Ismini
Διάσημο μέλος
To πιο όμορφο και ευγενικό πλάσμα κατά την ταπεινή μου άποψη! Άλογο!πραγματι τι τελεια πλασματα και τα αλογακια!!!!![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xtina
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
ο αλτρουισμος, η αγαπη χωρις ορους, και η αναγκη για την παρεα του ανθρωπου ?
δε μου τα λετε καλα..
aspasiapef
Διάσημο μέλος
δουλικοτητα...? τι λετε βρε κοριτσια...
ο αλτρουισμος, η αγαπη χωρις ορους, και η αναγκη για την παρεα του ανθρωπου ?
δε μου τα λετε καλα..
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γωγώ! Όσο κι αν αγαπάω τον Χιόνη το δέσιμο που έχεις μ'ένα σκυλό δεν μπορείς να το έχεις με τη γατα. Πάντα νιώθεις ότι σε κρατάει σε απόσταση. Θυμάμαι με τον πεθαμένο μου σκυλάκο που όποτε ήμουν στεναχωρεμένη ερχόταν και μου έκανε ότι παλαβομάρα του ερχόταν μονο και μονο για να με κάνει να γελάσω ή ο μικρός μας Ραμσής που όταν είχα βγάλει τον φρονιμήτη κια είχα πεθάνει στον πόνο, είχε ξαπλώσει στο στήθος μου με κοίταγε κι έκλαιγε....
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης 3 μέρες τώρα που είμαι άρρωστη, λες και το καταλαβαίνουν και δεν με έχουν ενοχλήσει καθόλου και ακόμα και όταν έρχονται να κοιμηθούν μαζί μου δεν πιάνουν (ως συνήθως) όλο το χώρο αλλά βολεύονται όπου τους αφήσω εγώ χωρο.
Κι όλα αυτά τα κάνουν από μόνοι τους, χωρίς καμία εκπαίδευση.
Προφανώς παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι προτιμήσεις και τα βιώματα του καθενός. Από μικρή μεγάλωσα με γάτες στο πατρικό μου. Σκύλο δεν είχα ποτέ. Εσείς πάλι το αντιθετο.
Αλλά αυτό που εννοώ δουλικότητα, είναι ότι η γάτα τα κανεί όλα αυτά από μόνη της. Κι ο σκύλος τα ίδια θα κάνει και πολύ περισσότερα, μόνο που συνήθως τον σκύλο τον μαθαίνεις να τα κάνει αυτά. Κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το ζώο που έχω για παρέα να μου φέρεται έτσι γιατι έτσι το έμαθα. Γιατί όταν ήταν μικρό του έδινα λιχουδιά κάθε φορά που έκανε κάτι "καλό". Και τώρα μου δείχνει την αγάπη του γιατί περιμένει από μένα την ανταπόδωση.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά αυτό που εννοώ δουλικότητα, είναι ότι η γάτα τα κανεί όλα αυτά από μόνη της. Κι ο σκύλος τα ίδια θα κάνει και πολύ περισσότερα, μόνο που συνήθως τον σκύλο τον μαθαίνεις να τα κάνει αυτά. Κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το ζώο που έχω για παρέα να μου φέρεται έτσι γιατι έτσι το έμαθα. Γιατί όταν ήταν μικρό του έδινα λιχουδιά κάθε φορά που έκανε κάτι "καλό". Και τώρα μου δείχνει την αγάπη του γιατί περιμένει από μένα την ανταπόδωση.
τα σκυλια που ταιζα στο εξοχικο μου τα βρηκα μεγαλα,ενηλικα.δεν τα εμαθα τιποτα,ουτε τα επιβραβευσα ποτε για κατι συγκεκριμενο.ε,η αγαπη που εδειχναν ηταν απιστευτη,δεν εχω ξαναζησει κατι τετοιο.και δεν ηταν τα σκυλια μου,απλα για καποιο διαστημα 1-2 μηνες τα φροντιζα.
Mika
Δραστήριο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Δεν χρειάζεται εκπείδευση ο σκύλος για να γίνει αυτό που είναι δηλαδή φιλικός, τυφερός,αγαπησιάρης. Συνήθως θέλει εκπαίδευση για να γίνει ακριβώς το αντίθετο: επιθετικός!
