Birman-maniacs

καλησπέρα και από μένα!τώρα γύρισα απο μπανάκι και φαγάκι....:)πτώμα είμαι και πονάει η πλάτη μου απο μια ψύξη, εμ τόσο κλιματιστικο γι αυτό το γατί την πάτησα...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοριτσια σας βλέπω μέσα, πείτε κανα νέο!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα και από μένα!τώρα γύρισα απο μπανάκι και φαγάκι....:)πτώμα είμαι και πονάει η πλάτη μου απο μια ψύξη, εμ τόσο κλιματιστικο γι αυτό το γατί την πάτησα...:(
γεια σου Βασάκο... να σκεπάζεσαι καλά αν είναι να βάζεις το κλιματιστικό. μπράβο που περάσατε ωραία... τουλάχιστον γεμίσατε τις μπαταρίες που απ'ότι κατάλαβα όλη τη νύχτα αδειάζουν...

γεια σου Βασάκο... να σκεπάζεσαι καλά αν είναι να βάζεις το κλιματιστικό. μπράβο που περάσατε ωραία... τουλάχιστον γεμίσατε τις μπαταρίες που απ'ότι κατάλαβα όλη τη νύχτα αδειάζουν...

σκεπάζομαι με σεντόνι, αλλά δεν ξερω πως την πατησα....δεν ξέρω αν ειναι μυικό κι όχι ψύξη!:(άστα με άγχος θα κοιμηθούμε πάλι...λέμε να την παίξουμε καμιά ώρα πριν με τα μπαλάκια, χαρτάκια και μετα να δουμε τι μας επιφυλάσει...πάντως αρχίζω και προβληματίζομαι έντονα...:(

κοριτσια σας βλέπω μέσα, πείτε κανα νέο!:)
το πρωί εμείς για καφεδάκι στη Κηφισιά και διάβασμα εφημερίδας... ωραία ήταν στη δροσούλα... το βραδάκι εδώ στο σπίτι μου θα αράξουμε ήσυχα... έπλυνα το μπροστινό μπαλκονάκι και θα φάμε έξω... με παρέα τα χνουδωτούλια μας βέβαια...
η Καλυψώ έγινε ομιλητική, τρυφερή πολύ με το Μορφέα και κάθεται πολύ ήσυχη όταν τη χτενίζω... ήρθε η γούνα της κι έγινε πανέμορφη... την έχω τρελάνει στο χτένισμα και το απολάμβάνει... συνήλθε το γατί μου...

λοιπον βρηκα αυτο και το μετεφρασα απο γερμανικα ελληνικα με τη μηχανη μεταφρασης αρα θα διαβασετε καποιες ασυναρτησιες:
Ασημένιο
Die neue Farbe in der Birma-Zucht
Το νέο χρώμα στη Βιρμανία-αναπαραγωγής

Optik und Genetik
Οπτική και γενετική

Wo kann ich Silver am besten sehen
Που μπορώ να δω τις καλύτερες Silver
an den Ohren
για τα αυτιά
silver
Ασημένιο
golden
Golden
si01.jpg
si02.jpg
Bei goldenen Babies sieht man schon mit 2 Wochen einen sehr kräftig gefärbten, goldbraunen Ohrrand.
Όταν βλέπει κανείς μωρά έχουν χρυσή 2 εβδομάδες με ένα πολύ ισχυρό χρωματισμένα goldbraunen Ohrrand.
Dadurch ist es sehr einfach, die Farbe Golden richtig zu bestimmen. D ieser Rand verschwindet teilweise mit 6-8 Wochen
Αυτό καθιστά πολύ εύκολο να αποκτήσετε το δικαίωμα Golden χρώμα. T άκρη του εξαφανίζεται εν μέρει με 6-8 εβδομαδες
si04.jpg
am Schwanz
ουρά
silver
Ασημένιο
golden
Golden
si05.jpg
si06.jpg
So entwickelt sich Silver bei verschiedenen Farben
Silver Sun αναπτύσσεται σε διάφορα χρώματα
Silver Perl von der Katzenfreiheit
Ασημένιο Μαργαριτάρι της γάτας-free
weiblich
θηλυκό
seal-silver-torbie-point
φώκιας-ασημί-torbie-point
s1-1.jpg
(5 Monate)
(5 μήνες)
s1-2.jpg
s1-3.jpg
(7 Monate)
(7 μήνες)
(erwachsen)
(ενηλίκων)

Orlando-Rossini von der Katzenfreiheit
Ορλάντο-Rossini της γάτας-free
männlich
αρσενικό
seal-smoke-point
Seal-Smoke-Point
s2-1.jpg
(5 Monate)
(5 μήνες)
s2-2.jpg
s2-3.jpg
(8 Monate)
(8 μήνες)
(erwachsen)
(ενηλίκων)

Tilbury De Saya San
De Saya San Tilbury
männlich
αρσενικό
chocolate-silver-tabby-point
σοκολάτα-ασημί-tabby-point
s3-1.jpg
(4 Monate)
(4 μήνες)
s3-2.jpg
s3-3.jpg
(7 Monate)
(7 μήνες)
(erwachsen)
(ενηλίκων)

Silver Angel von der Katzenfreiheit
Ασημένιο Angel της γάτας-free
weiblich
θηλυκό
seal-smoke-point
Seal-Smoke-Point

(3 Monate)
(3 μήνες)
s4-2.jpg
s4-3.jpg
(8 Monate)
(8 μήνες)
(erwachsen)
(ενηλίκων)

s5-1.jpg
s5-2.jpg
Hier sehen Sie einen voll ausgefärbten seal-smoke-point
Εδώ μπορείτε να δείτε ένα πλήρως ausgefärbten φώκιας-smoke-point

Genetik
Γενετική

Das Gen I ist verantwortlich für die Silverung
Το γονίδιο Ι είναι υπεύθυνη για την Silverung
I = Inhibitor , dh dieser Inhibitor schränkt die Bildung von Brauntönen, zugleich aber auch die Bänderung im Haarschaft ein.
I = αναστολέας, αυτό σημαίνει ότι αναστολέας περιορίζει το σχηματισμό του καφέ τόνους, αλλά και την Bänderung στα μαλλιά του άξονά της.
Es ist also ein hemmendes Gen, das dafür verantwortlich ist, dass die Unterseite der Haare silverweiß erscheint.
Είναι λοιπόν ένα hemmendes γονίδιο που είναι υπεύθυνο για να το βυθό της τρίχας silverweiß.
Das Silvergen I, besser gesagt das Inhibitorgen, verhindert die Pigmentausbildung in Teilen des Haares.
Η Silvergen Ι, ή μάλλον η Inhibitorgen εμποδίζει τη χρωστική ουσία της κατάρτισης σε τμήματα της τρίχας.
Die Bandbreite des Weißanteils in den Haaren erstreckt sich von kaum sichtbar bis fast ganz weiß.
Το εύρος ζώνης του λευκού μερίδιο στα μαλλιά είναι μόλις ορατές σε σχεδόν εντελώς λευκό.
Das Inhibitorgen wirkt sich besonders auf Agoutitiere aus, kommt aber auch bei Non-Agoutis vor und erstreckt sich auf alle Grundfarben und eben auch auf Maskenkatzen.
Αυτό είναι ιδιαίτερα Inhibitorgen να Agoutitiere, αλλά και για μη Agoutis και επεκτείνεται σε όλα τα πρωτογενή χρώματα και επίσης για να καλύψουν τις γάτες.
genetik.jpg
1)
1)
shell, agouti, 1/8 des Haares ist pigmentiert, das Tier sieht fast weiß aus, auch chinchilla genannt
κέλυφος, agouti, 1 / 8 του pigmented μαλλιά είναι το ζώο φαίνεται σχεδόν λευκά, που αναφέρεται επίσης Τσιντσιλά
2 )
2)
shaded , agouti, 1/3 des Haares ist pigmentiert, das Tier wirkt im Erscheinungsbild dunkler als die chinchilla
σκιασμένο, agouti, 1 / 3 του pigmented μαλλιά είναι το ζώο ενεργεί σε εμφάνιση από την πιο σκοτεινή Τσιντσιλά
3)
3)
smoke , non-agouti, das Silver am Haargrund kann man sehen, wenn man in das Haar hineinpustet
καπνιστών, μη agouti, το ασημένιο το λόγο, τα μαλλιά σας βλέπω όταν είσαι στα μαλλιά hineinpustet
4)
4)
silver tabby , abwechselnd pigmentiert und silvern
αργύρου tabby, εναλλάξ pigmented και silvern
Uns ist nicht bekannt, dass in der Silverbirmazucht die Unterscheidung in shell, shaded oder silver-tabby gemacht wird.
Εμείς δεν γνωρίζει ότι στο Silver Βιρμανία αναπαραγωγής διάκριση στο κέλυφος, σκιασμένο ή ασημί-tabby.
Korrekterweise müsste man dies aber tun.
Korrekterweise αλλά αυτό πρέπει να γίνει.
Das Gen I (Inhibitor) liegt in dominanter Form vor , das heißt nur eine Katze die Silver zeigt hat auch das Gen I.
Το γονίδιο Ι (αναστολέας) είναι σε κυρίαρχη μορφή, δηλαδή, μόνο μια γάτα δείχνει το ασημένιο επίσης έχει το γονίδιο Ι.
Folgende Tabelle zeigt in welcher Form das Gen vorliegen kann.
Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει πώς το γονίδιο που μπορεί να υπάρχουν.
II
II
Homozygot (reinerbig)
Homozygot (reinerbig)
I i
I i
Heterozygot (mischerbig)
Heterozygot (mischerbig)
ii
II
Kein Silber
Αριθ ασημί
Die weitere Tabelle befasst sich mit Agouti und Non-Agouti in Verbindung mit dem Silbergen.
Η επιπλέον πίνακα ασχολείται με Agouti και μη Agouti σε σχέση με το Silbergen.
Bezeichnung
Τίτλος
Gentyp
Gentyp
Beschreibung
Περιγραφή
Agoutitiere
Agoutitiere
silver-tabby
Ασημένιο tabby
AI-wbwb
AI wbwb
Tabbymuster ist noch deutlich auf dem weißen Haargrund erkennbar.
Tabbymuster εξακολουθεί να είναι σαφώς σχετικά με τα λευκά μαλλιά προφανή λόγο.
shaded-tabby
-- Σκιασμένο tabby
AI-Wbwb
AI Wbwb
Deutlich weniger Pigmentierung im unteren Haarbereich, Tabbyzeichnung sehr undeutlich.
Σημαντικά λιγότερες μελάγχρωση στο χαμηλότερο μαλλιά, tabby πολύ ασαφής.
chinchilla
Τσιντσιλά
AI-WbWb
AI WbWb
fast weiß, nur äußerste Haarspitzen pigmentiert, Tabbyzeichnung nicht mehr sichtbar.
σχεδόν λευκό, μόνο ακραίες κορυφές pigmented μαλλιά, tabby δεν είναι πλέον ορατά.
Non-Agoutitiere
Μη Agoutitiere
smoke
Smoke
aaI-(wbwb)
aaI (wbwb)
Das Haar ist am Haargrund zu ca. 1/3 weiß, der Rest ist normal Pigmentiert.
Τα μαλλιά είναι τα μαλλιά λόγος να περίπου το 1 / 3 λευκά, το υπόλοιπο της κανονικής Pigmentiert.
Bei geschlossenem Fell wirkt die Katze fast einheitlich einfarbig.
Όταν έκλεισαν, η γούνα γάτας σχεδόν ομοιόμορφο χρώμα.
aaI-(Wbwb)
aaI (Wbwb)
Der weiße Haaranteil ist auch bei geschlossenem Fell sichtbar.
Το ποσοστό των λευκών μαλλιών είναι επίσης ορατή όταν η μπλούζα.
aaI-(WbWb)
aaI (WbWb)
Die pigmentierten Haarspitzen wirken wie ein Schleier über dem Weiß.
Οι συμβουλές pigmented μαλλιά φαίνονται σαν ένα πέπλο πάνω από το λευκό.

Agouti
Agouti
=
=
Gen für Wildbänderung.
Γονιδιακή για Wildbänderung.
Es regelt die Anhäufung von Pigment im Haarschaft und durch dessen schubweise Farbstoffversorgung die dafür charakteristische Bänderung.
Ρυθμίζει τη συσσώρευση της χρωστικής ουσίας στα μαλλιά τους και μέσω της προσφοράς υποτροπιάζουσα βαφών για το χαρακτηριστικό Bänderung.
Non- Agouti
Μη Agouti
=
=
kein Vorliegen von Agouti ( Einfarbigkeit)
μη ύπαρξη Agouti (Monochromatic)
Widebandgen
Widebandgen
=
=
Das Gen sorgt für eine Erweiterung des Abstandes der pigmentierten Zonen in gebändertem Haar und unterstützt damit die aufhellende Wirkung des Inhibitors I.
Το γονίδιο είναι υπεύθυνο για την επέκταση της απόστασης των ζωνών σε gebändertem pigmented μαλλιά και γι 'αυτό υποστηρίζει την επίδραση του αναστολέα aufhellende Ι.
Das Silver kann in Verbindung mit allen anerkannten Birmafarbschlägen auftreten.
Το ασημένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με όλα τα αναγνωρισμένα Βιρμανία χρώμα πυροβολισμούς.
(mit freundlicher Genehmigung von Frau V. Priesner)
(ευγενική προσφορά του κ. V. Priesner)

Wo Silver ist, ist auch Golden
Όταν είναι επίσης Golden Silver

P remiere von der Katzenfreiheit
P remiere της γάτας-free
weiblich / seal-golden-tabby-point
Θηλυκά / σφραγίδα-χρυσές-tabby-point
g1-1.jpg
g1-2.jpg

Perditha von der Katzenfreiheit
P erditha της γάτας-free
g2-1.jpg
g2-2.jpg

R emmington
R emmington
R eflection
R eflection
m ännlich / seal-golden-tabby-point
ännlich m / σφραγίδα-χρυσές-tabby-point
weiblich / blue -golden-tabby-point
Θηλυκά / μπλε-χρυσές-tabby-point
g4.jpg

Rhapsody
Rhapsody
g5-1.jpg
g5-2.jpg

το πρωί εμείς για καφεδάκι στη Κηφισιά και διάβασμα εφημερίδας... ωραία ήταν στη δροσούλα... το βραδάκι εδώ στο σπίτι μου θα αράξουμε ήσυχα... έπλυνα το μπροστινό μπαλκονάκι και θα φάμε έξω... με παρέα τα χνουδωτούλια μας βέβαια...
η Καλυψώ έγινε ομιλητική, τρυφερή πολύ με το Μορφέα και κάθεται πολύ ήσυχη όταν τη χτενίζω... ήρθε η γούνα της κι έγινε πανέμορφη... την έχω τρελάνει στο χτένισμα και το απολάμβάνει... συνήλθε το γατί μου...

μπράβο πολύ το χαίρομαι!κι εμεις εδω θα κάτσουμε τώρα..η δικια μας κάνει beaute , πλένεται...ετοιμάζεται για να μας κανονίσει το βράδυ....:(

σκεπάζομαι με σεντόνι, αλλά δεν ξερω πως την πατησα....δεν ξέρω αν ειναι μυικό κι όχι ψύξη!:(άστα με άγχος θα κοιμηθούμε πάλι...λέμε να την παίξουμε καμιά ώρα πριν με τα μπαλάκια, χαρτάκια και μετα να δουμε τι μας επιφυλάσει...πάντως αρχίζω και προβληματίζομαι έντονα...:(
μήπως μωρέ Βάσια να πάψετε γενικώς να της δίνετε πολύ σημασία? θέλω να πω και τη μέρα να μην της μιλάς καθόλου... χαιδευε την βέβαια που και που αλλά να μην της δίνεις σημασία και προπαντώς μην της μιλάς καθόλου... γιατί μάλλον πολύ κακομαθημένη μου ακούγεται...:hmm:ξέρω κι εγώ? λέω...

λοιπον βρηκα αυτο και το μετεφρασα απο γερμανικα ελληνικα με τη μηχανη μεταφρασης αρα θα διαβασετε καποιες ασυναρτησιες:

Ασημένιο
Die neue Farbe in der Birma-Zucht

Το νέο χρώμα στη Βιρμανία-αναπαραγωγής

Optik und Genetik

Οπτική και γενετική

Wo kann ich Silver am besten sehen

Που μπορώ να δω τις καλύτερες Silver

an den Ohren

για τα αυτιά
silver

Ασημένιο
golden

Golden
si01.jpg
si02.jpg
Bei goldenen Babies sieht man schon mit 2 Wochen einen sehr kräftig gefärbten, goldbraunen Ohrrand.

Όταν βλέπει κανείς μωρά έχουν χρυσή 2 εβδομάδες με ένα πολύ ισχυρό χρωματισμένα goldbraunen Ohrrand.
Dadurch ist es sehr einfach, die Farbe Golden richtig zu bestimmen. D ieser Rand verschwindet teilweise mit 6-8 Wochen

Αυτό καθιστά πολύ εύκολο να αποκτήσετε το δικαίωμα Golden χρώμα. T άκρη του εξαφανίζεται εν μέρει με 6-8 εβδομαδες

si04.jpg
am Schwanz

ουρά
silver

Ασημένιο
golden

Golden
si05.jpg
si06.jpg

So entwickelt sich Silver bei verschiedenen Farben

Silver Sun αναπτύσσεται σε διάφορα χρώματα

Silver Perl von der Katzenfreiheit

Ασημένιο Μαργαριτάρι της γάτας-free
weiblich

θηλυκό

seal-silver-torbie-point

φώκιας-ασημί-torbie-point

s1-1.jpg
(5 Monate)

(5 μήνες)
s1-2.jpg
s1-3.jpg
(7 Monate)

(7 μήνες)
(erwachsen)

(ενηλίκων)

männlich

αρσενικό

seal-smoke-point

Seal-Smoke-Point

s2-1.jpg
(5 Monate)

(5 μήνες)
s2-2.jpg
s2-3.jpg
(8 Monate)

(8 μήνες)
(erwachsen)

(ενηλίκων)

Tilbury De Saya San

De Saya San Tilbury
männlich

αρσενικό

chocolate-silver-tabby-point

σοκολάτα-ασημί-tabby-point

s3-1.jpg
(4 Monate)

(4 μήνες)
s3-2.jpg
s3-3.jpg
(7 Monate)

(7 μήνες)
(erwachsen)

(ενηλίκων)

Silver Angel von der Katzenfreiheit

Ασημένιο Angel της γάτας-free
weiblich

θηλυκό

seal-smoke-point

Seal-Smoke-Point

(3 Monate)

(3 μήνες)
s4-2.jpg
s4-3.jpg
(8 Monate)

(8 μήνες)
(erwachsen)

(ενηλίκων)

s5-1.jpg
s5-2.jpg
Hier sehen Sie einen voll ausgefärbten seal-smoke-point

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα πλήρως ausgefärbten φώκιας-smoke-point

νσ πω οτι δεν μου αρεσει καμία μα καμία!τόσο δύσκολη εχω γίνει?:hmm:

Γεια σου βασακο μου,εμαθα κακοπερνας τα βραδυα καημενο μου!!!

υπαρχουν ολα αυτα τα χρωματα....:blink::blink::blink:
καλά μου φαίνονται σαν τεχνάσματα των εκτροφέων:hmm:... δέχομαι μόνο τα επίσημα...

εμ βεβαια εχεις το κελεπουρι εσυ!!!τι αναγκη εχεις?:lol::lol::lol:

μήπως μωρέ Βάσια να πάψετε γενικώς να της δίνετε πολύ σημασία? θέλω να πω και τη μέρα να μην της μιλάς καθόλου... χαιδευε την βέβαια που και που αλλά να μην της δίνεις σημασία και προπαντώς μην της μιλάς καθόλου... γιατί μάλλον πολύ κακομαθημένη μου ακούγεται...:hmm:ξέρω κι εγώ? λέω...

μα δεν γκρινιάζει οταν είμαστε ξύπνοι, μόνο όταν κοιμόμαστε...οπότε τότε είτε τα λέει στο μπαλκόνι είτε κάτω απο το κρεβάτι, αν την παρεις αγκαλιά φεύγει...δεν ξερω τι θέλει...:(μήπως βαριέται?:hmm:

το εβαλα γιατι λεγαμε ποιες ειναι οι διαφορες στα χρωματα που δεν τις καταλαβαιναμε..εδω νομιζω καααπως το εξηγει..

εμ βεβαια εχεις το κελεπουρι εσυ!!!τι αναγκη εχεις?:lol::lol::lol:

όχι ρε συ!δες κάτι φάτσες...τα δικά μας τα γατια ειναι πολύ γλυκά, εννοω σαφώς και αυτά που θα έρθουν και είναι κλεισμένα;)

δεν είναι απαραίτητο κάποιες να σου αρέσουν... εμένα οι silver tabby μου αρέσουν αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να δεχτούμε αυτό το χρώμα...
Αυτή π.χ. μου αρέσει...
s1-3.jpg

μα δεν γκρινιάζει οταν είμαστε ξύπνοι, μόνο όταν κοιμόμαστε...οπότε τότε είτε τα λέει στο μπαλκόνι είτε κάτω απο το κρεβάτι, αν την παρεις αγκαλιά φεύγει...δεν ξερω τι θέλει...:(μήπως βαριέται?:hmm:
μα αυτό είναι το θέμα... ότι επειδή έμαθε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον τη μέρα, τη νύχτα της κακοφαίνεται και προσπαθεί να σας το προκαλέσει!

συμφωνω με την προλαλησασσα...ναι ρε Βασια συνδεσε την με Καιρο λιγο,δεν θα παθει τιποτα..μην σου πω κλειστην μεσ το μπανιο το βραδυ και κοιμηθειτε με ωτοασπιδες..

μήπως υπάρχει κανένα βιβλίο στο πανεπιστήμιο σε σχέση με ψυχολογία και συμπεριφορές της γάτας... ή να μη μιλήσεις με κανένα πιο ειδικό?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back