Corona και ταυρομαχίες...

Για βίκυ

"Ο Πυθαγόρας, ο Πλούταρχος και ο Σωκράτης που μιλούσαν υπέρ της χορτοφαγίας πως τους ήρθε δηλαδή; ΔΕν ζούσαν σε περιβάλλον που ευνοούσε τη χορτοφαγία ίσα - ίσα."
Το τι έτρωγαν τρεις της αρχαιότητας δεν σημαίνει τίποτα. Το λέω επειδή το αναφέρεις συνέχεια. Άντε να σου βρώ και εγώ άλλους τέσσερεις που δεν ήταν χορτοφάγοι, τι σημαίνει ότι νίκησα. Αυτό το τσουβάλιασμα όλων εν ονόματι του σκοπού τείνει να γίνει βαρετό (εναρμονισμός με τον Πυθαγόρα). Στο κάτω - κάτω το τελευταίο που σηματοδοτεί αυτούς τους ανθρώπους θετικά και αρνητικά (ναι έχουν και αρνητικά) δεν είναι οι διατροφικές τους συνήθειες, οι οποίες χωρίς να ξέρω τίποτα για αυτό θεωρώ ότι δεν είχαν φιλοζωικές αφετηρίες (έτσι και αλλιώς το κρέας δεν αποτελούσε το κορμό της αρχαιοελληνικής διατροφής).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Πλάτωνας;
Νομίζω έτρωγε κρέας, τουλάχιστον το παρείχε στα συμπόσιά του.
Ο Σωκράτης ήταν γενικά λιτοδίαιτος, οπότε δεν ξέρω κι εγώ αν αποδεικνύεται "φιλοζωική αφετηρία"...
Δεν έχει σημασία τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι.
Της Βίκης δε θα της άρεσε να θυμίσουμε τη δομή της τότε κοινωνίας (σκλάβοι, θέση γυναίκας...:hmm:).

Αυτά τα επιχειρήματα είναι συνήθης πρακτική κάθε είδους προσπάθειας προσηλυτισμού και δεν έχουν θέση σε μια απλή φιλική συζήτηση. Τις προσ. του θέσεις μπορεί κανείς να τις στηρίξει και με προσ.επιχειρήματα, βιώματα κ.λ.π. Και πάντα θα υπάρχει αντίλογος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νερίνα και Αθανασία

χάσατε εντελώς το νόημα του μηνύματός μου. Δεν αναφέρθηκα στους τρεις αυτούς τους αρχαίους ούτε για να τσουβαλιάσω όλους τους αρχαίους έλληνες ούτε για να αποδείξω κάτι, εκτός από το ότι το στομάχι του καθενός και η αντίληψή του για τα πράγματα αλλά και η κοινωνία στην οποία αναπτύσσεται, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την άποψη που διαμορφώνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Και ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δεν συμφωνούν με την κατεστημένη άποψη που χαρακτηρίζει την κοινωνία τους. Παρεπιπτόντως οι τρεις που ανέφερα ξεκινούσαν από τα φιλοζωϊκά τους αισθήματα --- βλ. Πλούταρχος "περί κρεατοφαγίας"

Πάντα με αφορμή το ποστ του Θανάση και μιλώντας για το πως διαφορετικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά πράγματα.

Αθανασία γνωρίζω πάρα πολύ καλά 'όλα τα δεινα' της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας, αλλά αν δεν κάνω λάθος μιλούσα για το πως κάποιοι εξ αυτών σκέφτονταν για τη χορτοφαγία και την κρεατοφαγία. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Ίσα ίσα είπα πως πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος.

Από πότε η χρησιμοποίηση επιχειρημάτων που έχουν να κάνουν με πράγματα που έχω διαβάσει (άρα κατα κάποιον τρόπο αποτελούν βίωμά μου) θεωρείται προσυλητισμός. Συζητάμε , δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν, αλλά το ότι είστε οι μόνες δύο που αρπάζονται δεν μπορώ να το εξηγήσω. Φιλική συζήτηση και όχι διαγωνισμό κάνω, αλλά με το να με προσβάλλεται λέγοντας ότι κάνω προσυλητισμό, δεν νομίζω πως συμβάλλετε σε κάτι. Στο φινάλε μιλάω γενικά και σχολιάζω και μου απαντάτε με προσωπική επίθεση.
Καταντά κουραστικό και ιδιαίτερα ψυχοφθόρο.

Διευκρινιστικά

Το "περι κρεατοφαγίας" απο ποια συλλογή είναι;

https://thriceholy.net/Texts/Flesh.html
Στα "Ηθικά"

"But for the sake of some little mouthful of flesh, we deprive a soul of the sun and light and of that proportion of life and time it had been born into the world to enjoy." —On the Eating of Flesh

Τα κείμενά του υπήρξαν βάση για το κίνημα των χορτοφάγων που ξεκίνησε πιο οργανωμένα το γύρω στο 1890 (με μυθιστορήματα όπως ο Φράνκεσταιν και άλλα λογοτεχνικά έργα).

Αυτό και το λήγω εδώ
γιατι δεν είναι το θέμα μας η χορτοφαγία.

Περί αβοκάντο

Εαν η συμβουλή να μην δίνεις αβοκάντο στη Σβούρα ή μήπως φταίει το ηρεμιστικό που εσύ έγραψες ότι της δίνεις όταν υπάρχει ανάγκη για την αντίδραση της σου δίνει το δικαίωμα να θεωρείς και να γράφεις ότι "Συζητάμε , δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν, αλλά το ότι είστε οι μόνες δύο που αρπάζονται δεν μπορώ να το εξηγήσω", εντάξει πάω πάσο. Συμφωνώ ότι διαφώνησα μαζί σου στην αρχή, αλλά θεώρησα ότι επί της ουσίας έχουμε τόπους να βρεθούμε και έχω συνηθίσει να μην αποκλείω ανθρώπους που σε κάποια μπορώ να βρεθώ μαζί τους. Από εκεί μέχρι το να πρέπει να υφίσταμαι κάθε τρείς και λίγο την τριάδα των γνωστών χορτοφάγων της αρχαιότητας σαν επιχείρημα επί παντός επιστητού έχει διαφορά. Και πάλι τώρα είμαι τσαντισμένη, όταν στο έγραψα, αυτό που προσπαθούσα να σου πω είναι ότι αυτή η εμμονή σου σε αυτούς τους τρεις μπορεί να αναιρέσει το ζητούμενο σου, που με την ευρεία έννοια είναι και δικό μου, για αυτό και κατά κάποιο τρόπο με αφορά. Γιατί μακάρι να ήταν προσπάθεια προσηλυτισμού αυτό που κάνεις, αλλά πίστεψε με αυτό που θυμίζει (είσαι νέα δεν θα θυμάσαι), είναι τους Κνίτες (και μην μου την πέσουν οι Κνίτες-ιτισσες, αλλά μια εμμονή την είχατε και την έχετε(;)). Εκφραστικό είναι το πρόβλημα και σαν τέτοιο στο εντοπίζω (αν δεν απατώμαι δηλώνεις δημοσιογράφος). Άμα σαλτάρεις τους φιλικά προσκείμενους φαντάσου τι θα κάνεις με τους άλλους.
Υ.Γ. Την τακτική να θυμόμαστε το θέμα του μηνύματος κατά το δοκούν ποτέ δεν τη σεβάστηκα, όταν δεν την σεβάστηκαν και οι άλλοι). Προκαταβολικά ζητάω συγνώμη σε αυτούς που το σέβονται.

Ψυχραιμια..... Μην αρχισουμε και κατηγορουμε και το Λορκα ως μη ζωοφιλο! Το τελευταιο που θα προσεχα αλλωστε και σε αυτο και σε αλλα του ποιηματα. Εξαλλου χρησιμοποιει και συμβολα ο ποιητης.
(Το αλλο που ερμηνευσε η Μοσχολιου ψιλοβλακεια το βρισκω;) ).
Αναρωτιέμαι πως γίνεται φωτισμένα μυαλά να υμνούν εγκληματίες. Γιατί είναι εγκληματίες σίγουρα, έτσι δεν είναι; τους θεωρείτε τέτοιους ή όχι;

Μου κάνει εντύπωση πως από ανθρώπους που αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως ή σχεδόν, για το πνευματικό τους έργο δεν έγινε αυτό αντιληπτό.

Βλακεία ή όχι το κομμάτι της Μοσχολιού, είναι έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου, άνθρωπος των γραμμάτων και του πνεύματος κι αυτός.

Δεν μιλάω στο πνεύμα της ζωοφιλίας (που στο κάτω-κάτω δεν ξέρω και ποιο είναι) αλλά στο πνεύμα του ότι ο πόνος είναι για όλους ίδιος.
Αν ο ήρωας του Λόρκα είχε σκοτωθεί προσπαθώντας να βιάσει μια γυναίκα, πάλι θα τον υμνούσε(; ) τότε τι θα λέγατε; Και για τους δικούς μας που συνέχισαν το θρήνο και τον ύμνο; Αν ο γύφτος τραβούσε έναν άνθρωπο αντί για αρκούδα;

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι, που άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι ακαλλιέργητοι, το αντίθετο μάλιστα, ένιωσαν συναισθήματα υπέρ ενός είδος ανθρώπου που έκανε μεγάλο κακό. μιλάω για τον τρόπο αντίληψης του συναισθηματικού τους κόσμου. Ασχετο με ζωοφιλικοοικολογική συνείδηση. Απλά συνείδηση. Μια συνείδηση η οποία λέει: μα τι κάνει αυτός;

Τι μπορεί να έπαιξε ρόλο και δεν λειτούργησε έτσι η συνείδηση τους με αποτέλεσμα να υμνήσουν περίτρανα δυο βασανιστές.

https://www.thepetitionsite.com/takeaction/175059730

Πάλι ερώτηση!

Για Βίκυ
Μήπως μπορείς να μου γράψεις τις πηγές που αντλείς τις πληροφορίες σου. Όπως αυτή τη θεώρηση του "Φρανκεστάιν". Δεν την έχω διαβάσει πουθενά ως τώρα. Και όταν γράφεις για το 1890, εννοείς το κίνημα της Αγγλίας;

Vicky, δεν αρπάχτηκα. Αλήθεια!:)
Όποτε μιλάμε για χορτοφαγία (και τα παρακλάδια της) θα έχεις αντίλογο από μένα, γιατί αυτές είναι οι απόψεις μου.
Τα περί προσηλυτισμού προέκυψαν από τον τρόπο που γράφεις (ίδιος με άλλων με παρόμοιες απόψεις και κλισέ, λες και υπάρχει σχολή :lol::lol::lol:), ακόμα κι από την υπογραφή σου...
Δε σε κατηγορώ για "οργανωμένο προσηλυτισμό", μην προσβάλλεσαι (πάντως δε θέλω να σε προσβάλλω, δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου, ίσα-ίσα!). Ίσως άθελά σου το κάνεις. Αφού προσπαθείς να πείσεις. Στο ξαναλέω: δες την "υπογραφή" που έβαλες, ίσως καταλάβεις τι εννοώ.
Δικαίωμά σου και να τα κάνεις και να τα λες, δεν αμφισβητώ τα βιώματά σου και τα πιστεύω σου ούτε υπονοώ ότι κερδίζεις απ'αυτό. Δε λειτουργούν έτσι αυτές οι οργανώσεις άλλωστε...
Και δεν ξέρω κι αν ανήκεις κιόλας! Μην τα βλέπεις ως προσ.επιθέσεις αυτά που σου λέω, συζήτηση γίνεται και διαφωνούμε. Έχει ξαναγίνει, άρα γνωρίζουμε κι οι δυο -λιγάκι- τις απόψεις η μια της άλλης...
Εγώ γράφω αυστηρά προσωπικά, δεν ανήκω -και δε θέλω- πουθενά!
Γράψε μας κι εσύ λίγο πιο "φυσικά", χωρίς "πηγές" πάντα και γνωστές σελίδες ομάδων. Θα'ναι πιο ωραία...

Αναρωτιέμαι πως γίνεται φωτισμένα μυαλά να υμνούν εγκληματίες. Γιατί είναι εγκληματίες σίγουρα, έτσι δεν είναι; τους θεωρείτε τέτοιους ή όχι;
**

Βρε Θανάση, μην είσαι πάντα και για όλα τόσο κάθετος/απόλυτος...
Ειδικά στην τέχνη θα εκπλαγείς πόσες "πλευρές" υπάρχουν.
Φωτισμένο μυαλό είναι το ανοιχτό, αυτό που βλέπει και την άλλη όψη του νομίσματος. Και η Μήδεια υμνήθηκε από κάποιους, βρήκε κατανόηση από κάποιους...
Υπάρχουν πολλά ανεξήγητα στον ανθρώπινο ψυχισμό. Υπάρχουν πολλοί αριστουργηματικοί καλλιτέχνες που μας άφησαν θησαυρούς ακόμα κι αν οι ίδιοι θα'ταν κατάπτυστοι για ελαττώματα του χαρακτήρα και πράξεις του βίου τους... Όχι μόνο για τα ζώα! Αλλά κυρίως για τους ανθρώπους! Εκπλήσσεσαι τόσο πολύ που δεν έχουν τα ζώα σε τόσην υπόληψη κάποιοι, κι όμως, οι πολλοί έτσι είναι.
Εδώ μέσα γράφουμε άνθρωποι που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ζωάκια (εκτός αν κάποιοι -ελάχιστοι- σπάνε πλάκα, το Internet προσφέρεται για πλαστοπροσωπίες κ.λ.π.), άρα τα σεβόμαστε κιόλας. Οι πολλοί όμως εξακολουθούν να τα έχουν για κατώτερα και δε θα αλλάξει αυτό. Αυτό εξηγεί ίσως και τις απορίες σου...:)

**
:hmm:
Δηλαδή κάποτε έγραφαν κείμενα που ονόμαζαν τους μαύρους αντικείμενα και τις γυναίκες επίσης, τι θα πρέπει να μας αρέσουν ή να τα διδάσκουμε. Φυσικά ούτε να τα εξαφανίσουμε πρέπει, για να τα διαβάζουν οι νεότεροι και να βλέπουν που ήμασταν και που έχουμε φτάσει σήμερα. Ταπεινή μου άποψη.

Ναι, μπορούν και να μας αρέσουν αν τα σκεφτούμε με βάση την εποχή τους.
Άλλωστε, ο σημερινός πολιτισμός δε δείχνει να έχει βελτιώσει σε όλα τις "γυναίκες και μαύρους". Κάποια πράγματα που έπρεπε -ιδίως για τους δεύτερους- άλλαξαν, αλλά για τις γυναίκες οι αλλαγές ήταν δίκοπο μαχαίρι και οι εργαζόμενες μάνες το ξέρουν καλά αυτό...
Η τέχνη είναι τέχνη και έχει να κάνει με την εποχή της ή είναι μπροστά από την εποχή της, αλλά πάντως δεν είναι "καλωσύνη και θρησκεία".

Όσο για τη χορτοφαγία (που πάλι προέκυψε :hmm:), άντε να γίνουν τρεις οι διαφωνούντες, να μην έχεις εμμονή μόνο με τις άλλες δύο :D. Άμα κάποτε επικρατήσουν οι χορτοφάγοι και αναγορεύσουν τους κρεοφάγους εγκληματίες, τότε θα καθαιρείται και ο κάθε τέτοιος καλλιτέχνης και θα καταστρέφονται τα έργα του; :hmm::hmm::hmm:

Φωτισμένο μυαλό είναι το ανοιχτό, αυτό που βλέπει και την άλλη όψη του νομίσματος.
Το αν θα δούμε τη μια όψη ή και τις δυο εξαρτάται και από την περίπτωση. Μπορεί η μια όψη να αφανίσει την άλλη κι εξαρτάται από το πόσο συγκινεί αυτή η μια. Προσωπικά πάντως μ ενδιαφέρει να μην ξεπουλάω την μια όψη εν ονόματι της άλλης.
Υπάρχουν πολλά ανεξήγητα στον ανθρώπινο ψυχισμό.
Μμμμ αν συνέχιζες έτσι, νομίζω θα άρχιζες να συζητάς το θέμα. Θα το θεωρούσα μια προσπάθεια για αναζήτηση της άκρης του νήματος. Ασχετα με το αν θα βρισκόταν ή όχι.
Εδώ μέσα γράφουμε άνθρωποι που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ζωάκια (εκτός αν κάποιοι -ελάχιστοι- σπάνε πλάκα, το Internet προσφέρεται για πλαστοπροσωπίες κ.λ.π.), άρα τα σεβόμαστε κιόλας. Οι πολλοί όμως εξακολουθούν να τα έχουν για κατώτερα και δε θα αλλάξει αυτό. Αυτό εξηγεί ίσως και τις απορίες σου...:)
Γιατί το να θεωρείται κατώτερο ένα ον ταυτίζεται με την κακοποίηση; Δεν είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο; Κι εμένα μπορεί να με θεωρούν κάποιοι κατώτερο φαντάζεσαι να θέλουν να με κακοποιήσουν; Ετσι για να διασκεδάσουν; Κι όποιος με σκοτώσει να γίνει ήρωας; Αν έγραφε για το φονιά μου ένα ωραίο ποίημα ο Ξαρχάκος τι θα λέγατε; (με τον οποίο ουδεμία ομοιότητα έχουμε και κάλλιστα μπορεί να με αντιμετωπίζει αφ υψηλού, δεν το ξέρουμε ε; ) Θα με θυσιάζατε για την τέχνη;

Γενικώς απαντάτε σαν να έθιξα ταμπού και είδωλα ή κάνω λάθος; Αν αυτό που έκανε ο Λόρκα το έκανε ένας ανώνυμος οδοκαθαριστής και με λόγο κάθε άλλο παρά ποιητικό τι θα λέγατε; Μήπως κάποιο δέος απέναντι στα ιερά τέρατα σας εμποδίζει να συζητήσετε το θέμα;

Αυτή την απορία που εκφράζω εδώ μέσα, την έχω εκφράσει σε παρέα. Κάποιος (λάτρης της ποίησης) με ειρωνεύτηκε ως εξής: - Ναι οι ισπανοί οι απολίτιστοι που κάνουν ταυρομαχίες…και εμείς οι πολιτισμένοι που θα τους διδάξουμε πολιτισμό και θα καταργήσουμε το έθιμο τους…ποιοι; Εμείς οι πολιτισμένοι… Και μετά χωρίς ειρωνεία: Κοίταξε να δεις, ο κάθε λαός έχει την κουλτούρα του έτσι και οι ισπανοί τη δική τους. βέβαια τώρα γίνεται για το χρήμα, αλλά δεν παύει να είναι μια κουλτούρα με βαθιές ρίζες. Με ποιο δικαίωμα θέλουμε εμείς να καταργήσουμε έναν πολιτισμό επειδή δεν μας αρέσει.
Τι μανία είναι αυτή μ αυτή τη λέξη; Εγώ δεν του μίλησα για πολιτισμό. Του είπα μεταξύ άλλων ότι δεν μ ενδιαφέρει ο πολιτισμός ούτε να αποκτήσω το χαρακτηρισμό του πολιτισμένου ανθρώπου.

** Μμμμ αν συνέχιζες έτσι, νομίζω θα άρχιζες να συζητάς το θέμα. Θα το θεωρούσα μια προσπάθεια για αναζήτηση της άκρης του νήματος. Ασχετα με το αν θα βρισκόταν ή όχι.**

????? Ορίστε?

Νερίνα μιλάω για το κίνημα της Αγγλίας
και τις πληροφορίες μου τις αντλώ από τα βιβλία που έχω διαβάσει.
Για το Φράνκεστάιν υπάρχει ολόκληρη ανάλυση στο βιβλίο της Carol J. Adams "Sexual Politics of Meat" όπου αναφέρει πως ο Φράνκεστάιν ήταν φυτοφάγος και η Mary Shelley τον έβαλε να μιλά για την κτηνωδία του ανθρώπινου είδους να τρώει ζώα. Και η Mary Shelley ήταν της αγγλικής σχολής των χορτοφάγων.
Παρεπιπτόντως δεν δηλώνω δημοσιογράφος, είμαι και το έχω σπουδάσει και ασκήσει χρόνια. Για να ξεκαθαρίζουμε ορισμένα πράγματα.

Αθανασία χρησιμοποιώ πηγές γιατί αναγκάζομαι κάθε τρεις και λίγο να αποδεικνύω το αληθές των λεγομένων μου. Πάντα η κατεστημένη αντίληψη είχε ένα πρόβλημα να δέχεται νεωτερισμούς πολλών και διάφορων στυλ. Με το Θανάση συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφει γιατι πιστεύω ότι είναι θέμα συνείδησης το αν θεωρεί κάποιος άσχημη και ανήθικη την εξύμνηση ενός βασανισμού ζώου (και αν ήταν έθιμο για γάτες που μαχαιρώνονται λίγοι θα το θεωρούσαν δεκτόν).

Το κλείνω εδώ γιατί πραγματικά η αντιπαράθεση αυτή με διαβρώνει και την ενέργειά μου την χρειάζονται άλλοι σκοποί αυτή την περίοδο.
:)

Για Θαναση: Προσωπικα και απο παιδι δεν καταλαβαινα για ποιο λογο γινονται οι Ταυρομαχιες. Το θεωρουσα και το θεωρω βαρβαρο "εθιμο". Πολυ χαιρομαι οταν βλεπω ή ακουω να τραυματιζεται ο ταυρομαχος αν και γνωριζω πως το μελλον του ταυρου δυστυχως ειναι η σφαγη. Θελω να σου πω επισης αυτο που μου μετεφερε μια Ισπανιδα φιλη, οτι δεν το θεωρουν ολοι οι Ισπανοι ωραιο εθιμο και ουτε το παρακολουθουν ολοι με παθος. Αυτα τα περι κουλτουρας και παραδοσεων που αναφερεις με βρισκουν συμφωνη. (Και γι αυτο αηδιαζω με το περιφημο Ελληνικο (Εβραϊκο) εθιμο του σουβλισματος των αρνιων το Πασχα καθως και με αλλα πολλα).
Ο Μαρκοπουλος (ταπεινα) κατ' εμε δεν εχει να μας πει και πολλα σαν καλλιτεχνης.
Οσον αφορα το Λορκα το μονο που θα σου πω ειναι οτι τον θαυμαζω και για τα υπολοιπα μιλουν τα ποιηματα του.

Κι εγώ δε συμπαθώ το θέαμα του παραδοσιακού σουβλίσματος πασχαλινού αρνιού (είναι, είτε το θέλουμε είτε όχι) ούτε τρώω γιατί δε μ'αρέσει καν η μυρωδιά κι η γεύση του (ήξερα όμως χορτοφάγο στην Κορέα που στις ωραιότατες πασχαλινές μαζώξεις μας τσάκιζε το αρνί "μια φορά το χρόνο" :D). Όμως, καταλαβαίνω ότι στις εποχές που προέκυψε δεν είχαν ηλ.φούρνους και microwaves σε κάθε σπίτι για να το ψήνουν σε πολιτισμένα κομμάτια κ.λ.π. Επρόκειτο για φαγοπότια για πλήθη και βόλευε η τεχνική ψησίματος. Διατηρήθηκε γιατί εξακολουθεί να αρέσει.
Κάθε Πάσχα από παιδί έτρωγα ψωμοτύρι και ντομάτα, αφού η μάνα μου άλλο από αρνίσιο μπούτι στο φούρνο ΔΕΝ έφτιαχνε (ή αν ήμαστε με πολλούς ήταν παραδοσιακά το σουβλιστό). Τουλάχιστον στην Κορέα γλέντησα κι έφαγα πολύ καλύτερα για Πάσχα, αφού παρά τα 7-8 αρνιά που σουβλίζονταν (ευγενής προσφορά των εφοπλιστών, για να δείξουμε και στους ξένους προσκεκλημένους) καθιερώσαμε και το έθιμο να προσφέρουμε όλες οι Ελληνίδες κυρίες από ένα άλλο παραδοσιακό ελληνικό φαγητό (πίτες, μουσακάδες, ντολμαδάκια, γίγαντες κ.ά.)

Εγω οταν ημουν μικρη ειχα μπερδεψει το εθιμο του σουβλισματος αρνιου. Νομιζα οτι γινεται για να τιμηθει ο Αθανασιος Διακος.:hmm:

**

Το κλείνω εδώ γιατί πραγματικά η αντιπαράθεση αυτή με διαβρώνει και την ενέργειά μου την χρειάζονται άλλοι σκοποί αυτή την περίοδο.
:)

Εμένα πάλι δε με "διαβρώνει", γιατί και οι απόψεις μου είναι βάσιμες και ψαγμένες και δεν κινδυνεύω να "προσηλυτιστώ", και γιατί δεν επιτρέπω τη "διάβρωση" (ειδικά από μια συζήτηση στο Internet ;)), και σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο κι εσύ.
Υπάρχουν όντως πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας!

Εγω οταν ημουν μικρη ειχα μπερδεψει το εθιμο του σουβλισματος αρνιου. Νομιζα οτι γινεται για να τιμηθει ο Αθανασιος Διακος.:hmm:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Το κάνω αρκετά κέφι όταν γίνονται αλλιώς αντιληπτά, πράγματα για τα οποία μας μιλάνε με εθνοχριστιανική υπερηφάνεια. ή μας μιλούσαν τότε. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται. Θυμήθηκα τώρα μια σκηνή από ταινία που κάποιος μαθητής έλεγε: Κολοκοτρώνεις Κολοκοτρώνω Κολοκοτρώνει και λέει στο πατέρα του η δασκάλα: Ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ρήμα κύριε…(δεν θυμάμαι το όνομα του) ήταν εθνικός ήρωας.
Μωρέ ήταν…αλλά τόση υπερβολή σ ένα παιδί που σ έκανε να λες αμάν πια φτάνει, ε χρειάζονταν να τους πετάξει κανείς κανένα τέτοιο να ανατριχιάσουν.
Κι ένα γεγονός (τι θυμάται κανείς) Αφού μας κουρκούτιασε το μυαλό καλά-καλά ο δάσκαλος για το βαρβάτο πολεμιστή σήκωσε έναν μαθητή να πει ιστορία.
Κι ο μαθητής: ΄΄…..κι εκεί αφού πολέμησε γενναία στο τέλος κατόρθωσε να συλληφθεί ΄΄
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Νομιζω απο ταινια του Αβδελιωδη ειναι τα παραπανω που γραφεις Θαναση. Τρομερος!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back