Eλευθερία στο μπαλκόνι

Το γελοίο του πράγματος είναι πώς μία βδομάδα πρίν,του είχα βάλει αμπούλα!
Δέν θα τον πάω για το τσιμπούρι στο γιατρό άλλα για την πληγή! Μήπως μας δώσει κάτι, και προληπτικά !!!

Όσο για αυτήν την πλαστική αηδία, στο μπαλκόνι με τα τετραγωνάκια, δέν πίανει έχουμε βάλει και στο δικό μας μπαλκόνι (και ψηλότερο από το ύψος που είναι το κάγκελο) και δέν πιάνει, τα καταφέρνει πάντοτε να βγεί από την εξωτερική πλευρά από το πλαστικό! ή να περπατήσει πάνω στο κάγκελο και να πήδηξει μετά το πλαστικό!!! Τίποτα δεν τον σταματάει!

Το αστείο είναι ότι όσο τρελαινόασταν και του απαγορεύαμε με φωνές να φύγει στα άλλα μπαλκόνια, από πείσμα και μόνο έφευγε περισσότερο! Όταν χαλαρώσαμε, ηρέμησε και δέν φεύγει τόσο!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως, το "πέρασμα" σε διπλανά μπαλκόνια ενέχει και τον κίνδυνο να ενοχληθούν οι γείτονες και να δημιουργήσουν προβλήματα, ή ακόμα χειρότερα να του κάνουν κακό...
Όπως επίσης και τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί ο γατούλης σε κάποιο διαμέρισμα ή και να το σκάσει απ' την πόρτα άλλου διαμερίσματος. :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μια καλη λυση που την εχω δει σε μπαλκονι ειναι να βαλεις στα κενα τετραγωνα υαλοτουβλο,δηλαδη να σου τα περασει καποιος που ξερει.ειναι φθηνα και απ'εξω δεν φαινεται η διαφορα

Τί πρόβλημα είναι κι αυτό με το μπαλκόνι; Σήμερα η γάτα μου μου κρατούσε μούτρα που την άφησα μόνο πέντε λεπτά στο μπαλκόνι αλλά δε γινόταν αλλιώς. Βγαίνει και κάθεται στο περβάζι (στη βάση του κάγκελου) για να βλέπει κάτω και πάει η καρδιά μου περίπατο. Το γεγονός ότι δεν είναι κεραμιδόγατο και δεν έχει μάθει να ισορροπεί και να σκαρφαλώνει όπως αυτά με κάνει και ανησυχώ ακόμα περισσότερο. Τη λυπάμαι που κολλάει το μουτράκι της στη σίτα της μπαλκονόπορτας και νιαουρίζει για να βγει, αλλά δε θέλω να τη χάσω. Σκέφτομαι να κλείσω με καλαμωτή την πρόσβαση στα διπλανά σπίτια και με πλαστικό πλέγμα τη "φάτσα" του μπαλκονιού για να κάθεται στο περβάζι και να βλέπει τον κόσμο με ασφάλεια. Λέτε να "πιάσει"; Κάποιος εδώ ανέφερε το λουράκι. Ξέρετε πού μπορώ να βρω κάτι τέτοιο; Ίσως θα ήταν το καλύτερο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο:confused:

Εγώ προτείνω να κλείσεις το μπαλκόνι οπως είπες. Ειναι το καλύτερο για την γάτα σου. Η ισορροπία ειναι στο αίμα τους και δεν είναι θέμα εκμάθησης. Αλλά ειναι και μικρή και δεν θα έχει εμπειρία. Μην της στερείς το μπαλκονι, ειδικά για μια γάτα στο διαμε΄ρισμα ειναι πολύ πολύ σημαντικό.

Συμφωνώ με τη Drusilia. Eπισης να προσθέσω οτι ο Σιβα που ειναι Βιρμανίας εχει τελεια ισορροπία όπως όλες οι γάτες! Επίσης είναι πολύ καλός κυνηγός! Μέχρι και ποντίκια μας έφερε!

Mια καλή περιφραξη θα κάνει και τη γατα σου ευτυχισμενη και εσένα πιο ήσυχη;) Το πλαστικο πλεγμα με τα τεραγωνα κενάκια είναι καλή λύση. Χρειάζεσαι ομως βοηθεια για να κάνεις όλη αυτή τη δουλειά.

Το πλέγμα είναι καλή λύση αλλά πρόσεχε γιατί έτσι διευκολύνονται στο να σκαρφαλώσουν. Επειδή και ο δικός μου γάτος τρελαίνεται να χαζεύει από το μπαλκόνι αλλά είναι ατσούμπαλος και για να μην τον κλείνω μέσα γιατί του αρέσει να λιάζεται, έχω βάλει ένα τραπέζι και 2 καρέκλες ακουμπιστά στα κάγκελα. Έτσι κάθεται στο τραπέζι και κοιτάει ή λιάζεται στην καρέκλα κι έχω πραγματικά ηρεμήσει. Για δοκίμασέ το.
ΥΓ: το Καλοκαίρι έπεσε από τον 1ο στο εξοχικό μας ενώ έκανε τον ωραίο πάνω στο τοιχάκι 50εκ. (είχε ξαπλώσει ανάσκελα και δεν τα υπολόγισε καλά). Μιλάμε για πολύ απρόσεχτο! Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα αλλά εγώ τα είδα όλα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το μπαλκόνι μού έχει γίνει άγχος τις τελευταίες μέρες. Περιμένω τον πατέρα μου να έρθει να με βοηθήσει με τις καλαμωτές και το πλέγμα και αυτό με το τραπέζι ή την καρέκλα είναι ωραία ιδέα. Θα γίνει η πρόβα τζενεράλε το Σαββατοκύριακο και ελπίζω να μη φρικάρω γιατί τότε θα το δέσω το παλαβιάρικο!:/::/:

Ισμήνη, πού βρήκε ο Σίβα το ποντίκι;:blink::confused:

Ισμήνη, πού βρήκε ο Σίβα το ποντίκι;:blink::confused:
Στο προηγούμενο σπίτι κατοικούσαμε στον 1ο. Σχετικά "εξοχική περιοχή", ήσυχος δρόμος και το σπίτι ήταν πίσω από άλλα σπίτια. Δεν είχαμε επαφή δηλαδή με αυτοκίνητα, και είμαστε ανάμεσα σε κήπους. Είχαμε πολλά δέντρα που έφταναν στο μπαλκόνι. Από αυτά ανεβοκατέβαιναν πολλές γάτες και ποντίκια. Μάλλον τα ποντίκια έρχονταν για να φάνε ξηρά τροφή που έβαζα για τις γάτες. Είχαμε βάλει καλαμωτή για να μην πηγαίνει ο Σίβα στους δίπλα, αλλά οι άλλες γάτες πηδούσαν από πάνω και έμπαιναν και ο Σίβα επίσης βρήκε τρόπο να πηγαίνει δίπλα (ξέσκισε την καλαμωτή).
Πάντως ποτέ δεν θέλησε να κατέβει κάτω, πράγμα πανεύκολο.
Επίσης οι γείτονες μας ευτυχώς δεν ενοχλούνταν που ο γάτος μας επισκέπτονταν το μπαλκόνι τους και συχνά έμπαινε και στο σπίτι τους.:)

Παιδιά και εμείς το ίδιο θέμα έχουμε με την μαμά της οικογένειας !!!!Έχω διπλό τζάμι και σίτα!!!Πως θα βγαίνει το άμοιρο με τέτοια κλειδαμπαροσιά στο μπαλκονάκι!!!

Νιαρ, θέλω να μου πεις πόσο σου πήγε η πλαστική διαφανής τέντα επίσης!!!Μήπως να μας έδινες και το τηλ του Τζαμά??????:hmm:Αν και σε εμένα που είναι συρώμενη η πόρτα ΔΕΝ παίζει να μπαίνει πορτάκι!!!:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά και εμείς το ίδιο θέμα έχουμε με την μαμά της οικογένειας !!!!Έχω διπλό τζάμι και σίτα!!!Πως θα βγαίνει το άμοιρο με τέτοια κλειδαμπαροσιά στο μπαλκονάκι!!!

Νιαρ, θέλω να μου πεις πόσο σου πήγε η πλαστική διαφανής τέντα επίσης!!!Μήπως να μας έδινες και το τηλ του Τζαμά??????:hmm:Αν και σε εμένα που είναι συρώμενη η πόρτα ΔΕΝ παίζει να μπαίνει πορτάκι!!!:down:

Κι εγώ έχω βάλει διαφανή τέντα... αλλά ο καλός μου που τον έφαγα δε μου λέει πόσο πλήρωσε.... πάντως είναι ακριβούτσικη σε σχέση με την απλή...
Το μπαλκόνι μου το έχω κλείσει εντελώς με τη τέντα και το πλέγμα και τα γατιά δεν μπορούνα με ΤΙΠΟΤΑ να πέσουν κάτω... 2 φορές μου είχε πέσει πριν το βάλω η Καλυψώ:( αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα γιατί είμαι στον 1ο. Να προσέχετε παιδιά... δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη σε μια γάτα σε αφύλαχτο μπαλκόνι...
Στη φωτό δεν φαίνεται καλά η τέντα γιατί είναι διαφανής...

CIMG0629.JPG

CIMG0622.JPG

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω εχω βαλει αυτο το διαφανο ναυλον ... 1.000 ? μου κοστισε ενα μπαλκονι 10 μετρα (μαζι με τα πλαινα.... τωρα την σιτα, δεν εχω βαλει ακομα ...
Γιουλη μονη σου την εβαλες την σιτα???
Ειχα βαλει αλιοτερα για 4-5 μερες που φιλοξενησα το σκυλακι μιας φιλης αλλα δεν μου κατσε καλα... ειχε λίγο κενό απο κατω και την εβγαλα τελικα...

εγω εχω βαλει αυτο το διαφανο ναυλον ... 1.000 ? μου κοστισε ενα μπαλκονι 10 μετρα (μαζι με τα πλαινα.... τωρα την σιτα, δεν εχω βαλει ακομα ...
Γιουλη μονη σου την εβαλες την σιτα???
Ειχα βαλει αλιοτερα για 4-5 μερες που φιλοξενησα το σκυλακι μιας φιλης αλλα δεν μου κατσε καλα... ειχε λίγο κενό απο κατω και την εβγαλα τελικα...

Το πλέγμα μου το έβαλε ο φίλος μου στηρίζοντάς το στα κάγκελα με ένα ειδικό πλαστικό στήριγμα που το πήρε από εκεί που πήρε το πλέγμα.
Το έχει κάνει να εφαρμόζει από άκρη σ' άκρη αλλιώς δεν θα είχε νόημα... οι γάτες χώνονται... στα μικρά κενά...
Το μπαλκόνι μου είναι πιο μικρό γύρω στα 3.5 μέτρα (το μικρό τους παραχώρησα) και έχω βάλει κανονική διαφανή τέντα με μπράτσα και ανοιγόμενα παραθυράκια με σίτα στο πλάι... πρέπει να μου στοίχησε γύρω στα 600 - 700 €....

CIMG0633.JPG

CIMG0630.JPG

Γιούλη, σε παρακαλώ όταν βάζεις φωτό για το μπαλκόνι και τα σχετικά, να φροντίζεις να μην υπάρχει ο κούκλος στη φωτό:mad:.....μας αποσπά την προσοχή και δεν βλέπουμε τίποτε από πλέγματα και τέντες...βλέπουμε μόνο φατσούλες όμορφες!!!:P:P:P

Γιούλη, σε παρακαλώ όταν βάζεις φωτό για το μπαλκόνι και τα σχετικά, να φροντίζεις να μην υπάρχει ο κούκλος στη φωτό:mad:.....μας αποσπά την προσοχή και δεν βλέπουμε τίποτε από πλέγματα και τέντες...βλέπουμε μόνο φατσούλες όμορφες!!!:P:P:P
Βρε Ραίσα μου εσύ μιλάς που έχεις τα Θεικά βελούδινα γατιά...? :inlove:

τελεια!!! ειναι οτι πρεπει για τα γατακια σου!τυχερα ειναι !!!! Το μπαλκονι μου ειναι μεγαλο για τετοια πειραματα... Θα μαζεψω λεφτα ομως να κανω το πισω μπαλκονι ετσι... τι εννοεις " κανονική διαφανή τέντα με μπράτσα και ανοιγόμενα παραθυράκια με σίτα στο πλάι" με αυτο??? καμια φωτο βαλε οποτε μπορεσεις, Σε ευχαριστω :D
καλα αυτη η 2η φωτο που εχει τα αυτακια κατω με τρελαινειιι!!! σαν γατο-λαγουδακι ειναι!!!!!!!!!! :inlove:

τελεια!!! ειναι οτι πρεπει για τα γατακια σου!τυχερα ειναι !!!! Το μπαλκονι μου ειναι μεγαλο για τετοια πειραματα... Θα μαζεψω λεφτα ομως να κανω το πισω μπαλκονι ετσι... τι εννοεις " κανονική διαφανή τέντα με μπράτσα και ανοιγόμενα παραθυράκια με σίτα στο πλάι" με αυτο??? καμια φωτο βαλε οποτε μπορεσεις, Σε ευχαριστω :D
καλα αυτη η 2η φωτο που εχει τα αυτακια κατω με τρελαινειιι!!! σαν γατο-λαγουδακι ειναι!!!!!!!!!! :inlove:

Θα βγάλω φωτό... και θα σου στείλω!

σε ευχαριστω!!! το πισω μπαλκονι που θελω να κανω ετσι ειναι γυρω στα 5 μετρα, και εχει προσβαση απο τις κρεβατοκαμαρες μονο , οποτε ειναι καλυτερα!!!! απλα ειμαι 5ο οροφο και φυσαει τρελα εκει.... δεν με κλεινει κανεις! για αυτο ψαχνω κατι ν ακλεινει καλα και απο θεμα ασφαλειας και για τον αερα... μην πεσει απο τον 5ο την εβαψα!!!!

σε ευχαριστω!!! το πισω μπαλκονι που θελω να κανω ετσι ειναι γυρω στα 5 μετρα, και εχει προσβαση απο τις κρεβατοκαμαρες μονο , οποτε ειναι καλυτερα!!!! απλα ειμαι 5ο οροφο και φυσαει τρελα εκει.... δεν με κλεινει κανεις! για αυτο ψαχνω κατι ν ακλεινει καλα και απο θεμα ασφαλειας και για τον αερα... μην πεσει απο τον 5ο την εβαψα!!!!
Η διάφανη τέντα είναι ό,τι πρέπει και για τον αέρα και για ασφάλεια!!!
Να το κάνεις NiaR και θα σωθείς;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back