Chinchilla-maniacs

δεν ειπα οτι εχεις πρόβλημα, απλά προμοτάρεις πάντα τα αδεσποτα, πώς θα προμοτάρεις τωρα τα ράτσας, αυτο λεω:hmm:καλα, δεν εχει νόημα, απλα ρωτησα, ελπίζω να το κάνεις:)
Ίσως θα έπρεπε να ανοιχτεί ένα θέμα για ορισμένα πράγματα κ να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια όλοι μας, αλλά κ μεσα από εκεί να βρεθούν κ κάποιες λύσεις. Δεν θέλω να το συνεχίσω εδώ για να μη χαλάσω το θέμα, αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να συζητηθούν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον θα γίνουν shaded ή Tabby . Αλήθεια γκρι περσικό ή silver tabby υπάρχει; δεν έτυχε να δω ποτέ αυτους τους χρωματισμούς:hmm:
πάντως θα γίνουν πανέμορφα!
Κουφο ε? Απο 2 τέτοιους γονεις...τέτοια μωρά!!:blink: Και τα 3!! :up:
τι σου ειναι τα γονιδια! :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως θα έπρεπε να ανοιχτεί ένα θέμα για ορισμένα πράγματα κ να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια όλοι μας, αλλά κ μεσα από εκεί να βρεθούν κ κάποιες λύσεις. Δεν θέλω να το συνεχίσω εδώ για να μη χαλάσω το θέμα, αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να συζητηθούν
πάντως στο θέμα του Ντάφυ...έγραψες!! ;):up:

για τα χλαμυδια παλυ λενε,και για αυτο δεν κυκλοφορει τωρα.

αυτο που ειπες Σαμπυ δεν ισχύει..το τετραπλό αυτο εχει παραπάνω, ειναι το απλό τριπλό συν το εμβόλιο ενάντια της χλαμύδιας...μάλιστα όταν ειχε για 1 χρονο αποσυρθεί, ήταν γιατί είχε συμβεί ένα ατύχημα στο εργοστάσιο όπου φτιαχνόταν και η εταιρεία έπρεπε να το σταματήσει...;)τώρα κυκλοφορεί κανονικά και για εδω στην Ελλάδα, νομίζω οτι ειναι βασικο, καθώς τα περιστέρια υπάρχουν παντου...;)

πάντως θα γίνουν πανέμορφα!
Κουφο ε? Απο 2 τέτοιους γονεις...τέτοια μωρά!!:blink: Και τα 3!! :up:
τι σου ειναι τα γονιδια! :hmm:
πες το κοριτσι μου !εχω σκασει για αυτο:(.δυο καταλευκα γατια...και τα μωρα....:/:δεν πειραζει οραια ειναι και ετσει:rolleyes:

αυτο που ειπες Σαμπυ δεν ισχύει..το τετραπλό αυτο εχει παραπάνω, ειναι το απλό τριπλό συν το εμβόλιο ενάντια της χλαμύδιας...μάλιστα όταν ειχε για 1 χρονο αποσυρθεί, ήταν γιατί είχε συμβεί ένα ατύχημα στο εργοστάσιο όπου φτιαχνόταν και η εταιρεία έπρεπε να το σταματήσει...;)τώρα κυκλοφορεί κανονικά και για εδω στην Ελλάδα, νομίζω οτι ειναι βασικο, καθώς τα περιστέρια υπάρχουν παντου...;)
οραιο!γιατι εχω αγορασει πολλα εμβολια τετια.και ειναι κρημα να το πεταξω.ευχαριστω:D

αχ πάλι το έχασα..τελικά τι χρωμα ειναι αυτα τα γατάκια?:hmm:

πάντως στο θέμα του Ντάφυ...έγραψες!! ;):up:
Νομίζω ότι είναι σκέψεις που έχουμε όλοι μας απλά δεν τόλμησε κανείς να τις πει. Εγω τόλμησα γιατί κάπου έχει παραγίνει το ζήτημα. Δηλαδή φιλόζωοι ή λάτρεις τις γάτας ειναι μόνο αυτοί που θα πάρουν γατάκι από τις αγγελιές του μαι κατ. εμεις οι υπόλοιποι τι είμαστε; Εγω πριν από λίγο έτρεχα με τα ανιβοιωτικά γιατί αρρωστησε ενα γατάκι από τα αδέσποτα το είδα δεν έτρωγε κ κατάλαβα ότι δεν είναι καλα. Εγώ τι είμαι; Με ενοχλεί το ξυνησμένο ύφος μερικών χωρίς να ξέρουν τι κάνω εγώ (που μπορει να κάνω κ παραπάνω από αυτους) όπως με ενοχλουν κ παρα πολλά πραγματα γι αυτο ειπα να τα συζητήσουμε κ να μιλήσουμε ΟΛΟΙ ειληκρινα. Μπορούμε; Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις κρίσεις κ τις επικρίσεις κ τα μουτρα τα κατεβασμενα και το υφάκι

εγω Σαμπυ μόνο αυτο κάνω και το συστηνω...και τα 2 γατια μου που ήρθαν απο εξω ειναι εμβολιασμένα με τριπλό και ειναι κατανοητό,για Ελλάδα όμως όχι, η χλαμυδίωση υπάρχει και δεν ειναι δύσκολο να κολλησει ενα ζωάκι, εκτός αν είναι μονο μέσα, ουτε καν μπαλκόνι;)αν όμως γίνει κάτι με το εμβόλιο φυσικά και θα πρέπει να παμε στο τριπλο...οταν μαθω θα σας πω...

Μάλλον θα γίνουν shaded ή Tabby . Αλήθεια γκρι περσικό ή silver tabby υπάρχει; δεν έτυχε να δω ποτέ αυτους τους χρωματισμούς:hmm:
shaded πολες φωρες εχει και tabby,ειμαι περιεργει να δω πως θα ειναι τα δικα μου οταν θα μεγαλοσουν λυγο,γιατι ιδι σε μια ευδομαδα μονο βλεπω μεγαλη διαφορα απο αυτο πως γενεθεικανε,για να δουμε!:up:

δεν ειπα οτι εχεις πρόβλημα, απλά προμοτάρεις πάντα τα αδεσποτα, πώς θα προμοτάρεις τωρα τα ράτσας, αυτο λεω:hmm:καλα, δεν εχει νόημα, απλα ρωτησα, ελπίζω να το κάνεις:)
Δεν ειναι θεμα προμοσιον,ειναι θεμα επιβιωσης για τα αδεσποτα.Αν ενα γατακι χρειαζεται σπιτι,δεν εχουμε την πολυτελεια να δουμε αν ειναι ημιαιμο ή καθαροαιμο,για μενα ειναι το ιδιο.Και τυχαινει στη χωρα μας τα περισσοτερα γατακια που χρειαζονται σπιτι να ειναι τα ημιαιμα...:/:

συμφωνώ Ελενα...εγώ ειχα πάρει απο Pet shop γάτο του Σιαμ, γιατι έτσι πρέπει να τα λέμε κι οχι Σιαμ, το Σιαμ ειναι χωρα που λέει και ενας καθηγητής μας,χιχι, και ηταν ενα ζώο άγριο και με ασχημο χαρακτήρα..φυσικά καταλαβαίνετε τι τυπου Σιαμ λέω, αυτα που κυκλοφορουν σε ολη την Ελλάδα και κανένα δεν ειναι γιατι το κανονικό Σιαμεζικο γατί δεν εχει καμια σχέση με τα ευρωπαικα Σιαμεζικα οπως λέγονται...;)τελος πάντων, αυτος ο γατος μου εκανε μια φοβερη επιθεση με καταεσκισε και απο τότε φοβηθηκα τις γάτες...εκανα 2 χρονια να παρω καινουρια γάτα και σαφως είπα οτι θα πάρω μια γάτα που θα εχει εγγυημενα ενα ήσυχο χαρακτήρα...γι αυτο υπάρχουνοι ράτσες ώστε να ειμαστε βέβαιοι όχι μόνο για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά αλλά και τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα,ομοιως και για τους σκύλους...αυτη ειναι η φασαρία των διασταυρωμένων ζώων και αυτών των ρατσων...φυσικά δεν πάει να πει οτι ενα αδέσποτο δεν μπορει να εχει ησυχο χαρακτήρα, απλά ειναι απο τη φύση ζώα με υπερδιεργερση και αυξημένο ταπεραμέντο...

Δεν ειναι θεμα προμοσιον,ειναι θεμα επιβιωσης για τα αδεσποτα.Αν ενα γατακι χρειαζεται σπιτι,δεν εχουμε την πολυτελεια να δουμε αν ειναι ημιαιμο ή καθαροαιμο,για μενα ειναι το ιδιο.Και τυχαινει στη χωρα μας τα περισσοτερα γατακια που χρειαζονται σπιτι να ειναι τα ημιαιμα...:/:

ναι απλα ρωταω λοιπον εσυ οταν θα εχεις μια γέννα τι θα την κάνεις?θα την κρατάς για σένα και θα λες παρτε ενα αδέσποτο?ο καθένας βάζει μέσα στο σπίτι του ότι ανθρώπους επιλέγει αλλά και ότι ζώα επιλέγει:confused:και να μην το βάζει μεσα στο σπίτι του όμως μπορει να βοηθήσει αλλιως..τροποι υπάρχουν...;)

συμφωνώ Ελενα...εγώ ειχα πάρει απο Pet shop γάτο του Σιαμ, γιατι έτσι πρέπει να τα λέμε κι οχι Σιαμ, το Σιαμ ειναι χωρα που λέει και ενας καθηγητής μας,χιχι, και ηταν ενα ζώο άγριο και με ασχημο χαρακτήρα..φυσικά καταλαβαίνετε τι τυπου Σιαμ λέω, αυτα που κυκλοφορουν σε ολη την Ελλάδα και κανένα δεν ειναι γιατι το κανονικό Σιαμεζικο γατί δεν εχει καμια σχέση με τα ευρωπαικα Σιαμεζικα οπως λέγονται...;)τελος πάντων, αυτος ο γατος μου εκανε μια φοβερη επιθεση με καταεσκισε και απο τότε φοβηθηκα τις γάτες...εκανα 2 χρονια να παρω καινουρια γάτα και σαφως είπα οτι θα πάρω μια γάτα που θα εχει εγγυημενα ενα ήσυχο χαρακτήρα...γι αυτο υπάρχουνοι ράτσες ώστε να ειμαστε βέβαιοι όχι μόνο για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά αλλά και τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα,ομοιως και για τους σκύλους...αυτη ειναι η φασαρία των διασταυρωμένων ζώων και αυτών των ρατσων...φυσικά δεν πάει να πει οτι ενα αδέσποτο δεν μπορει να εχει ησυχο χαρακτήρα, απλά ειναι απο τη φύση ζώα με υπερδιεργερση και αυξημένο ταπεραμέντο...
Ναι η αλήθεια είναι ότι τα γατάκια του Σιαμ κ όχι τα γατάκια Σιαμ (πολύ καλό:lol::lol: ) πολλές φορές είναι αγρια αν έχουν μάλιστα κακοποιηθεί γι αυτό λέμε ότι καθένας ανάλογα με τον χαρακτήρα του μπορεί να διαλέξει κ την γάτα του, είναι δικαιόματα του κ επιλογή του, και εγώ γι αυτό διάλεξα περσικά γιατί ειναι πολύ ήσυχα κ πολύ γλυκα πλάσματα. Αυτά ταιριάζουν με μένα αυτό δε σημαίνει ότι δεν βοηθάω κ τα υπόλοιπα.

ναι απλα ρωταω λοιπον εσυ οταν θα εχεις μια γέννα τι θα την κάνεις?θα την κρατάς για σένα και θα λες παρτε ενα αδέσποτο?ο καθένας βάζει μέσα στο σπίτι του ότι ανθρώπους επιλέγει αλλά και ότι ζώα επιλέγει:confused:και να μην το βάζει μεσα στο σπίτι του όμως μπορει να βοηθήσει αλλιως..τροποι υπάρχουν...;)
Μα βεβαια διαλεγει τι ζωακι θα θελει,και εχω παραπεμψει πολλες φορες σε εκτροφεια ή σε γεννες μελων κοσμο που θελει συνειδητοποιημενα ενα γατακι ρατσας.Αν καποιος θελει ενα γατακι ρατσας επειδη γνωριζει το χαρακτηρα του ή την εμφανιση του και του αρεσει τοσο,δεν του ειπε κανεις να παρει με το ζορι ημιαιμο.Του προτεινεις αν θες σαν εναλλακτικη ενα ημιαιμο,κι αν νιωθει οτι μπορει και δεν του κανει καποια διαφορα(οπως εμενα που ηθελα ρωσσικο για το χρωμα και το ιδιο εχει κι ο Σειριος) το παιρνει.Αν οχι,μπορει να παρει ό,τι ρατσα θελει.Δε νομιζω να πιεσα ποτε να παρει καποιος ημιαιμο,ισα ισα που τον παραπεμπω στο καταλληλο νημα για να βρει τους ανθρωπους που θα τον βοηθησουν το ζωακι που θελει.

πάντως γενικά Δώρα υπάρχει μια τάση στο forum όταν κάποιος γράφει θα ήθελα να υιοθετήσω ένα γατάκι π.χ. Σιαμ να πέφτουν πάνω του και να αρχιζουν.
Και γιατι θες Σιάμ...και έχεις διαβάσει γι'αυτη τη ράτσα? κλπ...αντι να του πουν υπάρχει ή δεν υπάρχει ή που μπορει κι αν μπορει να βρει...
To the point... Κι οχι ανάκριση κατευθείαν...λες και περνά απο συνέντευξη...απο συνέντευξη οφείλει να τον περάσει μονο αυτός που σκέφτεται να του δώσει γατάκι για να τον κρίνει...

Κοιτα Γιουλη μου εχω δει πολυ κοσμο που θελει γατακι ρατσας απλα για status.Πολυ κοσμο που καταληγει να δινει περσακια για ευθανασια επειδη λεει εχουν μαλλι.Που τα κακοποιει,που δεν τα φροντιζει οπως πρεπει,που πεταει στο δρομο σιαμ γιατι φωναζουν πολυ,γιατι ειναι δυστροπα...Εγω σε εναν τετοιο ανθρωπο δεν θα εδινα γατακι.Δεν ξερω ομως καποιος που βιαζεται να δωσει οπως οπως το γατακι του αν θα τον περασει απο συνεντευξη.Φυσικα και δεν ειμαι αστυνομος καθενος,αλλα εστω μια ερωτηση σχετικα με τα χαρακτηριστικα της ρατσας ή μια σκεψη ισως ξανα πριν παρει γατακι ρατσας με απαιτησεις,μπορει να βοηθησει να μην αλλαζει ενα γατακι χερια συνεχεια.Και συνηθως ασχημα.Εμενα δε με νοιαζει στο κατω κατω της γραφης αμα θελει να λεει ο αλλος οτι εχει σιαμ,με νοιαζει να ξερει οτι ειναι δεσμευση,και οτι το κανει συνειδητα,κι αυτο ειναι νομιζω που λειπει απο αυτη τη χωρα και κανει τοσους ιδιοκτητες να παρατανε τα ζωα τους...

Τι παθατε κοριτσια ,γαιτι τωση ενδαση?:(:hmm:καθε ζωο εχει χαρακτιρα του,και κεραμιδογατα μπορει να ειναι πολυ κακια,και τις ρατσας.ο ιδιοκτητης εχει ευθηνη για την εκπεδευση που θα δωσει ....αλλα πολες φωρες δεν ειναι καν στα χερια του.Η Σιαμ αν ειναι καθαροαιμο(το αληυθηνο)ειναι πολυ καλο,με λυγι αλαγι στα γονειδια ομος μπορει να το κανει χρακτιρα του πανω κατω,δεν ξερω γιατι.αλλα μου εχει τυχι να δω απλο κεραμιδογατο χεροτερο και απο το τιγρι....καπιες ρατσες ειναι κατα μεγαλο % ονδος πολυ ισιχες.:rolleyes:

εχω λαβει ενα φρηκτο μηνιμα,μπειτε παρακαλω στης καταγγελιες,το εβαλα τωρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(:mad::cry::cry::cry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back