elvenstar
Επιφανές μέλος
Δεν πειράζει δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει κανείς, άλλωστε προσπαθείς να μας δώσεις να καταλάβουμε τι συμβαίνει σε μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική όπως κατάλαβα. Και σ' ευχαριστώ πολύ γι αυτό, είναι πάρα πολύ ευγενικό από μέρους σου. Λοιπόν είνα τελικά μεγάλο μπέρδεμα αυτό με τα χρώματα κ καθημερινά βγαίνουν κ καινούρια νομίζω ανάλογα με τη ζήτηση. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα Το τσιντσιλα εκτός από χρώμα η ποιότητα της γούνας δεν έχει κάποια διαφορά από την γούνα π.χ της περσικής; Δηλ. Αν έχουμε μία περσική κ μία περσική τσιντσιλά θα έχουν την ίδια γούνα κ το μονο που αλλάζει είναι το χρώμα ή υπάρχει διαφορά κ στη γούνα;Μετα χρωματα ειναι λιγο δισκολο.Εχουμε μια τριχα οπια εχει70% λευκο και 30% μαυρο(οσο λιγοτερο μαυρο τοσο πιο ομορφο)αυτη ειναι τσιντσιλα.Οκ!Μετα οσο περεσοτερο μαυρο τοσο πιο silver shaded.Μετα εχει χρυσο(εχει μπεζ χνουδη και οχι λευκο)(Δεν ξερω αν τα λεω καλα).Τωρα εγω εχω μονο τσιντσιλα,μηπος ενα θυλικο θα ειναι silver shaded.Θα δω,γιατι οσο μεγαλονουν τοσο λευκα γεινουνε(νομιζω οτι κανω πολα λαθη,συγνομη)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Εχεις κάποια φωτογραφία από πιούτερ;Αν ζευγαροφουν μια τσιντσιλα και απλο περσικο οποιο χρωμα και να ειναι,μπορει θα εχεις μωρα που μιαζουν με τσιντσιλα,αλλα δεν ειναι.Ειναι Πιουτερ.Πιο σκουρο απο την τσιντσιλα και πιο λευκο απο την silver shaded.Ειναι κατι μεταχι τους.Στην εκθεση δεν επειτρεπουν τετια γατια,αλλα ειναι πολυ ομορφα.Τσιντσιλα ,για να ειναι καθαρη,θελει πολυ προσοχι στην παραγογη![]()
Luna
Περιβόητο μέλος
θα βαλω κι εγω ενα link εδω που ειχα βρει καπου (δεν θυμαμαι που) με κατι british chinchilla...
https://silvershaded-chinchillacats.blogspot.com/
ακομα και στον υπνο μου τις βλεπω!!

Raisa
Περιβόητο μέλος
όνειροοοοωραιο το κανουργιο θεμα!!!μπραβο στα κοριτσια!!!
θα βαλω κι εγω ενα link εδω που ειχα βρει καπου (δεν θυμαμαι που) με κατι british chinchilla...
![]()

Luna
Περιβόητο μέλος
zorica
Διάσημο μέλος
Απο που εισαι αν επιτρεπεται?Μετα χρωματα ειναι λιγο δισκολο.Εχουμε μια τριχα οπια εχει70% λευκο και 30% μαυρο(οσο λιγοτερο μαυρο τοσο πιο ομορφο)αυτη ειναι τσιντσιλα.Οκ!Μετα οσο περεσοτερο μαυρο τοσο πιο silver shaded.Μετα εχει χρυσο(εχει μπεζ χνουδη και οχι λευκο)(Δεν ξερω αν τα λεω καλα).Τωρα εγω εχω μονο τσιντσιλα,μηπος ενα θυλικο θα ειναι silver shaded.Θα δω,γιατι οσο μεγαλονουν τοσο λευκα γεινουνε(νομιζω οτι κανω πολα λαθη,συγνομη)
Οριστε Σλιθ...μια τετοια...Εχεις κάποια φωτογραφία από πιούτερ;

Και αλλη μια εδω...
και εδω
staman2
Περιβόητο μέλος
Περιμένουμε με χαρά μεγάλη Sabi τις φωτο. Είναι τέλειες οι γατούλες σου. Να τις χαίρεσαι. Από τον καιρό που απέκτησα τη Νάλα μου (στις 17 Νοεμβρη κλείνει ένα χρονο στο σπίτι μας), υποσχέθηκα στον εαυτο μου πως πάντα θα έχω έστω κ μια γάτα τσιντσιλά να ζει κοντά μου. Είναι πανέμορφες κ έχουν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα.Γεια σας !Ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω στην Λιτα για την βοηθεια της.Νομιζω η τσιντσιλα αξιζει να μιλαμε για αυτην.Εχω βρει πολλα site που θα μας βοηθησουνε να δουμε και τις 4 διαφορετικες γατες που βρηκα.Ειναι περσικη μακροτριχη,περσικη εξοτικη,βρεττανικη,μπουρμιλλα.Στην πορεια θα οργανωθουμε καλυτερα και θα εχετε την δυνατοτητα να απολαυσετε αυτα τα υπεροχα ζωα.Το σαββατοκυριακο θα κανω την πρωτη φωτογραφηση των μορων μου
![]()

Σ΄ευχαριστούμε.. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σου όσα έχεις ζήσει με αυτές τις πανέμορφες γάτες σου!Δεν ειμαι εκτροφείο κ ουτε θελω να γίνω, γιατι πιστεύω ότι η παραγωγή χαλαει την γοητεία (δεν θελω να προσβάλω κανέναν, ειναι καθαρα η γνώμη μου). Ας έχω τα γατιά μου και όποτε έχω μωραθα βρίσκω καλούς ανθρώπους που θα τα θέλουν. Πολλές φορές δεν μπορώ να δώσω τα μικρά γιατί τα έχω ήδη αγαπήσει.Κάπως έτσι έγινε και έχω πέντε γάτες στο σπίτι μου.
Ξέρω ένα πράγμα σίγουρα, η ζωη μου παει αναλογα με τα ζωα μου και αυτο δεν μ' ενοχλεί καθολου
Το τσιντσιλα με εχει γοητέψει 8 χρονια πριν και θα παραμείνει στην καρδια μου για παντα Προσπαθω να μαθω τα πάντα για την τσιντσιλα και ότι θα βρω θα το μοιραστώ μαζί σας.

Χριστιανή μου τι άμεση ανταπόκριση έχεις!!!!Ρόιτερ παρακαλώ και πιο πάνω!!!
Χριστιανή μου κι εσύ. Πάς να μας στείλεις??? Τι τέλεια αρκουδάκια λευκά είναι αυτά?? Το πιστεύεις ότι έπαθα με τη φωτο που κρατάνε τη γατούλα στα χέρια κ φαίνονται τα υπέροχα χοντρουλά ποδαράκια της και η κοιλίτσα της?ωραιο το κανουργιο θεμα!!!μπραβο στα κοριτσια!!!
![]()

ΤΕΛΕΙΕΣδεν ειναι τελειες?και ειδες τι ωραιες που ειναι στα χιονια????

moukelis
Επιφανές μέλος
Luna
Περιβόητο μέλος
Χριστιανή μου κι εσύ. Πάς να μας στείλεις??? Τι τέλεια αρκουδάκια λευκά είναι αυτά?? Το πιστεύεις ότι έπαθα με τη φωτο που κρατάνε τη γατούλα στα χέρια κ φαίνονται τα υπέροχα χοντρουλά ποδαράκια της και η κοιλίτσα της?
ΤΕΛΕΙΕΣ![]()
μα εινα να μην παθεις??εγω οταν τα πρωτοειδα πηγα στην μαμα μου και εκλαιγα,γιατι ηθελα να με αφησει να παρω 1-2!!!!!!!

(ακομα κλαιω και περιμενω να μετακομισω να παρω 10

)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Καλά τώρα μπερδεύτηκα γιατί δεν αναγνωρίζονται αυτές εμένα μια χαρά καθαρόαιμες μου φαίνονταιΟριστε Σλιθ...μια τετοια...
![]()
Και αλλη μια εδω...
![]()
και εδω
![]()
zorica
Διάσημο μέλος
Επειδι (πιστευω)εχουν εντελως μαυρες τριχες συχνα πικνα...δεν ειναι ουτε σιλβερ ουτε shaded...Καλά τώρα μπερδεύτηκα γιατί δεν αναγνωρίζονται αυτές εμένα μια χαρά καθαρόαιμες μου φαίνονται
εγω δεν θα ειχα προβλημα με μια τετοια σπιτι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Α ναι έχουν πολύ μαύρο, εγώ δεν θα είχα πρόβλημα κ με τις 3 στο σπίτιΕπειδι (πιστευω)εχουν εντελως μαυρες τριχες συχνα πικνα...δεν ειναι ουτε σιλβερ ουτε shaded...αλλα ειναι ωραιες...
εγω δεν θα ειχα προβλημα με μια τετοια σπιτι...

zorica
Διάσημο μέλος
Α ναι έχουν πολύ μαύρο, εγώ δεν θα είχα πρόβλημα κ με τις 3 στο σπίτι![]()

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομιζω εχω δει τσιντσιλα και στις Σκοτις,το ψαχνω...ωραιο το κανουργιο θεμα!!!μπραβο στα κοριτσια!!!
![]()

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτα ειναι Πιουτερ,μπορει να ειναι ακομα πιο λευκες.Γουνα δεν βγαζει κομπους.Ειναι πολυ ομορφα ζωα.Αυτα τα γατακια βγενουν στην αγορα οταν εχει ελειψη παραγογης.Απο που εισαι αν επιτρεπεται?
Οριστε Σλιθ...μια τετοια...
![]()
Και αλλη μια εδω...
![]()
και εδω
![]()

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημερα Γιουλι!Οπος καθε γατα ,τσιντσιλα εχει προσοπικοτιτεσ,και διαφορα οπ ζωο σε ζωο τεραστια.Η Τασια αγαπαει ολουςSabi, ο χαρακτήρας των Chinchi μοιάζει με τις Περσικές?![]()
,η Κισα και Μασια εμενα,η Μουρα φοβατε ολους,:greycat:ο Κρισ αγαπαει ολουσ δεν φοβατε κανενα και πολυ μαγκας
.ειναι λυγο πιο κονδα στον ανθροπο.Διαφορα μεγαλι,οπος ηπα και πανο ειναι στην φροντιδα(δεν εχεισ πολυ χτενιζμα,καθολου μπανιο και τ.π.)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
staman2
Περιβόητο μέλος
μα εινα να μην παθεις??εγω οταν τα πρωτοειδα πηγα στην μαμα μου και εκλαιγα,γιατι ηθελα να με αφησει να παρω 1-2!!!!!!!
(ακομα κλαιω και περιμενω να μετακομισω να παρω 10)
Sabi καλημέρα σου!!Καλημερα Γιουλι!Οπος καθε γατα ,τσιντσιλα εχει προσοπικοτιτεσ,και διαφορα οπ ζωο σε ζωο τεραστια.Η Τασια αγαπαει ολους,η Κισα και Μασια εμενα,η Μουρα φοβατε ολους,:greycat:ο Κρισ αγαπαει ολουσ δεν φοβατε κανενα και πολυ μαγκας
.ειναι λυγο πιο κονδα στον ανθροπο.Διαφορα μεγαλι,οπος ηπα και πανο ειναι στην φροντιδα(δεν εχεισ πολυ χτενιζμα,καθολου μπανιο και τ.π.)
Αλήθεια διάβασα πως δεν κάνεις καθόλου μπάνιο τις τσιντσιλα?? Εγώ τη Νάλα μου την κάνω κάθε 1,5 -2 μήνες όπως τον Πέρση. Είναι η αλήθεια ότι απο χτένισμα δεν θέλει τόσο συχνα όπως ο Πέρσης, τον οποίο χτενίζω κάθε μέρα 1-2 φορές. Αλλά την χτενίζω κι αυτήν για να μαθαίνει κ να μην μου κάνει υστερίες όταν θα πρέπει. Εχω παρατηρήσει ότι και κάθε 4 μέρες να την χτενίσω είναι μια χαρά. Αλλά νομίζω ότι με το μπάνιο καθαρίζει το τρίχωμα πιο καλά. Κάνω λάθος? Τώρα με βάζεις σε σκέψη.
Γιατί πραγματικά έχω προσέξει πως όταν την κάνω μπάνιο δεν μαδάει όπως ο Πέρσης, απλά γίνεται πιο απαλό το τρίχωμα κ αφράτο και αέρινο. Εσύ πώς διατηρείς το τρίχωμα τους καθαρό χωρίς μπάνιο?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool