Chinchilla-maniacs

Ναι παιδια,οσο κι αν τα λυπομαστε,ας μην τα υποστηριζουμε αυτα τα μαγαζια...Αν το παρεις τον επομενο μηνα θα φερει αλλα δυο,κι αν δεν πωληθουν τι θα απογινουν;:(
διστιχος τα γατακι αν δεν πουλιουντε τα ξανα που λανε στα αλα μαγαζια και παει λεγοντας,ειναι πολυ κριμα:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι κ εγώ ειμαι σίγουρη,Αν και μου άρεσε πολύ κ το Τσιντσιλα με την πλακουτσωτη μουρίτσα. Κρίμα να μην υπάρχουν κ σκουρόχρωμα τσιντσιλά

νταξη δεν ειπαρχει σκουρο τσιντσιλα αλλα ειπαρχουν καμεο οτι χρωμα θελεις.εχεις δει ασ πουμε καμεο λιλα....ΟΝΕΙΡΟ:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νταξη δεν ειπαρχει σκουρο τσιντσιλα αλλα ειπαρχουν καμεο οτι χρωμα θελεις.εχεις δει ασ πουμε καμεο λιλα....ΟΝΕΙΡΟ:up:
Όχι δεν το ήξερα αυτό νόμιζα ότι Καμεο είναι μόνο Τάμπυ:hmm:

διστιχος τα γατακι αν δεν πουλιουντε τα ξανα που λανε στα αλα μαγαζια και παει λεγοντας,ειναι πολυ κριμα:(
αυτο ειναι απαραδεκτο !:mad: το ζωακι πρεπει να υποφερει πολυ με αυτη την κατασταση:cry::cry:

Φυσικα και υποφερουν,να μη μιλησω για τις αθλιες συνθηκες που φιλοξενουνται στα μαγαζια αυτα...Και δε θελω καν να σκεφτομαι τι γινεται αν καποια γατουλα δεν πωληθει και φτασει να μεγαλωσει...

Φυσικα και υποφερουν,να μη μιλησω για τις αθλιες συνθηκες που φιλοξενουνται στα μαγαζια αυτα...Και δε θελω καν να σκεφτομαι τι γινεται αν καποια γατουλα δεν πωληθει και φτασει να μεγαλωσει...
γιατι να μην υπαρχει καποιος υπευθυνος να ελεγχει την κατασταση των ζωων και της συνθηκες που βρισκονται?:mad:

Όχι δεν το ήξερα αυτό νόμιζα ότι Καμεο είναι μόνο Τάμπυ:hmm:
οχι,κοριτσι μου,Ταμπη ειναι οτι εχει ριγες,καμεο ειναι σαν τσιντσιλα,διλαδι λευκο η ανιχτο χρωμα χνουδι και ακρες αλο σκουρο χρωμα.πολυ ομορφο:up:

γιατι να μην υπαρχει καποιος υπευθυνος να ελεγχει την κατασταση των ζωων και της συνθηκες που βρισκονται?:mad:
διστιχος δεν ειμαστε στην Αμερικι που θα τους βαλανε στην φυλακι,αλλα δεν μπορουμε να σωσουμε ολους αν καθε ενας θα ξεκινισι με την γετονια του θα ειναι λυγι βοηθια.....

Υπαρχουν κτηνιατροι που ελεγχουν,αν καποιος ομως κανει καταγγελια.Το ξερω γιατι προσφατα εκαναν για ενα πετ σοπ στη γειτονια μας και το ελεγξε η κτηνιατρος μας.Αλλα δε μπορει να παει αυθαιρετα...Οποτε αν κατι παει στραβα,πρεπει να κινητοποιειται ο καθενας μας,να τους καταγγελει,και να μην ψωνιζει απο αυτους.

Υπαρχουν κτηνιατροι που ελεγχουν,αν καποιος ομως κανει καταγγελια.Το ξερω γιατι προσφατα εκαναν για ενα πετ σοπ στη γειτονια μας και το ελεγξε η κτηνιατρος μας.Αλλα δε μπορει να παει αυθαιρετα...Οποτε αν κατι παει στραβα,πρεπει να κινητοποιειται ο καθενας μας,να τους καταγγελει,και να μην ψωνιζει απο αυτους.
εχει και αλλη πλευρα αυτο που λες,μετα απο καταγγελια πετσοπ για να γλειτοσουν σκοτονουν τα ζωα,γιατι ο κτινιγιατρος δεν μπορει να τους παρει το ζωο μετα την καταγγελια.απλα δεν εχει νομος που θα ειναι ξεκαθαρος για τετια θεματα....

