Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drf
Δραστήριο μέλος
που μπορεί να βρει κανείς μια τέτοια γάτα/ο στην Αθήνα; :S
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Έχω μια γάτα Βιρμανίας, την οποία απέκτησα πρόσφατα, τον περασμένο Οκτώβρη. Θυμάμαι που έψαχνα εδώ για πληροφορίες όταν αποφάσισα να πάρω γατί Βιρμανίας και δεν υπήρχε κανείς να μου δώσει πληροφορίες. Ως δια μαγείας τους τελευταίους μήνες έχουν εμφανιστεί μερικά μέλη στο φόρουμ που είναι κάτοχοι γατιών αυτής της ράτσας. Αναρωτιέμαι πόσοι είμαστε και ποιά γατιά έχουμε, καθότι αυτή η ράτσα είναι σπάνια στην Ελλάδα.
Αυτοσυστηθείτε, παρακαλώ...![]()
Όλοι γνωρίζουμε (αλλιώς δεν θα μπαίναμε σ'αυτήν την όμορφη ηλεκτρονική συντροφιά) ότι οι γάτες, είτε πρόκειται για κεραμιδόγατες είτε για γάτες ράτσας, είναι πλάσματα αξιολάτρευτα και μοναδικά.
Επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ στην συγκεκριμένη ράτσα που η φίλη Φωτεινή αναφέρει, (με καμία ρατσιστική διάθεση - πιστέψτε με - ) και σιγά σιγά αποκτά όλο και περισσότερους φίλους.
Το όνομά της, "Ιερή Γάτα της Βιρμανίας"
Δεν θα σας κουράσω με μύθους και ιστορίες... Υπάρχει άλλωστε στο mycat ειδικό αφιέρωμα...
Θα σας παραθέσω μόνο τα links που μπορεί να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι αυτό το πλάσμα εκτός από πανέμορφο, είναι και αξιολάτρευτο.
Τελειώνω, λέγοντας ότι δεν είναι κρίμα μία γάτα με τόσο ΗΠΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΒΟΛΟ χαρακτήρα.. ΕΞΥΠΝΗ, ΥΠΑΚΟΥΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΧΑΔΙΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!! Να πρέπει να μένει εκτός συνόρων και στην Ελλάδα να έχουμε ελάχιστες...
Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να την μάθετε...
ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ...
https://www.cat-world.com.au/BirmanCatBreedProfile.htm
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
γειά σας!
Στην Ελλάδα εννοείς...Σπάνια βρίσκεις γέννα, γιατί οι γατούλες είναι ελάχιστες και οι περισσότερες στειρωμένες...
Γίνεται εδώ μια προσπάθεια να μαζευτούμε κι άλλοι και να γίνουμε περισσότεροι οι λάτρεις. Οι περισσότερες γατούλες μας εισήχθησαν από το εξωτερικό. Διάβασε το αρθράκι μου αν θέλεις, να μάθεις περισσότερα...
Fotini
Διάσημο μέλος
γειά σας!
Απ΄όσο γνωρίζω, όχι. Όταν έψαχνα να πάρω μια τέτοια γάτα υπήρχαν εκτροφείς μόνο στο εξωτερικό. Αυτό εφόσον σε ενδιαφέρει να έχεις μια αυθεντική, καθαρόαιμη Βιρμανίας, έτσι; Μπορεί να σου πούνε εδώ ότι το τάδε γατί είναι Βιρμανίας και να το αγοράσεις και να θεωρείς ότι είναι Βιρμανάκι. Για δική σου, λοιπόν, πληροφόρηση και όλων των άλλων που αναζητούν γατούλα Βιρμανίας, δες το παρακάτω link. Αναφέρεται στα βασικά χαρακτηριστικά μιας Βιρμανέζας

https://www.cfainc.org/breeds/standards/birman.html
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Νομίζω ότι η Άντα αναφέρεται στον drf που ρωτά για γάτο/α...Την πήρα τη γάτα τελικά! Είναι η Ρενάτα που βλέπεις και στο άβαταρ! Αλλά, τι γάτος είναι αυτός; Για δώσε περισσότερες λεπτομέρειες..![]()
Fotini
Διάσημο μέλος
Αντα
Διακεκριμένο μέλος

drf
Δραστήριο μέλος
Αν θέλεις ένα γάτο 2 χρονών και στειρωμένο έχω να σου δώσω μια αγγελία...τον χαρίζουν λόγω της τρίχας που αφήνει!!
σε ευχαριστώ, έχω δει τις ράτσες και μου αρέσει αρκετά αυτή , βέβαια δε 'τρελαίνομαι' να είναι 100% ράτσας και με χαρτιά απλά λόγω του ότι πρόσφατα ρίξανε φόλα στο γάτο μου και η αδερφή του έμεινε μόνη της , ψάχνω να της βρω συντροφιά.
https://www.pbase.com/drf/image/77438455
(αριστερά είναι ο 'αδικοχαμένος' ) :cat:
drf
Δραστήριο μέλος
Εχω δει σένα petshop μια αγγελία οτι χαρίζουν ένα γάτο....βασικά με σκλάβωσε το βλέμμα του, έχει μια τόσο λυπημένη φατσούλα. Πάντως πήρα τηλέφωνο και έμαθα οτι τον χαρίζουν για το λόγω που ανέφερα παραπάνω , λόγω της τρίχας!!!!!!! τώρα τον έχουν περιορισμένο σενα δωματιάκι και δεν τον αφήνουν να κυκλοφορεί- κατάθλιψη θα πάθει το κακόμοιρο!![]()
καλά πόσο τρίχα μπορεί να ρίχνει το ζωντανό πιά;

ξέρεις σε ποιο πετ σοπ βρίσκεται;

Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Βρίσκεται στη Νεα Ιωνία. Λέγεται Ζωοφιλία το pet shop, κοντα στη λεωφόρο ηρακλείου. Αν σε ενοχλεί η τρίχα, μην πάρεις γάτα, λέω εγώ!καλά πόσο τρίχα μπορεί να ρίχνει το ζωντανό πιά;
ξέρεις σε ποιο πετ σοπ βρίσκεται;![]()
απλά της το χάρισαν και δεν το θέλει πια...σκέφτομαι να τον έπαιρνα εγω, απλά διστάζω επειδή έχω ήδη μια γάτα - δες φωτο -και φοβάμαι μην γίνεται ο χαμός μετά στο σπίτι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Την πήρα τη γάτα τελικά! Είναι η Ρενάτα που βλέπεις και στο άβαταρ! Αλλά, τι γάτος είναι αυτός; Για δώσε περισσότερες λεπτομέρειες..![]()
Βιρμανίας είναι?Εχω δει σένα petshop μια αγγελία οτι χαρίζουν ένα γάτο....βασικά με σκλάβωσε το βλέμμα του, έχει μια τόσο λυπημένη φατσούλα. Πάντως πήρα τηλέφωνο και έμαθα οτι τον χαρίζουν για το λόγω που ανέφερα παραπάνω , λόγω της τρίχας!!!!!!! τώρα τον έχουν περιορισμένο σενα δωματιάκι και δεν τον αφήνουν να κυκλοφορεί- κατάθλιψη θα πάθει το κακόμοιρο!![]()
drf
Δραστήριο μέλος
Βρίσκεται στη Νεα Ιωνία. Λέγεται Ζωοφιλία το pet shop, κοντα στη λεωφόρο ηρακλείου. Αν σε ενοχλεί η τρίχα, μην πάρεις γάτα, λέω εγώ!απλά της το χάρισαν και δεν το θέλει πια...σκέφτομαι να τον έπαιρνα εγω, απλά διστάζω επειδή έχω ήδη μια γάτα - δες φωτο -και φοβάμαι μην γίνεται ο χαμός μετά στο σπίτι.
δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό! μένω μόνος μου σε σχετικά μεγάλη μονοκατοικία , το θέμα μου είναι ότι έχει μείνει μόνη η γατούλα που έχω στη φωτό πιό πίσω. Σε ευχαριστώ θα κοιτάξω που βρίσκεται αυτό το πετ σοπ (εάν έχει κάποιος το τηλ. εκεί θα με διευκόλυνε )

Αντα
Διακεκριμένο μέλος
ΝαιΒιρμανίας είναι?
Βιρμανίας είναι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπόν έχω μιλήσει με την κυρία που τον χαρίζει πριν απο μερικές μέρες, και κανόνισα να μου τον φέρει να τον δω αλλά να δω και πως αντιδράει η δική μου μαζί του...αν δεν τα πάνε καλά θέλεις να της πω οτι ενδιαφέρεσαι?δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό! μένω μόνος μου σε σχετικά μεγάλη μονοκατοικία , το θέμα μου είναι ότι έχει μείνει μόνη η γατούλα που έχω στη φωτό πιό πίσω. Σε ευχαριστώ θα κοιτάξω που βρίσκεται αυτό το πετ σοπ (εάν έχει κάποιος το τηλ. εκεί θα με διευκόλυνε )![]()
drf
Δραστήριο μέλος
Λοιπόν έχω μιλήσει με την κυρία που τον χαρίζει πριν απο μερικές μέρες, και κανόνισα να μου τον φέρει να τον δω αλλά να δω και πως αντιδράει η δική μου μαζί του...αν δεν τα πάνε καλά θέλεις να της πω οτι ενδιαφέρεσαι?
ναι! τελικά κατάφερα και βρήκα το τηλέφωνο της μαμάς και μου είπε για την 'δοκιμή' οπότε πήρα σειρά και εγώ! 
btw: το γατί ειναι θηλυκό μου είπε

Αντα
Διακεκριμένο μέλος
ok θα σε ενημερώσω, θα κάνω και φωτογραφίες....πάντως μόνο βιρμανίας θέλεις?ναι! τελικά κατάφερα και βρήκα το τηλέφωνο της μαμάς και μου είπε για την 'δοκιμή' οπότε πήρα σειρά και εγώ!
btw: το γατί ειναι θηλυκό μου είπε![]()
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Περιμένουμε όλοι φωτο!!
Εγώ δεν παίζω, 2 έχω! Φτάνουν!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool