Έχω απορίες. Η Μπριαμίτσα, 3.8 κιλά, πήρε ένα ολόκληρο CalmiVet μετά από συμβουλή κτηνίατρου, γιατί στην πρώτη πτήση αγχώθηκε υπερβολικά.
Γενικά πήγε καλά, μέσα στο αεροπλάνο κοιμήθηκε ξερή, αλλά στο αμάξι προς το αεροδρόμιο έκλαιγε πολύ, και στο τρένο μετά την πτήση πάλευε το καλό μου να κοιτάξει από το παράθυρο, χωρίς να μπορεί να εστιάσει... Η επίδραση της πέρασε τελείως σχεδόν 20 ώρες μετά: αν και ήταν σε θέση να τρέξει, να φάει/πιει και να κάνει κακά, το τρίτο βλέφαρο ήταν πεσμένο για ώρα και έπεσε ξερή για ύπνο μέχρι να συνέλθει.
Δεν είδα κάτι το ανησυχητικό, και κυρίως χάρηκα που δεν είχε την αντίδραση της γάτας μιας φίλης, η οποία έβγαζε αφρούς από το στόμα (κάτι που ο κτηνίατρος δε βρήκε ανησυχητικό, και όντως μετά από 8 ώρες ήταν καλά το γατί).
Αλλά εκ των υστέρων διάβασα πολλά και διάφορα, κι έχω αγχωθεί... Επειδή θα προτιμούσα να την παίρνω μαζί μου όταν πάω στο πατρικό μου για πάνω από εβδομάδα, τι λέτε να κάνω;
Από τη μία, αγχώνεται με το ταξίδι. Λαχανιάζει, κλαίει και γρατζουνάει την τσάντα. Όχι συνεχεια, και όχι αν τη χαϊδεύω.
Από την άλλη, δε μ'αρέσει να της δίνω φάρμακα χωρίς λόγο...
Εμπειρίες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.