οχι,κοριτσι μου,Ταμπη ειναι οτι εχει ριγες,καμεο ειναι σαν τσιντσιλα,διλαδι λευκο η ανιχτο χρωμα χνουδι και ακρες αλο σκουρο χρωμα.πολυ ομορφο:up:
Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο κ είπες ότι έχουν κ σκούρα χρώματα τα καμέο;

Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο κ είπες ότι έχουν κ σκούρα χρώματα τα καμέο;
ψαχνω τωσι ωρα στο ινετ,και δεν βρεισκο να σου δειξω τα χρωματα αυτα.Εχω δει στις εκθεσεις στην Ρωσσια,γιατι ειπαρχει καμεο και καμεο-ταμπι.εχεις κιταξει εδω ,εχουνε καλες βασης τα εκτροθεια τις Ελλαδας...

μπορει να μην ειναι ακριβος καμεο ειναι ολα αυτα smoki,shaded και τ.π. αλλα εχει τεραστια πεκελια:D

μπορει να μην ειναι ακριβος καμεο ειναι ολα αυτα smoki,shaded και τ.π. αλλα εχει τεραστια πεκελια:D
τα τάμπι δεν μου αρέσουν σαν χρώμα να σου πω την αλήθεια. αλλά τα black smoky θα μου άρεσαν
Red Shell Cameo

Red Shaded Cameo

Red Smoke Cameo

Cream Shell Cameo

Cream Shaded Cameo

Cream Smoke Cameo

Cameo Tortie

Cameo TabbyΑπό καμεο βρηκα ότι υπάρχουν τα παραπάνω χρώματα

Resized330x235_Who%20me.JPG

Αυτό λέει ότι είναι Καμέο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην είναι Cream - white Persian

Resized330x235_Who%20me.JPG

Αυτό λέει ότι είναι Καμέο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην είναι Cream - white Persian
και εμενα μου θενετε οτι ειναι μπικολορ,τα χρωματα ειπαρχουν φωτογραφιες δεν βρεισκω να δειξω,εχω στα βιβλια μου στο σπητι οταν θα παω μηπος θα μπορεσω να το σκαναρω

και εμενα μου θενετε οτι ειναι μπικολορ,τα χρωματα ειπαρχουν φωτογραφιες δεν βρεισκω να δειξω,εχω στα βιβλια μου στο σπητι οταν θα παω μηπος θα μπορεσω να το σκαναρω
Δε θέλω να σε βάζω σε κόπο απλά δε μπορούσα να καταλάβω τη διαφορά γι αυτό ρώτησα. Όταν πας σπίτι όμως θα θέλαμε να δουμε μερικές φωτογραφίες από τα μωρά :up:

Δε θέλω να σε βάζω σε κόπο απλά δε μπορούσα να καταλάβω τη διαφορά γι αυτό ρώτησα. Όταν πας σπίτι όμως θα θέλαμε να δουμε μερικές φωτογραφίες από τα μωρά :up:
αμαν κοριτσια,προχτες εβαλα,δεν εχουν μεγαλη διαφορα ακομα,θα βγαλω κινουριες σε καμια ευδομαδα,να μεγαλοσουν λιγακι θα αλαξουν,βεβεα ειμαι ετσι και αλιος με μια καμερα στο χερι.αλλα βασικα βιδιο θα ηταν τελια γιατι κανουν κατι απιστεθτες κινισες πολυ γειλιο...:D:D:D:lol:

αμαν κοριτσια,προχτες εβαλα,δεν εχουν μεγαλη διαφορα ακομα,θα βγαλω κινουριες σε καμια ευδομαδα,να μεγαλοσουν λιγακι θα αλαξουν,βεβεα ειμαι ετσι και αλιος με μια καμερα στο χερι.αλλα βασικα βιδιο θα ηταν τελια γιατι κανουν κατι απιστεθτες κινισες πολυ γειλιο...:D:D:D:lol:
Φαντάζομαι, είσαι πολύ τυχερή που έχεις όλα αυτά τα πανέμορφα μωρά σπίτι :up:

καλημερα κοριτσια!Ανιτα μου τα χρωματα στα περσικα ειναι πολα σχεδον ολα.το θεμα ειναι οτι εσυ το λειπασε το γατακι τωρα με το δικιο σου.ομος 250 ε. δεν ειναι τημι για απλο περσικο χωρης χαρτια.Μεγαλι προσοχη με τα γατια που ερχουντε απο τις χωρες που προσφατα μπεικαν σε Ευροπαηκι Ενοση.γεινετε μεγαλι απατι με τις ρατσες και με την πιοτιτα και υγια τον ζωον.μην εποστηριζετε τους απατεονες.γιατι οσο τα αγοραζουμε τοσο τα φερνουν:mad:ειχα αγορασει ενα γατι ετσι γαιτι τον λειπειθεικα ηταν αροστο τον εκανα καλα και μετα του βρεικα μια καλη εκογενια,αλλα δεν ειναι σωστο.γιατι μασ εκμεταλευουν κανονικα.μετα κειτα να δεις ειναι 2 μηνες εκει και δεν εχει πουλεθει,ειπαρχει λογος για αυτο,μπορι να ειναι αροστο μπορι να ειναι μιχ ρατσας,και τ.π.προσθατα μια κυρια αγορασε ενα γατακι με 300!!!!!ευρο (σαν περσικο)και μου το εγερε να το δω,παιδια μονο περσικο δεν ηταν,τριχοτο οραιο,αλλα δεν ηταν περσικο(μπορι να ηταν ενας απο το γονεις μηπος)και ειναι κριμα.στην Ρωσια δεν πουλανε τα ζωα στα μαγαζια(μονο ποδικια,πουλια)και πειστεβω ειναι σωστο.αλλα αμεις δεν μπορουμε να κανουμε κατι σε αυτο διστιχος....:(

Sabi, κορίτσια, γεια σας!
Είμαι σήμερα πάρα πολύ αναστατωμένη.
Σήμερα μίλησα με τη Γιάννα που ήρθε να φωτογραφήσει τις νεραϊδούλες και έμαθα ότι τα πετ-σοπ όταν τους μείνει κανένα ζώο απούλητο το κάνουν ευθανασία ή άλλα ακόμα χειρότερα. Μου το επιβεβαίωσε και η Yasminότι δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Η καρδιά μου έσπασε.
Πήρα 200 Ε. που δεν μου περίσσευαν –για άλλο λόγο τα είχα- και πήγα στο πετ-σοπ όπου ήταν το «περσικό» γατάκι. Το είχαν κάτω από κάτι άλλα κλουβιά, στο πάτωμα, σαν άχρηστο εμπόρευμα. Πήγα στο deskκαι είπα στην κοπέλα:
«Θέλω το γατάκι κι έχω 200 Ε. ορίστε πάρτα».
«Ετσι απλά?» μου λέει .
«Ναι» της λέω «και γρήγορα».
Μόλις το έβαλα στη μικρή γατοφόρο γύρισα και της είπα:
«Ξέρεις ανήκω σε γατοφιλικό σωματείο και παίρνω το γατί για να το σώσω- το έχετε σε άθλια κατάσταση και θάχουμε συνέχεια».
Το πήγα κατευθείαν στο γιατρό. Δεν μπορούσα να μιλήσω από τη συγκίνηση. Το γατάκι ήταν μέσα στα κακά, με τσίμπλες, τα αυτάκια του με υγρό, το τρίχωμα της ουράς του βγαλμένο, ένα μαύρο χάλι. Το εξέτασε ο γιατρός και είπε ότι έχει πρόβλημα στη γνάθο και τα δοντάκια του βγαίνουν στραβά. Το εμβολιάσαμε. Πήρα την αμπούλα για αποπαρασίτωση. Πήγα σπίτι.
Το έπλυνα ριζικά. Μύριζε άσκημα. Το στέγνωσα καλά-καλά. Το σκούπισα με μωρομάντηλο. Το βούρτσισα. Με κοίταζε στα μάτια. Έβαζε το κεφαλάκι του στο στήθος μου και με κοίταζε .. μ’ ένα βλέμμα…!. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματά μου. Του έβαλα καθαρά πατάκια, φαγητό, νερό, όλα. Είναι τώρα μέσ’ το μπάνιο. Ο Χουχουδίτος κατάλαβε κάτι κι εγκαταστάθηκε έξω από την πόρτα του μπάνιου- κόβει κίνηση.
Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω το γατάκι ή αν θα το δώσω για υιοθεσία. Θέλω πρώτα να καταλαγιάσουν τα τόσο έντονα συναισθήματά μου.
Του υποσχέθηκα όμως ότι δεν θ’ αφήσω να του συμβεί ποτέ τίποτα κακό. Ποτέ.

Υ.Γ.Θέλω να σκεφτούμε κάτι μαζί για να αποτρέψουμε το πετ-σοπ αυτό που είναι από τα πιο εμπορικά να ξαναφέρει γάτα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back