Eλευθερία στο μπαλκόνι

Εγώ λουρίο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Τα γατιά που είχαμε βγαίνανε πάντα στο μπαλκόνι και κάποια στον κήπο (συχνά τα προσέχαμε όμως).
Το λουρί δεν το είχα σκεφτεί καν! Λες να είμαστε πιο ήσυχοι έτσι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μερικά πράγματα είναι κοινά παντού!!

Λοιπόν εγώ αρχικά έμενα στον 5 όροφο μια πολυκατοικίας και τα 2 τότε γατάκια μου απολάμβαναν απίστευτα να χαζεύουν και δεν έκαναν τίποτα που να με τρομάξει. Ήμουν απόλυτα ήσυχη πως ξέρουν τα όριά τους. Οπότε τα άφηνα να το απολαμβάνουν. Μετά συγκατοίκησα με τον αρραβωνιαστικό μου σ' ένα ισόγειο και όλα τα παράθυρα τα έκλεισα. Ή άνοιγα τα παραθυρόφυλλα και κρατούσα κλειστά τα τζάμια ή το αντίθετο. Τα καημένα τα μικρά μου ήθελαν πολύ να βγούνε αλλά δεν ρίσκαρα με τίποτα να φύγουν και να τα χάσω. Κολλούσαν τα μουτράκια τους στα παραθυλλόφυλλα και κοιτούσαν από τις γρύλιες! Μόνο αγκαλιά μου τα έβγαζα καμιά φορά στην αυλή. Ενδιάμεσα προστέθηκε και ένα τρίτο γατάκι στην παρέα των 2 (ένα από τα αδέσποτα της γειτονιάς που τάιζα το πήρα γιατί είχε μια αναπηρία στο πίσω πόδι και δεν θα επιβίωνε έξω) αλλά πεθανε ο γάτος που είχα κι έτσι μείναμε πάλι 2. Πριν 1 μήνα μετακομίσαμε σε πολυκατοικία, στον 3 όροφο. Είναι η πρώτη γνωριμία του μικρού με βεράντα. Τρελάθηκε ο μικρός μου και χαίρομαι πάρα πολύ, αλλά αυτόν τον φοβάμαι. Κρεμιόταν από τα καγκελα για να δει κάτω, οπότε έβαλα δύχτι και τώρα μάλλον λύθηκε το θέμα. Βέβαια ακόμη τον προσέχω πολύ μην κάνει κανένα απότομο και βρεθεί κάτω. Το πρόβλημα είναι στις κρεβατοκάμαρες όμως. Εκεί δεν έχει κάγκελα αλλά τοιχάκι και ο γάτος μάλλον δεν κατανοεί πως μετά το τοιχάκι υπάρχει το χάος.... όλο θέλει να ανέβει εκεί. Οπότε αυτά τα μπαλκόνια είναι εκτός ορίων!!! Το δυστύχημα είναι πως στα παράθυρα αυτά δεν έχει καν παραθυρόφυλλα (!) οπότε για να αερίσω τα δωμάτια κλειδώνω τις πόρτες τους (μια στιγμή χρειάζεται...). Καταλήγω πως η χαρά τους που επιτέλους βρήκαν βεράντα με γεμίζει κι εμένα χαρα. Χρειάζεται προσοχή όμως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν πήραμε τον Ποκίτο σπίτι, τις πρώτες μέρες προσέχαμε σαν τρελοί μην μείνει καμια χαραμάδα ανοιχτή και βγει στο μπαλκονι (μένουμε και στον 5ο και όσο να ναι... δεν το διακινδυνεύεις!). Πριν πάρουμε και τον Πεπε βάλαμε στα κάγκελα καλαμιές, ώστε να μπορούν κι αυτά να βγουν έξω να παίξουν και εμείς να μην έχουμε άγχος. Ε...τσάμπα ο κόπος. Βγήκαν έξω μόνο μια φορά που καθόμασταν κι εμείς στην βεράντα και ούτε που πλησιάσαν στα κάγκελα. Όλο δίπλα μας ήταν. Και πλέον αφήνουμε το ένα πατζούρι λίγο ανοιχτό για να μπορούν αν θέλουν να βγουν, αλλά ...τίποτα, κανένα ενδιαφέρον για τη βεράντα μας!
Βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα και κυρίως όταν θα αρχίσουν να θέλουν να γκομενίσουν, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι ούτως ή άλλως!!!!:)

κι εγω οταν πρωτοπηρα την Τσικι δεν την αφηναμε τιποτα να βγει στο μπαλκονι.μετα απο αρκετες βδομαδες κι αφου ειχε καταντησει ψυχοφθορο αυτο το κυνηγητο ,μεσα-εξω αποφασισα να την αφησω να βγει κι απλα να την παρακολουθω.

περιττο να σας πω οτι καθε βραδυ πρεπει να την παρουμε σηκωτη για να μπει μεσα.οταν κανει κρυο και δε την αφηνουμε να βγει κολλαει στο τζαμι το μουτρακι της και καθεται εκει για ωρες.πραγματικα τη λυπαμαι..:(

Έτσι είναι, ας μην στους στερούμε τουλάχιστον το μπαλκόνι...
Δεν μπορούν να μας μιλήσουν αλλά δείχνουν τι τους αρέσει.
Και τι ζωή θα'ναι η εντελώς "αποστειρωμένη"...

ο χαζούλης ο δικός μου σήμερα προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο προστατευτικό δύχτι που έχω βάλει ενώ μέχρι τώρα δεν είχε δείξει τέτοιες διαθέσεις. (και να με κάνει να πάθω έμφραγμα) Τον μάλωσα΄λίγο τον καημένο και τον έβαλα μέσα. Πιστεύω σιγα σιγά να μάθει τα όρια. Αλλά θέλουν προσοχή

ο χαζούλης ο δικός μου σήμερα προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο προστατευτικό δύχτι που έχω βάλει ενώ μέχρι τώρα δεν είχε δείξει τέτοιες διαθέσεις. (και να με κάνει να πάθω έμφραγμα) Τον μάλωσα΄λίγο τον καημένο και τον έβαλα μέσα. Πιστεύω σιγα σιγά να μάθει τα όρια. Αλλά θέλουν προσοχή

Οταν μεγαλώσουν, μπορούν και σκαρφαλώνουν δίχτυα, πλέγματα, καλαμωτές... Ρίχνουν έναν πήδο και περνανε τοιχία ύψους 1,5μ., τις βλέπω εδώ στη γειτονιά. Κι η Νιάρα μου (κοντεύει 9 μηνών), μπορεί τώρα να πάει πολύ ψηλά. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να βλέπουν και να μάθουν να "ζυγίζουν" το ύψος. Γι'αυτό π.χ. καλαμωτές μπορεί να'ναι χειρότερες. Από το δίχτυ βλέπει ο δικός σου, έτσι;
Πώς τον λένε το γατούλη σου; Σε ποιο όροφο είστε;

Κι απο την καλαμωτη βλεπει! (και μεις μεσα απο την καλαμωτη)

έχεις δίκιο πως τη γάτα δύσκολα θα τη συγκρατήσει κάτι και πως πηδάνε από ότιδήποτε. Βλέπει μια χαρά από το δύχτι (Είναι αυτό που βάζουν και για τα παιδάκια). Μένουμε στο τρίτο. Το μόνο "καλό" με το γάτο είναι πως δεν μπορεί να πηδήξει πολύ ψηλά γιατί το ένα πίσω πόδι του δεν το νιώθει (Έσπασε τη λεκάνη του μικρός και ενώ κόλλησε μόνη της του πείραξε το νέυρο) Εμείς έτσι τον βρήκαμε,μωρό ακόμη, να σέρνει το πόδι (το οποίο είχε και μια τεράστια πληγή). Γι' αυτό τον πήρα, ενώ ειχα ήδη 2. Πάντως τα κάγκελα θα τα φτάσει αν θελήσει. Τον γάτο τον λένε Πίου Μίου και την γατούλα μου Γάτα. Αυτή πάντως δεν θα πηδήξει με τίποτα. Φοβάται ακόμη και τη σκιά της (Κι αυτήν έτσι τη βρήκα, μικρή). Μόνο με εμένα βγαίνει. Και στη βεράντα σπάνια πάει και με πολύ προσοχή

Εγω μενω στον πρωτο οροφο και η γατα μου-απο τοτε που την πηρα- κοιμαται καθε βραδυ στο μπαλκονι!γενικα, το μπαλκονι μας ειναι ολο δικο της, δηλαδη εκει ειναι η αμμος της, το σπιτακι της, τα παιχνιδια της και η κουτα που κοιμαται αυτον τον καιρο!Μονο μια φορα την βρηκα στον κηπο, μαλλον γλυστρισε γιατι της αρεσει να καθετε στην ακρη...:) !Απορω γιατι δεν εχει πηδηξει ποτε!?Μαλλον εχει υψοφοβια!:lol: :lol:

Γατούλης στο μπαλκόνι!

Το στέκι του γατούλη στο μπαλκόνι μου..

Συνημμένα

• DSC00013cd.jpg
    DSC00013cd.jpg
    87,2 KB · Εμφανίσεις: 107
Άχου το!!! :)
Βολεύονται όπου βρουν πάντως...

Εγώ πάντως από τότε που η Κίρα έπεσε από το μπαλκόνι το εχω κάνει φρούριο!!Έχω βάλει παντού σύτα... Πάντως θα σας συνιστούσα να τις προσέχεται όταν βγαίνουν στο μπαλκόνι γιατί το κακό δεν αργεί να γίνει... Σας μιλάω εκ πείρας!!! :|

μπαλκονι και ατυχημα

εγω τις ιστοριες με τα μπαλκονια πολυ της φοβαμαι.οταν πρωτοπηρα τη Ληδα μου εμενα σε ισογεια μονοκατοικια και δεν αφηνα πορτα ανοιχτη μηπως και το σκασει.μια φορα βγηκε καταλαθος εξω απο την πορτα οπου ηταν δεμενος ο κυνηγητικος σκυλος του μπαμπα μου , ανταλλαξαν ματιες- και ο σκυλος μας ειναι μεγαλο βλημα!!-περισσοτερο φοβαταο οτιδηποτε κινειται παρα ορμαει-και ξαναμπηκε μεσα.μετα το μηνα ομος μετακομισα σε πολυκατοικια στον τριτο οροφο.το περιστατικο εγινε πριν κανενα εναμισι μηνα.ειχε πολυ καλο καιρο και αφηνα τις πορτες ανοιχτες.τα απεναντι μπαλκονια ηταν σε μεγαλη αποσταση και το υψος μεγαλο και δεν ανησυχουσα.παντα την επεβλεπα ομως.περπατουσε στο περβαζι αλλα δεν εδειχνε καμια υποπτη κινηση.σε καποια φαση ειχα μπει μεσα να πλυνω πιατα .γυριζα το κεφαλι και την εβλεπα.και σε καποια στιγμη γυριζω και δεν την βλεπω.και τοτε ακουω απο μακρυα ενα νιαου-που ακομα και τωρα νομιζω το ακουω να αντηχει στα αυτια μου.βγαινω στο μπαλκονι και τη βλεπω κατω στο τσιμεντο να κειτεται και τοτε τα χασα.ουτε θυμαμαι για ποτε βρεθηκα κατω , αν πηρα κλειδια τιποτα ολα εγιναν τοσο γρηγορα.φτανω κατω και τη βλεπω να σερνεται κατω και να ειναι μεσα στα αιματα η μουριτσα της.τα χασα.αμεσως την εβαλα στο αυτοκινητο και εφυγα για το γιατρο.ουτε λεφτα δεν πηρα μαζι μου ουτε μπουφαν ουτε τιποτα.σε πρωτη φαση πηγαμε για ακτινες , οπου διαπιστωθηκε οτι δεν εσπασε τιποτα.αλλα δυο μερες δεν ετρωγε , δεν επινε νερο, της εδινα με συριγγα να μην παθει αφυδατωση . ετρεχε αιμα η μυτουλα της και πηγαινε και εσωτερικα και δε μπορουσε να αναπνευσει , για καμια βδομαδα εβλεπε κοσμο και φοββοταν , τραβηξαμε πολλα.στις δεκα μερες συνηλθε τελειως.αυτη δηλ γιατι εγω δεν τολμαω να αφησω μπαλκονι ανοιχτο.και τωρα που καλοκαιριαζει δεν ξερω τι θα κανω.εχω και 4 μπαλκονια στο σπιτι.παντως γενικα τα θεωρω επικινδυνα και ευχομαι κανεις να μην παθει οτι και γω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευτυχώ το γατάκι δεν έπαθε κάτι σοβαρό και είναι καλά!
Στο θέμα τώρα, αν βάλεις ψηλές καλαμιές ή πλαστική σίτα στα κάγκελα δεν θα μπορεί να ανέβει στην κουπαστή και έτσι και εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το ψιψινι θα μπορει να βγαίνει και να απολαμβάνει το μπαλκόνι! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάναμε κι εμείς σήμερα την παρθενική μας έξοδο στο μπαλκόνι!! Κατενθουσιάστηκε η Αρήθα, μύριζε σαν τρελή τα πάντα και αφού εξερεύνησε κάθε γωνιά και κάθε γλάστρα πήρε θέση στην καρέκλα για να κόβει κίνηση! :lol: :lol: :lol:

Συνημμένα

• mpalkoni.JPG
    mpalkoni.JPG
    85,7 KB · Εμφανίσεις: 212
κουκλα η Αρηθουλα:P !!!

Kαι οι δικοί μου τρελαίνονται για τα μπαλκόνια! Μένω στο 2 όροφο και τα 2 μπαλκόνια έχουν κήπο από κάτω. Το 3 μπαλκόνι έχει δυστυχώς την είσοδο του γκαράζ (τσιμέντο) και με πιάνει ένας πανικός όταν ο Ισίδωρος ανεβαίνει στο κάγκελο ( μια φορά τον έπιασα να ακροβατεί στα σχοινιά που απλώνουμε τα ρούχα:blink::blink: !).
Έχω και κακές αναμνήσεις από αυτό το μπαλκόνι... όταν ήμουν μικρή και μου χάρισαν το πρώτο μου γατάκι, ολόλευκο φουντωτό με γαλάζια μάτια, γλύστρησε και χτύπησε πάρα πολύ άσχημα και του κάναμε ευθανασία :cry::bye:(βέβαια αυτό το έμαθα μετά από πολλά χρόνια). Ήταν μωρό και το είχαμε λίγες μέρες μόνο. Ήμουν τόσο μικρή που ούτε αν ήταν αγόρι ή κορίτσι δεν θυμάμαι.:(
Και ο δεύτερος γάτος μου είχε πέσει από εκεί και είχε σπάσει το πόδι και το σαγόνι του, αλλά έγινε μια χαρά μετά. Γενικά το φοβάμαι αυτό το μπαλκόνι! Και άλλοι γάτοι μου έπεσαν από τα άλλα μπαλκόνια, αλλά ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα.
Ο χαζούλης μου ο Ισίδωρος είχε πέσει μαζί με μια γλάστρα και τον βρήκε η μαμά μου στον κήπο να κλαίει!
Πάντως, όπως και να'χει δεν μπορώ να τους στερήσω αυτή τη χαρά με τίποτα. Είναι χαρούμενοι όταν παίζουν έξω ή κοιμούνται στον ήλιο. Τρελαίνονται να κάθονται στις ζαρντινιέρες και να κοιτάνε τη γειτονιά ή να σκαρφαλώνουν στα γιούκα. Απλώς προσπαθώ να τους προσέχω, ειδικά το Ζαχαρία που είναι και μικρός.

σαν πανθηρας ειναι!! και τι γυαλιστερο τριχωμα! να την χαιρεσαι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back