Calmivet

Απάντηση: Πρωτη φορα calmivet στη μικρη μας

Ξέρουμε αν έχει παρενέργειες αυτό το χαπάκι γιατί εγώ είχα τρομάξει πολύ από την κατάσταση της μικρής μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξηγησα το λογο με ερωτηση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πιθανό να επηρεάζει διαφορετικά το κάθε ζωάκι..

Πάντως και εγώ θα το σκεφτόμουν να είμαι ειλικρινής γιατί η μια μου γατούλα (Αγάπη) όταν ταξιδεύουμε, μέσα σε μια ώρα κάνει και εμετούς αλλά και κακά της μέσα στη γατοφόρο..
Καθόλου ευχάριστο για ένα ζωάκι αυτό πόσο μάλλον οταν το ταξίδι είναι μακρύ..:/:

Πραγματικά δεν θυμάμαι πως λεγόταν αυτό που χρησιμοποιούσα, συγνώμη..
Απλά θυμάμαι ότι χαλάρωνε τον γάτο σε 10 με 15 λεπτά, οποτε και του έλεγα να μπει στο κουτί του (ναι, μπαίνει μόνο του το χρυσό μου όταν του πω) και την έπεφτε για ύπνο.. Υπνηλία είχε αλλά όταν του μιλούσα στο ταξίδι, απαντούσε δλδ μου νιαούριζε όταν τον φώναζα ή τον χάιδευα.. Μάλιστα, αν ήμουν μόνη στο κουπε έβγαινε και έξω αλλά πάντα λίγο γλαρωμένος..
Μετά από 8 ώρες άρχιζε να βρίσκει την διάθεσή του..
Δεν είχα δει κάτι ανησυχητικό..

Εξηγησα το λογο με ερωτηση!
Δεν είναι και Valium αγαπητέ μου! Περισσότερο την δουλειά της δραμαμίνης κάνει!
Το γατί έχει πάντα τις αισθήσεις του, απλά ηρεμεί και κοιμάται!
Δλδ γιατί είναι καλύτερο να ειναι κλεισμένο σε ένα κουτί από το οποίο δεν μπορεί να βγει για 8 ώρες και να έχει νεύρα;
Και για να σου απαντήσω στην ερώτηση, ναι, αν έπρεπε να είμαι σε έναν χώρο που με χωράει ίσα ίσα για 8 ώρες και δεν μπορούσα να βγω μέχρι τα τελειώσει αυτός ο χρόνος, καλύτερα να έπαιρνα υπνοστεντόν!

Καλά η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι για αυτά πρέπει να είναι τραγικά βαρετό. Πάντως και εγώ σε λίγο καιρό θα ταξιδέψω από ηράκλειο Πάτρα οπότε αν την πάρω μαζί μου το σκέφτομαι να της ξαναδώσω. Εμένα δεν είχε κοιμηθεί είχε γίνει ένα απελπιστικά κουρασμένο πλάσμα χωρίς καθόλου δύναμη που ίσα ίσα του έβγαινε η φωνή και ίσα ίσα άνοιγαν τα μάτια του... Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπω έτσι το γατάκι μου...

Κοίταξε, εγώ είχα ρωτήσει τον γιατρό αν μπορώ με κάποιο τρόπο να διευκολύνω το ταξίδι για τον γάτο μου και εκείνος μου έδωσε το χάπι.. Μακάρι να θυμώμουν πιο είναι, αλλά η τελευταία φορά που ταξίδεψε ο γατούλης μου είναι το 2003.. :/:
Παρόλα αυτά, μπορείς να μιλήσεις με τον γιατρό και να σου πει εκείνος πιο είναι κατάλληλο για το γατουλίνι σου...
Σε αυτά τα θέματα η γνώμη των γιατρών είναι πιστεύω το α και το ω...

Ο γιατρός μου το είχε δώσει. Μετά όταν του είπα τι συνέβη δεν μου έδωσε μια σαφή απάντηση. Αλλά άμα το επιχειρήσω ξανά σίγουρα θα το συζητήσω και θα το ψάξω περισσότερο!! Πλέον τα τρίωρα ταξίδια που κάνουμε τα έχει συνηθίσει οπότε έχει και πέφτει για έναν υπνάκο από μόνη της και όλα καλά!!

Nαι, είναι δραμαμίνες τα περισσότερα και βοηθάνε το ζωάκι από τις ναυτίες και τους εμετούς, λίγα έχουν κατασταλτική δράση.
Τώρα αν το ζώο δεν έχει πρόβλημα με το ταξίδι και το κούνημα και είναι και ψύχραιμο και ήρεμο, ίσως δεν υπάρχει λόγος να πάρει και τίποτα.
Σίγουρα δεν είναι βάλλιουμ ή υπνοστεντόν πάντως.

Έχω απορίες. Η Μπριαμίτσα, 3.8 κιλά, πήρε ένα ολόκληρο CalmiVet μετά από συμβουλή κτηνίατρου, γιατί στην πρώτη πτήση αγχώθηκε υπερβολικά.
Γενικά πήγε καλά, μέσα στο αεροπλάνο κοιμήθηκε ξερή, αλλά στο αμάξι προς το αεροδρόμιο έκλαιγε πολύ, και στο τρένο μετά την πτήση πάλευε το καλό μου να κοιτάξει από το παράθυρο, χωρίς να μπορεί να εστιάσει... Η επίδραση της πέρασε τελείως σχεδόν 20 ώρες μετά: αν και ήταν σε θέση να τρέξει, να φάει/πιει και να κάνει κακά, το τρίτο βλέφαρο ήταν πεσμένο για ώρα και έπεσε ξερή για ύπνο μέχρι να συνέλθει.

Δεν είδα κάτι το ανησυχητικό, και κυρίως χάρηκα που δεν είχε την αντίδραση της γάτας μιας φίλης, η οποία έβγαζε αφρούς από το στόμα (κάτι που ο κτηνίατρος δε βρήκε ανησυχητικό, και όντως μετά από 8 ώρες ήταν καλά το γατί).

Αλλά εκ των υστέρων διάβασα πολλά και διάφορα, κι έχω αγχωθεί... Επειδή θα προτιμούσα να την παίρνω μαζί μου όταν πάω στο πατρικό μου για πάνω από εβδομάδα, τι λέτε να κάνω;
Από τη μία, αγχώνεται με το ταξίδι. Λαχανιάζει, κλαίει και γρατζουνάει την τσάντα. Όχι συνεχεια, και όχι αν τη χαϊδεύω.
Από την άλλη, δε μ'αρέσει να της δίνω φάρμακα χωρίς λόγο...

Εμπειρίες;

Έδωσα στη γατούλα μου ένα χάπι calmivet (λόγω ταξιδιού) στις 4 το απόγευμα και οι παρενέργειες κράτησαν μέχρι τις 5 το ξημέρωμα. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας και την έβγαλα από τη γατοφόρο δεν μπορούσε να σταθεί καλά στα πόδια της, τα μάτια της είχαν κλείσει σχεδόν και μετά από 2 ώρες περίπου είχε υποθερμία. Στη συνέχεια αφού την έβαλα ξανά στη γατοφόρο με μπουκάλι με ζεστό νερό πάθαινε κάτι σαν "κρίση" δηλαδή άρχιζε να τραντάζεται και να κάνει σαν τρελή (με αποτέλεσμα να της βγει ένα νύχι και να ματώσει ένα άλλο) και μετά κατευθείαν να κοιμάται και όλο αυτό να επαναλαμβάνεται μέχρι το ξημέρωμα. Τρόμαξα τόσο πολύ που δεν υπάρχει περίπτωση να της ξαναδώσω αυτό το χάπι. Το θέμα είναι όμως ότι κάθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο είτε για ταξίδι είτε για τον κτηνίατρο νιαουρίζει συνέχεια ή κάθεται όπως οι σκύλοι δηλαδή με ανοιχτό το στόμα και την γλώσσα να κρέμεται. Μου είπαν ότι αντί για χάπι υπάρχει ένα σπρέι βαλεριάνας αλλά δεν το βρήκα στο pet shop που πήγα. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει... Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μηπως της εδωσες παραπανω δοση απο οτι επρεπε;Μπορεις να παρεις και βαλεριανα αποξηραμενη να της βαλεις μεσα σε ενα παιχνιδι της,επισης υπαρχει και σπρει φερεμονων που τις κανει να αισθανονται πιο ανετα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο χάπι κι ούτε το έχω δοκιμάσει στα γατιά μου ως τώρα.
Υπάρχει η πιθανότητα μια γάτα, όπως της solus creas, να είναι αλλεργική σ' αυτό;
Γιατί εάν μπορεί αυτό να γίνει, μήπως συνέβη κάτι τέτοιο;

Οταν αγόρασα το calmivet απο το pet shop μου είπαν πως δίνουν ένα χάπι για κάθε 5 κιλά του ζώου. Η δικιά μου είναι γύρω στα 6 οπότε της έδωσα ολόκληρο. Ίσως να ήταν μεγάλη η δόση για τη δική μου γάτα ή να έπαιξε ρόλο το ότι δεν έχει ξαναπάρει παρόμοιο χάπι. Πάντως την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη βαλεριάνα ή το σπρει φερεμονων (υπαρχει στα pet shops;).

Βασικά το τελευταίο ήταν ερώτηση. υπάρχει στα pet shops το σπρει φερεμονων;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Οταν αγόρασα το calmivet απο το pet shop μου είπαν πως δίνουν ένα χάπι για κάθε 5 κιλά του ζώου. Η δικιά μου είναι γύρω στα 6 οπότε της έδωσα ολόκληρο. Ίσως να ήταν μεγάλη η δόση για τη δική μου γάτα ή να έπαιξε ρόλο το ότι δεν έχει ξαναπάρει παρόμοιο χάπι. Πάντως την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη βαλεριάνα ή το σπρει φερεμονων (υπαρχει στα pet shops;).

Βασικά το τελευταίο ήταν ερώτηση. υπάρχει στα pet shops το σπρει φερεμονων;
Θα σου προτεινα αν δεν θες να περνας συνεχεια καταστασεις σαν και αυτην που μας περιεγραψες, να μην ξαναγορασεις τετοια πραγματα απο pet shop. Αυτα τα μαγαζια ειναι για να αγοραζουμε τροφες και διαφορα αλλα που μας εξυπηρετουν για τα ζωακια μας, για θεματα οπως ηρεμιστικα, φαρμακα και αλλα τετοια αρμοδιος ειναι ο κτηνιατρος και μονον. Μονον εκεινος μπορει να μας πει τι πρεπει να παρει το ζωο μας και σε ποια δοσολογια.

διάβασα όλα τα ποστ και ομολογώ πως δεν μπορώ να καταλήξω στο τι να κάνω. σε δυο μέρες πρέπει να ταξιδέψουμε με τη μικρή μου με πλοίο και κτελ, μια διαδρομή 8-10 ωρών. την πρώτη φορά που κάναμε το ταξίδι δεν της έδωσα τίποτα, αλλά το γατί στρεσαριστικε τόσο πολύ που ενέβασε παλμούς και ήταν σε όλη τη διαδρομή λαχανιασμένη. επειδή εργάζομαι στον τομέα της άγριας πανίδας ξέρω πως επιδρά το στρες στα ζώα, και τώρα τρέμω να ταξιδέψω με τη μικρή μου σε αυτή τη κατάσταση. πήγα στον κτηνίατρο και μου έδωσε το calmivet, μισό χάπι και αν δεν την πιάσει μετά απο 2 ώρες το άλλο μισό. Η Τζίτζι είναι κοντά 1,5 χρονών, στειρωμένη και 4,5 κιλά. τον ρώτησα επίμονα αν θα έχω θέμα με το χάπι και μου είπε πως όχι. δεν έχω πειστεί 100% άλλα και απο την άλλη δεν μπορεί να στρεσάριστει πάλι τόσο πολύ. τι να κάνω??? να το δοκιμάσω και να της δώσω μόνο το μισό? να ακολουθήσω τις οδηγίες όπως μου είπε ο κτηνίατρος? το κατνιπ θα μπορούσε να την κρατάει χαλαρή ?? να βρω βαλεριάνα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το κατνιπ δεν ξέρω αν αρκεί να την κρατήσει ήρεμη σε όλο το ταξίδι..:hmm:
Κι αφού διστάζεις σχετικά με το calmivet, γιατί δεν ξαναρωτάς τον κτηνίατρο, αν γίνεται αντ'αυτού ή πριν καταλήξετε στο calmivet να δοκίμαζες με βαλεριάνα, που ίσως είναι λιγώτερο δραστική λύση (προσαρμοζόμενη βέβαια στην κατάλληλη δόση
που εκείνος θα καθορίσει).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back