Corona και ταυρομαχίες...

Τελικά ύστερα απο υπεράνθρωπες προσπάθειες, τελικά έγινε δεκτή η υπογραφή μου. και με φωτό μαζί για να ξέρουν ποιά υπογράφει....

https://www.thepetitionsite.com/takeaction/175059730.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είδες που σου είπα βρε ότι θα μπει η υπογραφή σου; ;)

Κάτι που μου έστειλε μία ομάδα από Ισπανία
για μία διαμαρτυρία που οργάνωσαν.
Έτσι γιατί υπάρχει αντίλογος -όπως αναφέρθηκε και από άλλες/ους-
και εντός της ίδιας της χώρας.

Από τη δράση στην Ισπανία
(Οι εικόνες είναι γραφικές, προειδοποιώ)

https://www.thinkvegan.net/media/1/20060917-111111.jpg
https://www.thinkvegan.net/media/2/antitaurina_04_small.jpg
https://www.thinkvegan.net/media/2/antitaurina_06_small.jpg

Click here to see more images of the anti-bullfighting demo organized by Raíles Verdes and supported by Igualdad Animal in Barajas - Madrid (Spain) on Saturday 16th of September in front of the place where that evening six bulls were killed.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να είναι ο ταυροφονιάς στην αρένα και να είμαι από κάπου να του ρίχνω με βαλλίστρα μια στο ένα πόδι μια στο άλλο μια στο ένα χέρι μια στο άλλο να του κουνάω ένα σάβανο και μόλις θα ορμάει, μια κλωτσιά στ …. άσε μην επέμβει η λογοκρισία

Να είναι ο ταυροφονιάς στην αρένα και να είμαι από κάπου να του ρίχνω με βαλλίστρα μια στο ένα πόδι μια στο άλλο μια στο ένα χέρι μια στο άλλο να του κουνάω ένα σάβανο και μόλις θα ορμάει, μια κλωτσιά στ …. άσε μην επέμβει η λογοκρισία

το στα @9χι6ι@ μπορεις να το γραψεις ετσι χαχαχαχα:up: :up: :up: :up:

Ήρεμα

1/ Ψάχνοντας για την ιστορία με το ροντβάιλερ βρήκα μια δημοσίευση του 2004, όπου "φιλόζωος" έκαψε το ροντβάιλερ του γιατί έφαγε τη γάτα του και
2/ Σε προέκταση η περιγραφή του Θανάση για τον ταυρομάχο ταιριάζει με το κάνουμε το ίδιο και στους απανταχού Έλληνες που ψήνουν το αρνάκι τους το Πάσχα.
Για νη μην παρεξηγούμαι: Η λογική της ισοπέδωσης με έβρισκε πάντα αντίθετη. Άλλο να διαμαρτυρηθούμε για την πολιτική μιας εταιρείας και άλλο να προσπαθούμε απο τα έξω να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης ενός λαού εν ενόματι οποιουδήποτε σκοπού όσο ιερός και να είναι. Το πρόβλημα είναι να μην ξεχνάμε τις ανοχές που θα είχαμε εμείς σε τέτοιου είδους πρακτικές (και η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι καλώς ή κακώς δεν έχουμε) απο τη μιά και απο την άλλη για να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης κάποιου πρώτα πρέπει να τον γνωρίσεις, να τον σεβαστείς και μετά να τον κρίνεις. Η οποιαδήποτε επιβολή εν' ονόματι των όποιων καλών προθέσεων (που δεν τις αμφισβητώ, με τις πρακτικές έχω πρόβλημα) οδηγεί σε μια ιδιότυπη δικτατορία όπου όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Συγνώμη που το λέω, αυτό για μένα αναιρεί τις όποιες καλές προθέσεις. Διεκδικώ για τον εαυτό μου το δικαίωμα να διαμορφώνω στάσεις ζωής χωρίς ηθικούς κανόνες που όποιος τους δέχεται είναι "καλός" και όποιος τους αμφισβητεί είναι "κακός". Αν η ιδρυτής της Peta θέλει να κάνει το σώμα που φιλοξένησε το μυαλό και τη ψυχή της όσο ζούσε κομματάκια είναι δικό της πρόβλημα, το μήνυμα που παίρνω εγώ απο αυτό είναι ότι δεν θα τις εμπιστευόμουνα ούτε το καναρίνι μου. Δεν μπορώ να δεχθώ την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής ή όποιου είδους ζωής απο κανέναν και για οποιοδήποτε λόγο γίνεται αυτό.

Νερίνα, καλά όσα λες
αλλά μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό για την PETA?
:confused:

Για Βίκη

Στο post που έχει ανοίξει ο Θανάσης ¨Κείμενα που βρήκα.......κ.λ.π.", εκεί αναφέρει ένα σχετικό άρθρο. Και για να μην παρεξηγιόμαστε δεν τα βάζω με τη PETA.

όχι, καταλαβαίνω πως δεν τα βάζεις με την PETA απλά
μου κίνησες το ενδιαφέρον γιατί παρακαλουθώ χρόνια την οργάνωση
(συμμετείχα και σε διαμαρτυρία στην Αμερική)
και δεν έμαθα ποτέ κάτι τέτοιο.
Λόγω απουσίας μάλλον δεν είδα το συγκεκριμένο ποστ,
αλλά thanks για να το κοιτάξω.

ειχα διαβασει κι εγω ενα αρθρο με πολυ συγκεκριμενα στοιχεια κατα της PETA και για να πω την αληθεια με προβληματισε πολυ...:hmm:

Παιδιά μη τρελαινόμαστε. Βρωμιές υπάρχουν σε όλες τις οργανώσεις -και πόσο μάλλον στις μεγάλες- ακόμη και σε αυτές που είναι συνήθως στο απυρόβλητο βλ. Greenpeace, WWF κλπ.
Εγώ ξέρω ότι στις ΗΠΑ που ξεκίνησε τη δράση της η PETA πριν χρόνια, έχει καταφέρει πράγματα που θεωρούνταν απίθανα, όπως να μπαίνουν φυλακή όσοι κακοποιούν ζώα ή τελοσπάντων να τιμωρούνται πολύ αυστηρά. Εκτός αυτού πάρα πολύ καλή δουλειά που κατέληξε σε αλλαγή νομοθεσιών.
Μακάρι να ήταν όλα αγνά όπως θα τα θέλαμε, αλλά να μην ισοπεδώνουμε και το έργο που έχει γίνει, όχι από τα μεγάλα κεφάλια, αλλά από τον κάθε ένα εθελοντή που χωρίς προσωπικό του όφελος και προσφέροντας τις δυνάμεις του και το χρόνο του, έβαλε το λιθαράκι του να επιτύχουν αυτοί οι στόχοι.

Αρχική Δημοσίευση από NERINA:
"φιλόζωος" έκαψε το ροντβάιλερ του γιατί έφαγε τη γάτα του
Αν με παρομοιάζεις μ αυτόν κάνεις μεγάλο λάθος
Σε προέκταση η περιγραφή του Θανάση για τον ταυρομάχο ταιριάζει με το κάνουμε το ίδιο και στους απανταχού Έλληνες που ψήνουν το αρνάκι τους το Πάσχα.
Αν το έψηναν ζωντανό σίγουρα θα έλεγα κάτι παρόμοιο

Η λογική της ισοπέδωσης με έβρισκε πάντα αντίθετη. Άλλο να διαμαρτυρηθούμε για την πολιτική μιας εταιρείας και άλλο να προσπαθούμε απο τα έξω να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης ενός λαού εν ενόματι οποιουδήποτε σκοπού όσο ιερός και να είναι.

Γιατί ποτέ δεν στρέφεται κανείς εναντίων αυτών που ισοπεδώνουν αλλά πάντα εναντίων αυτών που εκφράζουν επιθυμία να ισοπεδώσουν τους ισοπεδωτές;
(αν και δεν ξέρω τι καταστάσεις μπορεί να με οδηγήσουν που, υπάρχουν πράγματα που δεν θα τα έκανα ούτε σ αυτούς που τα κάνουν γιατί θα αισθανόμουν και γι αυτούς ότι και για τα θύματα τους)

Η οποιαδήποτε επιβολή εν' ονόματι των όποιων καλών προθέσεων (που δεν τις αμφισβητώ, με τις πρακτικές έχω πρόβλημα) οδηγεί σε μια ιδιότυπη δικτατορία όπου όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου.
Με την πρακτική να στρέψουμε τα όπλα και να πυροβολήσουμε τον εχθρό που θα μας επιτεθεί (σε επίπεδο χώρας) έχεις πρόβλημα;

Σε καμιά δικτατορία δεν οδηγεί. Δεν λέω να εφαρμόσω τέτοιες πρακτικές για οποιαδήποτε αλλαγή, μιλάω για ακραίες καταστάσεις. Επίσης το ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα ωφελούσε σε τίποτα μια πράξη σαν αυτήν που είπα στο προηγούμενο μήνυμα κι ότι δεν θα άλλαζε τίποτα.

Αν η ιδρυτής της Peta θέλει να κάνει το σώμα που φιλοξένησε το μυαλό και τη ψυχή της όσο ζούσε κομματάκια είναι δικό της πρόβλημα, το μήνυμα που παίρνω εγώ απο αυτό είναι ότι δεν θα τις εμπιστευόμουνα ούτε το καναρίνι μου.

Μ αυτό τον τρόπο προσπαθεί να συγκινήσει τη συνείδηση του κόσμου. Κάποιοι προσπαθούν να συγκινήσουν με το να κρεμιούνται στα φουγάρα που ντουμανιάζουν, κάποιοι φτιάχνουν ταινίες για κάποια θέματα προσπαθώντας να σοκάρουν για να ξυπνήσουν συνειδήσεις…

Για Θανάση

1/ Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ σε ταυτίζω με αυτόν.
2/ Γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι προθέσεις εαν πρόκειται να με ισοπεδώσουν. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα για μένα.
3/ Ανήκω στην "αισχρή" μειοψηφία που πιστεύει ότι δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος. Και με το έπος του '40 εγώ έχω πρόβλημα.
4/ Για μένα με αυτόν τον τρόπο με προσβάλλει. Έχω βαρεθεί τους μάρτυρες και την αλαζονεία τους.

2/ Γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι προθέσεις εαν πρόκειται να με ισοπεδώσουν. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα για μένα.
Πολύ συζήτηση για μια τάση εκδίκησης που εκδήλωσα. Από την αρχή έδωσες σημασία στο θέμα περισσότερη απ οτι του πρέπει.

Φυσικά και ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα ή τουλάχιστον όχι πάντα. (ο σκοπός για τα πειράματα τα αγιάζει; )
Οι προθέσεις να σε ισοπεδώσουν; Η πρόθεση να αμυνθείς να εμποδίσεις μια βία που πρόκειται να ασκηθεί ενάντιων σου σε ισοπεδώνει;
3/ Ανήκω στην "αισχρή" μειοψηφία που πιστεύει ότι δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος.
Δεν υπάρχει βέβαια… αλλά όταν έρχονται να σε βλάψουν γίνεται αναγκαίο κακό.

4/ Για μένα με αυτόν τον τρόπο με προσβάλλει. Έχω βαρεθεί τους μάρτυρες και την αλαζονεία τους.
Κάποια πράγματα μπορεί να τα κάνει κάποιος για έναν από διάφορους λόγους. Από αλαζονεία, από επιδειξιμανία, γιατί του αρέσει να νιώθει μάρτυρας (και στενοχωριέται αν δεν υπάρχουν λόγοι να γίνει), κλπ κλπ. Αυτήν γιατί τη θεωρείς αλαζονική; Την ξέρεις ή έχει δώσει κάποιο δείγμα; Μήπως παίρνεις ως δεδομένο το κακό μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο κι όχι το καλό μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο; Από μόνη της αυτή η πράξη είναι αλαζονεία; Κάνει τις προσπάθειες της για τις οποίες δεν θα αισθάνονταν ότι ήταν αναγκαίο να είναι τέτοιες αν αντί μια χούφτα ανθρώπων ήμασταν όλοι.

Μην κατακρίνετε ανθρώπους που προσπαθούν κάποια πράγματα για τα οποία δεν έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση από εμάς. Τόσο μπορούν τόσο κάνουν έτσι μπορούν έτσι πράττουν, κι ένα σωρό πράγματα που κάνουν δεν θα χρειαζόταν αν δεν ήταν μόνοι τους. Είναι λίγοι άρα αδύναμοι για αυτά που πρέπει να γίνουν, και προσπαθούν να βρουν τρόπο να τα σταματήσουν. Αλλος από την απελπισία του (για οποιοδήποτε λόγο) αυτοκτονεί. Υπερνικάει το δυνατότερο ένστικτο. ή ακόμα χειρότερα αυτοπυρπολείται. Δεν είναι σωστό να λέμε ότι ήθελε να το παίξει έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα, που και να είναι αυτό, δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

"Πολύ συζήτηση για μια τάση εκδίκησης που εκδήλωσα. Από την αρχή έδωσες σημασία στο θέμα περισσότερη απ οτι του πρέπει".
Ισως γιατί πιο πολύ απο τις κραυγές στους ανθρώπους με τρομάζουν οι ισοπεδωτικές λογικές (ταυρομάχος σκοτώνει ταύρο, εγώ σκοτώνει ταυρομάχο κ.λ.π.). Συγνώμη νόμιζα ότι μπορεί να σε ενδιαφέρει η άποψη μου, χαζό, γιατί θα έπρεπε άλλωστε; Γειά!

Τι λες Φωτούλα τι λες; Θα νομίσει κανείς οτι ετοιμαζόμαστε να εκτελέσουμε κάποια αποστολή και διαφωνούμε στη μέθοδο. Φορτίζομαι από άγρια πράγματα κι αισθάνομαι τάσεις εκδίκησης. Λίγα είναι αυτά για να μου προκαλούν τέτοια συναισθήματα;

Αν έχεις κάποιον τρόπο καλό πες τον να τον κάνουμε πράξη δεν θα τον αρνηθώ.
Αυτοί που μουντζώνουν το Μαυρογιαλούρο δεν σ αρέσουν αυτοί που προσπαθούν όπως μπορούν δεν σ αρέσουν, το ένα σε προσβάλει το άλλο σε ισοπεδώνει… λες και έχουν όρεξη να αφήνουν το χουζούρι τους για να κάνουν ότι κάνουν ή λες και σε εμποδίζει κανείς να κάνεις κάτι καλύτερο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back