Aμερικανοί πεζοναύτες!

Να πω απλά ότι οι αποχή στις Αμερικάνικές εκλογές είναι πάρα πολύ μεγάλη, ξεπερνάει κατα πολύ το 50%. Και σωστά θα μου πεις ότι και παλι φταίνε που δεν πάνε να ψηφίσουν και να δείξουν την αντίθεσή τους και συμφωνώ. Επίσης στην Αμερική έχουν γίνει πραγματικά πολύ μεγάλες αντιπολεμικές πορείες. Δεν είναι όλοι οι Αμερικανοί υποστηρικτές του Μπους και της πολιτικής του.
Και η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε τις βάσεις της για ανεφοδιασμό των αεροπλάνων στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και το Ιρακ. Και σχεδόν κανείς μας δεν μίλησε. Τι σημαίνει αυτό? οτι υποστηρίζουμε οι Έλληνες τον πόλεμο?

ΚΑι κάτι ακόμα. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ότι οι Αμερικανοί πολίτες πραγματικά γνωρίζουν τι γίνεται στο Ιρακ και το Αφγανιστάν και οπουδήποτε αλλού. Τα ΜΜΕ στην Αμερική παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως συμφέρει "κάποιους"
Μπορεί η Αμερικάνοι, κάποιοι δηλαδή από αυτούς, να κατηγορούν τον Μπους, αλλά στην πλειοψηφία τους είναι αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν!
Όσο για το ότι κανείς στην Ελλάδα δεν μίλησε για τον πόλεμο, μήπως δεν παρακολουθείς ειδήσεις ή δεν διαβάζεις εφημερίδες? Η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες που αρνήθηκε να στείλει στρατό και στην Ελλάδα έγιναν από τις μεγαλύτερες αντιπολεμικές πορείες. Πίστεψέ με το ξέρω πολύ καλά, γιατί έχω λάβει μέρος σ'όλες....
Η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί από τους Αμερικάνους ως "μη φίλη" χώρα γι'αυτό και όλες αυτές οι γελοίες τουριστικές οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών τους για το πόσο επικύνδινη σε θέματα τρομοκρατίας είναι η χώρα μας. Ξεχνάτε τον πόλεμο που μας έκαναν πριν και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας???Πως μπορείς να λες κάτι τέτοιο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όσο για το τι έχει προσφέρει η Αμερική και οτι όλο καταστρέφει, απο που νομίζετε οτι ξεκίνησε το ιντερνετ που χρησιμοποιείτε τώρα; Απο που ξεκίνησαν οι υπολογιστές γενικά; Απο που ξεκίνησαν τα περισσότερα τεχνολογικά και επιστημονικά θαύματα των τελευταίων 100 ετών;

και παλι για καποιο δικο τους οφελος το εκαναν για να μπορουν να ελεγχουν τον καθε εναν απο εμας... να μας φακελωνουν κλπ!ολα τα τεχνολογικα θαυματα τα εκαναν για να μπορουν να ελεγχουν ολους τους υπολοιπους.. γιατι δεν ανακαλυπτουν το εμβολιο του aids?μηπως επειδη πρωτον δεν δινουν δεκαρα για την αφρικη που πεθαινει(διοτι δεν εχει πετρελαιο),δευτερον γιατι ολα αυτα τα φαρμακα που ποτιζει τους αρρωστους με aids θα τα βαλει στον κολο της η καθε φαρμακευτικη και θα χασει εκατομυρια! γιατι δεν κανει αλλο ενα θαυμα η αμερικη με τα τοσα θαυματα , να σωσει τον αμαζονιο?? προσωπικα θα προτιμουσα να μην εχω ιντερνετ προκειμενον να σωσω τον πλανητη μας!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ασπασία μου, και εφημερίδες διαβάζω και ειδήσεις βλέπω και σε όλες τις αντιπολεμικές (και όχι μόνο) πορείες κατεβαίνω και ενημερώνομαι και ασχολούμαι. Μίλησα για κατι συγκεκριμένο. Το οτι γενικά έγιναν αντιπολεμικές πορείες και μαλιστα μαζικότατες έγιναν. Μίλησα συγκεκριμένα για το ότι η Ελλάδα έδωσε τις βάσεις και άρα συμμετείχε με τον ένα ή άλλο τρόπο στον πόλεμο. Τώρα για το αν έστειλε στρατό είσαι λάθος. Μπορεί να μην έστειλε τον απλό φαντάρο, αλλά στρατεύματα Ελληνικά μισθοφορικά υπάρχουν, όπως υπήρξαν και στο Αφγανιστάν και στη Βοσνία.

Ασπασία μου, και εφημερίδες διαβάζω και ειδήσεις βλέπω και σε όλες τις αντιπολεμικές (και όχι μόνο) πορείες κατεβαίνω και ενημερώνομαι και ασχολούμαι. Μίλησα για κατι συγκεκριμένο. Το οτι γενικά έγιναν αντιπολεμικές πορείες και μαλιστα μαζικότατες έγιναν. Μίλησα συγκεκριμένα για το ότι η Ελλάδα έδωσε τις βάσεις και άρα συμμετείχε με τον ένα ή άλλο τρόπο στον πόλεμο. Τώρα για το αν έστειλε στρατό είσαι λάθος. Μπορεί να μην έστειλε τον απλό φαντάρο, αλλά στρατεύματα Ελληνικά μισθοφορικά υπάρχουν, όπως υπήρξαν και στο Αφγανιστάν και στη Βοσνία.

τουλαχιστον οι δικοι μας δεν σκοτωνουν ουτε σκοτωνονται!!!!:P

Μα όσο ψυχολογικά αποδειγμένο είναι οτι ο ρατσισμός προέρχεται κατα κύριο λόγο απο αισθήματα ζήλιας και φόβου, άλλο τόσο είναι οτι ο ρατσιστής δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτεί. ;)
Όσο για το τι έχει προσφέρει η Αμερική και οτι όλο καταστρέφει, απο που νομίζετε οτι ξεκίνησε το ιντερνετ που χρησιμοποιείτε τώρα; Απο που ξεκίνησαν οι υπολογιστές γενικά; Απο που ξεκίνησαν τα περισσότερα τεχνολογικά και επιστημονικά θαύματα των τελευταίων 100 ετών;
Επειδή πάλι σ'εμένα απαντάς να σου πω ότι από την αρχή παραδέχθηκα ότι τρέφω μια αντιπάθεια πρός την Αμερική και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει. Παρόλο που έχω φίλους και συγγενείς που ζουν και εργάζονται εκεί και μ'έχουν καλέσει επανειλημένα είναι ένα ταξίδι που δεν πρόκειται ποτέ να κάνω! Αν το θεωρείς ρατσισμό, τότε ναι είμαι ρατσίστρια και το έχω παραδεχτεί! Αντίθετα από άλλους που θεωρούν ότι οι μαύροι είναι μόνο για να πουλάνε cd και οι αλβανοί για να καθαρίζουν ή είναι όλοι κλέφτες, εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξενοφοβία όπως οι Αμερικάνοι εν γένει!!! Αντίθετα, έχω φίλους και μαύρους και Αλβανούς και πίστεψέ με, αν τους έλεγες ότι είμαι ρατσίστρια το λιγότερο θα γέλαγαν...:lol:
Όσο για το ότι ξεκίνησε το internet από την Αμερική κάνεις μεγάλο λάθος όπως και οι περισσότεροι! Το internet είναι Ευρωπαϊκή ανακάλυψη και συγκεκριμένα ανακάλυψη του CERN (Conseil Europeenpour le Recherche Nucleaire), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών.Ο Πάγκόσμιος Ιστός (internet) ξεκίνησε ως ένα μέσο ώστε να ανταλλάσουν ιδέες οι επιστήμονες μεταξύ τους (https://public.web.cern.ch/Public/Welcome.html, https://en.wikipedia.org/wiki/CERN#Computer_Science_and_CERN). Οι μεγαλύτερες ανακάληψεις των τελευταίων 100 χρόνων όπως και όλες πριν από αυτές έγιναν από Ευρωπαίους. Το ότι κάποιες από αυτές έγιναν στην Αμερική επειδή υπάρχουν τα χρήματα εκεί δε μου λέει κάτι. Κι εμείς έχουμε στείλει μεγάλα "κεφάλια" όπως ο Νανόπουλος εκεί. Αν δηλαδή κάποιος Ελληνας επιστήμονας κάνει κάποια ανακάληψη και τυχαίνει να βρίσκεται στην Αμερική, αυτό σημαίνει ότι είναι Αμερικάνικη ανακάλυψη?:hmm: :hmm: :hmm:

Τώρα για το αν έστειλε στρατό είσαι λάθος. Μπορεί να μην έστειλε τον απλό φαντάρο, αλλά στρατεύματα Ελληνικά μισθοφορικά υπάρχουν, όπως υπήρξαν και στο Αφγανιστάν και στη Βοσνία.
Στρατο στο Αφγανσιτάν έστειλαν, δυστυχώς, αλλά υπό την μορφή ειρηνευτικού σώματος. Ελληνικά μισθοφορικά στρατευματα, απ'όσο ξέρω δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν, δεν θα ήταν υποχρεωτική η στρατευση στην Ελλάδα. Ενας από τους λόγους που δεν μειώνεται άλλο ή δεν καταργείται η υποχρεωτική στρατευση στην Ελλάδα είναι αυτό ακρίβώς. Ότι ΔΕΝ υπάρχει μισθοφορικός στρατός!!!Έχω φίλους αξιωματικους και το γνωρίζω πολύ καλά γιατί έχουμε κάνει σχετικές συζητήσεις..

μισθοφορικο στρατο δεν εχουμε στην ελλαδα αλλα καποιοι ελληνες πανε μισθοφοροι σε αλλες χωρες, ασχετο αλλα ετσι το λεω επειδη εχω γνωρισει καποιον που το εκανε και μου το ειχε πει.

Αθανασία επιβεβαιώνεις αυτό ακριβώς που είπα: Όταν οι Αμερική κάνει κάτι καλό, το έκαναν οι ξένοι. Όταν η Αμερική κάνει κάτι κακό, το έκαναν οι Αμερικάνοι.
Τέσπα, αρνούμαι να συνεχίσω μια συζήτηση με προκατειλημμένα άτομα (δεν αναφέρομαι σε όλους). Κακώς το ξεκίνησα, μιας και ξέρω τι αντιαμερικανισμός υπάρχει στην Ελλάδα. Λες και θα αλλάξει κανείς μυαλά...

το θεμα ειναι αφου ειναι τοσο καλη η ΗΠΑ γιατι δεν κανει κατι να σωσει τον κοσμο εφ οσων εχει και την δυναμη??? προς το παρον ειναι η κυρια υπαιτιος για το φαινομενο του θερμοκηπιου και μολις πριν λιγο καιρο εκανε οτι το παραδεχεται! ας κανει κατι που πραγματικα θα βοηθησει απο το να ξεκιναει ανουσιους πολεμους και δεν νομιζω να εχει κανεις να πει τιποτα......

οσο για τον αντιαμερικανισμο δεν ξερω εαν αναφερεσαι και σε μενα michele, αλλα εγω ειμαι παιδι μεγαλωμενο απο αμερικανικη εταιρια δεν θελω να πω ποια.. ο πατερας μου δουλευει σε αμερικανικη εταιρια απο τοτε που γενηθηκα... εχω γνωρισει πολλους αμερικανους εχω παει πολλες φορες εκει και θα ηθελα να ζησω εκει επισης...στεναχωριεμαι ομως που μια τετοια "υπερδυναμη"ξοδευει δις στο να φτιαχνει πυρηνικα οπλα και να ξεκιναει πολεμους χωρις αιτια... ενω θα μπορουσε να κανει πολλα αλλα...:(

Αθανασία επιβεβαιώνεις αυτό ακριβώς που είπα: Όταν οι Αμερική κάνει κάτι καλό, το έκαναν οι ξένοι. Όταν η Αμερική κάνει κάτι κακό, το έκαναν οι Αμερικάνοι.
Τέσπα, αρνούμαι να συνεχίσω μια συζήτηση με προκατειλημμένα άτομα (δεν αναφέρομαι σε όλους). Κακώς το ξεκίνησα, μιας και ξέρω τι αντιαμερικανισμός υπάρχει στην Ελλάδα. Λες και θα αλλάξει κανείς μυαλά...
Αν είναι να με αποκαλείς προκατειλημένη, τουλάχιστον λέγε σωστά το όνομά μου. Είναι Ασπασία και όχι Αθανασία.
Πάντως είναι καλό να παραδέχεσαι 'οτι έχεις άδικο που και που, όπως στη λάθος σύγκριση της επεκτατικότητας του Μπους με τον Μέγα Αλέξανδρο, ή στο ότι ΔΕΝ έχουν γίνει όλες οι ανακαλύψεις από Αμερικάνους. Τουλάχιστον ΟΧΙ το INTERNET!!!...;)

