Birman-maniacs

Ένα τέτοιο σκέφτομαι να πάρω στη Ρενάτα να τη βγάζω στην ταράτσα... :hmm:
Η Βιρμανίας είναι ράτσα που "σηκώνει" λουρί,αλλά πρέπει να το συνηθίσει απο μικρό.Δεν ξέρω τώρα πως θα το πάρει η δική σου:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα σε ολους!!!ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας!!!!!!!!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια βολτίτσα με λουρί:D

birmaniasmelouriwb7.jpg
κι εγω σκεφτομαι το βιρμανακι μου να το μαθω στο λουρι,καποια στιγμη θα μου χρειαστει ειμαι σιγουρη..

Λέγε ό,τι θες εσύ! Εγώ το τεστ μια φορά θα το βάλω! Και να δούμε πώς θα τα πάτε...:bleh:
βαλτο βαλτο!!!!!!!!!!!

σας αφήνω...καλο chating
αντε καλα να τα περασεις με την φιλη σου..και κοιτα να πιασεις τον μαη αυριο!!χι χι

τι εγινε ρε παιδια?βαρεσαμε διαλυση?????????????:(
παω κι εγω να παιξω με την γατα μου.............

Λέγε ό,τι θες εσύ! Εγώ το τεστ μια φορά θα το βάλω! Και να δούμε πώς θα τα πάτε...:bleh:
Βάλε για να δούμε:D

Φεύγω για δουλειές,θα μπώ το απόγευμα:hello:

Δανάη, εγώ εδώ είμαι:) Μπαινοβγαίνω αλλά μέχρι τις 5.00 που σχολάω θα δηλώνω παρούσα. Άλλες μας έχουν ξεχάσει...(ονόματα δε λέμε:whistle::whistle:)

Δανάη, εγώ εδώ είμαι:) Μπαινοβγαίνω αλλά μέχρι τις 5.00 που σχολάω θα δηλώνω παρούσα. Άλλες μας έχουν ξεχάσει...(ονόματα δε λέμε:whistle::whistle:)
χι χι...κι εγω σπιτι ειμαι κανω καμια δουλεια μεχρι το μεσημερι που παω μαγαζι..

που θα κανεις πρωτομαγια Φωτεινουλα?

που θα κανεις πρωτομαγια Φωτεινουλα?

Σπίτι μου! Αν η Ρενάτα είναι καλή μαζί μου, ίσως κοιμηθώ λίγο παραπάνω...:P

Παίδες! Ιδού το τεστ:bleh: Απαγορεύεται η μεταξύ σας συνεργασία και τα σκονάκια. Αυτά είτε τα ξέρετε είτε όχι;):lol: Είναι πανεύκολο...τέτοια τσακάλια που είστε, δε θα δυσκολευτείτε κα-θό-λου!

1. Η καταγωγή της Ιερής Γάτας Βιρμανίας είναι από:
α) την Ινδία
β) τη Βιρμανία
γ) την Ταϋλάνδη
δ) το Βιετνάμ

2. Πότε ήρθαν οι πρώτες γάτες Βιρμανίας στην Ευρώπη και σε ποιά χώρα πρωτοξεκίνησε η εκτροφή τους; :
α) Αγγλία, 1916
β) Γερμανία, 1919
γ) Γαλλία, 1919
δ) Ιταλία, 1920

3. Ποιά χρονιά αναγνωρίστηκαν τα Βιρμανάκια ως ράτσα από την Cat Fanciers' Association; :
α) 1955
β) 1960
γ) 1966
δ) 1969

4. Το τρίχωμα μιας Ιερής Γάτας Βιρμανίας είναι:
α) κοντότριχο
β) μακρύτριχο
γ) ημι-μακρύτριχο προς μακρύτριχο
δ) ημι-μακρύτριχο

5. Τα αναγνωρισμένα βασικά (-point) χρώματα της ράτσας είναι:
α) seal, blue, red
β) seal, chocolate, cream
γ) seal, cream, lilac
δ) όλα τα παραπάνω

6. Υπάρχει κατηγορία χρώματος "tortie" και αν ναι, σε ποιά βασικά χρώματα τη συναντούμε; :
α) όχι, δεν υπάρχει χρώμα "tortie"
β) ναι, υπάρχει στο seal, red, blue, chocolate
γ) ναι, υπάρχει στο seal, cream, lilac, blue
δ) ναι, υπάρχει στο seal, blue, chocolate, lilac

7. Ta πρώτα σημεία στο σώμα μιας νεογέννητης γάτας Βιρμανίας που παίρνουν χρώμα είναι :
α) τα πόδια, η ουρά και η μύτη
β) η μύτη και τα πόδια
γ) η ουρά, η μύτη και τα αυτιά
δ) κανένα από τα παραπάνω, όλο το σώμα έχει ένα χρώμα

8. Υπάρχει στις γάτες Βιρμανίας το γονίδιο "lynx" και αν ναι, ποιά επίδραση έχει στο χρώμα της γάτας; :
α) υπάρχει, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στο χρώμα της γάτας
β) υπάρχει και δημιουργεί αποτέλεσμα σαν το "tortie"
γ) υπάρχει και προκαλεί ραβδώσεις σε όποιο χρώμα θα είχε η γάτα αν απουσίαζε το συγκεκριμένο γονίδιο (lynx-point color)
δ) δεν υπάρχει το γονίδιο "lynx", υπάρχει μόνο το "tortie"

9. Μια red-point γάτα Βιρμανίας είναι συχνότερα:
α) αρσενική
β) θηλυκή
γ) το κόκκινο χρώμα είναι συνηθισμένο και στα δύο φύλα εξίσου
δ) δεν υπάρχει red-point χρώμα στις γάτες Βιρμανίας

10. Σε μια έκθεση γάτας, μια Ιερή Γάτα Βιρμανίας αποκλείεται από το διαγωνισμό όταν:
α) δεν έχει τα χαρακτηριστικά άσπρα "γαντάκια" σε κάποιο από τα πόδια της ή σε όλα
β) έχει λευκές τρίχες στα χρωματιστά άκρα της
γ) έχει περισσότερα δαχτυλάκια στα πόδια από τα επιτρεπόμενα
δ) όλα τα παραπάνω

11. Πόσα χρώματα με τις παραλλαγές τους είναι αναγνωρισμένα σήμερα στις Ιερές Γάτες Βιρμανίας; :
α) 16
β) 19
γ) 20
δ) 24

12. Τι σημαίνει ο όρος "tortie" στο χρώμα των γατιών Βιρμανίας; :
α) ότι το βασικό χρώμα της γάτας παρουσιάζει κόκκινα ή κρεμ στοιχεία
β) ότι το βασικό χρώμα της γάτας παρουσιάζει ραβδώσεις
γ) ότι η γάτα έχει λιλά χρώμα
δ) ότι το βασικό χρώμα της γάτας είναι πιο αχνό από το κανονικό

13. Τι σημαίνει ο όρος "point" :
α) ότι η γάτα έχει έντονο χρώμα σε όλο της το σώμα
β) ότι η γάτα έχει έντονο χρώμα στο πρόσωπο, τα αυτιά, την ουρά και τα πόδια ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι άσπρο-κρεμ
γ) ότι τα μάτια της γάτας έχουν έντονο μπλε χρώμα
δ) ότι η ουρά της γάτας είναι μυτερή/σουβλερή

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ;);):lol::lol:

Παρακαλώ, μη βιαστείτε να απαντήσετε. Σκεφτείτε και όταν καταλήξετε στις σωστές απαντήσεις τότε δημοσιεύστε τις συνολικά, π.χ. 1δ, 2α, κλπ.

Οι σωστές απαντήσεις θα δημοσιευθούν σε μία εβδομάδα από σήμερα! ;)

Σπίτι μου! Αν η Ρενάτα είναι καλή μαζί μου, ίσως κοιμηθώ λίγο παραπάνω...:P
στο ευχομαι!!!
εγω θα παρω τον καλο μου και θα παμε βουνο να πιασουμε τον Μαη αφου η μαμα μου υποσχεθηκε οτι θα κρατησει το μαγαζι.Με λυπηθηκε γιατι εχω 5 χρονια να φυγω πρωτομαγια:)

και δεν εχει και ματια μπλε ρε παιδια!!!

Μπράβο ρε συ Δανάη... κι έλεγα κανένας δεν θα πει για τα μάτια του...
Βρε παιδιά που είναι τα μπλε μάτια του???
Αυτό το γατί είναι μούφα Βιρμανάκι :lol::lol::lol:

Φωτεινη εχεις βαλει 2 11,αλλαξε το γιατι θα μπερδευτουμε

Μπράβο ρε συ Δανάη... κι έλεγα κανένας δεν θα πει για τα μάτια του...
Βρε παιδιά που είναι τα μπλε μάτια του???
Αυτό το γατί είναι μούφα Βιρμανάκι :lol::lol::lol:
ουου... Γιουλακοοοο

1. Η καταγωγή της Ιερής Γάτας Βιρμανίας είναι από:
α) την Ινδία
β) τη Βιρμανία
γ) την Ταϋλάνδη
δ) το Βιετνάμ

2. Πότε ήρθαν οι πρώτες γάτες Βιρμανίας στην Ευρώπη και σε ποιά χώρα πρωτοξεκίνησε η εκτροφή τους; :
α) Αγγλία, 1916
β) Γερμανία, 1919
γ) Γαλλία, 1919
δ) Ιταλία, 1920

3. Ποιά χρονιά αναγνωρίστηκαν τα Βιρμανάκια ως ράτσα από την Cat Fanciers' Association; :
α) 1955
β) 1960
γ) 1966
δ) 1969

4. Το τρίχωμα μιας Ιερής Γάτας Βιρμανίας είναι:
α) κοντότριχο
β) μακρύτριχο
γ) ημι-μακρύτριχο προς μακρύτριχο
δ) ημι-μακρύτριχο

5. Τα αναγνωρισμένα βασικά (-point) χρώματα της ράτσας είναι:
α) seal, blue, red
β) seal, chocolate, cream
γ) seal, cream, lilac
δ) όλα τα παραπάνω

6. Υπάρχει κατηγορία χρώματος "tortie" και αν ναι, σε ποιά βασικά χρώματα τη συναντούμε; :
α) όχι, δεν υπάρχει χρώμα "tortie"
β) ναι, υπάρχει στο seal, red, blue, chocolate
γ) ναι, υπάρχει στο seal, cream, lilac, blue
δ) ναι, υπάρχει στο seal, blue, chocolate, lilac

7. Ta πρώτα σημεία στο σώμα μιας νεογέννητης γάτας Βιρμανίας που παίρνουν χρώμα είναι :
α) τα πόδια, η ουρά και η μύτη
β) η μύτη και τα πόδια
γ) η ουρά, η μύτη και τα αυτιά
δ) κανένα από τα παραπάνω, όλο το σώμα έχει ένα χρώμα

8. Υπάρχει στις γάτες Βιρμανίας το γονίδιο "lynx" και αν ναι, ποιά επίδραση έχει στο χρώμα της γάτας; :
α) υπάρχει, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στο χρώμα της γάτας
β) υπάρχει και δημιουργεί αποτέλεσμα σαν το "tortie"
γ) υπάρχει και προκαλεί ραβδώσεις σε όποιο χρώμα θα είχε η γάτα αν απουσίαζε το συγκεκριμένο γονίδιο (lynx-point color)
δ) δεν υπάρχει το γονίδιο "lynx", υπάρχει μόνο το "tortie"

9. Μια red-point γάτα Βιρμανίας είναι συχνότερα:
α) αρσενική
β) θηλυκή
γ) το κόκκινο χρώμα είναι συνηθισμένο και στα δύο φύλα εξίσου
δ) δεν υπάρχει red-point χρώμα στις γάτες Βιρμανίας

10. Σε μια έκθεση γάτας, μια Ιερή Γάτα Βιρμανίας αποκλείεται από το διαγωνισμό όταν:
α) δεν έχει τα χαρακτηριστικά άσπρα "γαντάκια" σε κάποιο από τα πόδια της ή σε όλα
β) έχει λευκές τρίχες στα χρωματιστά άκρα της
γ) έχει περισσότερα δαχτυλάκια στα πόδια από τα επιτρεπόμενα
δ) όλα τα παραπάνω

11. Πόσα χρώματα με τις παραλλαγές τους είναι αναγνωρισμένα σήμερα στις Ιερές Γάτες Βιρμανίας; :
α) 16
β) 19
γ) 20
δ) 24

12. Τι σημαίνει ο όρος "tortie" στο χρώμα των γατιών Βιρμανίας; :
α) ότι το βασικό χρώμα της γάτας παρουσιάζει κόκκινα ή κρεμ στοιχεία
β) ότι το βασικό χρώμα της γάτας παρουσιάζει ραβδώσεις
γ) ότι η γάτα έχει λιλά χρώμα
δ) ότι το βασικό χρώμα της γάτας είναι πιο αχνό από το κανονικό

13. Τι σημαίνει ο όρος "point" :
α) ότι η γάτα έχει έντονο χρώμα σε όλο της το σώμα
β) ότι η γάτα έχει έντονο χρώμα στο πρόσωπο, τα αυτιά, την ουρά και τα πόδια ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι άσπρο-κρεμ το αυγουλι που λεω εγω
γ) ότι τα μάτια της γάτας έχουν έντονο μπλε χρώμα
δ) ότι η ουρά της γάτας είναι μυτερή/σουβλερή
περασα?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back