8η διεθνής έκθεση γάτας στην Αθήνα!

• Thread starter Thread starter Mariel
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
σημερα το πρωι εδειξαν στο Mega o Καμπουρακης κι ο Οικονομεας ρεπορταζ απο την εκθεση γατας.ειχαν και στο στουντιο δυο εκτροφεις,μια κυρια με δυο σφυγγες και μια εκτροφεα Μαιην-κουν απο τη Σαλαμινα.η μια Σφυγγα ηταν πολυ ηρεμη-ηταν εγγυος-και γουργουριζε συνεχεια οταν τη χαιδευαν.βεβαια κατα διαστηματα οταν κοιταζαν αλλου οι υπολοιποι εκανε προσπαθειες αποδρασης(παιδια,ειχε πολλη πλακα,πηγαινε σαν κομαντο σε αποστολη:lol: )η αλλη ειχε αγριεψει παρα πολυ κι εκανε επιθεση σε οποιον εβρισκε(αφεντικο,αλλες γατες).Οι Μαιην-Κουν απο την αλλη ηταν τελειως ηρεμες και κοιμοντουσαν!αφηναν να τις χαιδευουν(μεχρι και στην κοιλια)και γενικα δεν εδειχναν να ενοχλουνται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τις ειδα και εγω τις γατουλες!καλα οι μαιν κουν ηταν τελειες απιστευτα ηρεμες.γεννημενες σταρ:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλά μετά από τόσες μέρες θυμήθηκαν να δείξουν το ρεπορτάζ:blink: ; Γμτ το έχασα...:(

Κρίμα, παιδιά ήλπιζα να ακούσω ωραία σχόλια για την έκθεση. Εγώ πήρα μέρος με δύο απο τις περσικές μου και σας πληροφορώ οτι η Βανίλια μου, γουργούριζε όλη την ώρα και απολάμβανε τα παιχνίδια με τους θεατές που την χαιδεύανε και παίζανε μαζί της. Τα φλάς κλπ, πιστεύω δεν ενοχλούν τόσο τις γάτες, και απο ότι έχω δει, όλοι σας έχετε φωτογραφίες των γατιών σας. Εξαρτάται απο τον χαρακτήρα κάθε γάτας. Αντικοινωνικές γάτες είναι λάθος να έρχονται σε εκθέσεις, γιατι ο καθένας με την απλή λογική του ξέρει οτι θα ταλαιπωρήσει το ζώο. Τις δικές μου τις έβγαζα απο το κλουβί και τις είχα στην αγκαλιά μου αλλά μετά απο λίγο θέλανε πάλι να μπουν μέσα για να κοιμηθούν άνετα στα μαξιλαράκια τους. Οι περσικές ούτως ή άλλως είναι υπναρούδες και ήρεμες γάτες. Μια υπερκινητική γάτα, φυσικά και θα κουραζόταν τόσες ώρες στο κλουβί.

καλη μου δεν μιλησαμε για την ταλαιπωρια των γατιων απο της αγκαλιες αλλα απο την εικονα που ειδαμε 2-3 που γυρισε εκθετρια την γατα της την περσικη αναποδα την ταρακουνησε για να της φουντωσει το τριχωμα μεγαλη πικρα κ ασχημη εικονα

Λογικό Ladycat. Αυτό το καταλαβαίνω...

Sublime, να ρωτήσω κάτι; (με κάθε καλή διάθεση)

Σύμφωνα μ' αυτά που γράφεις πιο πάνω, οι κοινωνικές και ήρεμου χαρακτήρα γάτες δεν ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα από την όλη διαδικασία. Κρίνοντας από τις γάτες που ξέρω, αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αλλά, ειδικά για τις περσικές ας το δεχτούμε.

Ωραία λοιπόν, η εμπειρία δεν είναι ιδιαίτερα ΑΡΝΗΤΙΚΗ για ορισμένες γάτες. Αποκομίζουν όμως τίποτα ΘΕΤΙΚΟ από όλα αυτά; Από την αλλαγή περιβάλλοντος, τον περιορισμό στο κλουβί, τη μεταφορά κλπ κλπ... Τις ωφελεί σε τίποτα όλη αυτή η διαδικασία;

Aretha πιστεύω γνωρίζεις πως σε μερικούς ανθρώπους,σκύλους και γάτες, αρέσουν τα ταξίδια και η αλλαγή περιβάλλοντος και σε άλλους όχι. Εγώ προσωπικά πριν πάω τις γάτες μου στην έκθεση άρχισα να τις πηγάινω σε φιλικά και συγγενικά σπίτια για να δω τις αντιδράσεις τους. Ο γάτος ήταν λες και δεν τον ένοιαζε καθόλου που άλλαζε περιβάλλον, ένιωθε παντού σαν να είναι στο σπίτι του και πολλές φορές ήταν και θρασύτατος (ξάπλωνε επάνω στο τραπέζι και δεν κουνιόταν, δεν έδινε σημασία σε κανέναν). Αλλά η θηλυκιά μου ξετρελαινόταν. Είναι γενικά πολύ κοινωνική γάτα, της αρέσει να γνωρίζει καινούριο κόσμο και να βλέπει καινούρια μέρη (καινούρια ντουλάπια για παιχνίδι, καινούρια κρεβάτια για ξάπλες κλπ).
Αφου λοιπόν ήμουν σίγουρη οτι δεν θα έχουν πρόβλημα τις πήγα στην έκθεση.Και όπως είπα και παραπάνω το διασκέδασαν και αυτές. Στην επόμενη έκθεση, σε προσκαλώ να έρθεις, να κάτσεις κοντά μας και να μου πεις και να κρίνεις και μόνη σου αν η γάτα περνάει καλά ή όχι.

δεν ξερω,ισως οντως παιζει ρολοο χαρακτηρας...βεβαια αυτο που ανεφερε η Φροσω για τη γατα που τη γυρναγε η κοπελα αναποδα ειναι απαραδεκτο!!!(προσωπικα δεν το ειδα,αν και τωρα που το ξανασκεφτομαι μαλλον θα επρεπε να της κανουμε ομαδικη παρατηρηση:mad: ).
για παραδειγμα η Τσικι εννοειται οτι θα παθαινε σοκ απο το φοβο της αν την πηγαινα σε αλλο χωρο.εδω ερχονται αλλα ατομα στο χωρο της και κρυβεται μεχρι να φυγουν...φανταστειτε να ηταν σ'ενα χωρο γεματο ανθρωπους(και γατες!!!!)που θα την πειραζαν ενδεχομενως συνεχεια(με την καλη εννοια,χαιδευοντας την κτλ).δε θα το αντεχε με τιποτα!!
απο την αλλη ο Νοελ ειναι τελειως αλλος χαρακτηρας...δεν καταλαβαινει τιποτα,οταν ηρθε μετα απο πολυωρο ταξιδι στο σπιτι του Κωστα,και μετα απο λιγες μερες στο δικο μου,δεν εδειξε να αγχωνεται καθολου,αμεσως επαιζε,ετρεχε και ολη την ωρα γουργουριζε!!εδω γουργουριζε μεχρι και στον κυριο Πανο!!

βεβαι συμφωνω με την Αλικη(aretha),οτι οι γατες δεν εχουν κατι να κερδισουν.μπορει να μην τις ενοχλει η ολη διαδικασια,αλλα εστω και στο ελαχιστο δεν τις αγχωνει?γιατι μιλαμε για παρα πολλες ωρες,οχι απλα για 2-3.αν δεν κανω λαθος οι εκθετες καθονται εκει απο το πρωι μεχρι το βραδυ...:/:

επισης,εμενα τουλαχιστον η διοργανωση για να ειμαι ειλικρινης δε μου πολυαρεσε....:rolleyes: ολος ο κοσμος ειχε "πεσει" πανω στις γατες(κι εγω μεσα σ'αυτους)αγχωνοντας τις ακομα περισσοτερο.ισως θα επρεπε να υπαρχουν καρεκλες για το κοινο κατα τη διαρκεια της αξιολογησης των γατων,και πριν και μετα να μπορουν να τις βλεπουν σε καποια αποσταση απο τα κλουβακια.

Εμένα ήταν η πρώτη μου φορά που έπερνα μέρος σε έκθεση και ήμουν πολύ αγχωμένη και άλλοι εκτροφείς μου είπαν να μην αγχώνομαι γιατί το μεταδίδω στις γάτες. Τελικά έγινε το αντίθετο. Έβγαζα την γάτα απο το κλουβί και με το παιχνίδι και το γουργουρητό της, αυτή με ηρεμούσε. Συγνώμη αν οι γάτες μου είναι ήρεμες και κοινωνικές. Δεν αγχώθηκαν, δεν τις πείραζαν τα φλας, δεν τις πείραζαν τα χάδια και τα παιχνίδια με τους θεατές και στην τελική ότι θα έκαναν στο σπίτι, το έκαναν και εκεί. Ύπνος, λίγο παιχνίδι, ύπνος και ύπνος. Είναι τεμπέλικες τί να κάνω.:lol:

9η εκθεση γατας

Αν κανεις μαθει τιποτε για την εκθεση γατας που πιθανον ειναι να γινει το Μαη , ενημερωστε μας ΕΔΩ.
Ευχαριστω!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού η φετινή έκθεση θα είναι η 9η... γιατί να συνεχιστεί ένα θέμα που αφορά την 8η;:hmm::confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm:τι εννοεις?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back