επειδη κι εγω εξεφρασα αποψη στην αρχη,να πω οτι σαφως και παραδεχομαι την Αμερικη για οσα εχει καταφερει.ακομα και το να "μαζευει"τα ατομα αλλων εθνικοτητων με ταλεντο στον κλαδο τους ειναι μαγκια της.οχι σαν κι εμας που κοιταμε πως να φαγωθουμε μεταξυ μας,που διωχνουμε ο,τι καλυτερο εχουμε για να μη φανε τη θεση των "μεγαλων" που στην ουσια δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα.ξερουν να ειναι οργανωτικοι,να δουλευουν παρα πολυ και αυτο αποδιδει.ολη η ερευνα ουσιαστικα γινεται εκει και εδω μετα απο ετη φωτος.χαρη στις ανακαλυψεις που γινονται εκει η ζωη μας ειναι σαφως καλυτερη και πιο ανετη.

πολλοι Αμερικανοι που εχω γνωρισει ειναι πραγματικα αγαθοι ανθρωποι.και συμφωνω οτι στα ΜΜΕ τους η παραπληροφορηση ειναι απιστευτη.δε μ'αρεσει ομως που ειναι τοσο αδιαφοροι.δεν ασχολουνται καθολου με τα πολιτικα.δεν ενδιαφερονται να το ψαξουν ουτε να μαθουν που και γιατι κανουν πολεμο.δεν ξερουν καν που ειναι π.χ. η χωρα στην οποια επιτιθενται(αυτο το ειχα διαπιστωσει μετα απο συζητηση με Αμερικανους μετα την επιθεση στη Γιουγκοσλαβια).δεν ξερω αν γι'αυτο φταινε και τα ωραρια εργασιας,εκει οι ανθρωποι δουλευουν ολη την ημερα και δεν εχουν χρονο να κανουν τιποτα αλλο.και φυσικα κατα τη γνωμη μου-και πολλων αλλων- αυτοι που κινουν τα νηματα ειναι τα λομπυ.

οσο για το Μ.Αλεξανδρο,τον θεωρω εναν απλο κατακτητη και φυσικα δεν επιδοκιμαζω το τι εκανε.ηθελε να εκπολιτισει υποτιθεται.αυτους που θα εκπολιτιζε τους ρωτησε αν ηθελαν οντως να "εκπολιτιστουν"?:hmm:

Ελληνικά μισθοφορικά στρατευματα, απ'όσο ξέρω δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν, δεν θα ήταν υποχρεωτική η στρατευση στην Ελλάδα. Ενας από τους λόγους που δεν μειώνεται άλλο ή δεν καταργείται η υποχρεωτική στρατευση στην Ελλάδα είναι αυτό ακρίβώς. Ότι ΔΕΝ υπάρχει μισθοφορικός στρατός!!!
Και οι "5ετούς θητείας" τι είναι?

Το ότι κάποιες από αυτές έγιναν στην Αμερική επειδή υπάρχουν τα χρήματα εκεί δε μου λέει κάτι. Κι εμείς έχουμε στείλει μεγάλα "κεφάλια" όπως ο Νανόπουλος εκεί. Αν δηλαδή κάποιος Ελληνας επιστήμονας κάνει κάποια ανακάληψη και τυχαίνει να βρίσκεται στην Αμερική, αυτό σημαίνει ότι είναι Αμερικάνικη ανακάλυψη?:hmm: :hmm: :hmm:
Κανένα μεγάλο κεφάλι δεν "στείλαμε" πουθενά. Φύγαν- και καλά κάναν κατά τη γνώμη μου - διοτι αν είχαν μείνει δεν θα είχαν καταφέρει ούτε τα μισά. Και σίγουρα οι ανακαλύψεις των Ελλήνων στην Αμερική δεν είναι Ελληνικές. Όταν ένας επιστήμονας φεύγει πάει στην Αμερική, σπουδάζει, η Αμερική του παρέχει όλα τα μέσα για την έρευνά του (βοηθούς, εργαστήρια,χρήματα και ό,τι άλλο μπορεί να χρειάζεται) και αυτός κάνει μια ανακάλυψη, τότε τι είναι? Ελληνική? Απλά και μόνο γιατί ο επιστήμονας είναι Έλληνας?

ακομα και το να "μαζευει"τα ατομα αλλων εθνικοτητων με ταλεντο στον κλαδο τους ειναι μαγκια της.οχι σαν κι εμας που κοιταμε πως να φαγωθουμε μεταξυ μας,που διωχνουμε ο,τι καλυτερο εχουμε για να μη φανε τη θεση των "μεγαλων" που στην ουσια δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα.
Συμφωνώ απόλυτα.

Αν είναι να με αποκαλείς προκατειλημένη, τουλάχιστον λέγε σωστά το όνομά μου. Είναι Ασπασία και όχι Αθανασία.
Πάντως είναι καλό να παραδέχεσαι 'οτι έχεις άδικο που και που, όπως στη λάθος σύγκριση της επεκτατικότητας του Μπους με τον Μέγα Αλέξανδρο, ή στο ότι ΔΕΝ έχουν γίνει όλες οι ανακαλύψεις από Αμερικάνους. Τουλάχιστον ΟΧΙ το INTERNET!!!...;)

Σόρρυ για το όνομα, όντως Ασπασία ήθελα να πω.
Προκατειλημμένη απέναντι τους μόνη σου παραδέχτηκες οτι είσαι.
Όσο για το ιντερνετ, δεν έχω λόγο να μην σε πιστεψω. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι λίγες ανακαλύψεις και τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν γίνει απο Αμερικάνους. Τα προγράμματα που χρησιμοποιείς τώρα και ακόμα και τα ίδια τα Windows αμερικάνικα είναι. Ο Bill Gates είχε το όραμα να γίνει ο υπολογιστής ένα μηχάνημα που θα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Τέσπα, έχω τις απόψεις μου, έχεις τις δικές σου, over and out απο εμένα.

Κατερίνα μάλλον έχεις εσφαλμένη εντύπωση για το τι είναι μισθοφόρος. Λοιπόν:

Ορισμός του μισθοφόρου
«Ο μισθοφόρος είναι κάποιος που δεν ανήκει σε έναν τακτικό στρατό και που δεν είναι υπόλογος στην πειθαρχία του στρατού. Είναι κάποιος που θέτει τον εαυτό του προς πώληση στον αγοραστή με την μεγαλύτερη προσφορά για να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μακριά από την πατρίδα του»
(https://www.bbc.co.uk/greek/specials/1144_prof_armies/index.shtml)

Εθελοντές Πενταετούς Θητείας :
Βασική συνιστώσα της ποιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι και η ποιότητα του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού.
Το στρατιωτικό προσωπικό αποτελείται από επαγγελματίες και στρατευμένους θητείας σε ποσοστό που θα διαμορφωθεί σε 60% και 40% αντίστοιχα. Στους επαγγελματίες περιλαμβάνονται οι αξιωματικοί, οι ανθυπασπιστές, οι υπαξιωματικοί καθώς και οι Εθελοντές Μονίμου Θητείας (ΕΜΘ) και οι Εθελοντές Πενταετούς Θητείας (ΕΠΥ) των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης οι επαγγελματίες οπλίτες προσλαμβάνονται με συμβατική σχέση για να επανδρώσουν τα σύγχρονα οπλικά συστήματα με τα οποία έχουν εφοδιαστεί τα τελευταία χρόνια και οι τρεις κλάδοι.
Οι στρατευμένοι θητείας υπηρετούν και στους τρεις κλάδους σε ειδικότητες για τις οποίες τους παρέχεται η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, ενώ μετά τη λήξη της θητείας τους μεταπίπτουν σε καθεστώς εφεδρείας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την επιχειρησιακή σχεδίαση σε περιπτώσεις αντιμετώπισης κρίσεων ή πολέμου.
(https://www.mod.mil.gr/Pages/MainAnalysisPage1.asp?HyperLinkID=1&MainLinkID=204)

Θα έλεγα ότι είναι η μέρα με τη νύχτα δε νομίζεις? Μισθοφορικός με την εικόνα που έχουμε, θα ήταν ο Ελληνικός στρατός αν χρησιμοποιούσε επαγγελματίες στρατιωτες οι οποίοι δεν θα ήταν καν Ελληνες αλλά άλλων εθνικοτήτων που θα είχαν τον στρατό ως επάγγελμα. Με τη λογική τη δικιά σας, όλοι οι στρατιωτικοί καριέρας, δηλ. απόφοιτοι στρατιωτικών σχολών, επειδή είναι επαγγελματίες είναι και μισθοφόροι!!!!

Και ΝΑΙ, θεωρώ ότι οι ανακαλύψεις οι οποίες έγιναν στην Αμερική από Ευρωπαίους επιστήμονες φυσικά και ΔΕΝ είναι αμερικάνικες ανακαλύψεις. Δηλαδή το ότι ο Albert Einsteιn βρισκόταν στην Αμερική όταν έκανε τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του τον κάνει Αμερικάνο? Γερμανός ήταν από το Ulm. Αν ο Sir Alexander Fleming δεν είχε ανακαλύψει την πενικιλίνη στην Αγγλία, αλλά στην Αμερική, θα λέγαμε ότι ήταν Αμερικάνικη ανακάληψη? Ο Γεώργιος Παπανικολάου επειδή εργάστηκε με χρηματική επιχορήγηση από την American Cancer Society και ανακάλυψε το πείριφημο Παπ test που χρησιμοποιούμε κι εμείς έως σήμερα σε αμερικάνικο έδαφος, θα πρέπει να θεωρούμε ότι ήταν αμερικάνικη ανακάλυψη και όχι Ελληνική?

Πολλές φορές ο φανατισμός και η άγνοια μας κάνει να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην αλήθεια. :( :( :(

Οι περισσότεροι εδώ στο forum αν κρίνω από την ηλικία, ανήκουν στην γενιά που έχει γαλουχηθεί με MTV, McDonalds, βιντεοπαιχνίδια τύπου Sims και ζουν με το αμερικάνικο όνειρο. Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν πρώτα κάποιοι στην Αμερική και θα καταλάβουν ποιοι και με ποιον τρόπο τους κυβερνούν.Μόνο που όταν θα ξυπνήσουν θα είναι μάλλον αργά...:down:

Εγω δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα των Αμερικανων.
Για τους μισθοφορους, ουτε λογος βεβαια, αφου καθε αμορφοτος που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, δεν εχει λαβει καν βασικη εκπαιδευση παει και γινεται μισθοφορος.
Με εξοργιζει το γεγονος οτι η αμερικανικη κυβερνηση προφασιζεται ενα καρο δικαιλογιες για να μην υπογραψει συνθηκες ειρηνης ή προστασιας του περιβαλλοντος.
Πιστευω οτι το τρομοκρατικο χτυπημα στος δυδιμους πυργους δεν ηταν τρομοκρατικο, αλλα μια αποφαση της κυβερνισης για να σωσει την οικονομια της θυσιαζοντας στεγνα τοσες ψυχες. Για να κηρρυξει πολεμο και να παρει την κυριαρχια και αλλων περιοχων.
Δυστυχως, το μεγαλυτερο μερος των προιοντων που κυκλοφορουνε ειναι αμερικανικα, αλλα made in china. Οι τεραστιοι αμερικανικοι κολοσσοι "τρωνε"και κατασπαραζουν ολες τις μικρες προαπαθειες των αλλων χωρων.
Δεν εχω παει ποτε στην Αμερικη και ουτε το επιθυμω. Πιστευω πως ΟΛΑ ειναι η κυβερνηση. Δεν εχω τιποτα με τους αμερικανους, αλλα με την ΑΘΛΙΑ κυβερνιση τους. Αυτη κατευθυνει τα νηματα και ορζει το μελλον τους. Ακομα και το δικο μας.:mad:

Οπως λεει και ο Μπρεχτ:
"Πολεις χτισμενες διχως την σοφια του λαου".

....και συμφωνω οτι στα ΜΜΕ τους η παραπληροφορηση ειναι απιστευτη.δε μ'αρεσει ομως που ειναι τοσο αδιαφοροι.δεν ασχολουνται καθολου με τα πολιτικα.δεν ενδιαφερονται να το ψαξουν ουτε να μαθουν που και γιατι κανουν πολεμο.δεν ξερουν καν που ειναι π.χ. η χωρα στην οποια επιτιθενται(αυτο το ειχα διαπιστωσει μετα απο συζητηση με Αμερικανους μετα την επιθεση στη Γιουγκοσλαβια)

οσο για το Μ.Αλεξανδρο,τον θεωρω εναν απλο κατακτητη και φυσικα δεν επιδοκιμαζω το τι εκανε.ηθελε να εκπολιτισει υποτιθεται.αυτους που θα εκπολιτιζε τους ρωτησε αν ηθελαν οντως να "εκπολιτιστουν"?:hmm:

Συμφωνώ σʼένα σημείο μαζί σου Μάριελ. Οι περισσότεροι αμερικάνοι είναι αγεωγράφητοι. Σε παλαιότερη τηλεοπτική εκπομπή, νομίζω στον Παπαχελά στο MEGA, σταματούσαν στον δρόμο κόσμο και ρωτούσαν αν ξέρουν που βρίσκονται η Γιουγκοσλαβία, το Ιρακ, το Ιραν και είχαν παντελή άγνοια! Το φαντάζεστε? Δεν ξέρουν καν που βρίσκονται οι χώρες στις οποίες στέλνουν στρατό για να τις "απελευθερώσουν"!!!Στην ερώτηση αν ξέρουν την Ελλάδα και που βρίσκεται κοιτούσαν το φακό με το σπινθηροβόλο βλέμμα του ροφού… Απέραντο κενό…

Ένα από τα ελαττώματα των Αμερικανών είναι ότι σαν λαός είναι από τους λιγότερο βιβλιόφιλους. Έχουν γίνει σχετικές έρευνες κι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ενήλικες Αμερικανοί που διαβάζουν «φιλολογικά» βιβλία - και σ' αυτά περιλαμβάνονται η μυθοπλασία, η ποίηση και το θέατρο - έχουν μειωθεί κατά 7% την τελευταία δεκαετία και κατά 10% την τελευταία εικοσαετία. Αυτό σημαίνει ότι τον τελευταίο χρόνο λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς έχουν διαβάσει ένα μυθιστόρημα, ένα διήγημα, ένα ποίημα ή ένα θεατρικό έργο. (https://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14268&m=S06&aa=1)

Όσων αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο ίσως κι εδώ στην Ελλάδα , να ήταν ωφέλιμο να διαβάζαμε κανένα βιβλίο. Να ξαναδιαβάζαμε λίγο ιστορία ίσως. Σας παραθέτω απόσπασμα από ένα αφιέρωμα στον μεγάλο στρατηλάτη:

"Ο Αλέξανδρος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατακτητές της ιστορίας, ιδιοφυΐα σε θέματα τακτικής και διοίκησης των ανδρών. Ήταν συνήθως γενναίος και γενναιόδωρος, αλλά μπορούσε να γίνει και σκληρός και αγενής όταν η πολιτική το επέβαλε. Σαν ηγέτης και οραματιστής είχε μεγάλα σχέδια. Σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς σχεδίαζε να ενώσει την Ανατολή και τη Δύση, ως τα όρια των Ηράκλειων Στηλών, σε μια απέραντη αυτοκρατορία. Για να το πετύχει αυτό διαδίδει τον Ελληνικό πολιτισμό στα βάθυ της Ανατολής αλλά αποδέχεται και ο ίδιος περσικούς τρόπους, παντρεύεται Περσίδες και παροτρύνει και ενθαρρύνει ανώτατους αξιωματικούς του να κάνουν το ίδιο, διδάσκει Ελληνικά σε 30.000 Πέρσες και τους παίρνει στο στρατό του. Για να ενισχύσει τη συνοχή της αυτοκρατορίας του ιδρύει πόλεις, πολλές με το όνομα Αλεξάνδρεια, σ΄όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του. Σ΄αυτές εγκαθίστανται Έλληνες βετεράνοι του στρατού του. Προσελκύονται νέοι άνθρωποι, έμποροι, άνθρωποι των γραμμάτων. Διαδίδεται ο ελληνικός πολιτισμός και η Ελληνική γλώσσα γίνεται ευρέως γνωστή.
Ήταν τέτοια η εντύπωση που προκάλεσε στους μεταγενέστερους, ώστε κατέκτησε τη λαϊκή φαντασία σ΄όλες τις χώρες, από όσες πέρασε και από όσες δεν πέρασε. Οι μυθολογίες όλου του κόσμου μιλούν με θαυμασμό για τα έργα και τις αρετές του ήρωα. Ακόμη και στο Κοράνι αναγνωρίζεται στον Αλέξανδρο ρόλος στο ευρύτερο σχέδιο του Θεού για τον κόσμο. "

Για να τον θυμούνται ακόμα και 2300 περίπου χρόνια μετά το θάνατό του, αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό είχε κάνει, έτσι δεν είναι?

Οι περισσότεροι εδώ στο forum αν κρίνω από την ηλικία, ανήκουν στην γενιά που έχει γαλουχηθεί με MTV, McDonalds, βιντεοπαιχνίδια τύπου Sims και ζουν με το αμερικάνικο όνειρο. Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν πρώτα κάποιοι στην Αμερική και θα καταλάβουν ποιοι και με ποιον τρόπο τους κυβερνούν.Μόνο που όταν θα ξυπνήσουν θα είναι μάλλον αργά...:down:

Θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις τις προσωπικές επιθέσεις και τα αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν νομίζω οτι έχω δώσει αφορμή για κάτι τέτοιο και μην υποβαθμίζεις όποιον έχει διαφορετική άποψη απο τη δική σου. :mad:
Assumption is the mother of all fuck ups.

Πολλές φορές ο φανατισμός και η άγνοια μας κάνει να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην αλήθεια. :( :( :(

ασπασια ειμαστεμκοντα στην ηλικια δεν νομιζω οτι αυτο που λες ισχυει για τα νεα παιδια ειναι πιο οργανωμενα απο την δικη μας γενια κ ξερουν πολλα περισσοτερα απο οσα ξεραμε εμεις τοτε! μπορουν κ ειναι πιο ωριμα απο εμας δεν ξερω για την αμερικη αλλα εδω στην ελλαδα εμεις την καταντησαμε ετσι την γενια την νεοτερη οχι τα ιδια τα παιδια εμεις τους προσφεραμε τα παραπανω για ναμην μπλεκονται στα ποδια μας κ μας ενοχλουν δικα μας δημιουργηματα ειναι ολα αυτα μην μενουμε λοιπον στην αδιαφορια της γενιας αυτης εμεις την δημιουργησαμε

Θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις τις προσωπικές επιθέσεις και τα αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν νομίζω οτι έχω δώσει αφορμή για κάτι τέτοιο και μην υποβαθμίζεις όποιον έχει διαφορετική άποψη απο τη δική σου. :mad:
Assumption is the mother of all fuck ups.

Μισέλ δεν επιτέθηκα προσωπικά σε κανέναν!!! :( :( :( Μέχρι τώρα εκφράζω την άποψή μου παραθέτοντας επιχειρήματα όπου διαφωνώ. Δεν έχω προσβάλει κανέναν, κι αν το έχω κάνει να ζητήσω συγνώμη. Νόμιζα ότι κάνουμε διάλογο!!!

Αντιθετα, έχω δεχθεί επίθεση από εσένα, αφού με αποκάλεσες ρατσίστρια, προκατείλημένη και δεν ξέρω τι άλλο! Κανονικά βάσει τον κανόνων του forum θα έπρεπε να τιμωρήσεις τον εαυτό σου, έτσι δεν είναι?

Γιατί δεν διαφώνησες και δεν κατήγόρησες την Mimikaki ή την Σαρδέλα? Νομίζω ότι πάνω κάτω λέμε τα ίδια, απλά εγώ με περισσότερα λόγια...

Δεν σε υποβαθμίζω. Δεν είχα τέτοια πρόθεση. Από που συμπεραίνεις κάτι τέτοιο? Μήπως να ξαναδιάβαζες ότι έγραψα, γιατί μάλλον κάτι διάβαζες λάθος. Το κομμάτι που'έχω γράψει κι έχεις παραθέσει λέει:

"Οι περισσότεροι εδώ στο forum αν κρίνω από την ηλικία, ανήκουν στην γενιά που έχει γαλουχηθεί με MTV, McDonalds, βιντεοπαιχνίδια τύπου Sims και ζουν με το αμερικάνικο όνειρο. Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν πρώτα κάποιοι στην Αμερική και θα καταλάβουν ποιοι και με ποιον τρόπο τους κυβερνούν.Μόνο που όταν θα ξυπνήσουν θα είναι μάλλον αργά...
Τι από αυτά ήταν προσβλητικό? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω…..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back