Πιστεύω όπως και να έχει ότι είναι και θεμα χαρακτήρα του ζώου, καθώς επίσης και αν το έχεις από μωρό. Αν για απράδειγμα εσύ, έχεις μεγαλώσει τα γατάκια σου από μωρά μπορεί να έχουν μαθει να συμπεριφέρονται κα΄τ'αυτόν τον τρόπο, δηλ.να κοιμούνται μαζί σου κλπ. Εγώ τον Χιόνη τον πήρα μεγάλο 9-10 μηνών. Ούτε αγκαλιά δεν μπορώ να τον πάρω πόσο μάλλον να τον αφήσω να κοιμάται μαζί μου. Βλεπουμε παρέα τηλεόραση (τρελλένται για Animal Planet)΄, παίζουμε, αλλά αν τον πιάσει το σπαστικό του δε θέλει ούτε να τον αγγίζω. Εμένα μου'χει λείψει αυτό το δέσιμο που είχα με τον σκύλο μου και προσπαθώ να το αναπληρώσω με τον Ράμσή το σκυλάκι της αδελφής μου. Με την πρώτη ευκαιρία όμως όταν τελειώσουμε το σπίτι στο Κρυονέρι θα πάρω οπωσδήποτε σκύλο, για να μην πω σκύλους...
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ απόλυτα. Και τα 2 έχουν τεράστια σημασία. Θα δεις όμως με τον καιρό πως θα αλλάξει η συπεριφορά του Χιόνη και πίστεψε με ... δεν θα το πιστεύεις το δέσιμο που θα έχετε!Πιστεύω όπως και να έχει ότι είναι και θεμα χαρακτήρα του ζώου, καθώς επίσης και αν το έχεις από μωρό.

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

ΑΝΝΑ ΚΑΤΣ
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα όσον αφορά τον σκύλο και τη γάτα,πάντα ήμουνα γατού χωρίς συγκεκριμένο λόγο και κριτήριο,αν και μεγάλωσα και με τα δύο μαζί(και τα λάτρεύω και τα δύο εξίσου),αλλά ερχόμενη στην Αθήνα και αναγκασμένη να ζήσω σε διαμέρισμα διάλεξα την γάτα σαν σύντροφο.Δεν διαχωρίζω,και τα δύο είναι υπέροχα αλλά δεν μ' αρέσει όταν λένε οτι ο σκύλος είναι πιο πιστός.Απλά έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες!Ο σκύλος το δείχνει συνέχεια,ενώ η γάτα όποτε γουστάρει.Κάπως έτσι είμαστε και οι άνθρωποι..Και απο προσωπική εμπειρία.Ο συντροφος μου να είναι πολύ εκδηλωτικός και εγώ λιγότερο ή όποτε μου βγεί ή όποτε το έχω ανάγκη ρε αδελφάκι μου!!
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Κι εγώ το ίδιο! Δεν ήθελα γάτα, ποτέ όπως έχω ξαναπεί, δεν τις συμπαθούσα ιδιαίτερα, αλλά από τον Χιόνη και μετά έχω αρχίσει να τις βλέπω με άλλο μάτι. Αυτός ο χαζόγατός μου όμως, θέλει να τον χαιδεύω όποτε θέλει αυτός και όταν δε θέλει μου τραβάει μια γατζουνιά και βάζει τέλος. Αγκαλιά δεν το συζητάω! Με τίποτα!!! Τη μια του αρέσει να τον χαϊδεύω στην κοιλιά την άλλη νιουρίζει και πάει να με δαγκώσει κι εκεί που αρχίζει και μου τι δίνει και λέω τι ήθελα τον γάτο, μου κάνει κάτι παλαβά του στυλ να θελει να μπαινει μαζί μου μέχρι και στην τουαλέτα ή να κλαίει όταν κάνω μπάνιο κι έχω κλειστή την κουρτίνα και δεν με βλέπει και με ξετρελλαίνει! Ίσως είναι νωρίς ακόμα και να βελτιωθεί η "σχέση" μας στο μέλλον, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχω ποτέ το δέσιμο που θα είχα μ'έναν σκύλο.κι εγω την Τσικι απο μωρο την ειχα,αλλα δεν πιανεται με τιποτα.θελει να παιζει κι ειναι τρομερα υπερκινητικη,αφυο πολλες φορες δεν προλαβαινεις να την παρακολουθησεις.δεν καθεται ομως ποτε να τη χαιδεψεις.μολις πας να την πιασεις τιναζεται λες και τη χτυπησε ηλεκτρικο ρευμα,ειναι παρα πολυ ανεξαρτητη και δε θελει πολλα-πολλα.αυτο με στεναχωρει παρα πολυ,γιατι θα ηθελα μια γατουλα τρυφερη και δεμενη μαζι μου![]()
Εγώ πάλι Άννα είμαι το αντίθετο από σένα. Είμαι πολύ εκδηλωτική και στις καλές μου και στα νεύρα μου και θα'θελα να ήταν και ο άνδρας μου έτσι. Όμως δεν είναι καθόλου εκδηλωτικός, σε σημείο που μου σπάει τα νεύρα. Θα ήθελα μαλλον έναν άνδρα "σκύλο" αλλά μου έτυχε άνδρας "γάτος"!
