεθός τους και φοβάμαι μην πνιγούν.Δεν έχω ιδέα :/:.Είχατε σκεφτεί ποτέ κι εσείς κάτι τέτοιο;

- προχτές που τα βρήκα τα 4 είχαν ανοίξει τα ματάκια τους ενώ το άλλο τα είχε κλειστά.Το ένα του ματάκι άνοιξε χτές το βράδυ και το άλλο σήμερα το πρωί.Αλλά, δεν εχουν ανοιξει εντελώς.Το ένα έχει ανοίξει περισσότερο απο το άλλο αλλα και τα δύο όχι εντελώς.Μήπως έχει πρόβλημα στα ματάκια του το καημένο ή έτσι ανοίγουν τα ματάκια τους, σιγά σιγά;

Σας ευχαριστώ πολύ,
Άννα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια!
Και καλή επιτυχία με τα μωρά!:)
Δεν νομίζω οτι το θέμα με την θηλή είναι πρόβλημα. Να πνιγούν από την θηλή δεν νομίζω, εκτός πιά αν την κόψουν και την καταπιούν...
Για τα ματάκια δεν ξέρω.Αν τώρα μόλις τα ανοίγουν θα έλεγα να δεις πως πάνε. Αν αρχίσουν να έχουν τσίμπλες και μυξούλες ίσως πρέπει να πάρουν κάποια αντιβίωση.

Βάλε μας όμως και καμιά φωτογραφία να τα απολαύσουμε κι εμεις!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή επιτυχία και από μένα!!!
Τα μάτια ανοίγουν σιγά σιγά και από μόνα τους.. μην δοκιμάσεις να τα ανοίξεις εσύ.:)

Λογικά μέχρι αύριο θα ανοίξουν όλα. Να προσέχεις τις τσίμπλες, και ότι θέλεις εδώ είμαστε.:)

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Για τα ματάκια παρακολούθησε αν θα τα ανοίξουν τις επομενες μέρες,αν όχι,πρέπει να τα δει γιατρός.Το μπιμπερό δεν νομιζω να δημιουργήσει πρόβλημα,αν δεν πνιγονται με την ποσοτητα γαλακτος που ρουφούν.Για ό,τι άλλο χρειαστείς ως νέα γατομαμά,εδώ ειμαστε!:)Να σου ζήσουν!

διαβασε και τα αναλογα αρθρα στο σαιτ

Για το μπιμπερό μην ανησυχείς...
Η Θεία Φύση, τα πάντα εν σοφία εποίησεν...

Σχετικά με τα ματάκια τους τώρα, αυτό που έκανα εγώ και κάνω ακόμα, είναι να τους τα πλένεις με ένα μαλακό πανί και χλιαρό νερό με χαμομήλι...
Είναι αντισηπτικό και βοηθά...
Στη συνέχεια, αφού έχουν αφαιρεθεί οι τσίμπλες και τα διάφορα υγρά του ματιού από τα βλέφαρα, τους βάζεις κάποιο κολλήριο, το οποίο βοηθά το γατί, ώστε να μην έχει φαγούρα και κοκκινίλες...
Αυτό καλύτερα να στο γράψει ένας κτηνίατρος, παρά να σου πω εγώ πιο χρησιμοποιώ και πας και εσύ να το αγοράσεις...
Θεωρώ, ότι δεν είναι σωστό για το forum, να δίνουμε κάποιες ονομασίες φαρμάκων έτσι χύμα... Ίσως δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα σε 2 διαφορετικούς οργανισμούς...

Αυτά από εμένα, ελπίζω να σε "βοήθησα" κάπως, γιατί και εγώ εδώ, είμαι για να με συμβουλεύουν τα παιδιά τι να κάνω, ώστε να μεγαλώσει σωστά το τιγράκι... Ακόμα ούτε μήνα δεν έχει κλείσει...

Παιδια,μια μικρή σημειωση,καλό ειναι το χαμομηλι να αποφευγεται,ο φυσιολογικος ορος σε συνδυασμο με γάζα δεν αφήνει μικροοργανισμους και ίνες και ειναι καλυτερο για τα ευαισθητα ματακια τους.;)

αχχχ τι φανταστικό που είναι να μεγαλώνεις ενα γατομωράκι...:baby::baby::baby::inlove:
Τον βούλη, ακομα σαν μωράκι τον εχουμε όλοι κι εγω, κι φίλος μου, και η σοκοφρέτα (ΚΥΡΙΩΣ η Σοκοφρέτα!!!!)παρόλο που εχει γίνει ενα στρουμπουλό κολοκυθάκι - γάταρος. την εμπιστοσύνη που μας δείχνει σε όλους δεν την εχω ξαναδει σε άλλο πλασμα...

αυτό με το μπιμπερό το είχα προσέξει κ εγώ, ορισμένα απ'τα γατάκια βάζανε όλη τη θηλή μες στο στόμα και φοβόμουν μην το καταπιούν/πνιγούν, αλλά δεν συνέβη τίποτα τέτοιο. απλά φρόντισε η τρυπούλα στο μπιμπερό να είναι πολύ μικρή, τόσο ώστε όταν γυρνάς το μπιμπερό ανάποδα να πέφτει σταγόνα-σταγόνα το γαλατάκι.
αναφέρονται όλα στο σχετικό άρθρο του σάιτ.

καλή επιτυχία με το μεγάλωμα :)

Καλημέρα, παιδιά

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και για τις ευχές σας.Το θέμα με τα ματάκια το έχει μόνο 1 απο τα 5.Τα άλλα 4 έχουν μάτια τσακίρικα :up:, ευτυχώς.
Έψαξα σε προηγούμενες αναφορές αλλα μάλλον οι απόψεις διίστανται γιατί δεν κατέληξα κάπου.Οι πετεφρήδες μου, δεν κάνουν κακά.Τσισάκια κάνουμε κανονικότατα μετά απο κάθε γεύμα και το απολαμβάνουμε μάλιστα.Είναι επικίνδυνο το ότι δεν αφοδεύουν;Μόνο γάλα πίνουν.

Το μαυράκι μου σήμερα πήγε να κάνει κακά στο χρώμα της μουστάρδας αλλά τελικά δεν τα έκανε.Να ανησυχώ;

Θα σας βάλω και φώτο αύριο να καμαρώσετε τα μικράκια μου.

Σας ευχαριστώ,
Άννα

Με βαμαβακι και ζεστο νερο να τους κανεις μασαζ στην κοιλιτσα χαμηλα μετα απο καθε γευμα για να κανουν και κακα τους.Τωρα το "μουσταρδι" χρωμα σημαινει μαλλον ενδοπαρασιτα αλλα μπορει να ειναι και το οτι πινουν μονο γαλα...

Είμαι χάλια.Επι 10 λεπτά έτριβα την κοιλίτσα έκαστου και αυτά εκτός απο το να χουρχουρίζουν δεν έκαναν κακάκια.Εαν τα πάω τη Δευτέρα μάνι μάνι στον κτηνίατρο μπορεί να κάνει κάτι αυτός;

:( Άννα

Στην ηλικία αυτή δεν είναι απαράιτητο ότι θα δεις κακάκια. Οπότε μην ανησυχείς. :)
Καλού κακού δεν χάνεις κάτι να μιλήσεις με κάποιο γιατρό, έστω και τηλεφωνικά.

στο σχετικό άρθρο αναφέρει ότϊ:

"Λίγο βαμβάκι ή ένα κομμάτι από πολύ απαλή πετσέτα λειτουργεί μια χαρά. Βρέξτε το με λίγο ζεστό νερό και απαλά τρίψτε την περιοχή του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων."

όχι στην κοιλιά.

δεν ξέρω, εγώ πάντως στα ορφανά νεογέννητα που είχα βρει (ήταν 1 ημέρας όμως) έκανα αυτό που λέει στο άρθρο (τους έτριβα με βρεγμένο βαμβάκι τον ποπό) και μετά από λίγο έκαναν τσισα/κακα.

"Τα γατάκια ίσως χρειαστεί να διεγείρονται με αυτό τον τρόπο μέχρι να δυναμώσουν αυτοί οι μύες, συνήθως μέχρι τις 21 μέρες. Τα περισσότερα γατάκια θα ουρούν/αφοδεύουν μόνα τους περίπου στις 3 εβδομάδες."

Γεια σου να και να σου ζησουν τα μωρακια!σχετικα με τη θηλη δε νομιζω να εχεις προβλημα αντιθετα σε λιγο καιρο που θα αρχιζουν να μεγαλωνουν θα αναγκαστεις να την ανοιξεις κι αλλο για να τρωνε πιο ευκολα!Τωρα για το οτι δεν αφοδευουν πρεπει να τα βοηθησεις λιγο πρεπει να βρεχεις ενα πανακι με χρυαρο νερακι και να τους κανεις απαλα τον πισινουλι τους (ειναι το αντιστοιχο γλυψιμο απο τη μανουλα τους)και μετα να τους χτυπας απαλα το ποπο(πανω απο την ουρα)για να τα ενθαρρινεις!αυτα εκανα κι εγω στη μικρη μου οταν τη βρηκα τοσο μικρουλα οσο τα δικα σου και τελικα ολα πηγαν παααραααα πολυ καλα!επιασαν ολα αυτα και εκανε κακακια!

Καλησπέρα, παιδιά

Ενεργήθηκαν εδώ και μέρες τελικά.Απο αυτό είμαστε οκ.Σήμερα, τα ξημερώματα χάσαμε το Καρβουνάκι, που απο χτές το πρωί έπεσε σαν σε λήθαργο, η γούνα του φαινόταν σαν γλυμένη σε σημείο να μοιάζει με μούμια, όρεξη για φαγητό καθόλου μέχρι να ξημερώματα που αποφάσισε ότι τελικά δεν ήρθε για να μείνει.Το είχα απομονώσει απο τα υπόλοιπα χτες.Σήμερα, όμως άλλο ενα μου φαίνεται δεν είναι καλά και ο κτηνίατρος της Ρόης μου δεν είναι στο ιατρείο του.Μέσα στη στενοχώρια μου πρέπει να τρέξω για τα υπόλοιπα τώρα και να θάψω το Καρβουνάκι στη βίλλα Ζωγράφου δίπλα μου.Μάλλον θα ζητήσω άδεια απο τη δουλειά.
Γαμώτο.

Άννα

Λυπαμαι πολυ για το καρβουνακι!πηγε στον γατοπαραδεισο σιγουρα!μην λυπασαι εχεις τα αλλα 4 που πρεπει να παλεψεις και να βοηθησεις!βρες καποιον αλλον γιατρο να τα πας τα υπολοιπα σημερα!μην το αφησεις αν ειναι και το αλλο χαλια!περιστικουλια και υπομονη ετσι ειναι αυτα....παλευεις και δεν ειναι σιγουρο αν θα μεινουν μαζι σου!περιμενουμε νεα οσο το δυνατον πιο συντομα.....

Πολύ λυπάμαι...Τα μικρούλια έχουν δυστυχως μεγάλο ποσοστό θνησιμοτητας,ξερω πως νιωθεις,εμεις χάσαμε έξι πριν μερικους μηνες.Κουράγιο και ελπιζω να ειναι καλα τα υπολοιπα.

Γειά σας, παιδιά

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.Τα πήγα σήμερα στον κτηνίατρο, ο οποίος μου είπε ότι εαν το Καρβουνάκι έφυγε απο ενδοπαράσιτα θα είχαν κολλήσει και τα υπόλοιπα αλλά δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα και απο θερμοκρασία είμαστε τέλειοι.Τους έδωσα την πάστα αποπαρασίτωσης το μεσημέρι και τώρα δεν έχουν όρεξη για τίποτα.Είναι γραφτό μου να σκάω;Ναι, είναι.:(

Φιλιά,
Άννα

Υπομονή Άννα μου...Ο,τι ειναι να γινει θα γινει...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back