Corona και ταυρομαχίες...

vicki v.

Δραστήριο μέλος

Η vicki v. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 735 μηνύματα.
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Μποϋκοτάρετε την μπύρα Corona[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]μέχρι να σταματήσει να υποστηρίζει [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]το βασανισμό ζώων...[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Μην υποστηρίζετε (έστω έμμεσα) μετα χρήματά σας[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]τη διασκέδαση σε βάρος αθώων ψυχών.

---

Οι ταύροι αντίθετα με τη φήμη τους δεν είναι καθόλου επιθετικοί.
Συνήθως είναι ήσυχα και ειρηνικά ζώα, και ο μόνος λόγος που μπορεί
να αντιδράσουν βίαια, είναι σε αυτοάμυνα ή σε άμυνα του κοπαδιού τους.
Αυτός είναι ένας ταύρος σε κελί λίγες ώρες πριν τη ταυρομαχία.
Δεν του δόθηκε τροφή, νερό, φως ή χρόνος με το υπόλοιπο κοπάδι
γεγονός που του προκαλεί πανικό, φόβο και φυσικό και πνευματικό πόνο.
Λίγο πριν εισέλθει στο ρινγκ για να τον τρυπήσουν με μαχαίρια και να
παλέψει για τη ζωή του, τραυματισμένος και αδύναμος.

Κατα τη διάρκεια των ταυρομαχιών που μπορούν να διαρκέσουν ώρες, ο ταύρος
επανειλλημένα μαχαιρώνεται με σπαθιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα,
και στην προσπάθειά του να αμυνθεί για τη ζωή του ή να απομακρυνθεί
τα εσωτερικά του όργανα σιγά σιγά σκίζονται από τα σπαθιά.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΦΩΤΟ
(γι΄αυτό δεν τις ποστάρω. Μπορείτε να πάτε στα λινκ)
https://i104.photobucket.com/albums/m164/SummerRae1979/bullfighting13.jpg
https://i104.photobucket.com/albums/m164/SummerRae1979/bullfighting7.jpg

[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]https://i104.photobucket.com/albums/m164/SummerRae1979/bullfighting20.jpg[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]
Μαζεύουμε υπογραφές ώστε η εταιρία Corona με τις γνωστή μπύρα, να σταματήσει να σπονσοράρει ταυρομαχίες.
Μιλάμε για βασανισμό ζώων και διασκέδαση σε βάρος ζωών.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ....
Μπορείτε να το κάνετε ανώνυμα.
https://www.thepetitionsite.com/takeaction/175059730

Αυτά τα ζώα χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Ευχαριστώ!

[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ντροπή και γι' αυτούς που πάνε και πληρώνουν για να βλέπουν το σόου.....:mad: :mad: :mad:
Μήπως να αλλάξουμε τους ρόλους;;;;; Να είναι αυτοί στην θέση των ταύρων;;;;

ακόμα μια επώνυμη υπογραφή.... για να ξέρουν ποιός είναι εναντίον τους.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Να είσαι καλά!
Απλά υπενθυμίζω το ανώνυμο του πράγματος
γιατί πολλοι δεν θέλουν να δημοσιεύουν τα στοιχεία τους
στο διαδίκτυο.
Σε ευχαριστώ για την υπογραφή.
rose.gif
cow.gif
hearted.gif

[/FONT]

Τουλάχιστον αφού μπορούμε να βάλουμε ενα πετραδάκι σε αυτό που λέγεται "διάσωση των ζώων", να το κάνουμε.....

κριμα τα καημενα τα ταυρακια και φυσικα υπογραψα:)

Όλοι μας ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ!

κ αυτο το θεαμα το εχω δει απο κοντα μα καλα τελικα οι γονεις μου δεν ηξερα ποτε γιατι το εκανα ολο αυτο μαλλον για να μου δημιουργησουν ψυχολογικα προβληματα πρεπει να παω σε ψυχαναλητη παλι

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Έχεις δει ταυρομαχία; :blink:
που καλε;
[/FONT]

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Έχεις δει ταυρομαχία; :blink:
που καλε;
[/FONT]
στην Ισπανια καλε που αλλου σαν παιδι ναυτικου ειχα την δυνατοτητα να πηγαινα οπου ηταν κ ο μπαμπασ μου εχω γυρισει σχεδον ολες τησ ηπειρους εκτος απο την Αυστραλια

[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Aπίστευτο! Τυχερούλα για τα ταξίδια
αλλά για την ταυρομαχία μππρρρρ Τρομακτικό.
:blink:
[/FONT]

κ αυτο το θεαμα το εχω δει απο κοντα μα καλα τελικα οι γονεις μου δεν ηξερα ποτε γιατι το εκανα ολο αυτο μαλλον για να μου δημιουργησουν ψυχολογικα προβληματα πρεπει να παω σε ψυχαναλητη παλι

Καλέ μην ξοδέψεις από το υστέρημά σου για ψυχαναλυτή (όλο και κάτι καλύτερο θα βρεις να κάνεις τα λεφτά), η κυριότερη βοήθεια που προσφέρουν είναι ότι μιλάς και τα βγάζεις από μέσα σου. Μίλα λοιπόν σ'εμάς, μίλα στους κανονικούς σου φίλους, στον Κυριάκο σου..., που δε θα σε χρεώσουμε για να πεις τον πόνο σου. Κι εγώ κουβαλώ πολλά στη ζωή μου, αλλά έχω ανθρώπους που με ακούνε και με καταλαβαίνουν και δε χρειάστηκε ως τώρα να πλουτίσω κάποιους...
Μόνο ως παιδάκι που με πήγανε γιατί "έβρεχα" το κρεβάτι μου, και σιγά μη βοήθησε!!!
Μου δημιουργεί ένα γερό χμμμ... το να "ενδιαφέρεται" κάποιος για μένα μόνο επειδή τον πληρώνω. Θα μου πεις, και οι άλλοι γιατροί; Κι αυτούς τους αποφεύγω, αλλά για τα οργανικά μας προβλήματα πες ότι είναι κάτι σαν να χρειαζόμαστε "συνεργείο αυτοκινήτων", :lol::lol:.
Αυστηρώς υλικό θέμα. Ενώ τα της ψυχής και του πνεύματος...

Μίλα σ'εμάς όσο θέλεις. :)

..........................

Μπήκα, το είδα, ανατρίχιασα, έκλαψα, ψήφισα..
Το θέμα δεν είναι η Κορονα, είναι να γίνει κάτι ΔΡΑΣΤΙΚΟ να σταματήσουν πια όλα αυτά.. Αλλά τί??
Δεν έχω λόγια να περιγράψω τί θα τους έκανα αν τους είχα μπροστά μου, όλους τους υπευθύνους!!!
Αίσχος και ντροπή..

..........................

Έλα βρε madcat, όλοι γράφουμε καμιά φορά απάντηση που μπορεί να παρερμηνευθεί!:blink:
Δεν εννούσα να μας βγάλει τα σώψυχά της για όλα! .........
Ό,τι αφορά τα γατουλίνια της εννοώ! Γιατί να πληρώνει για να τα πει αυτά; Εδώ είναι "γατο-site", έτσι δεν είναι;

Είναι εντυπωσιακό

Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος; Η αντίληψη;

Εχει συμβεί άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος, να υμνήσουν εγκληματία βασανιστή ζώων, από αυτούς που προσφέρουν θέαμα στο πλαίσιο μιας βάρβαρης και αιμοσταγούς κουλτούρας. Θέαμα που επιτυγχάνεται βασιζόμενο στο ένστικτο του ζώου να επιτίθεται σε κάτι που κινείται μπροστά του, και την έλλειψη λογικής που θα το βοηθούσε να καταλάβει ότι, κάθε προσπάθεια που κάνει είναι σε βάρος του, γιατί βρίσκεται σε μια καλοστημένη παγίδα ενός μηχανισμού που ακριβώς αυτό επιδιώκει, να το κάνει δηλαδή να επιτίθεται για να διασκεδάσει με τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες κι επιθέσεις του, χωρίς να έχει καμιά πιθανότητα επιβίωσης.

Εχω βρει ένα έργο του Λόρκα, (κι έχω βάλει απόσπασμα συνημμένο) που έχει τίτλο ΄΄Θρήνος για τον Ιγναθιο Σαντσιεθ Μεχιας΄΄ μελοποιημένο κι εκτελεσμένο από έλληνες καλλιτέχνες, και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι κατατέθηκε τόση ψυχή κι ευαισθησία για ένα τέτοιο άνθρωπο. Κι αναρωτιέμαι. Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος; Πως γίνεται να διεγείρεται ο συναισθηματικός μηχανισμός υπέρ του θύτη κι όχι υπέρ του θύματος και να υμνείται ο πρώτος σαν να είναι κάποιος που έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τα ιδανικά του και τις αξίες του; σαν να πολεμούσε κάποιον εχθρό κάποιον τύραννο; Πως γίνεται να μην ενεργοποιείται αυτή η ευαισθησία από το γεγονός ότι ένα έμψυχο βασανίζεται και υποφέρει, αλλά από το γεγονός ότι σκοτώνεται ο βασανιστής του από αυτό;

Ενα άλλο έργο επίσης υπάρχει παλιό, το οποίο περιλαμβάνει ένα κομμάτι που το ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού, το οποίο κομμάτι έχει τίτλο ΄΄Ο αρκουδιάρης΄΄.

Ηρθε στο χωριό αρκουδιάρης ένας μαύρος γύφτος ξεδοντιάρης
λεύτερη κι ανέμελη η ψυχή του πέρα ως πέρα οι κάμποι είναι δικοί του

Πως καθρεφτίζονται τα όμορφα κορίτσια και ο τσοπάνος πως κρατάει την αγκλίτσα οι αφεντάδες πως κουνούν το κομπολόι και πως κουρντίζουν το χρυσό τους το ρολόι

Παίζει το χαβά του μ ένα ντέφι όταν αυτονού του κάνει κέφι κλήρο ν αποχτήσει δεν τον νοιάζει και γι αυτό σκλαβιά δεν δοκιμάζει

Εδώ λοιπόν προβάλλεται η ελευθερία του ανθρώπου και η ανεμελιά του, προβάλλεται η αντίληψη η θεωρία η φιλοσοφία, του να μην εξαρτάται κανείς από πολλά υλικά αγαθά, από σύνορα κι από αφέντες, αλλά δεν λήφθηκε υποψιν η σκλαβιά και ο βασανισμός ενός άλλου ζώου. Ο δημιουργός με την τόση ευαισθησία για την ελευθερία, δεν νοιάστηκε καθόλου γι αυτό. Γιατί;

Πως γίνεται άραγε, που ενώ μικρό παιδάκι έβλεπα το ζώο κι ένοιωθα να στάζω αίμα, οι άνθρωποι του πνεύματος δεν αισθάνονταν τίποτα; Αντίθετα μάλιστα χρησιμοποίησαν τον πόνο και τη δυστυχία του για να τραγουδήσουν την ελευθερία τους;

Συνημμένα

• 01.jpg
    01.jpg
    248,6 KB · Εμφανίσεις: 12
  • 02.jpg
    02.jpg
    219,2 KB · Εμφανίσεις: 12
  • 03.jpg
    03.jpg
    262,4 KB · Εμφανίσεις: 13
  • 04.jpg
    04.jpg
    273,7 KB · Εμφανίσεις: 9
Αποστάσεις

Υπάρχουν τρόποι να δει κανείς ένα ποίημα και αυτή είναι η λογική του. Εσύ βλέπεις σκοτωμένα ζώα, εγώ βλέπω τη δίψα για ελευθερία, την ανάγκη να απελευθερωθείς απο όλους τους φόβους που σε κάνουν σκλαβωμένο άνθρωπο, με μεγαλύτερο απο όλους το φόβο του θανάτου. Όπως και εσύ, έτσι και εγώ αγνοώ μια παράμετρο, επιμένοντας όμως για μένα να θεωρώ σημαντική αυτή που εγώ κατανοώ. Και κανένας δεν είπε ότι οι άνθρωποι των γραμμάτων γεννήθηκαν με φωτοστέφανο (ο Πάουντ τρανταχτό φαινόμενο) και γιατί άλλωστε θα έπρεπε;

Υπάρχουν τρόποι να δει κανείς ένα ποίημα και αυτή είναι η λογική του. Εσύ βλέπεις σκοτωμένα ζώα, εγώ βλέπω τη δίψα για ελευθερία, την ανάγκη να απελευθερωθείς απο όλους τους φόβους που σε κάνουν σκλαβωμένο άνθρωπο, με μεγαλύτερο απο όλους το φόβο του θανάτου. Όπως και εσύ, έτσι και εγώ αγνοώ μια παράμετρο, επιμένοντας όμως για μένα να θεωρώ σημαντική αυτή που εγώ κατανοώ. Και κανένας δεν είπε ότι οι άνθρωποι των γραμμάτων γεννήθηκαν με φωτοστέφανο (ο Πάουντ τρανταχτό φαινόμενο) και γιατί άλλωστε θα έπρεπε;
Δηλαδή πρόκειται για πνεύμα φωτεινό μεν, αλλά τόσο πανικόβλητο που μέσα στον πανικό του φωτίζει το δρόμο για να διαβεί το αίσχος(; )

Η δίψα για ελευθερία, η ανάγκη να απελευθερωθείς απο όλους τους φόβους που σε κάνουν σκλαβωμένο άνθρωπο, με μεγαλύτερο απο όλους το φόβο του θανάτου, δεν σημαίνει οτι δεν σέβεσαι ή δεν λυπάσαι οτιδήποτε δεν είσαι εσύ. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Εδώ όμως συμβαίνει. Μοιάζει το Ο σώζων εαυτόν σωθειτο

Και οι λάτρεις αυτού του θεάματος βλέπουν στην αρένα ένα ωραίο παιχνίδι, και στο ποίημα έναν ήρωα που θυσιάζεται για ιερό σκοπό, και στο γκάζομα του αυτοκίνητου για να πατήσει μια γάτα άλλος βλέπει ένα παιχνίδι και άλλος μια φρίκη, και πάει λέγοντας. Εντάξει γνωστά αυτά.

Αν χρειάζεται φωτοστέφανο για τέτοια πράγματα καήκαμε. Σε καμιά τριανταριά χρόνια θα χρειάζεται φωτοστέφανο για να μην πυροβολούμε κάποιον που δεν μας αρέσει η γραβάτα που φοράει. ΄΄Δεν είμαι και τόσο άγιος για να μην το κάνω΄΄ θα λένε τότε.

Ψυχραιμια..... Μην αρχισουμε και κατηγορουμε και το Λορκα ως μη ζωοφιλο! Το τελευταιο που θα προσεχα αλλωστε και σε αυτο και σε αλλα του ποιηματα. Εξαλλου χρησιμοποιει και συμβολα ο ποιητης.
(Το αλλο που ερμηνευσε η Μοσχολιου ψιλοβλακεια το βρισκω;) ).

Και θα πρέπει να σκεφτούμε επίσης ότι οι εποχές, οι αξίες και οι ιδέες αλλάζουν. Δε θα του πέρασε καν από το μυαλό του Λόρκα, :lol::lol::lol:!
Ταμπέλες του στυλ "ζωόφιλος" ή μη ή "φιλάνθρωπος" ... δεν ξέρω, δε μου πάνε καθόλου καλά!
Στην politically correct Αμερική, άλλαξαν π.χ. από καιρό τα παιδικά παραμύθια (τολμάς να πεις την Κοκκινοσκουφίτσα κατά το γνωστό και παραδοσιακό, ε; οοοοοοχι). Να πετάξουμε τώρα και στην πυρά κάποια ποιήματα κ.λ.π., να τα "φτιάξουμε" όλα σωστά και αποστειρωμένα, να αρνηθούμε όλο μας το παρελθόν... Γιατί στο ανθρώπινο είδος ανήκουμε, θέλουμε δε θέλουμε. Δε θα μας δεχτεί κανένα άλλο είδος, :lol::lol::lol:.
Τεσπα!

Η υπερβολή και ο φανατισμός δεν έχουν ποτέ καλά αποτελέσματα, και ευτυχώς που δεν επικρατούν πάντα...

Τι να μου του περάσει από το μυαλό; Ή διαθέτεις συμπόνοια προς τα άλλα είδη ή όχι. Ο Λόρκα - όντως και λόγω καταγωγής - διέθετε μία συγκεκριμένη άποψη και κάποια συναισθήματα προς αυτό το γεγονός.
Ο Πυθαγόρας, ο Πλούταρχος και ο Σωκράτης που μιλούσαν υπέρ της χορτοφαγίας πως τους ήρθε δηλαδή; ΔΕν ζούσαν σε περιβάλλον που ευνοούσε τη χορτοφαγία ίσα - ίσα.
:hmm:
Δηλαδή κάποτε έγραφαν κείμενα που ονόμαζαν τους μαύρους αντικείμενα και τις γυναίκες επίσης, τι θα πρέπει να μας αρέσουν ή να τα διδάσκουμε. Φυσικά ούτε να τα εξαφανίσουμε πρέπει, για να τα διαβάζουν οι νεότεροι και να βλέπουν που ήμασταν και που έχουμε φτάσει σήμερα. Ταπεινή μου άποψη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back