sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
ειμαι πολυ δινατη γεινεκα,δεν κλαιω ποτε,εκτως απο τωρα..................δεν ξερω αλλα κατι πρεπει να κανουμε.δευτερα να μιλισω με το δικιγορο μου,πρεπει να δουμε τους νομους......... δεν βλειπω τιποτα απο τα δακρια συγνομι.....................Sabi, κορίτσια, γεια σας!
Είμαι σήμερα πάρα πολύ αναστατωμένη.
Σήμερα μίλησα με τη Γιάννα που ήρθε να φωτογραφήσει τις νεραϊδούλες και έμαθα ότι τα πετ-σοπ όταν τους μείνει κανένα ζώο απούλητο το κάνουν ευθανασία ή άλλα ακόμα χειρότερα. Μου το επιβεβαίωσε και η Yasminότι δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Η καρδιά μου έσπασε.
Πήρα 200 Ε. που δεν μου περίσσευαν –για άλλο λόγο τα είχα- και πήγα στο πετ-σοπ όπου ήταν το «περσικό» γατάκι. Το είχαν κάτω από κάτι άλλα κλουβιά, στο πάτωμα, σαν άχρηστο εμπόρευμα. Πήγα στο deskκαι είπα στην κοπέλα:
«Θέλω το γατάκι κι έχω 200 Ε. ορίστε πάρτα».
«Ετσι απλά?» μου λέει .
«Ναι» της λέω «και γρήγορα».
Μόλις το έβαλα στη μικρή γατοφόρο γύρισα και της είπα:
«Ξέρεις ανήκω σε γατοφιλικό σωματείο και παίρνω το γατί για να το σώσω- το έχετε σε άθλια κατάσταση και θάχουμε συνέχεια».
Το πήγα κατευθείαν στο γιατρό. Δεν μπορούσα να μιλήσω από τη συγκίνηση. Το γατάκι ήταν μέσα στα κακά, με τσίμπλες, τα αυτάκια του με υγρό, το τρίχωμα της ουράς του βγαλμένο, ένα μαύρο χάλι. Το εξέτασε ο γιατρός και είπε ότι έχει πρόβλημα στη γνάθο και τα δοντάκια του βγαίνουν στραβά. Το εμβολιάσαμε. Πήρα την αμπούλα για αποπαρασίτωση. Πήγα σπίτι.
Το έπλυνα ριζικά. Μύριζε άσκημα. Το στέγνωσα καλά-καλά. Το σκούπισα με μωρομάντηλο. Το βούρτσισα. Με κοίταζε στα μάτια. Έβαζε το κεφαλάκι του στο στήθος μου και με κοίταζε .. μ’ ένα βλέμμα…!. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματά μου. Του έβαλα καθαρά πατάκια, φαγητό, νερό, όλα. Είναι τώρα μέσ’ το μπάνιο. Ο Χουχουδίτος κατάλαβε κάτι κι εγκαταστάθηκε έξω από την πόρτα του μπάνιου- κόβει κίνηση.
Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω το γατάκι ή αν θα το δώσω για υιοθεσία. Θέλω πρώτα να καταλαγιάσουν τα τόσο έντονα συναισθήματά μου.
Του υποσχέθηκα όμως ότι δεν θ’ αφήσω να του συμβεί ποτέ τίποτα κακό. Ποτέ.
Υ.Γ.Θέλω να σκεφτούμε κάτι μαζί για να αποτρέψουμε το πετ-σοπ αυτό που είναι από τα πιο εμπορικά να ξαναφέρει γάτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
despoinamax
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος

staman2
Περιβόητο μέλος
Sabi, κορίτσια, γεια σας!
Είμαι σήμερα πάρα πολύ αναστατωμένη.
Σήμερα μίλησα με τη Γιάννα που ήρθε να φωτογραφήσει τις νεραϊδούλες και έμαθα ότι τα πετ-σοπ όταν τους μείνει κανένα ζώο απούλητο το κάνουν ευθανασία ή άλλα ακόμα χειρότερα. Μου το επιβεβαίωσε και η Yasminότι δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Η καρδιά μου έσπασε.
Πήρα 200 Ε. που δεν μου περίσσευαν –για άλλο λόγο τα είχα- και πήγα στο πετ-σοπ όπου ήταν το «περσικό» γατάκι. Το είχαν κάτω από κάτι άλλα κλουβιά, στο πάτωμα, σαν άχρηστο εμπόρευμα. Πήγα στο deskκαι είπα στην κοπέλα:
«Θέλω το γατάκι κι έχω 200 Ε. ορίστε πάρτα».
«Ετσι απλά?» μου λέει .
«Ναι» της λέω «και γρήγορα».
Μόλις το έβαλα στη μικρή γατοφόρο γύρισα και της είπα:
«Ξέρεις ανήκω σε γατοφιλικό σωματείο και παίρνω το γατί για να το σώσω- το έχετε σε άθλια κατάσταση και θάχουμε συνέχεια».
Το πήγα κατευθείαν στο γιατρό. Δεν μπορούσα να μιλήσω από τη συγκίνηση. Το γατάκι ήταν μέσα στα κακά, με τσίμπλες, τα αυτάκια του με υγρό, το τρίχωμα της ουράς του βγαλμένο, ένα μαύρο χάλι. Το εξέτασε ο γιατρός και είπε ότι έχει πρόβλημα στη γνάθο και τα δοντάκια του βγαίνουν στραβά. Το εμβολιάσαμε. Πήρα την αμπούλα για αποπαρασίτωση. Πήγα σπίτι.
Το έπλυνα ριζικά. Μύριζε άσκημα. Το στέγνωσα καλά-καλά. Το σκούπισα με μωρομάντηλο. Το βούρτσισα. Με κοίταζε στα μάτια. Έβαζε το κεφαλάκι του στο στήθος μου και με κοίταζε .. μʼ ένα βλέμμα…!. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματά μου. Του έβαλα καθαρά πατάκια, φαγητό, νερό, όλα. Είναι τώρα μέσʼ το μπάνιο. Ο Χουχουδίτος κατάλαβε κάτι κι εγκαταστάθηκε έξω από την πόρτα του μπάνιου- κόβει κίνηση.
Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω το γατάκι ή αν θα το δώσω για υιοθεσία. Θέλω πρώτα να καταλαγιάσουν τα τόσο έντονα συναισθήματά μου.
Του υποσχέθηκα όμως ότι δεν θʼ αφήσω να του συμβεί ποτέ τίποτα κακό. Ποτέ.
Υ.Γ.Θέλω να σκεφτούμε κάτι μαζί για να αποτρέψουμε το πετ-σοπ αυτό που είναι από τα πιο εμπορικά να ξαναφέρει γάτα.
Ανιμα!!! Μπραβο σου που έδωσες στέγη κι αγάπη σ΄αυτό το μικρο δυστυχισμένο εγκαταλελειμένο μικρό!

Μολις διάβασα το μήνυμά σου, μετά από τη συγκίνηση που ένοιωσα, ακολουθησε η ΟΡΓΗ μου γι αυτά τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
Σκεφτομαι το δυστυχισμένο αυτό ζωάκι, ορφανό από τη μανούλα του. Μακριά από τη ζέστη που του προσφέρει η μαμά του, ή η αγκαλιά μιας ανθρώπινης παρουσίας. Τα καθίκια αυτά το είχαν στο κλουβί κάτω κάτω, γιατι το προόριζαν για θάνατο, χωρις καν ευθανασία.!!! Θα το άφηναν να ξεψυχίσει εκει ή αλλού!!!. ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ τομάρια ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ από τη ζωή τους την ίδια.!!!!
Λοιπον το γατάκι έκανε εξετάσεις? Θα γίνει καλά πιστεύω με τη θεραπεία που θα του κάνεις για τα αυτάκια. ¨Η δεν χρειάζεται? Οι τρίχες στην ουρά γιατί λείπουν? Τι είπε ο γιατρός? Μήπως από ασιτία?
Το χρυσουλι μου, σε κοίταξε με ευγνωμοσύνη!!! Του έδωσες στοργή!!
Να σου πω. Εχω ακουσει πως μερικά περσικά γατάκια είχουν προβλημα με τη γνάθο τους κ τα δοντάκια τους. Ομως πρέπει να ρωτήσεις κάποιον γιατρό ίσως πιο ειδικό για την περίπτωση???
Ανιμα δεν ξέρω αν θα το κρατήσεις, αλλά νομίζω αυτό το χρυσουλι θα δεθεί τόσο πολύ μαζί σου κι εσύ επίσης!!! Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που το έσωσες!!! Νομίζω τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο στη ζωή μας!! Μακάρι να σκεφτεις το καλλιτερο κ για τους δυο σας. Το σπουδαιο είναι οτι το έσωσες όμως! Πόσο είναι? Κοριτσάκι ή αγοράκι? Βάλε μας καμια φωτογραφία να το θαυμάσουμε!!!Φιλησέ μου το!
Και κατι άλλο. Τα γουρουνια πρέπει να πληρώσουν. Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Συγγνώμη για το μακρύ μήνυμα αλλά έχω πολύ συγχιστεί
despoinamax
Νεοφερμένο μέλος

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Λέγεται "Pet & fun" τηλ: 2310 832293
Θα ρωτήσουμε και τη Yasmin να δούμε τι λέει κι αυτή. Κι όλοι όσοι μας διαβάζουν ας πουν την ιδέα τους. Κάτι πρέπει να γίνει δεν πάει άλλο!
Στο μεταξύ ο μικρός Ήλιος -έτσι να τον λέω- τώρα πια καθαρός και "αρωματισμένος", έφαγε, ήπιε, έκανε τσισάκια και θέλει αγκαλιά ...μα πως τη θέλει .... και με μυρίζει με μυρίζει και με κοιτάει ....με κοιτάει .... Τον καϋμένο πρέπει να του έχουν κουρέψει τη γούνα του για να μη χρειάζεται χτένισμα. Είναι χρώμα κάτι σαν μπεζ-ροζ-πορτοκαλί. Θα σας βάλω σύντομα φωτογραφίες.
staman2
Περιβόητο μέλος
Μπράβοοοοο!!!! Τέλειο όνομα. Μικρός Ήλιος! Να είναι καλά το μικρουλι! Ποσο χαίρομαι που σήμερα θα είναι το πρώτο του ευτυχισμένο, γατίσιο βράδυ του! Μέσα σε ένα σπίτι με θαλπωρή κι αγάπη!!!Ναι πρέπει να κάνουμε κάτι. Πρώτα να δούμε τους νόμους. Δες το σε παρακαλώ Sabi αν μπορείς με τον δικηγόρο που είπες. Εγώ θα ζητήσω από τον γιατρό να κάνει μια έκθεση για την κατάσταση που το βρήκε. Έχω το τηλέφωνο του πετ-σοπ (δεν είχαν κάρτες!) και ίσως μπορούν πολλά άτομα να του κάνουν τηλεφωνήματα να μην τολμήσει και ξαναφέρει άλλη φορά γατί.
Λέγεται "Pet & fun" τηλ: 2310 832293
Θα ρωτήσουμε και τη Yasmin να δούμε τι λέει κι αυτή. Κι όλοι όσοι μας διαβάζουν ας πουν την ιδέα τους. Κάτι πρέπει να γίνει δεν πάει άλλο!
Στο μεταξύ ο μικρός Ήλιος -έτσι να τον λέω- τώρα πια καθαρός και "αρωματισμένος", έφαγε, ήπιε, έκανε τσισάκια και θέλει αγκαλιά ...μα πως τη θέλει .... και με μυρίζει με μυρίζει και με κοιτάει ....με κοιτάει .... Τον καϋμένο πρέπει να του έχουν κουρέψει τη γούνα του για να μη χρειάζεται χτένισμα. Είναι χρώμα κάτι σαν μπεζ-ροζ-πορτοκαλί. Θα σας βάλω σύντομα φωτογραφίες.

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Ανιμα!!! ........
Μολις διάβασα το μήνυμά σου, μετά από τη συγκίνηση που ένοιωσα, ακολουθησε η ΟΡΓΗ μου γι αυτά τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
Σκεφτομαι το δυστυχισμένο αυτό ζωάκι, ορφανό από τη μανούλα του. Μακριά από τη ζέστη που του προσφέρει η μαμά του, ή η αγκαλιά μιας ανθρώπινης παρουσίας. Τα καθίκια αυτά το είχαν στο κλουβί κάτω κάτω, γιατι το προόριζαν για θάνατο, χωρις καν ευθανασία.!!! Θα το άφηναν να ξεψυχίσει εκει ή αλλού!!!. ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ τομάρια ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ από τη ζωή τους την ίδια.!!!!
Λοιπον το γατάκι έκανε εξετάσεις? Θα γίνει καλά πιστεύω με τη θεραπεία που θα του κάνεις για τα αυτάκια. ¨Η δεν χρειάζεται? Οι τρίχες στην ουρά γιατί λείπουν? Τι είπε ο γιατρός? Μήπως από ασιτία?
Το χρυσουλι μου, σε κοίταξε με ευγνωμοσύνη!!! Του έδωσες στοργή!!
Να σου πω. Εχω ακουσει πως μερικά περσικά γατάκια είχουν προβλημα με τη γνάθο τους κ τα δοντάκια τους. Ομως πρέπει να ρωτήσεις κάποιον γιατρό ίσως πιο ειδικό για την περίπτωση???
......Το σπουδαιο είναι οτι το έσωσες όμως! Πόσο είναι? Κοριτσάκι ή αγοράκι? Βάλε μας καμια φωτογραφία να το θαυμάσουμε!!!Φιλησέ μου το!
Και κατι άλλο. Τα γουρουνια πρέπει να πληρώσουν. Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Συγγνώμη για το μακρύ μήνυμα αλλά έχω πολύ συγχιστεί
Έτσι είναι staman2 πρέπει κάτι να κάνουμε. Γι αυτό έδωσα το τηλέφωνό τους. Θα μπορούσαν να λάβουν πολλά τηλεφωνήματα στα οποία να τους λέμε ότι το γατάκι ήταν χάλια και ότι μη τολμήσουν να ξαναφέρουν ζώο που να τόχουν σε τέτοια κατάσταση γιατί θα τους καταγγείλουμε - κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Το μικρό που είναι αγοράκι θα το παρακολουθήσω συστηματικά να δούμε εκτός από τη γνάθο τι άλλο θα μας βγάλει. Προς το παρόν φαίνεται καλά. Τα αυτάκια του τα καθάρισε ο γιατρός σε βάθος. Η ουρά του δεν ξέρω γιατί είναι έτσι σαν να της έχουν βγάλει τις τρίχες. Ο γιατρός το είδε αλλά δεν το σχολίασε. Θα το συζητήσω μαζί του από Δευτέρα. Θα βγάλω το μωρό φωτογραφίες μόλις συνέλθει και προσαρμοστεί λίγο περισσότερο.
ria23
Διάσημο μέλος

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
περίπου 5χρώνια πριν εγω κατω απο τις ίδιες συνθίκες αγώρασα ενα γατάκα ετοιμοθανατο απο τυθο.το έσωσα και τώρα είναι τεράστιος πανέμορφος γάτος σε πολύ καλά χέρια.τότε δεν ήξερα πολλα αλλα απο την οργή μου πήγαινα εκει κάθε μέρα και τους νέκανα θασαριες.σαν αποτέλεσμα απολύθηκε ο θπευθηνος.δεν ξέρω αν μα ικανοποιησε αυτό.σε μερικές μήνες αυτο το μαγαζί πουληθηκε αλλου.αλλα δυστυχως συνεχίζουν να κάνουν την ίδια δουλεια.ελπίζω αυτην την φορά να γίνει κάτι καλύτερο.
prince
Διάσημο μέλος
το γατάκι κοντά σου βρήκε προστάτη άγγελο.... Τα καθάρματα.... Ότι γατάκι και αν ήταν δεν έχουν δικαίωμα να φέρονται έτσι... α΄σκξφδάκσδξφάκξδσφά ανίμα με συγκίνησες...
ηρέμισε το γατάκι;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
despoinamax
Νεοφερμένο μέλος
1.Νο 2666541
Όροι χορήγησης άδειας καταστήματος πώλησης σκύλων κα γατών
Αρ.Φύλλου 1671
13-11-2003
Άρθρο 1
Άδεια λειτουργίας
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διατηρεί κατάστημα πώλησης σκύλων ή γατών πρέπει να είναι κάτοχος άδειας.
Απαιτείται άδεια του οικείου Νομάρχη μετά την εισηγητική έκθεση του προϊστάμενου της νομαρχιακού επιπέδου Κτηνιατρικής Αρχής στην περιοχή δικαιοδοσίας της οποίας ο ενδιαφερόμενος έχει την έδρα του καταστήματός του.
Άρθρο 2
Προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας
1.Όλα τα καταστήματα πώλησης σκύλων και γατών πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) κάθε σκύλος ή γάτα πρέπει να έχει στη διάθεσή του χώρο διαστάσεων (μήκους, πλάτους, ύψους) που του επιτρέπει να στρέφεται ελεύθερα προκειμένου να περιποιηθεί το σώμα του, να κατακλίνεται χωρίς περιορισμό, να ανασηκώνεται στα πίσω πόδια του και να είναι τουλάχιστον διπλάσιος των διαστάσεών του, στη μέγιστη ηλικία διατήρησής του στο κατάστημα πώλησης.
β) ο κλωβός φιλοξενίας πρέπει να είναι από υλικό που επιτρέπει στα ζώα να βλέπουν το ένα το άλλο, να επιτρέπει τα πόδια τους να στηρίζονται κανονικά (όχι πλέγμα), να είναι εύκολο να απολυμανθεί και να καθαριστεί, καθώς και να μην είναι επιβλαβές για την υγεία του (πρόκληση ατυχημάτων).
γ) τα ζώα πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε νερό και η τροφή που χορηγείται να είναι πλήρης και ισορροπημένη.
δ) οι ταΐστρες και οι ποτίστρες πρέπει να κατασκευάζονται και να τοποθετούνται σε τέτοια θέση ώστε να περιορίζεται η μόλυνση του νερού και της τροφής
από τα κόπρανα και τα ούρα των ζώων.
ε) να εξασφαλίζεται η προστασία των ζώων από αντίξοες καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) με την ύπαρξη κατάλληλων
εγκαταστάσεων κλιματισμού και εξαερισμού.
στ) τα ζώα δεν πρέπει να εκτίθενται σε χώρους έξω από το κατάστημα πώλησης,
ζ) τα ζώα πρέπει να προστατεύονται από θορύβους, έντονη ηλιοφάνεια, υγρασία και από πυρκαγιά.
η) στους χώρους διαμονής των ζώων να προβλέπεται επαρκής φωτισμός και αερισμός.
θ) οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι ασφαλείς, να μην επιτρέπουν στα ζώα να διαφύγουν και να μην είναι δυνατόν να κλαπούν.
ι) πρέπει να υπάρχει χώρος απομόνωσης των ασθενών ζώων.
ια) πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την άσκηση του ζώου ιδιαίτερα μεγαλόσωμων φυλών και μεγάλης ηλικίας,
εκτός των κλωβών διαμονής τους.
ιβ) ο υπεύθυνος του καταστήματος
υποχρεούται να μεριμνά για την υγεία των ζώων και την αντιμετώπιση των
ασθενειών,
ιγ) πρέπει να υπάρχει βιβλίο εισόδου και εξόδου των ζώων.
ιδ) πρέπει να υπάρχει βιβλίο απολυμάνσεων των χώρων διαμονής των ζώων και του εξοπλισμού τους.
ιε) για κάθε ζώο πρέπει να υπάρχει φάκελος στον οποίο να φυλάσσεται το
υγειονομικό πιστοποιητικό του, το διαβατήριό του, ο κωδικός της εκτροφής από την οποία προέρχεται, το τιμολόγιο απόκτησης του ζώου, οι κτηνιατρικές πράξεις που έχουν εκτελεστεί ανάλογα με την ηλικία του ζώου και οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τον αριθμό σήμανσής του.
2. α) Η μέγιστη ηλικία διατήρησης είναι:
Μικρόσωμοι σκύλοι: 4 μηνών
Μεγαλόσωμοι σκύλοι: 3 μηνών
Γάτες: 4 μηνών
β) Ο μέγιστος χρόνος παραμονής είναι μέχρι 30 ημέρες.
3. α) Οι νεογέννητοι σκύλοι που αγοράζονται σημαίνονται με ευθύνη του νέου ιδιοκτήτη τους, σύμφωνα με την παρ. 1α του άρθρου 2 του Ν. 3170/2003, από κτηνίατρο της επιλογής του τελευταίου και πριν την ολοκλήρωση της πώλησης.
β) Τα προς πώληση ζώα πρέπει να
έχουν απογαλακτισθεί και να είναι σε θέση να λάβουν μόνα τους την τροφή τους.
γ) Τα προς πώληση ζώα πρέπει να είναι υγιή και χωρίς παράσιτα.
4) Ένα τηλέφωνο επείγουσας ανάγκης πρέπει να αναγράφεται στην πρόσοψη του καταστήματος.
Άρθρο 3
Χορήγηση άδειας
1. Για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας καταστήματος πώλησης σκύλων και γατών ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που συνοδεύεται από δήλωσή του, στην οποία προσδιορίζει:
α) αριθμό σκύλων και γατών που φιλοξενεί ή θα φιλοξενήσει και την ηλικία τους, β) περιγραφή των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους προκειμένου να εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις του άρθρου 2 της παρούσας Απόφασης,
γ) το υπεύθυνο άτομο και τις απαραίτητες γνώσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής, λόγω επαγγελματικής κατάρτισης είτε λόγω επαρκούς
εμπειρίας με τα ζώα συντροφιάς,
δ) τα απαιτούμενα βιβλία.
2. Η άδεια έχει ισχύ δύο έτη.
Άρθρο 4
Διενέργεια ελέγχων
Τα καταστήματα πώλησης σκύλων και γατών δέχονται τις επιθεωρήσεις της προϊσταμένης Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για την υγεία και την ευζωία των ζώων.
Ο επιθεωρητής κτηνίατρος κατά τη διενέργεια του ελέγχου συντάσσει έκθεση με τα ευρήματα του ελέγχου που επιδίδει στον ενδιαφερόμενο. Στην ίδια έκθεση σημειώνονται ο παραλείψεις που επισημάνθηκαν και το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου.
Εάν κατά τον έλεγχο που διενεργεί η αρμόδια Αρχή διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου κινούνται οι διαδικασίες επιβολής των κυρώσεων των άρθρων 12 και 13 του Ν. 3170/2003.
Άρθρο 5
Μεταβατικές διατάξεις
Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν κατέχουν την άδεια που απαιτείται
από το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3170/2003 (Α΄ 191) πρέπει να συμμορφωθούν με την απαίτηση αυτή εντός 6 μηνών από την έκδοση της παρούσας απόφασης.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2003
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Φ. ΧΑΤΖΗΜΙΧalhs
ελπιζω να βοηθησα..

despoinamax
Νεοφερμένο μέλος
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ όμως πρέπει τώρα ν' ασχοληθώ με τ' άλλα μου που από τις μυρωδιές φαίνεται έπαθαν σοκ και μέχρι ένα από τα δυο τους, ίσως ο Χουχουδίτος, έκανε κακά του στο χαλί του γραφείου μου. Θα τα πάρω να κοιμηθούμε μαζί απόψε μήπως και ηρεμήσουν.
Sabi για την απόδειξη που λες, ήμουν τόσο στρεσαρισμένη που ούτε το σκέφτηκα. Δεν έδρασα με το συνηθισμένο μου τρόπο αλλά σαν κυνηγημένη. Θα πάω τη Δευτέρα να τη ζητήσω. Αν βέβαια μου τη δώσουν. Θα πω ότι την ξέχασα. Μάρτυρες δυστυχώς δεν έχω. Είχα πει στη Yasmin να πάμε μαζί αλλά είχε υποχρεώσεις και της ήταν αδύνατον. Έίχα όμως μιλήσει για την περίπτωση και μαζί της και με τη Γιάννα. Αύριο Κυριακή μπορώ να πάω και να βγάλω φωτογραφία το μαγαζί. Μήπως βοηθήσει κάτι.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
αν βοηθεισε λει ,ΜΠραβο ευχαριστοΥπουργικές αποφάσεις
1.Νο 2666541
Όροι χορήγησης άδειας καταστήματος πώλησης σκύλων κα γατών
Αρ.Φύλλου 1671
13-11-2003
Άρθρο 1
Άδεια λειτουργίας
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διατηρεί κατάστημα πώλησης σκύλων ή γατών πρέπει να είναι κάτοχος άδειας.
Απαιτείται άδεια του οικείου Νομάρχη μετά την εισηγητική έκθεση του προϊστάμενου της νομαρχιακού επιπέδου Κτηνιατρικής Αρχής στην περιοχή δικαιοδοσίας της οποίας ο ενδιαφερόμενος έχει την έδρα του καταστήματός του.
Άρθρο 2
Προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας
1.Όλα τα καταστήματα πώλησης σκύλων και γατών πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) κάθε σκύλος ή γάτα πρέπει να έχει στη διάθεσή του χώρο διαστάσεων (μήκους, πλάτους, ύψους) που του επιτρέπει να στρέφεται ελεύθερα προκειμένου να περιποιηθεί το σώμα του, να κατακλίνεται χωρίς περιορισμό, να ανασηκώνεται στα πίσω πόδια του και να είναι τουλάχιστον διπλάσιος των διαστάσεών του, στη μέγιστη ηλικία διατήρησής του στο κατάστημα πώλησης.
β) ο κλωβός φιλοξενίας πρέπει να είναι από υλικό που επιτρέπει στα ζώα να βλέπουν το ένα το άλλο, να επιτρέπει τα πόδια τους να στηρίζονται κανονικά (όχι πλέγμα), να είναι εύκολο να απολυμανθεί και να καθαριστεί, καθώς και να μην είναι επιβλαβές για την υγεία του (πρόκληση ατυχημάτων).
γ) τα ζώα πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε νερό και η τροφή που χορηγείται να είναι πλήρης και ισορροπημένη.
δ) οι ταΐστρες και οι ποτίστρες πρέπει να κατασκευάζονται και να τοποθετούνται σε τέτοια θέση ώστε να περιορίζεται η μόλυνση του νερού και της τροφής
από τα κόπρανα και τα ούρα των ζώων.
ε) να εξασφαλίζεται η προστασία των ζώων από αντίξοες καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) με την ύπαρξη κατάλληλων
εγκαταστάσεων κλιματισμού και εξαερισμού.
στ) τα ζώα δεν πρέπει να εκτίθενται σε χώρους έξω από το κατάστημα πώλησης,
ζ) τα ζώα πρέπει να προστατεύονται από θορύβους, έντονη ηλιοφάνεια, υγρασία και από πυρκαγιά.
η) στους χώρους διαμονής των ζώων να προβλέπεται επαρκής φωτισμός και αερισμός.
θ) οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι ασφαλείς, να μην επιτρέπουν στα ζώα να διαφύγουν και να μην είναι δυνατόν να κλαπούν.
ι) πρέπει να υπάρχει χώρος απομόνωσης των ασθενών ζώων.
ια) πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την άσκηση του ζώου ιδιαίτερα μεγαλόσωμων φυλών και μεγάλης ηλικίας,
εκτός των κλωβών διαμονής τους.
ιβ) ο υπεύθυνος του καταστήματος
υποχρεούται να μεριμνά για την υγεία των ζώων και την αντιμετώπιση των
ασθενειών,
ιγ) πρέπει να υπάρχει βιβλίο εισόδου και εξόδου των ζώων.
ιδ) πρέπει να υπάρχει βιβλίο απολυμάνσεων των χώρων διαμονής των ζώων και του εξοπλισμού τους.
ιε) για κάθε ζώο πρέπει να υπάρχει φάκελος στον οποίο να φυλάσσεται το
υγειονομικό πιστοποιητικό του, το διαβατήριό του, ο κωδικός της εκτροφής από την οποία προέρχεται, το τιμολόγιο απόκτησης του ζώου, οι κτηνιατρικές πράξεις που έχουν εκτελεστεί ανάλογα με την ηλικία του ζώου και οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τον αριθμό σήμανσής του.
2. α) Η μέγιστη ηλικία διατήρησης είναι:
Μικρόσωμοι σκύλοι: 4 μηνών
Μεγαλόσωμοι σκύλοι: 3 μηνών
Γάτες: 4 μηνών
β) Ο μέγιστος χρόνος παραμονής είναι μέχρι 30 ημέρες.
3. α) Οι νεογέννητοι σκύλοι που αγοράζονται σημαίνονται με ευθύνη του νέου ιδιοκτήτη τους, σύμφωνα με την παρ. 1α του άρθρου 2 του Ν. 3170/2003, από κτηνίατρο της επιλογής του τελευταίου και πριν την ολοκλήρωση της πώλησης.
β) Τα προς πώληση ζώα πρέπει να
έχουν απογαλακτισθεί και να είναι σε θέση να λάβουν μόνα τους την τροφή τους.
γ) Τα προς πώληση ζώα πρέπει να είναι υγιή και χωρίς παράσιτα.
4) Ένα τηλέφωνο επείγουσας ανάγκης πρέπει να αναγράφεται στην πρόσοψη του καταστήματος.
Άρθρο 3
Χορήγηση άδειας
1. Για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας καταστήματος πώλησης σκύλων και γατών ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που συνοδεύεται από δήλωσή του, στην οποία προσδιορίζει:
α) αριθμό σκύλων και γατών που φιλοξενεί ή θα φιλοξενήσει και την ηλικία τους, β) περιγραφή των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους προκειμένου να εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις του άρθρου 2 της παρούσας Απόφασης,
γ) το υπεύθυνο άτομο και τις απαραίτητες γνώσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής, λόγω επαγγελματικής κατάρτισης είτε λόγω επαρκούς
εμπειρίας με τα ζώα συντροφιάς,
δ) τα απαιτούμενα βιβλία.
2. Η άδεια έχει ισχύ δύο έτη.
Άρθρο 4
Διενέργεια ελέγχων
Τα καταστήματα πώλησης σκύλων και γατών δέχονται τις επιθεωρήσεις της προϊσταμένης Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για την υγεία και την ευζωία των ζώων.
Ο επιθεωρητής κτηνίατρος κατά τη διενέργεια του ελέγχου συντάσσει έκθεση με τα ευρήματα του ελέγχου που επιδίδει στον ενδιαφερόμενο. Στην ίδια έκθεση σημειώνονται ο παραλείψεις που επισημάνθηκαν και το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου.
Εάν κατά τον έλεγχο που διενεργεί η αρμόδια Αρχή διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου κινούνται οι διαδικασίες επιβολής των κυρώσεων των άρθρων 12 και 13 του Ν. 3170/2003.
Άρθρο 5
Μεταβατικές διατάξεις
Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν κατέχουν την άδεια που απαιτείται
από το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3170/2003 (Α΄ 191) πρέπει να συμμορφωθούν με την απαίτηση αυτή εντός 6 μηνών από την έκδοση της παρούσας απόφασης.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2003
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Φ. ΧΑΤΖΗΜΙΧalhs
ελπιζω να βοηθησα..![]()
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
γραψει μου διευενσηκαι τηλεφονο του μαγαζιου αυτου,δεν ξερω αν μπορεις μονι σου να τα ελεκσεις.πρεπει να γεινει καταγγελια.κριμα που μαγαζι ειναι στο Θεσσαλονηκι.... για να δουμε τι μπορουμε να κανουμεDespoinamax ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα ελέγξω μία προς μία γι αυτό το μαγαζί και θα σας πω σχετικά...
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
το διαβασα το νομο που μασ εδωσε Despoinamax ειναι παρα πολυ καλο αν ολα τα μαγαζια τον ακολουθεισαν.Ανιμα μαλον πρειπει να ζητισουμε βοηθια απο τις αρμοδιες επερισιες στο Θεσσαλονηκι,μονο αυτη εχου δινατοτιτα να το ελεξουν με την καταγγελια απο μας.τωρα καλινυχτα σε ολους θα τα πουμε αυριο.ονειρα γλυκα σε γατακι σου.Να εισε καλα κοριτσι μουDespoinamax ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα ελέγξω μία προς μία γι αυτό το μαγαζί και θα σας πω σχετικά...

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Aπλά εγώ θα ελέγξω ότι φαίνεται εξωτερικά σε σύγκριση με τον πιο πάνω νόμο. Ξέρω ότι ούτε μπορώ ούτε είναι δική μου δουλειά ο έλεγχος. Όταν όμως θες να κάνεις μια καταγγελία πρέπει να αναφέρεις εκείνα τα σημεία και με τις φραστικές διατυπώσεις που αναφέρονται στο νόμο. Εγώ μόνο αυτό θα κάνω.το διαβασα το νομο που μασ εδωσε Despoinamax ειναι παρα πολυ καλο αν ολα τα μαγαζια τον ακολουθεισαν.Ανιμα μαλον πρειπει να ζητισουμε βοηθια απο τις αρμοδιες επερισιες στο Θεσσαλονηκι,μονο αυτη εχου δινατοτιτα να το ελεξουν με την καταγγελια απο μας.τωρα καλινυχτα σε ολους θα τα πουμε αυριο.ονειρα γλυκα σε γατακι σου.Να εισε καλα κοριτσι μου![]()
Τώρα κάτι άλλο: Κάποια από σας είπε μήπως αυτό που έχει στην ουρά του είναι μύκητες. Πολύ φοβάμαι πως ναι. Γιατί όμως δεν μου τόπε ο γιατρός? Οι νεραϊδούλες έχουν κι αυτές μύκητες και είναι σε θεραπεία ... Ωχ, θέε μου με κυνηγάνε οι μύκητες φαίνεται. Φοβάμαι πάρα πολύ μήπως κολλήσουν και ο Χούχος κι η Ελίνα. Αυτό δεν θα τόθελα καθόλου ...
Μήπως ξέρετε τίποτα για πρόληψη κτλ?
staman2
Περιβόητο μέλος
Anima μην αφήσεις καθόλου την Ελίνα κ τον Χουχουδίτο να έρθουν σε επαφή με τις νεραϊδουλες και το γατάκι τον Ήλιο. Πάρε τον γιατρο τη Δευτέρα τηλ .και ρώτα τον για την ουρα. Ισως να είναι μαδημένη απλά. Λείπει πολύ τρίχωμα? Δεν θα στο έλεγε ο γιατρός αν ήταν μύκητες για να προσέξεις με τα άλλα γατάκια σου? Δεν νομίζω να είναι ανησυχητικό. Πάντως ρώτα τον οπωσδήποτε. Απ ότι είπες τα αυτάκια του είναι πλέον καλά. έ..?Ηταν τόσο βρώμικα. Τα καθήκια το άφηναν μάλλον εν ψυχρω για να πεθάνει αβοηθητο. Το πουλάκι μου θέλει στοργή κ τρυφερότητα κ ανεβαίνει πάνω σου...! Περαστικούλια να είναι όλα, και να σκέφτεσαι ότι το έσωσες κ είναι ευτυχισμένο τώρα. Αλλιώς θα ήταν ακόμα στο κλουβί κ θα ήταν θέμα ημερών ή ωρών ο θάνατός του.Aπλά εγώ θα ελέγξω ότι φαίνεται εξωτερικά σε σύγκριση με τον πιο πάνω νόμο. Ξέρω ότι ούτε μπορώ ούτε είναι δική μου δουλειά ο έλεγχος. Όταν όμως θες να κάνεις μια καταγγελία πρέπει να αναφέρεις εκείνα τα σημεία και με τις φραστικές διατυπώσεις που αναφέρονται στο νόμο. Εγώ μόνο αυτό θα κάνω.
Τώρα κάτι άλλο: Κάποια από σας είπε μήπως αυτό που έχει στην ουρά του είναι μύκητες. Πολύ φοβάμαι πως ναι. Γιατί όμως δεν μου τόπε ο γιατρός? Οι νεραϊδούλες έχουν κι αυτές μύκητες και είναι σε θεραπεία ... Ωχ, θέε μου με κυνηγάνε οι μύκητες φαίνεται. Φοβάμαι πάρα πολύ μήπως κολλήσουν και ο Χούχος κι η Ελίνα. Αυτό δεν θα τόθελα καθόλου ...
Μήπως ξέρετε τίποτα για πρόληψη κτλ?
Φίλησέ μου τον.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool