Eλευθερία στο μπαλκόνι

Ακριβώς έτσι κάνει και η Λούσυ μου. Μόνο που δεν έχουμε κουπαστή και δεν κυνδινέυει από αυτό. Αλλά εμένα τα κάγκελα είναι πολύ άνοιχτά, είμαστε στον πρώτο και απο κάτω έχει κλιματαριά και μπορεί άνετα να κατέβει και να εξαφανιστεί! Εχει και την πρόκληση απο τις ακριδούλες που ευτυχώς όμως θέλει να μου τις δείξει οπότε τις πιάνει και τις φέρνει μέσα:lol:!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ρε παιδια εγω ανησυχω πολυ...τον τελευταιο καιρο εχω αρχισει και τη βγάζω στο μπαλκονι,και η πονηρουλα ανεβαίνει στα καγκελα...
το κακο δεν ειναι απλα οτι ειμαστε τεταρτο οροφο,αλλα οτι εχει μαθει κα πηδαει στο ακριβως διπλανο μπαλκονι που ευτυχώς είναι δικό μας...ομως αν θέλει μπορεί να πηδήξει και στο μπαλκονι των διπλανων που ειναι κάπως πιο χαμηλα απο το δικο μας,αλλα εύκολο να πηδηξει...
και δεν της εχω βαλει και ταυτοτητα ακομα...
τωρα προσεχω να την αφηνω να βγαινει μονο οταν ειμαι κι εγω εξω για να την προσεχω....:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εμείς ανησυχούμε πολύ και μας έχει προβληματίσει πολύ το θέμα του μπαλκονιού. Ο Ασπρούλης μου είναι πολύ φοβιτσιάρης και δεν του πολυαρέσει το μπαλκόνι. Τώρα όμως που άνοιξε ο καιρός θέλει να βγαίνει λίγο αλλά εκεί που είναι μια χαρά μόλις ακούσει μηχανή τρέχει σαν τρελλός να χωθεί μέσα στο σπίτι. Αυτό με τρομάζει πολύ μήπως από την φοβία του πηδήξει κάτω και είμαστε στον τέταρτο. Έχουμε βάλει πλέγμα αλλά από την μέσα πλευρά και τον βγάζουμε μόνο με σαμαράκι έξω. Όμως το καλοκαίρι τι θα κάνουμε;

Σ' αυτήν φαίνεται λίγο το δικό μας πλέγμα, ίσως σε βοηθήσει :)
Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ! :) Ευχαριστώ για τη φωτό. Θα περιμένω να δω πώς το έκανε και η Ruko κι έπειτα θα αναλάβω δράση. Έτσι κι αλλιώς, δεν προβλέπεται τίποτα πριν το σαββατοκύριακο.
Με ανησυχεί λίγο ότι τα κάγκελά μου είναι αρκετά χαμηλά (διότι μένω σε πολυκατοικία 50 χρονών και βάλε).

Εδώ βλέπετε τα οχυρωματικά μας.
Στην πρώτη μια γενική άποψη όπου φαίνεται το σύστημα με τα σκουπόξυλα, στη δεύτερη μια λεπτομέρεια με τα κομματάκια του πλαστικού που προεξέχουν (δεν είναι καθόλου αιχμηρά) και στην τρίτη βλέπετε πως το σύστημα είναι τόσο αποτελεσματικό που τα καμάρια μου δεν πλησιάζουν καν το μπαλκόνι.:down:

Συνημμένα

• 1.JPG
    1.JPG
    356 KB · Εμφανίσεις: 4.387
  • 2.jpg
    2.jpg
    345,8 KB · Εμφανίσεις: 517
  • 3.JPG
    3.JPG
    193,4 KB · Εμφανίσεις: 202
Στην πρώτη μια γενική άποψη όπου φαίνεται το σύστημα με τα σκουπόξυλα, στη δεύτερη μια λεπτομέρεια με τα κομματάκια του πλαστικού που προεξέχουν (δεν είναι καθόλου αιχμηρά) και στην τρίτη βλέπετε πως το σύστημα είναι τόσο αποτελεσματικό που τα καμάρια μου δεν πλησιάζουν καν το μπαλκόνι.:down:
Ruko, ευχαριστώ πολύ! Πολύ ενδιαφέρον και καλή λύση για το μπροστινό μπαλκόνι μου που έχει ιδιαιτέρως χαμηλά κάγκελα. Έτσι, ακόμα κι αν ο Beeb αποπειραθεί να σουλατσάρει στην κουπαστή :blink: (πράγμα που θα κοψοχολιάσει εμένα κι όχι αυτόν!), νομίζω πως θα είναι αρκετά προστατευμένος! :)
Πολλή πλάκα έχει ο λαός που κυαλάρει τη νέα κατασκευή :lol:! Μα καλά, δεν βγήκαν ούτε καν για να το περιεργαστούν;;;

Έχω και εγώ θέμα με το μπαλκόνι:(
Έχουμε βάλει πλέγμα μεν, από το καιρό που είχαμε το Φάτσα μας.
Ο Φάτσας 'ήταν ήρεμος, τον άφηνα έξω χωρίς 2η σκέψη. Ακόμα και όταν λείπαμε από το σπίτι.

Με τον Φρίξο φοβάμαι όμως...
Το πλέγμα εξέχει λίγο από την κουπαστή, αλλά το θέμα είναι πως έχω παντού γλάστρες και μπορεί εύκολα να ανέβει στη γλάστρα και από εκεί, αν θελήσει, να σκαρφαλώσει στο πλέγμα και να πηδήξει.
Κατά λάθος δεν γίνεται, θα πρεπει να το θελήσει και να το κάνει, γιατί απαιτεί σκαρφάλωμα, δεν γίνεται με ένα σάλτο να φτάσει στη κουπαστή.
Αλλά με δαύτον δεν είμαι ήσυχη ποτέ.

Τον άφησα πρώτη φορά το ΣΚ να βγει στη βεράντα. Ήμουν δίπλα του συνέχεια, όταν ξεθάρρεψε άρχισε να τρέχει πάνω-κάτω σαν κατσίκι. :mad:
Πήγε η καρδιά μου στη κούλουρη και τον έβαλα μέσα.
Λουράκι δοκίμασα αλλά κάνει σαν τρελός, δεν το μπορεί καθόλου.

Ίσως είμαι υπερβολική, αλλά φοβάμαι ρε γμτ.
Και πλησιάζει και καλοκαίρι...δεν θέλω να κλειστούμε σαν ποντίκια μέσα:/:
Δε νομίζω πως υπάρχει λύση να είμαι ειλικρινής. Και δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ ή αν είμαι υπερβολική. :hmm:

Γεια σου Sof!!! Έχω να σε δω πάρα πολύ καιρό στο forum!!! Τι κάνει Φρίξος???Δεν ξέρω εάν το έμαθες αλλά πήρα και εγώ καινούργιο γατάκι!!! Είναι αυτό στο avatar

H λύση είναι μία μου την είπε η κτηνίατρος ΄πρέπει να πάρεις το γατί στα χέρια και να το βάλεις να το γατί να δει κάτω... Δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσει με "κάκούς σκοπούς" τα κάγκελα...

Μάλλον κάποιος έκανε ΧΟΝΤΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ναι από μέσα το έβαλα ρε παιδιά...ΠΥ ΝΑ ΤΟ ξέρω....????Αλλά "δεν ήξερα ...δεν ρώταγα???"

Πήρα λοιπόν το αμαξάκι μου και πήγα και γέμισα τον τόπο κρεμαστές ζαρντινιέρες. Θα βάλω και στο πλαϊνό της βεράντας διάφανη κουρτίνα και.... τί άλλο μπορώ να κάνω?
Ουφ βρε φιλενάδες με αγχώσατε:confused: τόσο που έκλεισα ραντεβού με τον τεντά αύριο πρωΐ στις 8:blink: και σήμερα με το που γύρισα έκλεισα με πλέγμα την δίοδο της Πούπσυ (ο Τούλης δεν πολυενδιαφέρεται για επισκέψεις) προς την διπλανή βεράντα. Εκεί να δεις καλάμια και σκουπόξυλα!!!;) Θα βάλω φωτό με όλα τα οχυρωματικά μόλις συμπληρωθούν, αλλά .....μήπως είμαστε λίγο τρελλαμένοι:redface::redface: λέω...μήπως??:lol::lol:

:lol::lol::lol:!!!

Ουφ βρε φιλενάδες με αγχώσατε:confused: τόσο που έκλεισα ραντεβού με τον τεντά αύριο πρωΐ στις 8:blink: και σήμερα με το που γύρισα έκλεισα με πλέγμα την δίοδο της Πούπσυ (ο Τούλης δεν πολυενδιαφέρεται για επισκέψεις) προς την διπλανή βεράντα. Εκεί να δεις καλάμια και σκουπόξυλα!!!;) Θα βάλω φωτό με όλα τα οχυρωματικά μόλις συμπληρωθούν, αλλά .....μήπως είμαστε λίγο τρελλαμένοι:redface::redface: λέω...μήπως??:lol::lol:

Γι΄αυτό δεν βρίσκω τεντά με τίποτα; :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τα γατάκια είναι εφτάψυχα βρε παιδιά και αν το κάνουν αυτό είναι γιατί έτσι είναι πλασμένα , να ισορροπούν τέλεια.
Το να τα κλείσω φυλακισμένα στο σπίτι και να μην βγαίνουν στο μπαλκόνι είναι out of the question!
Λέω να μην τρελαινόμαστε τόσο. Πάλι τί να πω ο καθένας ξέρει καλύτερα για τα "παιδάκια" του:baby::baby:[/quote]

Και εγώ ετσι πίστευα, έλεγα δεν είναι δυνατον να πέσουν αφου ισοροπούν τέλεια, γάτες είναι άλλωστε.... μέχρι που οι 2 απο τους 3 γάτους μου ΕΠΕΣΑΝ απο τον 5 με διαφορα μιας μερας...και έπαθα ΣΟΚ στο παρατριχα την γλύτωσαν...απο τότε βάλαμε καλαμοτη και βγαίνουν μόνο μαζί μας....και πριν ένα μηνα στο εξοχικο μας ο Ασπρούλης έπεσε μπροστά στα μάτια μας απο τον 1....!!!!?????
Ειμαι και εγω της ιδιας αποψης και δεν θέλω με τιποτα να ειναι φυλακισμενα....αλλα δεν το διακινδινευω με ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑ

Τα γατάκια είναι εφτάψυχα βρε παιδιά και αν το κάνουν αυτό είναι γιατί έτσι είναι πλασμένα , να ισορροπούν τέλεια.
Το να τα κλείσω φυλακισμένα στο σπίτι και να μην βγαίνουν στο μπαλκόνι είναι out of the question!
Λέω να μην τρελαινόμαστε τόσο. Πάλι τί να πω ο καθένας ξέρει καλύτερα για τα "παιδάκια" του:baby::baby:

Και εγώ ετσι πίστευα, έλεγα δεν είναι δυνατον να πέσουν αφου ισοροπούν τέλεια, γάτες είναι άλλωστε.... μέχρι που οι 2 απο τους 3 γάτους μου ΕΠΕΣΑΝ απο τον 5 με διαφορα μιας μερας...και έπαθα ΣΟΚ στο παρατριχα την γλύτωσαν...απο τότε βάλαμε καλαμοτη και βγαίνουν μόνο μαζί μας....και πριν ένα μηνα στο εξοχικο μας ο Ασπρούλης έπεσε μπροστά στα μάτια μας απο τον 1....!!!!?????
Ειμαι και εγω της ιδιας αποψης και δεν θέλω με τιποτα να ειναι φυλακισμενα....αλλα δεν το διακινδινευω με ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑ[/quote]

Εμένα έπεσε και σκοτώθηκε:( οπότε καταλαβαίνετε

:/: οκ παίρνω ΤΩΡΑ τον τεντα που δεν ήρθε ακόμα ( Raisa μήπως τον είδες πουθενά?;) )

Αχχ βρε Ράνια μου με πείσατε.
Δεν ήξερα για το γατάκι σου, λυπάμαι:cry:

Όταν ήμουν μικρή είχα δει μία γατούλα που είχε πέσει απο κάποιο κτήριο στην γειτονια...Ένα σας λέω μόνο το θυμάμαι ακόμα σαν να ήταν σήμερα! Και η Μάχη μας έχει πέσει αλλά ευτυχώς είχε κλιματαριά και έπεσε στα μαλακά!:|

Όταν ήμουν μικρή είχα δει μία γατούλα που είχε πέσει απο κάποιο κτήριο στην γειτονια...Ένα σας λέω μόνο το θυμάμαι ακόμα σαν να ήταν σήμερα! Και η Μάχη μας έχει πέσει αλλά ευτυχώς είχε κλιματαριά και έπεσε στα μαλακά!:|

Εγώ παιδιά το πήρα και στα χέρια μου την ώρα που σπαρταρούσε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εικόνα. Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια και ακόμα δεν φεύγει από το μυαλό μου:cry:

Εγώ παιδιά το πήρα και στα χέρια μου την ώρα που σπαρταρούσε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εικόνα. Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια και ακόμα δεν φεύγει από το μυαλό μου:cry:
Ax!Ας μην πούμε άλλες τέτοιες κακοτυχίες σίγουρα έχουν συμβεί πολλές φορές αλλά, οι λίγες που αναφέρθηκαν θα ενημέρωσουν αρκέτα τους ενδιαφερόμενους για το πόσο επικύνδινο είναι το μπαλκόνι.

Ναι ναι ας σκεφτόμαστε θετικά;)
:whistle: σφύριξε χαρούμενα , μπορείς.....
δες τη θετική πλευρά της ζωής:whistle::whistle:

Όλα για τα αγαπημένα μας :inlove::inlove:

Προς τους/τις μπαλκονοψιλοφοβικούς συναδέλφους μου:
Οι ζέστες έσφιξαν και δεν γίνεται με τίποτα πια να είμαστε με κλειστές πόρτες. Οχύρωσα λοιπόν κι εγώ το μπροστινό μπαλκόνι μου ακολουθώντας (πάν'-κάτ') το σύστημα της φιλτάτης Ruko. Διαπίστωσα όμως ότι μου λείπουν δύο σκουπόξυλα για να παραμένει το πλέγμα καλά τσιτωμένο σε όλο το μήκος της μακριάς πλευράς του μπαλκονιού. Μην με κράξετε πολύ. Είμαι όμορφη :blink:, είμαι έξυπνη :blink:, αλλά από τεχνικά παραμένω ολίγον βόδι... για να μη με ματιάζουν!!! :lol::lol::lol::lol:
Τα πλαϊνά τα σιγούρεψα με μερικά καρφάκια απ' αυτά που έχουμε για να πιάνουμε τα καλώδια στον τοίχο (που έχουν περασμένο ένα συνήθως άσπρο πλαστικό μαντζαφλέρι).
Αύριο που το οχυρωματικό έργο θα ολοκληρωθεί, θα βάλω και φωτό.
Επίσης, πάλι αύριο, άμα τη ολοκληρώσει του έργου, θα το δοκιμάσω κιόλας. Μόλις επιστρέψει στη βάση του ο Beeb, θα τον αμολήσω στο μπαλκόνι...
Θέλουμε την θετική σας σκέψη και ηθική συμπαράσταση, παρακαλώ! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back