Birman-maniacs

• Thread starter Thread starter Αντα
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Σωστά! Έτσι θα γίνει! :up:
Βέβαια (και δεν το λέω βέβαια για να αποφύγω το τραπέζι) μπορώ και να στην πω τη συνταγή είναι πανεύκολη!
Μη φανταστείς δηλ. ότι ανήγω φύλλο για τις τορτίγες! :lol:'Έτοιμες τις παίρνω!
Ωραια...απλα με βλεπω να εχω απο τη μια μερια το μειγμα κ απο την αλλη τη τορτιγια και να μη ξερω πως να την τυλιξω!! :blink::blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορειτε να μην βαλετε γουστερ σοσ...;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραια...απλα με βλεπω να εχω απο τη μια μερια το μειγμα κ απο την αλλη τη τορτιγια και να μη ξερω πως να την τυλιξω!! :blink::blink:
ελα καλε ευκολο ειναι;)

Αληθεια οι γατες σας τι κανουν οταν μαγειρευετε? :hmm:οι δικες μου ειναι διπλα μου, στο παγκο της κουζινας!!!

Θα κανω φωτογραφια σημερα, για να καταλαβετε!! :P

ελα καλε ευκολο ειναι;)

Την τυλίγεις σαν κρέπα... κυκλικά, ή τριγωνάκι αν είναι ξεροψημένη...;)

Φιλέτο μόσχου με σάλτσα πιπεριών και κόκκινου κρασιού (5/7/2006)

Θα χρειαστούμε: 2 μερίδες από φιλέτο μόσχου(περίπου 4 cm πάχος)
Αλάτι
15 κόκκοι μαύρο και άσπρο πιπέρι σπασμένοι σε χοντρά κομμάτια
2 κουτ. Σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. Σούπας κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
150 ml. Κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουτ. Σούπας βούτυρο παγωμένο

Εκτέλεση: 1. Αλατίζουμε τα φιλέτα και πασπαλίζουμε από τις δυο πλευρές με τους σπασμένους κόκους πιπεριού πατώντας τους ελαφρά με τα χέρια μας μέσα στο κρέας. Σοτάρουμε το κρέας σε τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές. 2. Αφού έχει πάρει καλό χρώμα παντού αποσύρουμε τα φιλέτα, αδειάζουμε το λάδι που περισσεύει στο τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε λίγο προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σε δύο κουταλιές περίπου. 3. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κουνώντας το τηγάνι κυκλικά ώστε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φιλέτο στο πιάτο μας και από πάνω μοιράζουμε την σάλτσα στα 2 φιλέτα!
Πρόταση του Chef: Αυτό το πιάτο συνοδεύεται με ψητή πατάτα , λαχανικά σχάρας ή με πατάτες Gratin ή πατάτες σουφλέ όπως λανθασμένα τις αποκαλούν κάποιοι στην Ελλάδα. Το κρασί μας πρέπει να είναι κόκκινο με αρκετές τανίνες ( Αγιοργίτικο ή Ξυνόμαυρο )
Βρηκα και αυτο....αλλα στρογγανωφ θα φτιαξω ...

Μακρια απο το ηλιελαιο!! :down:

α εμεις δεν ανεβαινουμε στον παγκο ποτε!

Βασια, θα φτιαξεις τιποτα απο ολα αυτα? :)

Ουτε οταν η μαμα λειπει απο το σπιτι??;)

Αληθεια οι γατες σας τι κανουν οταν μαγειρευετε? :hmm:οι δικες μου ειναι διπλα μου, στο παγκο της κουζινας!!!

Κι εμένα! Δεν ζητιανεύουν αλλά ειδικά η Καλυψώ είναι κοντά μου... με τη μαμά της... σαν καλή νοικοκυρούλα...:lol:
Ο Μορφέας τρίβεται για λίγο και μετά πάει στο παράθυρο και τα χώνει στις δεκαοχτούρες και στα κοτσύφια!
Ξέχασα να σας πω ότι η μητέρα μου έσωσε ένα κοτσυφάκι από τα νύχια των γατιών της και τώρα το περιθάλπτει...

Ουτε οταν η μαμα λειπει απο το σπιτι??;)

δεν το ξέρω αυτο!αλλα οταν ειμαστε σπιτι δεν εχει καν την τάση!θα κανω μαλλον το στρογγανωφ, αλλα θα δω και τα αλλα!

Ναι απλα καθεται διπλα μου, δεν χωνει τη μυτη της...ο Αλφι βαριεται μετα απο λιγο και παει και αναλογα ειτε κοιμαται ειτε παιζει! ;)

Εμένα ανεβαίνουν.... άσχετα αν έχει φαγητό ή όχι... όχι όμως πολύ συχνά... όταν λείπω η κουζίνα είναι πάντα κλειστή, (επιδή είναι ανεξάρτητη) όπως και όλα τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

δεν το ξέρω αυτο!αλλα οταν ειμαστε σπιτι δεν εχει καν την τάση!θα κανω μαλλον το στρογγανωφ, αλλα θα δω και τα αλλα!
Δεν είναι φαγανό γατί κιόλας γι'αυτό. ;)

Δεν είναι φαγανό γατί κιόλας γι'αυτό. ;)

μαλλον!βεβαια στο σπιτι των παιδιων στη Λαρισα εκανε ενα πηδηματακι να δει τι ειναι εκει!

Συμπέρασμα... τα κοριτσάκια ενδιαφέρονται γι'αυτά που μαγειρεύει η μαμά... ενώ τα αγόρια... στη κοσμάρα τους! :lol:
'Ενα πράγμα σαν τους ανθρώπους δηλαδή!

Ειδικα το πρωι, μεχρι να τους βαλω στα πιατακια ...μ'ενα σαλτο εχουν βρεθει και τα δυο πανω στο παγκο.:P

Πάντως βρε παιδιά πραγματικά το απολαμβάνω όταν η Καλυψώ μου κάνει παρέα όταν μαγειρεύω... το κάνει από μωρό... αυτό το γατί μ'έχει σαν μαμά κανονική... την πήρα 40 ημερών...
Ο Μορφέας... άλλο πράγμα - ανεξάρτητος!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back