sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
και εγω ετσει σκευτομουν,αλλα με κοροειδεβουν,γαι το υποστρωμα λενε οτι ειναι για το κρεβατη και για χροματα ακομα χειροτεραΥπαρχουν ονομασιες των χρωματων στα ελληνικα,και undercoat ειναι το υποστρωμα.Silver shaded ειναι η ασημι σκιασμενη και black smoke μαύρη καπνός (ετσι τις ελεγαν στην εκθεση).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drf
Δραστήριο μέλος
Εγεινε!Περειμενω την προσκλησηΑν θελεις να κανεις καλη φωτογραφηση,εχω πολυ καλο επαγγελματια,που με εχει κανει πολλες φορες τα ζωα,και του βγενουν τελια
Να και η Τασια!
συγνώμη αλλά αυτές εννοούνται 'επαγγελματικές';

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι,τι δεν σας αρεσει?συγνώμη αλλά αυτές εννοούνται 'επαγγελματικές';![]()
Συνημμένα
drf
Δραστήριο μέλος
ναι,τι δεν σας αρεσει?
όχι τίποτε εσωτερική ερώτηση ήταν

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχικά η τσιντσίλα δημιουργήθηκε από τις silver tabby γάτες. Το 1902 στις εκθέσεις ήταν στην ίδια κατηγορία με black smoke και silver tabby γάτες.
Υπάρχει η εκδοχή ότι η πρόγονος της ράτσας αυτής γεννήθηκε στην Αγγλία το 1885 από το ζευγάρωμα του black smoke γάτου και της silver tabby γάτας. Το γατάκι που γεννήθηκε από αυτό το ζευγάρωμα στο μέλλον γέννησε το διάσημο γάτο τσιντσίλα που ονομάζεται Silver LambKin, ο οποίος το 1888 έκανε αίσθηση στο Crystal Palace του Λονδίνου. Ο γάτος αυτός πέθανε στην ηλικία των 17 ετών ταριχεύθηκε και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.
Η τσιντσίλα είναι η πιο γοητευτική γάτα από όλες τις μακρύτριχες ράτσες και πολύ συχνά στις εκθέσεις παίρνει τον τίτλο “Best in Show” επειδή τραβάει την προσοχή το ασυνήθιστο χρώμα της γούνας της σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Παρόλο που είναι μία γάτα εκλεπτυσμένη είναι ένα πολύ δυνατό και γερό ζώο. Πριν το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πάθος εξέτρεφε η εγγονή της Βασίλισσας Βικτώριας η Πριγκίπισσα Βικτώρια. Αυτό το γεγονός μαζί με τη φοβερή φωτογένεια έδωσε στην τσιντσίλα μεγάλη διασημότητα γιατί πολύ συχνά την έδειχναν τα περιοδικά και η τηλεόραση.
Τα νεογέννητα γατάκια είναι πιο σκούρα και έχουν γραμμές και πανάδες ειδικά στην ουρά οι οποίες εξαφανίζονται μετά από 6-8 εβδομάδες. Γιʼ αυτό το λόγο όσοι δεν ξέρουν μπορεί να απογοητευτούν.
Ο υπομανδύας της γάτας κατά κανόνα πρέπει να είναι κατάλευκος και οι άκρες τις τρίχας στα πλευρά, στην πλάτη, στην ουρά, στο κεφάλι και στʼ αυτιά πρέπει να είναι μαύρα. Αυτό σε γενική εικόνα δίνει την εντύπωση ότι το κατάλευκο ζώο φοράει ένα μαύρο βέλο. Το πιγούνι, η κοιλιά, ο λαιμός, η μέσα μεριά των ποδιών και η κάτω μεριά της ουράς πρέπει να είναι απόλυτα λευκά. Όσον αφορά τα μάτια πρέπει να είναι μόνο πράσινα με μαύρο περίγραμμα. Υπάρχει περίπτωση, οι νέες γάτες να αποκτήσουν το τελικό πράσινο των ματιών γύρω στους 8-10 μήνες από τη γέννησή τους. Έχουν κόκκινη μύτη με μαύρο περίγραμμα. Αυτό δίνει την αίσθηση ότι η γάτα είναι μακιγιαρισμένη. Οι πατούσες πρέπει να είναι οπωσδήποτε μαύρες. Η γούνα της είναι διαφορετικής ποιότητας από άλλα περσικά και δεν κάνει εύκολα κόμπους γι' αυτό και δεν χρειάζεται καθημερινό χτένισμα. Έχει πολύ καλό χαρακτήρα, είναι παιχνιδιάρικη και τρυφερή και έχει τρομερή πίστη και αγάπη προς το αφεντικό της.
Luna
Περιβόητο μέλος

παρα πολυ ωραιο και κατατοπιστικο!!
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος

Ανιμα ,σε ευχατιστω για "ΠΜ",βοηθεια σου ειναι πολητημη για μενα

Συνημμένα
staman2
Περιβόητο μέλος
Πολύ όμορφο και κατατοπιστικό το αρθρο σου Σάμπι!!!Καλημερα σε ολους!Τελειωσα το αρθρο για γατες τσιντσιλα,πειτε μου την γνωμη σας
Το όνομα τσιτντσιλά έχει δοθεί σε αυτή τη φυλή γάτων και αναφέρεται σε κάποιο τρωκτικό ζώο της Ν. Αμερικής που ζει στην περιοχή Andes. Το χρώμα του τρωκτικού είναι εντελώς ανάποδο με της γάτας είναι λευκό στα άκρα και σκούρο στις ρίζες του. Μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατό να μάθουμε για ποιο λόγο δόθηκε αυτή η ονομασία στη γάτα. Ονομάστηκε έτσι στη δεκαετία 1990.ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΛΑΣ
Αρχικά η τσιντσίλα δημιουργήθηκε από τις silver tabby γάτες. Το 1902 στις εκθέσεις ήταν στην ίδια κατηγορία με black smoke και silver tabby γάτες.
Υπάρχει η εκδοχή ότι η πρόγονος της ράτσας αυτής γεννήθηκε στην Αγγλία το 1885 από το ζευγάρωμα του black smoke γάτου και της silver tabby γάτας. Το γατάκι που γεννήθηκε από αυτό το ζευγάρωμα στο μέλλον γέννησε το διάσημο γάτο τσιντσίλα που ονομάζεται Silver LambKin, ο οποίος το 1888 έκανε αίσθηση στο Crystal Palace του Λονδίνου. Ο γάτος αυτός πέθανε στην ηλικία των 17 ετών ταριχεύθηκε και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.
Η τσιντσίλα είναι η πιο γοητευτική γάτα από όλες τις μακρύτριχες ράτσες και πολύ συχνά στις εκθέσεις παίρνει τον τίτλο “Best in Show” επειδή τραβάει την προσοχή το ασυνήθιστο χρώμα της γούνας της σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Παρόλο που είναι μία γάτα εκλεπτυσμένη είναι ένα πολύ δυνατό και γερό ζώο. Πριν το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πάθος εξέτρεφε η εγγονή της Βασίλισσας Βικτώριας η Πριγκίπισσα Βικτώρια. Αυτό το γεγονός μαζί με τη φοβερή φωτογένεια έδωσε στην τσιντσίλα μεγάλη διασημότητα γιατί πολύ συχνά την έδειχναν τα περιοδικά και η τηλεόραση.
Τα νεογέννητα γατάκια είναι πιο σκούρα και έχουν γραμμές και πανάδες ειδικά στην ουρά οι οποίες εξαφανίζονται μετά από 6-8 εβδομάδες. Γιʼ αυτό το λόγο όσοι δεν ξέρουν μπορεί να απογοητευτούν.
Ο υπομανδύας της γάτας κατά κανόνα πρέπει να είναι κατάλευκος και οι άκρες τις τρίχας στα πλευρά, στην πλάτη, στην ουρά, στο κεφάλι και στʼ αυτιά πρέπει να είναι μαύρα. Αυτό σε γενική εικόνα δίνει την εντύπωση ότι το κατάλευκο ζώο φοράει ένα μαύρο βέλο. Το πιγούνι, η κοιλιά, ο λαιμός, η μέσα μεριά των ποδιών και η κάτω μεριά της ουράς πρέπει να είναι απόλυτα λευκά. Όσον αφορά τα μάτια πρέπει να είναι μόνο πράσινα με μαύρο περίγραμμα. Υπάρχει περίπτωση, οι νέες γάτες να αποκτήσουν το τελικό πράσινο των ματιών γύρω στους 8-10 μήνες από τη γέννησή τους. Έχουν κόκκινη μύτη με μαύρο περίγραμμα. Αυτό δίνει την αίσθηση ότι η γάτα είναι μακιγιαρισμένη. Οι πατούσες πρέπει να είναι οπωσδήποτε μαύρες. Η γούνα της είναι διαφορετικής ποιότητας από άλλα περσικά και δεν κάνει εύκολα κόμπους γι' αυτό και δεν χρειάζεται καθημερινό χτένισμα. Έχει πολύ καλό χαρακτήρα, είναι παιχνιδιάρικη και τρυφερή και έχει τρομερή πίστη και αγάπη προς το αφεντικό της.

Να σε ρωτήσω κάτι που το έχω απορία μεγάλη. Λοιπόν ο Πέρσης μου είναι περσικός με εντελώς πλακουτσή μουρίτσα. Εντάξει ως εδω. Η Κάντυ της Έλενας είναι κι αυτή περσική κλασσική με πλακουτσή μουρίτσα αλλα με χρωματισμό τσιντσιλά.

Η Νάλα καθώς και τα δικά σου γατάκια είναι περσική τσιντσιλά αλλα με το συγκεκριμένο χρώμα και χαρακτηριστικά των τσιντσιλά καθώς και με την συγκεκριμένη μουρίτσα των τσιντσιλά που είναι πιο διαφορετική απο τα πλακουτσά. Ποια είναι τελικά η διαφορά αναμεσα στον Πέρση και την Κάντυ π.χ και στη Νάλα και στα δικά σου που είναι τσιντσιλά?
Είναι αλλη φυλή.? Δεν έχω τελικά καταλήξει. Παλιά η FCA την είχε ως ξεχωριστή υποκατηγορία των περσικών την τσιντσιλά.
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος

Συνημμένα
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος

Συνημμένα
sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
Luna
Περιβόητο μέλος

staman2
Περιβόητο μέλος
Ααα μάλιστα κατάλαβα. Κι εμένα μου αρέσει πολύ η φατσουλα αυτή στα τσιντσιλάκια αλλα νόμιζα πως επειδή είναι κ αλλα τα χαρακτηριστικά (π.χ ο σωματότυπος αν και είναι σαν των περσικών δεν είναι και τοσο μεγάλα τα τσιντσιλάκια) νόμιζα λοιπόν πως ειναι διαφορετική ομάδα των περσικών. Σ΄ευχαριστώ Σάμπι...Η πλακουτη μιτυ στην τσιντσιλα αν και γεινετε μερεικες φορες δεν κραταει απο γενια σε γενια,για αυτο δεν φεορειε απαρετιτο.και περσικες γατες αιπαρχουν με πλακυοτη μιτυ και κανονηκη,και δεν φεορουνται λαθως.υποκατεγοριες περσικον γατιων ειναι αρκετες ετσει και αλιος.κειτα ολες αυτες ειναι τσιντσιλα![]()

Φίλησε μου τα κουκλάκια σου!

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
Μακαρι,Αναστασια μου,θα κανανε ξεχορηστη ρατσα η κατεγορια,θα ειταν και πιο ευκολο,και για εκτροφεια και για εκθεσειςΑαα μάλιστα κατάλαβα. Κι εμένα μου αρέσει πολύ η φατσουλα αυτή στα τσιντσιλάκια αλλα νόμιζα πως επειδή είναι κ αλλα τα χαρακτηριστικά (π.χ ο σωματότυπος αν και είναι σαν των περσικών δεν είναι και τοσο μεγάλα τα τσιντσιλάκια) νόμιζα λοιπόν πως ειναι διαφορετική ομάδα των περσικών. Σ΄ευχαριστώ Σάμπι...
Φίλησε μου τα κουκλάκια σου!![]()

Για σου Γιαννα!
Τι κανουν τα μωρακια σου?
Luna
Περιβόητο μέλος
Για σου Γιαννα!Τι κανουν τα μωρακια σου?
![]()
γειαα!!!
καλα ειναι τα νινακια μου!!!
τρωνε πολυ και τρεχουν παντου μεσα στο σπιτι!!!

μας εχουν τρελανει!!!

sabi
Πολύ δραστήριο μέλος
Εσει,Γιαννα μου ,αυτη η στυγμη ζεις καλειτερη φαση για τα μωραγειαα!!!
καλα ειναι τα νινακια μου!!!
τρωνε πολυ και τρεχουν παντου μεσα στο σπιτι!!!
μας εχουν τρελανει!!!![]()

Οταν καπιος περνει ενα γατακι,το απολαμβανει ωσο ειναι μωρο,μετα μεγαλονει το μωρο και γεινετε τελιο ζωο ,ομως δεν ειναι πια γατακι
οταν γενανε οι γατες μς ,εμεις εχουμε την δινατοτητα να τα ξαναζεισουμε ολλα απο την αρχη,καταλαβες,για αυτο ειμαστε τυχερη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool