sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Uruviel
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Ελενάκι μ΄αρέσουν οι φωτο της υπογραφής. Τώρα φαίνονται μια χαρά.Επίσης Σταυρούλα να σου πω ότι όταν το γατάκι είναι μικρό σιγά σιγά αρχίζει κ φουντωνει κ μακραίνει η τρίχα του τα Περσικά όταν είναι μωρά δεν έχουν το πλήρες τρίχωμα που παίρνουν όταν μεγαλώνουν.
Όχι Αναστασώ μου δεν ήταν επίτηδες η σελιδα το κάνει όχι εγώ το άλλαξα πάλι στο τέλος θα τα πάρω κ θα τις βγάλω κ τις 2 γιατί βαρέθηκα να κάνω συνέχεια το ίδιο κάθε τόσο
Ευχαριστώ πολύ![]()

Καλώς ήρθες και θα περνάμε πολύυυυ καλά μαζί. Δυστυχώς υπάρχουν πολλάααα τομάρια που βαριουνται τα ζωάκια τους και τα εγκαταλείπουν. Και σίγουρα εσένα στην πέταξαν. Πάντως είναι μια κουκλα και μετά την περιποίησή σου θα γίνει πανέμορφη κ θα φανεί όλη της η μεγαλοπρέπεια. Ηταν τυχερή μεσα στην ατυχία της που σε βρήκε... Θα έχει μια τέλεια γατομαμά όπως αξίζει σε κάθε ζωάκι. Μια περσική γατουλα πάντως δεν μπορεί να επιζήσει στο δρόμο, άρα την εγκατέλειψαν πρόσφατα...Καλημέρα παιδιά!
Εδώ και περίπου 10 μέρες κάποιος άφησε στο σπίτι μου άλλο ένα γατάκι (λέω άλλο ένα γιατί συνολικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8!!!! Προφανώς επειδή ξέρουν ότι φροντίζουμε τα αδέσποτα και προσπαθούμε να τους βρούμε σπίτι, έρχονται και αφήνουν συνέχεια ζωάκια!!!).
Το τελευταίο που άφησαν λοιπόν τράβηξε αμέσως την προσοχή μου γιατί δεν μου έκανε και τόσο για αδέσποτο μιας και μιλάμε για μία περσική γατούλα που δυστυχώς ήταν σε κακό χάλι!
Φώναξα λοιπόν το γιατρό που έχω και για τα υπόλοιπα ζωάκια μου (αυτή τη στιγμή έχω δύο γατούλες μέσα στο σπίτι κι μια λύκαινα στην αυλή) για να δεί την κατάσταση της! Η μικρούλα (σε μέγεθος τουλάχιστον, μιας και προς το παρόν δεν ξέρουμε την ηλικία της) έχει μια μόλυνση στον εισοφάγο και δεν μπορεί να φάει κι επίσης το τρίχωμα της ήταν γεμάτο κόμπους, στους οποίους είχαν μπερδευτεί αγκάθια που μπήκαν μέσα στο δέρμα της!
Αποφασίσαμε ότι το καλύτερο γι αυτήν είναι να την κουρέψουμε για να μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τα αγκάθια! Πραγματικά δεν γινόταν με τίποτα κάτι άλλο!
Εχθές λοιπόν κουρέψαμε την καημενούλα τη γατούλα και αντικρύσαμε μιά πολύ άσχημη εικόνα! Το καημένο ήταν γεμάτο πληγές απ τα αγκάθια και σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκαν ακόμη και ράμματα!
Τώρα περιμένουμε να αναρώσει και να σταθεί και πάλι υγιείς πια στα ποδαράκια της!
Ο γιατρός μου είπε οτι πρόκειται για μια persian chinchilla γατούλα, κάτι που δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει, γιατί ψαχνοντας στο internet (όπου και σας βρήκα και χαίρομαι πολύ γιαυτό) διάβασα οτι χαρακτηριστικό της chinchilla είναι και το μαύρο περίγραμμα στα ματάκια και στο στόμα.
Η δική μας γατούλα είναι λευκή (αν και πριν την κουρέψουμε φαινόταν και ελαφρώς μπέζ, αλλα προφανώς απ τα χώματα και τις βρομιές που είχε μαζέψει), κι έχει αυτά τα πανέμορφα χάλκινοκίτρινα ματάκια!
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δείξω κάποια φωτογραφία της, όμως μόλις αρχίσει να φτιάχνει το τρίχωμα και της και να αναρώνει θα ανεβάσω φωτογραφίες της!
Φυσικά, μετά απ όλο αυτό το δέσιμο που ήδη έχω με τη γατούλα, σκέφτομαι να την κρατήσω και να την εντάξω κι αυτή στην οικογένεια μας!
Έχω όμως μπερδευτεί πολύ με το τι είδους περσική είναι, αν και αυτό είναι απ τα τελευταία πράγματα που με απασχολεί! Θα ήθελα όμως παρόλα αυτά να ξέρω γιατί θεωρώ πως είναι απαραίτητη γνώση για την περαιτέρω φροντίδα και ανάπτυξη της (εκτός φυσικά της αγάπης και της ούτως η άλλως καθημερινής της φροντίδας)
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ μου, όμως ήθελα να σας παρουσιάσω όσο καλύτερα γίνεται την μικρούλα μας (για την "απανθρωπιά" κάποιον ανθρώπων δεν χρειάζεται νομίζω να πω κάτι.... όλοι μας την έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή πιστεύω)!
Καλημέρα σε όλους και ένα μεγάλο μπράβο για το φόρουμ![]()

ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ είναι. Ποσο θλιμμένη φαίνεται... αν κ ζαλισμένη από την ελαφριά νάρκωση όπως λες...Τελικά κατάφερα να κατεβάσω 2 φωτογραφίες της απ' το κινητό μου, τις οποίες βγάλαμε πρίν το κούρεμα της εχθές!
Αυτή είναι λοιπόν η γατουλίνα μας!
![]()
![]()
PS: Είναι 8 συνολικά αυτά που μας άφησαν και υπάρχουν και οι δύο στο σπίτι prince! Απ ότι φαίνεται όμως θα γίνουν 3 αυτές στο σπίτι! Μακάρι να μπορούσα να τις φιλοξενήσω όλες.... αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό... Για τις άλλες ψάχνουμε σπιτάκια που μπορούν να τις υιοθετήσουν!![]()
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
δειτε τις πατουσες τις αν εχει κανει πολυ δρομο θα φενετε,θα εχει πλιγες.Όχι δεν φαίνεται να έχει μεγαλώσει στο δρόμο! Δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο ήμερη αλλά και τόσο φοβισμένη ταυτόχρονα! Εξάλλου αν είχε μεγαλώσει στο δρόμο θα την είχα ξαναπετύχει κάπου. Παρουσιάστηκε ξαφνικά σε μας κι έμεινε!
elvenstar
Επιφανές μέλος

Ευτυχώς που την γατούλα την βρήκαν άνθρωποι που αγαπάνε της γάτες. αλλά για να έχει τόσα αγκάθια κ τόσες πληγές πρέπει να περιπλανιόταν για μέρες. Αν δεν είναι στειρωμένη ίσως το έσκασε προς αναζήτηση συντρόφου κ χάθηκε σίγουρα κάποιος θα την ψάχνει γιατί είναι πανέμορφη. Αλήθεια τι είναι αρσενική ή θηλυκή;
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
και εγω κατι τετιο σκεφτουμε,δεν πετανε τα περσικα γατια ετσι απλα...Αναστασία μου καλά φαινόταν γιατί σήμερα που μπήκα πάλι χάλασαν
Ευτυχώς που την γατούλα την βρήκαν άνθρωποι που αγαπάνε της γάτες. αλλά για να έχει τόσα αγκάθια κ τόσες πληγές πρέπει να περιπλανιόταν για μέρες. Αν δεν είναι στειρωμένη ίσως το έσκασε προς αναζήτηση συντρόφου κ χάθηκε σίγουρα κάποιος θα την ψάχνει γιατί είναι πανέμορφη. Αλήθεια τι είναι αρσενική ή θηλυκή;

moukelis
Επιφανές μέλος
ria23
Διάσημο μέλος

οπως και με την σιαμεζουλα τις προαλες!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Uruviel
Νεοφερμένο μέλος
Ρωτήσαμε ήδη εδω στην περιοχή και πρώτα απ' όλα ρωτήσαμε τους κτηνίατρους! Ένας μόνος έδειξε να την αναγωγνωρίζει αλλά δεν μπορεί να πεί και περισσότερα και τον καταλαβαίνω! Πάντως μόλις του είπα για τη γάτα (είναι κοριτσάκι) με ρώτησε κατευθείαν αν είναι κορίτσι και αν είναι αδύνατη (πράγμα που είναι)! Άρα έχει σίγουρα πελάτη που είχε/έχει περσική γάτα, θηλυκιά και αδύνατη! Ο συγκεκριμένος κάτοχος του είχε πεί πριν ένα μήνα περίπου ότι ψάχνει να τη δώσει και απο τότε δεν εχει έρθει σε επαφή με τον κτηνίατρο!
Οπως και να έχει, έχουμε τη γατούλα γύρω στις 10 μέρες και κανείς δεν την έχει αναζητήσει (το πρώτο που θα ενημέρωναν λογικά είναι τους κτηνίατρους της περιοχης!)
Εκτός αυτού, και μιας και αναφέρθηκε παραπάνω, οι πατουσίτσες της είναι σχετικά καθαρές και ειδικά αν συγκρίνει κανείς την κατάσταση που ήταν το υπόλοιπο σώμα! Όσο για τα αγκάθια, δεν ήταν δύσκολο να γεμίσει! Η περιοχή είναι γεμάτη αλάνες! Τα υπόλοιπα σίγουρα προέρχονται απ τη μη φροντίδα της μικρούλας!
Τέλος.... γιαυτό που διάβασα ότι αποκλύεται να την παράτησαν μιας και είναι περσική (άρα ράτσας)..... καλύτερα να σωπίσω....... έχουν δει τα μάτια μας....... εδώ κάποιοι δεν διστάζουν να παρατήσουν το ίδο το σπλάχνο τους.... σε ράτσας ζωάκια θα "κολλήσουν"????

prince
Διάσημο μέλος
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
Μακάρι αλλά χλωμό το βλέπω,εδώ δεν την περιποιούταν καλά καλά ,τσιπάκι θα της έβαζε;;να κάνω μια ερώτηση... παίζει να έχει τσιπάκι η γάτα...; αν ναί υπάρχει νομοθεσία που να τιμωρεί εκείνον που την παράτησε; αν υπάρχει θα άξιζε μια προσπάθεια να δικαιωθεί το ζώο...

Uruviel
Νεοφερμένο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Ναι έχεις δίκιο πάντα υπάρχουν ασυνείδητα άτομα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν βάζουν μία απλή αγγελία να τα χαρίσουν ή να τα σώσουν σε κάποιον από το κοντινό τους περιβάλλον που μπορεί να τα θέλει. Δεν ξέρω τι ψυχή έχουν μερικοί. Αυτό το γατάκι όμως γενικά είναι καλοζωισμένο γι αυτό το είπα. Δηλαδή αν πλυθεί νομίζω ότι θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τέλος πάντων αυτό που έχει σημασία είναι ότι στάθηκε τυχερό γιατί αυτά τα γατάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν εκτός σπιτιούΑχ μην το λετε αυτο,λιγες φορες εχουμε δει περσικα να χαριζονται επειδη βρεθηκαν ταλαιπωρημενα;Θυμασαι Ελενα εκεινο που το κουρεψαν μονοι τους και ειχε ολο πληγες και το πηγαιναν για ευθανασια;Ή εκεινο το μαυρο exotic;Δυστυχως ο κοσμος τις βλεπει εντυπωσιακες και φουντωτες και τις παιρνει και μετα βαριεται να τις φροντιζει και τις πεταει στο δρομο...
moukelis
Επιφανές μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Να την χαίρεσαι λοιπόν, την... αλήθεια πως θα την λες;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Luna
Περιβόητο μέλος
Τελικά κατάφερα να κατεβάσω 2 φωτογραφίες της απ' το κινητό μου, τις οποίες βγάλαμε πρίν το κούρεμα της εχθές!
Αυτή είναι λοιπόν η γατουλίνα μας!
![]()
![]()
PS: Είναι 8 συνολικά αυτά που μας άφησαν και υπάρχουν και οι δύο στο σπίτι prince! Απ ότι φαίνεται όμως θα γίνουν 3 αυτές στο σπίτι! Μακάρι να μπορούσα να τις φιλοξενήσω όλες.... αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό... Για τις άλλες ψάχνουμε σπιτάκια που μπορούν να τις υιοθετήσουν!![]()
ομορφη ειναι!!!εχει πολυ αριστοκρατικη μουριτσα!!

να σου ζησει!!και σιγουρα θα γινει μια κουκλα!!!ντροπη στον μ........ που την πεταξε στον δρομο

staman2
Περιβόητο μέλος
Εκτός από το ότι μπορεί να περιπλανιοταν όπως αναφέρει κ η Έλενα, πρέπει να ελέγξεις μήπως ειναι έγκυος και να κάνει εξετάσεις ΄αίματος γιατί μπορεί να ζευγάρωσε κ να κόλλησε κ κανένα έιτζΑναστασία μου καλά φαινόταν γιατί σήμερα που μπήκα πάλι χάλασαν

Ναι το θυμάσαι που πλήγωσαν το ζωάκι όταν το κούρεψαν γιατί τους γέμιζε τρίχες κι επειδή έτρεχε αίμα απο τα κοψίματα το άφησε η παλιο... στον γιατρό για ευθανασία? Εκείνο το περσικό το καλοκαίρι!Αχ μην το λετε αυτο,λιγες φορες εχουμε δει περσικα να χαριζονται επειδη βρεθηκαν ταλαιπωρημενα;Θυμασαι Ελενα εκεινο που το κουρεψαν μονοι τους και ειχε ολο πληγες και το πηγαιναν για ευθανασια;Ή εκεινο το μαυρο exotic;Δυστυχως ο κοσμος τις βλεπει εντυπωσιακες και φουντωτες και τις παιρνει και μετα βαριεται να τις φροντιζει και τις πεταει στο δρομο...

Σωστα μάλλον ο γιατρός να έχει υπόψιν του τον μαλ...α που την αμόλησε τη γάτα. Και δεν θέλει να ανακατευτεί κ να τον αναφέρει. τι να πωΠιστεύω παιδιά ότι τη γάτα την παράτησαν!!
Ρωτήσαμε ήδη εδω στην περιοχή και πρώτα απ' όλα ρωτήσαμε τους κτηνίατρους! Ένας μόνος έδειξε να την αναγωγνωρίζει αλλά δεν μπορεί να πεί και περισσότερα και τον καταλαβαίνω! Πάντως μόλις του είπα για τη γάτα (είναι κοριτσάκι) με ρώτησε κατευθείαν αν είναι κορίτσι και αν είναι αδύνατη (πράγμα που είναι)! Άρα έχει σίγουρα πελάτη που είχε/έχει περσική γάτα, θηλυκιά και αδύνατη! Ο συγκεκριμένος κάτοχος του είχε πεί πριν ένα μήνα περίπου ότι ψάχνει να τη δώσει και απο τότε δεν εχει έρθει σε επαφή με τον κτηνίατρο!
Τέλος.... γιαυτό που διάβασα ότι αποκλύεται να την παράτησαν μιας και είναι περσική (άρα ράτσας)..... καλύτερα να σωπίσω....... έχουν δει τα μάτια μας....... εδώ κάποιοι δεν διστάζουν να παρατήσουν το ίδο το σπλάχνο τους.... σε ράτσας ζωάκια θα "κολλήσουν"????![]()
Δικιο εχει η Έλενα. Τα περσάκια είναι πολύ καλόβολα και γενικά ένα τοσο ταλαιπωρημένο γατάκι θα σου δώσει όλη του την εμπιστοσύνη κ θα αφεθεί σε εσένα. τυχερουλα που σε βρήκε.Πώς θα την ονομάσεις?τα περσάκια είναι πολύ καλόβολα κ ευγενικά πλάσματα πολύ σύντομα θα προσαρμοστεί όταν καταλάβει ότι στο νέο της σπίτι την αγαπάνεΝα την χαίρεσαι λοιπόν, την... αλήθεια πως θα την λες;

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
π0σο στμφονω μαζη σου.μπορη να ειναι δισκολο να δοσεις ενα κεραμιδακι,το περσικο θα φειγει με προτι αγγελια,απλα δεν ασχολιφοκαν καθολου.και τα τσιμπακια βαζουν ανθροποι που δεν θελου θα χασου το ζοω,εδω μαλον ειχαμε το αντιθετο,διστιχοςΝαι έχεις δίκιο πάντα υπάρχουν ασυνείδητα άτομα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν βάζουν μία απλή αγγελία να τα χαρίσουν ή να τα σώσουν σε κάποιον από το κοντινό τους περιβάλλον που μπορεί να τα θέλει. Δεν ξέρω τι ψυχή έχουν μερικοί. Αυτό το γατάκι όμως γενικά είναι καλοζωισμένο γι αυτό το είπα. Δηλαδή αν πλυθεί νομίζω ότι θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τέλος πάντων αυτό που έχει σημασία είναι ότι στάθηκε τυχερό γιατί αυτά τα γατάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν εκτός σπιτιού

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
και σε αυτο ειχεις απολιτο δικιο.με αγαπη και φροντιδα η γατα αλαζη σε χρονο ρεκορ.τριφερα χερια κανουν θαυματα θα ειναι καλα η κυρια αυτητα περσάκια είναι πολύ καλόβολα κ ευγενικά πλάσματα πολύ σύντομα θα προσαρμοστεί όταν καταλάβει ότι στο νέο της σπίτι την αγαπάνεΝα την χαίρεσαι λοιπόν, την... αλήθεια πως θα την λες;

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Πως είναι τα πανέμορφα μωρά σου?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool