Defurr-Um(M&C)

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
Πρόκειται για πάστα που προστατεύει γάτες και γατάκια(άνω των 6 μηνών)από τις τριχόμπαλες.Οι γάτες καθώς καθαρίζουν το τρίχωμα τους καταπίνουν τρίχες οι οποίες συγκεντρώνονται στο στομάχι τους και οδηγούν στο σχηματισμό της τριχόμπαλας.το πρόβλημα είναι εντονότερο όταν η γάτα είναι μακρύτριχη.Η δυσκοιλιότητα, ο βήχας, οι εμετοί και η "αναγούλα" είναι ένδείξεις της ύπαρξης τριχόμπαλας στο πεπτικό σύστημα της γάτας μας.

Πώς χρησιμοποιείται το Defurr-UM
Μπορούμε να δώσουμε την πάστα στη γάτα μας με διάφορους τρόπους. Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα πάστας στα μπροστινά της πόδια ή στη μύτη της από όπου μπορεί να την γλύψει.Εναλλακτικά,δοκιμάζουμε να της την δώσουμε απευθείας από το σωληνάριο ή από το χέρι μας. Η δικιά μου απ' ό,τι φάνηκε ενθουσιάστηκε τόσο πολύ μόλις την μύρισε που δε χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να της την δώσω. Την έγλυψε μόνη της από το σωληνάριο και μάλιστα μετά ζήταγε κι άλλη!!
Η δοσολογία είναι η εξής:
Για γατάκια(άνω των 6 μηνών):προληπτικά 1 φορά την εβδομάδα 3-6 mm πάστας(1/8 κουταλάκι του γλυκού)/για απομάκρυνση τριχόμπαλας 13 mm(1/4 κουταλάκι του γλυκού)κάθε μέρα για 3 ημέρες
Για γάτες:προληπτικά 1 φορά την εβδομάδα 6-13 mm(1/4 κουταλάκι του γλυκού)/για απομάκρυνση τριχόμπαλας 25 mm(1/2 κουταλάκι του γλυκού) κάθε μέρα για 3 ημέρες

Η αντίδραση της γάτας μου ήταν πολύ θετική,κι απ'ό,τι φάνηκε και η μυρώδια του προιόντος της άρεσε πολύ(αν και για μένα δεν μπορώ να πω το ίδιο:rolleyes: ). Η τιμή σε σχέση με αντίστοιχα προίοντα άλλων εταιριών ήταν κάπου στη μέση, περίπου 7 ευρώ.

Συστατικά: malt syrup, petrolatum, glycerin, natural flavouring, gum arabic, caramel colour, sorbic acid(preservative), methylparaben(preservative), propylparaben(preservative), a-tocopherol acetate(vitamine E)

Διατροφική ανάλυση: πρωτείνες 1,5%(min)
έλαια και λίπη 45,0%(min)
ινώδεις ουσίες 2,0% (max)
υγρασία 20,0% (max)
τέφρα 3,0% (max)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλοοοο!! μπορούμε να το προμηθευτούμε από φαρμακείο..? η στον κτηνιατρο..? Επίσης, χρειάζεται συνταγή γιατρού...?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι,το αγοραζεις απλα απο pet-shop;)

οχι,το αγοραζεις απλα απο pet-shop;)

Μάριελ από πιο ptshop την πήρες? Θέλω να πάρω για τον Χιόνη, αλλά δεν έχω βρει σε κανένα petshop στη Ν.Σμύρνη ούτε και στο Petcity στη Λεωφόρο Βάρης ούτε σ'αυτό της Παιανίας. Είχε πάει ο Κώστας χθες προς τα εκεί και τον 'έβαλα να ρωτήσει αλλά δεν είχαν ούτε αυτή την αλοιφή ούτε άλλη. Όπου έχω ρωτήσει μου έχουν πει μόνο για τροφή η οποίαπροστατεύει από τις τριχόμπαλες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

την πηρα απο ενα πετ-σοπ εδω στο κεντρο του Πειραια.αν θες σου παιρνω εγω μια και στη φερνω π.χ. στην επομενη συναντηση(που απ'ο,τι καταλαβα μαλλον θα ειναι συντομα;) )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

την αγορασα απο ενα πετ-σοπ στο κεντρο του πειραια.αν θες,μπορω να σου παρω εγω μια και να στη φερω στην επομενη συναντηση(που απ΄ο,τι καταλαβα θα γινει συντομα).

Αν μπορέσεις θα με σωσεις! Ακόμα και να έχω πάρει εν τω μεταξύ δεν πειράζει. Δεν θα πάει χαμένη:)

οκ,θα σου παρω μια:)

Σήμερα πήρα κι εγώ αυτή την πάστα γιατί χτες ο Πέπε έκανε τριχόμπαλα. Με το που τους πλησίασα το σωληνάριο για να τους "πασαλείψω" και το μυρίσαν κάναν σαν τρελά. Μέχρι και ο Ποκίτο που δεν τρώει τίποτα αλλο από ξηρά τροφή και κονσέρβα ξερογλυφόταν!!!
Ευτυχώς με αυτή δεν θα έχουμε δράματα για να τη φάνε!

Γεια σε ολους. Ειμαι η ελενη και μελλουσα απειρη γατομαμα.απο εκει που δεν ηξερα τιποτα για τα χαριτωμενα γουνινα τετραποδα,χαρη στο εμπεριστατωμενο σαιτ σας εμαθα πολλα και διαβαζω ολα τα αρθρα με μεγαλη προσοχη.σας αξιζουν συγχαρητηρια!
Εχω διαβασει για δυο διαφορετικα προιοντα που εχετε προτεινει: την παστα για τις τριχομπαλες και κατι αλλο που ειναι για την τριχοπτωση.μπορει το ενα να αντικαταστησει το αλλο? Η χρειαζονται και τα δυο? Δηλ.το προιον για την τριχωπτωση μπορει να προστατεψει τις γατες απο τριχομπαλα?συγχωρεστε με για την ερωτηση αλλα δεν ξερω.φιλακια!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλώς ήρθες!:) Μόνο απόφευγε να γράφεις με κεφαλαία, γιατί στη γλώσσα του ίντερνετ είναι σαν να φωνάζεις.:P
Στην πραγματικότητα είναι πολύ καλή η ερώτησή σου. Κι εγώ δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά.:hmm:
Μια υπόθεση: το Glavaderm είναι διατροφικό συμπλήρωμα. Γενικά πιστεύω πως τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι δεν χρειάζονται συμπληρώματα απ' τη στιγμή που τρέφονται σωστά και αν δεν συντρέχει λόγος υγείας. Το Glavaderm ενδεχομένως να μειώσει κάπως την υπερβολική τριχόπτωση (αν και είναι μεγάλη συζήτηση τι είναι "φυσιολογική" και τι "υπερβολική" τριχόπτωση), αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν σε καλύπτει απόλυτα για το πρόβλημα της τριχόμπαλας, που προκαλείται κυρίως από τις τρίχες που καταπίνει η γάτα καθαρίζοντας τη γούνα της.
Προσωπικά χρησιμοποίησα το Defur-Um δύο-τρεις φορές, όταν μια γάτα μου έκανε εμετό μια τριχόμπαλα, αλλά το πρόβλημα ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα, δηλ. δεν είναι κάτι που χρειάζεται να το δίνεις συνέχεια.
Δεν ξέρω αν οι άλλοι δίνουν το Glavaderm πιο τακτικά, για να σε κατατοπίσουν καλύτερα.:hmm:

Ελένη καλώς ήρθες. Σε παρακαλώ να γράφεις με μικρά γράμματα και όχι με κεφαλαία, διότι είναι σαν να φωνάζεις στη γλώσσα του Διαδικτύου.

Κι εγώ Πειραιά μενω.Μήπως εννοεις το πετ σοπ που είναι στην Ηρ.Πολυτεχνείου ένα διόροφο? Δεν ξέρω αμα επιτρέπεται να πω το όνομα!Πάντως ελπίζω να κατάλαβες,γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει άλλο πετ σόπ στο κέντρο του Πειραιά!

ναι,εκει τη βρισκω τη συγκεκριμενη παστα;)

Να είστε προσεκτικοί στη δοσολογία γιατί εγώ είχα κάνει λάθος και το έπιασε έντονη διάρροια με αποτέλεσμα να λερώσει όλο το σπίτι το καημενούλη. Φυσικά τσαντίστηκα με την ηλιθιότητα που έκανα όταν καθάριζα κι όχι με τον γατούλη

σιγουρα ηταν απο εκει η διαρροια?γιατι εμενα ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι και ολο το σωληναριο να φαει δε παθει τιποτα,απλα αν θυμαμαι καλα θα βγουν τα περιττωματα μαυρα.

Πάνε χρόνια από τότε, είχε συμβεί με τον προηγούμενο γατο μου, αλλά απ' ότι θυμάμαι πέρασε την επόμενη μέρα και μου έμεινε αυτή η εντύπωση.

Η αλήθεια είναι ότι η διάρροια μπορεί να έχει πολλές αιτίες, αλλά είναι συχνά περαστική, όπως στην περίπτωσή σου. Πάντως, κτηνίατρος μου έχει συστήσει το Defurr-Um σαν ήπια θεραπεία για δυσκοιλιότητα, άρα ενδεχομένως να προκαλεί διάρροια αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα.:hmm:

κι εγω εδινα στο Νοελ defurr-um οταν ειχε δυσκοιλιοτητα,αλλα οχι για να προκληθει διαρροια αλλα για να μαλακωσουν τα ηδη υπαρχοντα στο εντερο περιττωματα και να βγουν πιο ευκολα;)

Τελικά όλα τα σκατούλια έχουν κάποιο πρόβλημα με το εντεράκι τους. Η Ζιζέλ μου είναι πολύ ευαίσθητη και παλεύω να της βρω τις τροφές που δεν την πειράζουν, σε μάρκες κονσερβών και σε μαγειρευτά. Και της αγοράζω μόνο από Pet Shop και όχι από του εμπορίου στυλ Whiskas, Friskies κ.α. Που θα πάει θα την βρω την άκρη. Τα δικά σας από την άλλη είναι δυσκοίλια, ούτε με τους εαυτούς μας δεν ψαχνόμαστε τόσο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back