Birman-maniacs

Πιστεύω είναι το χρώμα που δημιουργείται οταν ξεφυσάνε καπνό τσιγάρου στο τρίχωμα:D Επίσημα δεν υπάρχει, απ'οτι ξέρω..ακόμα, αλλά εδώ εχουν βγάλει silver point..:lol::lol::lol:
μηπως λεω μηηηπωωωως ειναι το seal που εχει πιο σκουρο σωμα?βλεπε Καλυψω?
καλα τα silver εχω την αισθηση πως ειναι τα lilac που δεν ροζιζουν..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτα λεει το εκτροφειο απ'οπου τα πηραμε:
Blood groups of cats and the “ Fading Kitten Syndrome “
Also like humans, cats can have different bloodgroups. Most cats have the bloodgroup A. However, it also happens the bloodgroup B or A/B. One supposes that approx. 10 – 20 % of the Birman cats have the bloodgroup B and low interest in Birmans have the bloodgroup A/B.
The vet can test the bloodgroup of the cat. However, these tests are not always unambiguous. So the test can prove a cat with bloodgroup A, but this can state nothing wheter the cat also carries genetic arrangements for the bloodgroup B. The assesement to the bloodgroup B can transmitted namely covered. Therefore it can happen, that with a mating of two bloodgrouped A cats, although kittens appear which have the bloodgroup B.
The reason why there can maybe appear some problems , when you breed without knowing the bloodgroups of your cats is the so- called “Fading Kitten Syndrom”. Matings between bloodtyped B female cats to typed A tomcats, can call forth the “ Fading Kitten Syndrom”. That means the typed B cat can form antibodys against bloodgroup A. If a kitten with bloodgroup A drinks the milk of the typed B mothercat, the kitten can react with incompatibilitys against the mothers milk. This incompatibilitys can lead to the death of the kitten. But it`s no problem to breed with bloodtyped B female cats, if you follow some rules. For example you can exclude the Fading Kitten Syndrom, if you avoid to mate Typ B female cats with typ A tomcats. A non-problematically mating is between a typ B female cat with a typ B tomcat. So with knowing the bloodgroups of the cats, it`s easy to exclude the explained problems.
Breeding with a bloodtyped B tomcat is no problem at all, because only the female typed B cats can build antibodys. A bloodtyped B tomcat can be mated without problems with typed A and typed B female cats.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως λεω μηηηπωωωως ειναι το seal που εχει πιο σκουρο σωμα?βλεπε Καλυψω?
καλα τα silver εχω την αισθηση πως ειναι τα lilac που δεν ροζιζουν..
Η πιο λογική εξήγηση είναι αυτή που λές, οτι είναι το πιο σκούρο seal point, αλλά δεν υπάρχει επίσημα σαν όρος στις Βιρμανίας, σε άλλες ράτσες μόνο..

Η πιο λογική εξήγηση είναι αυτή που λές, οτι είναι το πιο σκούρο seal point, αλλά δεν υπάρχει επίσημα σαν όρος στις Βιρμανίας, σε άλλες ράτσες μόνο..
ε τα χρωματα ετσι δημιουργουνται πιστευω..σιγα-σιγα προσθετουν καινουρια..και μετα γινονται επισημα

ηρθα κι εγω..:)

αυτο που βρηκα εγω ειναι στην παραπανω διευθυνση!δες αν θες...

ε τα χρωματα ετσι δημιουργουνται πιστευω..σιγα-σιγα προσθετουν καινουρια..και μετα γινονται επισημα
ή τους βγαίνουν γατιά που δεν έχουν πετυχημένο χρώμα... βλέπε Καλυψώ και επινοούν καινούργιες κατηγορίες...:lol:

Γιουλακι βλεπω εισαι μια χαρα, αφου τσαταρεις....:Dεγω ειμαι ετοιμη για το τριημερο...

ηρθα κι εγω..:)

καλώς το Βασάκι... όπου να΄ναι βγάζω τις πατάτες με τα μανιτάρια και το χοιρινό απ΄το φούρνο...πρόσθεσα και γραβιέρα Νάξου στο τέλος γιατί το χοιρινό μου αρέσει με τυρί... πάντως (είμαι και νηστική) μοσχομυρίζει!

Γιουλακι βλεπω εισαι μια χαρα, αφου τσαταρεις....:Dεγω ειμαι ετοιμη για το τριημερο...
τέλεια! πότε φεύγετε?

καλώς το Βασάκι... όπου να΄ναι βγάζω τις πατάτες με τα μανιτάρια και το χοιρινό απ΄το φούρνο...πρόσθεσα και γραβιέρα Νάξου στο τέλος γιατί το χοιρινό μου αρέσει με τυρί... πάντως (είμαι και νηστική) μοσχομυρίζει!

χμμ, νοστιμο ακουγεται....καλα χαρα στην ορεξη σου να μαγειρευεις κιολας;)

ή τους βγαίνουν γατιά που δεν έχουν πετυχημένο χρώμα... βλέπε Καλυψώ και επινοούν καινούργιες κατηγορίες...:lol:
:lol::lol::lol::lol::lol:ετσι θα κανουμε κι εμεις,θα βγει κανενα καναρινι με ροζ βουλες και θα λεμε:αααααααααααααα δεν ξερετε αυτο το χρωμα?ειναι το περιφημο canari yellow pink spoted..

ειδα σημερα και κατι ωραιες κουρτινες!γρι με ασημι ριγες!πολυ καλες μου φανηκαν....τωρα σκεφτηκα να βγαλω φωτο να σας τις βαλω αλλα θα γελαγε η πωλητρια...:D

τι νηστικη μαρι?που μασουλαγες μιση ωρα που μιλουσαμε στο τηλεφωνο?:lol::lol::lol::lol:δεν πειραζει κοριτσακι μου φαε...
ααα το καπακι μην ξεχασεις να βγαλεις τα τελευταια 20':lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:ετσι θα κανουμε κι εμεις,θα βγει κανενα καναρινι με ροζ βουλες και θα λεμε:αααααααααααααα δεν ξερετε αυτο το χρωμα?ειναι το περιφημο canari yellow pink spoted..
:lol::lol::lol: Θέλει τέχνη να κάνεις το ελάττωμα προτέρημα και οι εκτροφείς προσπαθούν να τελειοποιηθούν πάνω σε αυτό:lol:

Δαναη το κοιταξα αυτο με τον μπαμπα ομαδας Β και γραφει σαφεστατα αν δεις τους πινακες, αν παει γατος ομαδας Β με γάτα Αb τότε δίνει γατάκια bb, τα οποία φυσικα παθαίνουν ισοερυθρόλυση και πεθαινουν...:(

Δαναη το κοιταξα αυτο με τον μπαμπα ομαδας Β και γραφει σαφεστατα αν δεις τους πινακες, αν παει γατος ομαδας Β με γάτα Αb τότε δίνει γατάκια bb, τα οποία φυσικα παθαίνουν ισοερυθρόλυση και πεθαινουν...:(
Θέλουν πολύ προσοχή αυτά..

Ηρθα και εγω...

ρωτησα σημερα αν μπορουν να μας κανουν την εξεταση,περιμενω απαντηση.Αλλα μου ειπε η Γιουλη οτι υπαρχει και καποιος που τα κανει Αθηνα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back