Calmivet

Όλγα Veggie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Όλγα Veggie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 1.348 μηνύματα.
Για το Calmivet τι γνωρίζετε; Το έδωσα στην αδεσποτη που στειρωσα και δεν την έπιασε καθόλου:/: Απορώ πως κατάφερα να την πιάσω:blink: Εχετε παρόμοια εμπειρία;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω εδωσα στον γατο που θα επερνε ο Πετρος για να τον πιασουμε, αλλα και αυτος δεν επαθε τιποτα!
Μονο εβγαλε 3ο βλεφαρο και φαινοταν ζαβλακωμενος!Μολις εβλεπε γατοφορο ομως, εξαφανιζοταν!:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή μιλήσαμε με τον κτηνίατρό μου γι'αυτό, να το παίρνει η γατούλα μου στο πλοίο σε περίπτωση που είναι ανήσυχη, μου είπε ότι δεν είναι ηρεμιστικό ή υπνωτικό, απλά χαλαρώνει τη γατούλα. Κάτι σαν τη δικιά μας βαλεριάνα, που είναι πολύ ελαφρύ χαλαρωτικό.

Ίσως γι'αυτό σε αυτά τα γατάκια δεν έπιασε, επειδή ή ταν πολύ ανησυχα και τα νεύρα τους πολύ σε εγρήγορση...

Eγω το ειχα δωσει στη γατουλα μου μια φορα,μισο χαπι και μετα απο κανενα 15λεπτο αρχισε τις "νταγλες".Ηταν για λιγη ωρα σα ζαβλακωμενο,αλλα επανηλθε σα να μην τρεχει τιποτα.Συμφωνω με την ioanna_g,ειναι απλα χαλαρωτικο οχι υπνωτικο.Για ποιον λογο θελεις να της το δωσεις?

Για τις αδεσποτες να πάνε για στειρωση, αλλιως δεν πιάνονται:/: Δηλαδη ουτε με αυτο...

Κι εγώ σκεφτόμουν να δώσω στην ψιψι calmivet, το είχα ξαναγράψει κάπου για να μπορέσω να την πάω στον γιατρό (αλλιώς δεν πιάνετε με τίποτα, αν και ευτυχώς βρήκα pet taxi) και για να της κόψω τα νύχια επιτέλους,αλλά φοβάμε με όλα αυτά που έχω διαβάσει εδώ!!!

Τι δήλαδή έχεις διαβάσει; Δεν έχει πέσει το μάτι μου και ίσως το χρειαστώ στα ταξίδια οπότε να το ψάξω...:hmm: Πες εδώ για να υπάρχει κιόλας

Δίνω κάποιες φορές στη Λουκρητία στα ταξίδια με το αεροπλάνο. Τη βοηθάει να χαλαρώνει και ορισμένες φορές κοιμάται κιόλας. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για όση ώρα είναι μέσα στο κλουβί της (στο οποίο νοιώθει αρκετά προστατευμένη όπου και να βρίσκεται), όταν βγει από το κλουβί και είναι ακόμη από την επήρεια είναι πολύ ανήσυχη, πολύ ανασφαλής, επιθετική και περπατάει σαν μεθυσμένη. Οπότε μάλλον δε θα σε βοηθήσει νομίζω να πιάσεις μια αδέσποτη γατούλα. Επιπλέον μπορεί να κατεβαίνει το 3ο βλέφαρο αμέσως αλλά η επίδραση του φαίνεται καλά μετά από περίπου 20 λεπτά. Μόνο ίσως αν έχεις τη γατούλα περιορισμένη κάπου, της το δώσεις και επιχειρήσεις μετά από κανένα τέταρτο να την πιάσεις. Αλλά μάλλον λέω χαζομάρες γιατί αν μπορούσες να την περιορίσεις δεν θα βασανιζόσουν.

Ότι είναι επικίνδυνο και πρέπει να ξέρεις τη σωστή δοσολογία ανάλογα με τα κιλά της γάτας και επίσης στις περισσότερες γάτες αντιδράει κάπως διαφορετικά. Δεν ξέρω, θα ήθελα να μάθω πάντως τι παίζει με το calmivet, δεν θέλω να κάνω κακό στην μικρή μου

Ωχ...μάλλον πρέπει να το ψάξω:/:

Ο κ. Πάνος (Αίλουρος) μας είχε πει παλιότερα ότι το Calmivet, όπως όλα τα ηρεμιστικά, μπορεί να προκαλέσει ανακοπή στο ζωάκι, επομένως δε θα πρέπει να το δίνει κάποιος που δεν ξέρει να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε μια τέτοια περίπτωση, γιατί πολύ απλά θα του μείνει το γατί στα χέρια αν, ό μη γένοιτο, παρουσιάσει τέτοια επιπλοκή.:/:
Επιπλέον, το Calmivet δεν πρέπει ποτέ να δίνεται σε γάτα που βρίσκεται ελεύθερη σε ανοιχτό χώρο, ειδικά αν είναι αγριεμένη και τρομαγμένη, γιατί αν μας ξεφύγει θα είναι ζαλισμένη από το φάρμακο, δε θα έχει σωστό προσανατολισμό και αντανακλαστικά και το πιθανότερο είναι να την πατήσει αυτοκίνητο...:( Αν πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε ηρεμιστικό, φροντίζουμε πρώτα να είναι η γάτα σε κάποιο χώρο απ'τον οποίο δεν μπορεί να φύγει.

Tην αδεσποτη που στειρωσα προχτες, την παγίδευσα πρώτα στην πυλωτή της πολύκατοικιας με κονσερβα. Ετσι μπήκε μεσα, και της εκλεισα την πόρτα.Το δευτερο βήμα ειναι πως θα πιαστει μετα:hmm:αφου ειναι τοσο άγρια αυτη και οι υπόλοιπες ακομα χειροτερες. Η μονη λύση ειναι να ηρεμισει ως να κοιμηθει αν ειναι δυνατον. Αυτο με την ανακοπή μου το ειχε πει ο κυριος Πάνος πέρυσι. Ετσι λοιπον εμειναν αστειρωτες οι αδεσποτες και γεννηθηκαν τα τυφλα και αυτο που πεθανε. Εμαθα οτι υπήρχαν κι άλλα... τελος πάντων.:/:Επειδή φοβηθηκα να το δώσω.Στην κλουβα παγίδα που ειχα δοκιμάσει απέτυχα παταγωδώς. Εμπαιναν μεσα αυτά που δεν ήθελα, κλεινοντουσαν εβλεπαν τα άλλα, καταλαβαίνετε...
Η δική μου γιατρος μου ειπε οτι τιποτα δεν παθαινουν εχουν δώσει σε πολλά. Και αφου δεν επιασε μπορώ να δώσω 2. Ισως ο κύριος Πάνος πιάνει μια απειροελάχιστη περίπτωση την οποία δεν γινοταν να λάβω υπ όψην μου αυτή την στιγμη. Ν α πω οτι αφου η γάτα δεν κοιμήθηκε οπως περιμενα, με απίστευτη ταλαιπωρία και τύχη την στριμωξα και μπήκε στη γατοφόρο. Οι άλλες είναι ακομα πιο άγριες, τι να κάνω; Η Κατερίνα ειδε τη μάνα του μικρου που πέθανε και που αυτή δεν πλησιάζεται και εχει να το λέει ποσο αγρια ήταν.

Όλγα, έχεις δίκιο, πρέπει κάθε φορά να σταθμίζονται τα οφέλη και οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χορήγηση ενός φαρμάκου και να λαμβάνεται η απόφαση. Στην περίπτωσή σου, συμφωνώ, θα έδινα κι εγώ ηρεμιστικό, ειδικά αφού όπως λες μπορείς να τις περιορίσεις κάπου προηγουμένως ώστε να μην κινδυνεύουν να το σκάσουν "μαστουρωμένες".
Περισσότερο αναφερόμουν σε περιπτώσεις στις οποίες το ηρεμιστικό δίνεται περισσότερο για τη "βολή" του ιδιοκτήτη και όχι για το καλό του ζώου, για λόγους που δε δικαιολογούν το ρίσκο που συνεπάγεται η χορήγησή του (πχ για να κοπούν τα νύχια :blink::/:)

Ομως σκεφτομαι σοβαρα να δώσω και 2ο στις άλλες. :hmm:Ετσι κι αλλιως στο γιατρο θα πάει κατευθείαν μολις πιαστει:/:

Ομως σκεφτομαι σοβαρα να δώσω και 2ο στις άλλες. :hmm:
Τι να σου πω, δεν ξέρω... Το κουτί δε γράφει κάπου συνιστώμενη δοσολογία;

1/2 με 1 γράφει για γάτα 5 κιλων. :hmm:Τι να πεις και συ... Θα δω τι θα κάνω...:/:

Πακέτο βρε Όλγα... Και δεν ξέρω και πώς να σε βοηθούσαμε... Μια γάτα αγριεμένη και στριμωγμένη πώς να τη χειριστεί κανεις;; Με πανοπλία μονο...
Αν την έκλεινες στην πολυκατοικια οπως στην άλλη και έστεινες εκει την παγίδα να μπει να φάει; Ετσι δεν θα υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιο άλλο οπως λες.

Αν την έκλεινες στην πολυκατοικια οπως στην άλλη και έστεινες εκει την παγίδα να μπει να φάει; Ετσι δεν θα υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιο άλλο οπως λες.

Το σκεφτηκα...:hmm:Αν μπουνε κιολας αφου ειναι ακομα πιο φοβιτσιάρες.:/: Ειναι και αυτος ο θόρυβος που κάνει η άτιμη... Ανακοπή παθαινεις απο τον κροτο:(

και εγω το ειχα ψαξει για να πιασω ενα αδεσποτο σκυλακι για στειρωση.δεν του το εδωσα τελικα γιατι βρηκα κατι καλυτερο και σιγουρο,το θεμα ειναι οτι αυτο ερχεται απο το εξωτερικο και εχει νομιζω 50 ευρω το σωληναριο,ομως κανει για παρα πολλες δοσεις.ηταν για 10 σκυλια των 25 κιλων!ομως αυτο το ειχε το φιλοζωικο σωματειο της περιοχης μου και μου εδωσε μια δοση,δεν θυμαμαι πως λεγεται ειναι παστα και ειναι μεσα σε ενα δοσομετρητη σαν συριγγα,χωρις βελονα και βαζεις λιγο μεσα σε κονσερβα και μεσα σε 20 λεπτα πεφτει ξερο.ομως προσοχη!!πρεπει να το πειτε στον κτηνιατρο οτι πηρε τετοιο ηρεμιστικο για να ξερει τι δοση αναισθησιας θα κανει,παιζει ρολο!

Γενική συμβουλή (που μάλλον θα έχετε ξανακούσει...)
Χρειάζεται πολλή προσοχή όταν είναι να δώσεις ηρεμιστικό/χαλαρωτικό/κλπ σε αδέσποτο. Πρέπει να είναι σίγουρο ότι μπορείς να το περιορίσεις άμεσα, αλλιώς κινδυνεύει έτσι ζαβλακωμένο που θα είναι (από αυτοκίνητα, σκυλιά κλπ).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back