Aπορία. Tι να κάνω με τις αδέσποτες γατούλες;

οκ. Την οποία αγοράζω απο pet -shop...
Ναι. Ή από τον κτηνίατρο.
Δικό μας φαγητό κάνει να τρώει???
Όχι. Γιατί δεν κάνει να τρώνε λάδι, αλάτι, μπαχαρικά. Επίσης, το σκόρδο και το κρεμμύδι περιέχουν ουσίες τοξικές για τις γάτες. Τα δικά μας φαγητά έχουν απ' όλα τα παραπάνω...
Αν θέλεις όμως να αποφύγεις την έτοιμη τροφή (ή να του δίνεις και κάτι διαφορετικό για ποικιλία) μπορείς να του δίνεις ψαχνό κοτόπουλο (βραστό, μόνο με νεράκι, ούτε λάδι, ούτε αλάτι) που στα περισσότερα αρέσει πολύ.
Εγώ στα δικά μου δίνω και ψαχνό από ψάρι, όποτε τρώμε εμείς, και τους αρέσει πολύ. Πρέπει όμως να τους το δίνεις ΣΚΕΤΟ (και πάλι, όχι λάδι, όχι αλάτι) και να το ξεκοκκαλίζεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ,
παιδιά...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεία σας ευχαριστώ για τις συμβουλες αλλά έχω ασχημα νέα. Σημερα είχαμε συνέλευση και μου είπε (η διαχειρίστια) ότι θέλει να τα διώξει επειδη δε καθαρίζει τον ακαλυπτο η εταιρία εξετίας των γατιώ και ότι εγω μαζι με τον διπλανό μου (και κάτι άλλες κυριες) είμαστε οι υπέυθηνει που δε φεύγουν ποτέ οι γατες γιατι τις ταιζουμε.
Της εξύγησα πως αν φυτέψουμε κανένα δεντρο σπάζουμε το τσιμέντο και βάλουμε χωμα δεν θα βλέπουμε τις ακαθαρισίες που έχουν γίνει ΒΟΥΝΟ. Αυριο με βλεπω να καθαρίζω 2 μηνων ΣΚ... είναι άθλια η κατασταση κάτω!!!!!!:sick:
Κατεβηκα και τους έβαλά τουαλέτα (ελπίζω να πάνε) και μπολ με νερο.
Μου είπε η ξυνη οτι δεν θα τα πιράξει γιατι της άρεσε η ιδέα με τα δεντρα όμως με βλέπω τις επισκευές του ακάλυπτου να τις πληρώμω μόνη μια και κάνεις τους δεν δίνει λεφτα για τέτοια πράγματα:down::down:
Θα κατευάσω 4 μέγαλες γλάστρες λετε να λύσουν το πρόβλημα?????
Η θα πρέπει τελικα να στάψουμε και να πληρώσω και το κομπρεσερ και τη στίρωση?????????
Παραπιπτόντος με λένε Νατασα.:hello::hello::hello:

Νατάσσα, και να βάλετε χώμα αν το κάνουν τουαλέτα ξέχνα τα τα φυτά. Και θα μυρίζει κιολας. Η μόνη περίπτωση ειναι να μάθουν να πηγαίνουν στην άμμο. Που λογικά θα το μάθουν.

Βάλε και μερικές γλάστρες, που ομως δεν θα τις κάνουν τουαλέτα οι γατούλες, γιατι αλλιώς θα ξεραθούν, και θα είναι ολοι ευχαριστημένοι. Αλλά βέβαια θα πρέπει να καθαρίζεις την άμμο και τέτοια.
Αλλιώς τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα για τα γατάκια, αν λερώνουν αργά ή γρήγορα θα τα διώξουν ή χειρότερα...

Ο ντινο οταν ηταν κατω στο παρτερι εκει εκανε την αναγκη του δε νομιζω οτι στο χωμα θα εχαιτε προβλημα φτανει να ειναι αρκετο

Από προσωπική εμπειρία, αν οι γάτες χρησιμοποιούν τις γλάστρες αποκλειστικά για να κάνουν την ανάγκη τους τα φυτά ξεραίνονται. Η λύση θα ήταν να βάλεις στις γλάστρες βότσαλα (γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα τις αγνοήσουν) και να τους έχεις άμμο που θα αναλάβετε να καθαρίζετε συχνά γιατί αλλιώς θα έχετε πρόβλημα και εσείς και οι γάτες από αυτούς που δεν τις θέλουν.

Για να είμαι ποιό σαφής τους πρότινα να ξυλόσουμε γύρο γύρο το τσιμέντο ωστε να εμφανιστεί τοφυσικό χωμα κατα μήκος της μεσοτοιχίας περίπου 20 μέτρα να προσθέσουμε φυσικό χωμα και να φυτέψουμε μεγάλα δέντρα λεμονιές και τέτοια... Μια και είχα παρατηρίσει ότι στους άλλους ακάλυπτους που έχουν εστο και ένα παρτέρι δεν υπαρχουν ακαθαρισίες:up:
Αν δηλαδη το πρόβλημα λύνετε με Δεντροφύτευση "σιγα το πρόβλημα".
Θα έχουμε και λεμόνια να τρώμε:lol:
Το θέμα είναι οτι παρόλο που τους πρότινα να πληρώσω εγώ για το χώμα και τα δέντρα,
(έχω πρόσβάσεις) δεν θέλουν να πληρώσουν τα 200ευρω που θα πάρει μαστορας για να σπάσει το τσιμέντο!!!!!!!! (10 διαμερίσματα 20ευρω το διαμέρισμα) ΕΛΕΟΣ.
Αμα μπορέσω "οικονομικά" να σηκώσω το βάρος ετσι και δω ανθρωπο να κόβει λεμόνι
"θα τον ντουφεκίσω με αλάτι":lol::lol::lol:
Οπως τον παλίο καιρό. Θα γίνει μετά ο προσωπικός μου κήπος!!!!!!!!!!

μια αλλη λυση ειναι να κατεβεις να καθαριζεις τον ακαλυπτο μια φορα την εβδομαδα κ πες στο συνεργειο που απο οσο μπορει να καταλαβω θα ειναι τιποτα αλλοδαποι οτι τα ζωα στην ελλαδα απαιτουν τον ιδιο σεβασμο κ να καθαριζουν αλλιως θα ζητησεις να απολυθουν

Έτσι που το λες yodaki θα ειναι πολύ όμορφα! Στης θείας μου που ειναι έτσι (μονο χώμα βέβαια και όχι τσιμέντο) είναι σαν πραγματικός κήπος.
Αλλά, το ξαναλέω, αν τα κάνουν στο χώμα συστηματικά μπορεί να είναι πρόβλημα για τα φυτά, ειδικά αν είναι νεαρά (τα φυτά).
Ladycat, αυτό που προτείνεις δεν νομίζω οτι θα δουλέψει από πολλές απόψεις. Ασε που το συνεργείο ειναι το λιγοτερο πρόβλημα. Τι θα ΄γινει αμα αρχίσουν και οι υπόλοιποι να παραπονιούνται για τις "βρωμογατες" κλπ; Εδώ παραπονιούνται χωρίς λόγω, πόσο μάλλον να έχουν και το λόγο μπροστά τους, να τον βλέπουν και να τον μυρίζονται...

Η ιδέα με τα βότσαλα στις γλάστρες είναι πολύ καλή! Το έχει δοκιμάσει η μαμά μου στη βεράντα και "έπιασε". Μόνο που πρέπει να έχουν πολλή και (σχετικά) καθαρή άμμο, γιατί αλλιώς θα πάνε πάλι στο τσιμέντο. ΔΟκίμασε να βάλεις μεγάλες γλάστρες μα φυτά που μυρίζουν έντονα (π.χ. νυχτολούλουδο, γιασεμί κλπ).

Νατάσα δοκίμασε να επικοινωνήσεις με κάποιο σωματείο μήπως αναλάβουν εκείνοι τις στειρώσεις, επειδή οι γάτες αυτές είναι αδέσποτες.
Στη δική μου περιοχή συμβαίνει αυτό. Δεν ξέρω που μένεις αλλά προσπάθησε το.
Κάπου, η Γιασμίν νομίζω, είχε παραθέσει όλα τα σωματεία, αλλά δεν το βρίσκω.

Νατάσα, εδώ θα βρεις μια λίστα με αρκετά σωματεία.
Όσο για τα υπόλοιπα, η ιδέα να τους βάλεις δική τους άμμο μου φαίνεται καλύτερη. Αν βάλετε παρτέρι, θα το προτιμήσουν ακόμη κι αν υπάρχει αμμολεκάνη. Άλλωστε, είναι αδύνατον να τα επιβλέπετε συνέχεια, πόσω μάλλον να τα μάθετε να αγνοούν το παρτέρι!
Αν θέλεις να καλοπιάσεις τη διαχειρίστρια χωρίς να καταξοδευτείς, μια ιδέα είναι να πάρεις μεγάλες γλάστρες με δεντράκια/θαμνοειδή (ρώτα τους κηπουρούς του σάιτ για προτάσεις), στις οποίες θα βάλεις βοτσαλάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.;)

Το σαβατοκύριακο θα ξεκινήσω την ανακατασκευη. Θα κατεβάσω γράστρες εχω μικρό μπαλκόνι με τεράστια δέντρα 3 γιούκα (έχουν φτάσει στον απάνω όροφο ένα γιασεμι τεραστίου και ένα πλατύφυλλο) πλέον τα κακόμυρα καταπιέζονται στις γλάστρες και ζητούν εξάπλωση δεν κυνδυνεύουν να ξεραθούν από τα γατούλια γιατι είναι μεγάλα δέντρα το Yodaki και η σκουλικ θα στενοχοριθούν λίγο αλλά θα τους φέρω άλλα. Θα σας ανεβάζω φωτο την κυριακή.
Ευχαριστό πολύυυυυ!!!!!:up::up::up::up::up: Ολους

Αλήθεια δεν μας είπες, στην άμμο πήγαν τα γατάκια;;

Έχω και γω γάτες στον ακάλυπτο που είναι και πάρκιγκ. Σε μας έχει μετά την την πάρα δίπλα οικοδομή ένα άδειο οικόπεδο και έτσι τη γλειτώνουμε. Πάντως το να καθαρίζεις την άμμο για πολλά αδέσποτα είναι μεγάλη δουλεια και για πόσο θα την αντέξει κανείς?
Από την άλλη βλέπω ότι συμβουλέυετε να μπει και σπιτάκι. Εγώ τους αγόρασα ένα πολύ ωραίο αλλά δεν πηγαίνει καμιά τους, μόνο όταν τους βάζω μέσα το φαγητό. Δυστυχώς!

Αλήθεια δεν μας είπες, στην άμμο πήγαν τα γατάκια;;

Ναι χθες δεν έχω κατέβει ακόμα γιατι βαφω και το σπίτι ταυτόχρονα
(χαμός γίνετε) αυριο θα δω αν πήγαν

Έχω και γω γάτες στον ακάλυπτο που είναι και πάρκιγκ. Σε μας έχει μετά την την πάρα δίπλα οικοδομή ένα άδειο οικόπεδο και έτσι τη γλειτώνουμε. Πάντως το να καθαρίζεις την άμμο για πολλά αδέσποτα είναι μεγάλη δουλεια και για πόσο θα την αντέξει κανείς?
Από την άλλη βλέπω ότι συμβουλέυετε να μπει και σπιτάκι. Εγώ τους αγόρασα ένα πολύ ωραίο αλλά δεν πηγαίνει καμιά τους, μόνο όταν τους βάζω μέσα το φαγητό. Δυστυχώς!

Είναι μονο δύο δεν ερχονται άλλα παρα πολύ σπανια

ανυπομωνω να δω πως θα γινει:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Σας χαιρετω απο το μέτωπο του "ακάλυπτου".
Θα πω κάτι κοινότυπο ίσως για εσας αλλα... οι γάτες είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ζωα:up::up::up:
Δεν 'εχω κατεβάσει ακόμα το λουλουδια γιατι επειδη βάφουμε το σπίτι γίνετε ένας χαμός όμως κατέβικα σήμερα να τους αλάξω την άμμο που τους είχα βάλει πριν 6 μήρες .
Δεν είχαν λερώσει πουθενά αλλού στην αυλη απίστευτο!!!!!
Για δυο άγριες γάτες μου φάνικε καταπλικτικο:happy::happy:
Με έκαναν πολύ χαρούμενη παρόλο που είναι και τα δυο τους κρυμένα από το πρωί μέχρι τώρα μια και βάφαμέ κάτω τα μπατζούρια και τα μικρά μου φοβούνται τον κόσμο:redface::redface::redface::redface:
Τους έχω βάλει ξηρή τροφη και νερό (δεν μου τα πήραξε η διαχειρίστρια), τους έχω ρίξει και δυο μπιφτέκια απ' το μπαλκόνι μπας και βγουν απ΄την τρύπα στον τοίχο που έχουν χωθεί και περιμένω να τα δω:rolleyes:
Ελπίζω να μη βρω αύριο τα μπατζούρια ριγέ μια και είναι κάτω για να στεγνώσουν:lol::lol:
Νεότερα από ΣΚ μια και οι δύο μας (εγώ κι ο Χρηστάκης μου) έχουμε πάθει 7 λουμπαγκα ο καθένας απ' της μετακινίσεις των επίπλων:lol::lol::/:
Ευχαριστώ πολυ για όλα προκαταβολικα:happy::hello::hello:

Mόλις ξεμύτισαν τα ατιμούλια και γίνετε κάτω χαμός.
Έφαγαν βέββαια τα μπιφτέκια και τώρα παίζουν με τα χαρτόνια που έχουμε πάνω τα μπατζούρια:D:lol:. Χλωμα τα βλέπω χάμο θα τα βρούμε το πρωι:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back