Ίσως γι'αυτό τα πάει τόσο καλά με τον Χιόνη παρόλο που στην αρχή δεν τον ήθελε με τίποτα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΝΝΑ ΚΑΤΣ
Νεοφερμένο μέλος
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Γωγώ και Ασπασία,
Προφανώς παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι προτιμήσεις και τα βιώματα του καθενός. Από μικρή μεγάλωσα με γάτες στο πατρικό μου. Σκύλο δεν είχα ποτέ. Εσείς πάλι το αντιθετο.
κανεις μεγαλο λαθος..
πρωτον, γιατι εγω οτι λεω το λεω απο βιωμα, και εφοσον εχω ζησει και τα δυο ειδη ζωων αλλα και πολλα ακομη αλλα ειδη ζωων..
και σε πληροφορω οτι δε μπορεις να μαθεις στον σκυλο να σε αγαπαει ανευ ορους αν δεν το εχει απο μεσα του ενα ζωο...
εαν ταισεις ενα αδεσποτο σκυλο θα σε ευγνωμονει πολυ περισσοτερο απο οτι αν ταισεις μια αδεσποτη γατα και ολα αυτα οχι γιατι του τα εμαθες...
με συγχωρεις αλλα τη στιγμη που ειχες μια ζωη γατες δε μπορεις να εισαι αντικειμενικη και να μιλας για τους σκυλους..
και παλι συγνωμη.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Απάντησα ήδη...εαν ταισεις ενα αδεσποτο σκυλο θα σε ευγνωμονει πολυ περισσοτερο απο οτι αν ταισεις μια αδεσποτη γατα και ολα αυτα οχι γιατι του τα εμαθες...
Να βρε Μάριελ. Και αντίστοιχα όμως οι γάτες την ίδια αγάπη δεν σου δείχνουν? Με διαφορετικό όμως τρόπο. Και γενικά με τα αδέσποτα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Παραδέχομαι ότι τα αδέσποτα σκυλάκια με το που θα σε δουν, δεν είναι ανάγκη να τα ταισεις ή να ασχοληθείς μαζί τους, θα ρθουν, θα σου τριφτούν, θα σε ακολουθήσουν αν τα χαιδέψεις, ενώ μια αδέσποτη γάτα δύσκολα θα σε πλησιάσει. Πάντως μίλαγα για τα οικοσιτα ζώα.
Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνωμη. Συζήτηση κάνουμε. Κι αν έχουμε διαφορετικές απόψεις και διαφωνούμε δεν έγινε και τίποτα!με συγχωρεις αλλα τη στιγμη που ειχες μια ζωη γατες δε μπορεις να εισαι αντικειμενικη και να μιλας για τους σκυλους..
και παλι συγνωμη.

Τις λατρευω, μαζι τους μεγαλωσα και μεγαλωνω ακομα.
Εχουμε και ενα σκυλο στον κηπο, ο οποιος ειναι απιθανος...Ειναι και αυτος "γατου".Παρολο που εχει το δικο του χωρο στον κηπο, με δεντρα, χωμα κτλ, παντα τα κανει οταν τον παει η αδελφη μου βολτα(ειναι δικος της).
Ασπασια, και ο θειος μου χτιζει στο κρυονερι.Μενει εκει με τα πεθερικα του(ειχαν δυο καταπληκτικα σκυλια, τωρα ζει μονο το ενα)και μου λεει οτι και για λογους ασφαλειας, τα σκυλια ειναι απαραιτητα.
βαγια
Νεοφερμένο μέλος
αν με ρωτουσες αν προτιμαω περισσοτερο τη γατα απο το σκυλο θα απαντουσα γατα α-σ-υ-ζ-η-τ-η ΖΗΤΩ ΟΙ ΓΑΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ασπασια, και ο θειος μου χτιζει στο κρυονερι.Μενει εκει με τα πεθερικα του(ειχαν δυο καταπληκτικα σκυλια, τωρα ζει μονο το ενα)και μου λεει οτι και για λογους ασφαλειας, τα σκυλια ειναι απαραιτητα.
Αντε Ελενίτσα και οταν θα πάμε Κρυονέρι, αν πηγαίνεις από το θείο σου να περνάς να βλέπεις κι εμένα και το Χιόνη

Αντε Ελενίτσα και οταν θα πάμε Κρυονέρι, αν πηγαίνεις από το θείο σου να περνάς να βλέπεις κι εμένα και το Χιόνη![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool