Birman-maniacs

αντε καλε Αντα θα σε λέω, εχει μετακόμιση η μαμα του σημερα και παω για συμπαρασταση, γιατι να κουβαλησω επιπλα δυσκολο!φιλια :lol:
Μπράβο! Καλή νυφούλα! Ενώ εγώ δεν πάτησα στη μετακόμιση της δικιάς μου... :hmm::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλό απογευμα!! θα παω να μαγειρεψω τη συνταγη της Γιούλης..για τις παρενεργειες θα τα πουμε αυριο!! χι χι
πονηρουλα!!!!!
αντε βρε!!!καλη επιτυχια!!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λέει μια δουλειά... ενώ εμείς θυμόμαστε ότι ο Γιώργος τη περιμένει στο κρεβάτι... :lol:
Καλή διασκέδαση συμπεθέρα! Κι εγώ σε λίγο παω για τις γνωστές... υποχρεώσεις...;)
Λες οτι δεν το κατάλαβα...:)

Καλό απογευμα!! θα παω να μαγειρεψω τη συνταγη της Γιούλης..για τις παρενεργειες θα τα πουμε αυριο!! χι χι

Το κοτοπουλάκι που κάνω δεν το θες? :hmm:

πονηρουλα!!!!!
αντε βρε!!!καλη επιτυχια!!!:D
Καλά θα βάλω κ την ΄΄τεχνη΄΄ μου για καλυτερα αποτελέσματα!!!

Καλά θα βάλω κ την ΄΄τεχνη΄΄ μου για καλυτερα αποτελέσματα!!!

Κι...ο Αλφι θα βάλει μετά τις... κουτουλιές!!! :lol:

Μα βεβαια...αλλα μετα...ξέρεις εσυ!! ;)

Παρε να'χεις! Είναι δική μου συνταγή!!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά για 2 άτομα

6-7 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου – έχει σημασία γιατί το κρέας τους είναι τρυφερό κι όχι στεγνό σαν το στήθος (ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ δεν θα τα βρεις εύκολα αλλού)
Χυμό από 4 πορτοκάλια
1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού Λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
3 πιπεριές (Κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη) όχι πράσινη, γιατί έχει έντονη γεύση και καλύπτει τη νοστιμιά του φαγητού
2 κύβους knorr κότα (αλλά δεν θα βάλεις αλάτι, ή άν δεν θέλεις να βάλεις τους κύβους, θα βάλεις αλάτι)
Πιπέρι
Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Μαρινάρω για 3-4 ώρες σε λεκανάκι το κοτόπουλο με το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες το χυμό των πορτοκαλιών και το λευκό κρασί.
Καίω το βούτυρο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι της μαρινάτας. Αφού ροδίσει, τσιγαρίζω και το κοτόπουλο και περιμένω να πιει τα υγρά του. Προσθέτω το κύβο και το πιπέρι.
Ρίχνω τις πιπεριές και περιμένω να μαραθούν καλά. Κλείνω για 5-10 λεπτά το καπάκι. Αφού μαραθούν και πιουν καλά τα υγρά τους ρίχνω το χυμό της μαρινάτας. Το αφήνω να βράσει καλά σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Αφού ελέγξω ότι χείλωσε ελαφριά η σάλτσα του, βάζω τη κρέμα γάλακτος και αφήνω να πάρει μια βράση.

Πάει ωραία με πένες ή ρύζι μπασμάτι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Κι...ο Αλφι θα βάλει μετά τις... κουτουλιές!!! :lol:
Ναι ναι...θα΄θελα να' ξερα δεν ζαλιζεται?? οταν κυνηγιέται κ με την Πισου, κοπανανε το κεφαλι τους κατω απο το τραπέζι του σαλονιού που ειναι αρκετά χαμηλό! γδουπ γδουπ ολο ακουμε ...:lol:

Παρε να'χεις! Είναι δική μου συνταγή!!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά για 2 άτομα

6-7 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου – έχει σημασία γιατί το κρέας τους είναι τρυφερό κι όχι στεγνό σαν το στήθος (ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ δεν θα τα βρεις εύκολα αλλού)
Χυμό από 4 πορτοκάλια
1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού Λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
3 πιπεριές (Κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη) όχι πράσινη, γιατί έχει έντονη γεύση και καλύπτει τη νοστιμιά του φαγητού
2 κύβους knorr κότα (αλλά δεν θα βάλεις αλάτι, ή άν δεν θέλεις να βάλεις τους κύβους, θα βάλεις αλάτι)
Πιπέρι
Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Μαρινάρω για 3-4 ώρες σε λεκανάκι το κοτόπουλο με το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες το χυμό των πορτοκαλιών και το λευκό κρασί.
Καίω το βούτυρο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι της μαρινάτας. Αφού ροδίσει, τσιγαρίζω και το κοτόπουλο και περιμένω να πιει τα υγρά του. Προσθέτω το κύβο και το πιπέρι.
Ρίχνω τις πιπεριές και περιμένω να μαραθούν καλά. Κλείνω για 5-10 λεπτά το καπάκι. Αφού μαραθούν και πιουν καλά τα υγρά τους ρίχνω το χυμό της μαρινάτας. Το αφήνω να βράσει καλά σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Αφού ελέγξω ότι χείλωσε ελαφριά η σάλτσα του, βάζω τη κρέμα γάλακτος και αφήνω να πάρει μια βράση.

Πάει ωραία με πένες ή ρύζι μπασμάτι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
οκ το εκτυπώνω!!
Υ.Γ. εγω βάζω το κυβο που ειναι με μυρωδικα και ελαιολαδο αλτις, σκετη νοστιμια!! δοκίμασε το!!

οκ το εκτυπώνω!!
Υ.Γ. εγω βάζω το κυβο που ειναι με μυρωδικα και ελαιολαδο αλτις, σκετη νοστιμια!! δοκίμασε το!!
Θα τον δοκιμάσω κι εγώ... αν και είναι γεμάτοι συντηρητικά! :(

Ολα ειναι...αν ειναι να σκεφτομαι κ τα συντηρητικα, βράστα!! εξάλλου ενα μικρο ''παράπτωμα'' επιτρέπεται καπου καπου, ετσι δεν ειναι?

Εχουμε λίγο ακόμη κ φτανουμε τις 4000 !!!!

πυρροθριξάκι...που είσαι?...λιγομίλητο είσαι...θα'χεις πελάτες...:hmm:

Ολα ειναι...αν ειναι να σκεφτομαι κ τα συντηρητικα, βράστα!! εξάλλου ενα μικρο ''παράπτωμα'' επιτρέπεται καπου καπου, ετσι δεν ειναι?
Έτσι είναι! :up:

αχχ κοιτούσα εκει δεξιά....που γραφει το νουμερο του αρθρου!!:hmm:

Φεύγω!
Ανυπομονώ Αντούλα, να έρθει η Βάσια το Σάββατο και να προγραμματίσουμε τα ζουλήγματα σπίτι σου!! Να'ρθει και η Φωτεινή να τα ζουλήξουμε όλες μαζί!
Φυσικά θα φέρω τη κάμερα για φωτό μαζί μου!

Για κανένα ευκολο γρήγορο γλυκό δεν εχεις συνταγή?? :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back