Eλευθερία στο μπαλκόνι

• Thread starter Thread starter Zbeebz
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αν έχεις βάλει πλέγμα, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Πάντως, καλό είναι να μην επαναπαυόμαστε στον πρότερο έντιμο βίο:P των γατιών μας, γιατί έτσι την πάτησα κι εγώ. Στο προηγούμενο σπίτι μου είχα το Φένστερ ελεύθερο στο μπαλκόνι και ποτέ δεν έκανε τίποτα. Αλλά τώρα που είμαι σε καινούργιο σπίτι, είχαμε δύο:blink: πτώσεις, μια του Φένστερ και άλλη μια του Ρουμποτύρη.
Ο λόγος είναι ότι ο από κάτω έχει καναρίνια και προφανώς τα δικά μου διαολίζονται. Τώρα τα έχω κλειδαμπαρωμένα μέσα, μόνο όταν χιόνισε τα έβγαλα λίγο για να δουν πώς είναι.:(

Νομίζω πως το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι να μην περάσουν ανάμεσα απ' τα ανοίγματα, αλλά να μην σκαρφαλώσουν στην κουπαστή.
Ruko, τι έκανες τελικά με το θέμα "μπαλκόνι"; Προέβης σε καμία ενέργεια;;;
Υπογραφή,
μια πατριώτισσα! χεχεχε

ΥΓ Killer το προέβης!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι, δεν προέβην, αλλά έχω κανονίσει με ένα φίλο μου που πιάνουν τα χέρια του να έρθει το Σ/Κ να μου περάσει πλέγμα. :up:
Επιτέλους, γιατί αισθανόμουν σαν δεσμοφύλακας στο Γκουαντάναμο ένα πράγμα...:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εσύ Γκουαντάναμο, εγώ Αμπού Γκράιμπ! Κι εγώ μέσα στο ΣΚ θα εφαρμόσω το νέο σύστημα με το πλέγμα.
Ο Beeb, όσο φτιάχνει ο καιρός τόσο μουρλαίνεται... Κοιτάζει τα πουλιά το απόγευμα και του τρέχουν τα σάλια! Κολλάει τη μαυρογκάγκανη μύτη του στο τζάμι και νιαουρίζει μακρόσυρτα...

Δοκίμασα σαν καλή καθαρή μαμά να βγάλω τα γατάκια μου στο μπαλκόνι..Ναι!Ναί...έχω ντύσει τα κάγκελα με πράσινο διχτάκι για μωρά..Το αποτέλεσμα????Σήμερα το πρωί και ενώ επβλεπα την κατάσταση, είδα την Ήλια να σκαρφαλώνει !!!!!!!:|Έπαθα σοκ..όσο μικρή στο μέγεθος είναι τόσο γρήγορη...Τελείωσε...την άρπαξα πριν κάνει το τελευταίο βήμα και την έβαλα μέσα..ΣΟΚ!!!!!!!!Αύριο θα περάσω απο το Praktiker να προμηθευτώ καλαμιές μάλλον...ΑΠΑΠΑΠΑ!!!!!!!ΣΟΚ!!!!:|

Μήπως το έβαλες από μέσα το πλέγμα;

Υ.Γ. Να τα χαίρεσαι τα αδερφάκια!

Δοκίμασα σαν καλή καθαρή μαμά να βγάλω τα γατάκια μου στο μπαλκόνι..Ναι!Ναί...έχω ντύσει τα κάγκελα με πράσινο διχτάκι για μωρά..Το αποτέλεσμα????Σήμερα το πρωί και ενώ επβλεπα την κατάσταση, είδα την Ήλια να σκαρφαλώνει !!!!!!!:|Έπαθα σοκ..όσο μικρή στο μέγεθος είναι τόσο γρήγορη...Τελείωσε...την άρπαξα πριν κάνει το τελευταίο βήμα και την έβαλα μέσα..ΣΟΚ!!!!!!!!Αύριο θα περάσω απο το Praktiker να προμηθευτώ καλαμιές μάλλον...ΑΠΑΠΑΠΑ!!!!!!!ΣΟΚ!!!!:|
Ένα είναι αυτό που λέει η Ruko (μήπως έβαλες το πλέγμα από μέσα). Το δεύτερο είναι ότι τα ψιψίνια είναι ακόμα :baby:, συνεπώς είναι αρκετά ελαφρά για να σκαρφαλώσουν ενώ παράλληλα έχουν ακόμα "άγνοια κινδύνου". Μέχρι 4-5 μηνών καλό είναι να μην τα αφήνεις στο μπαλκόνι "χωρίς τον κηδεμόνα τους"! :) Εγώ, πέρυσι τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο, είχα φτιάξει ένα "φράγμα" από άδειες βαλίτσες για να μην μπορεί ο Beeb (ο μαύρος γατούλης σε υπογραφή και avatar που τώρα είναι 11 μηνών) να βγαίνει καθόλου στο μπαλκόνι. Ίσως για την ώρα να σε βολέψει να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο. Καλοκαίρι έρχεται, δεν μπορείς και να είσαι με κλειστές πόρτες...

ΥΓ Οι βαλίτσες ήταν πλαστικές και σκληρές, απ' αυτές που χρησιμοποιούνται για αεροπορικά ταξίδια, στις οποίες ένα γατί 3 μηνών δεν μπορεί να σκαρφαλώσει όσο Ράμπο και να είναι!

Ξέρετε τι με ανησυχεί? Εαν περάσουμε πλέγμα ή καλαμωτή στα κάγκελα, το πιο πιθανό είναι να σκαρφαλώσει να δει τι υπάρχει από πίσω :hmm:. Και ξαφνικά θα διαπιστώσει ότι είναι το κενό :(.
Εγώ αυτό που έκανα στα γάτάκια μου για να καταλάβουν το υψος, τα σήκωνα και τους έδειχνα το κενό. Να γνωρίζουν τον κύνδυνο, να έχουν τον φόβο της πτώσης.
Και από τις 9 γάτες που έχουν περάσει κατα διαστήματα μόνο η Νέλυ μου είχε κάνει μακροβούτη και αυτό γιατί είχα κρέμασει την κουβέρτα μου στο μπαλκόνι να αεριστεί και το μωρό μου δε μπορούσε να δει το κενό. Δεν έπαθε απολύτως τίποτα όμως, ευτυχώς.
Για αυτό αναρωτιέμαι, μήπως τελικά με αυτό τον τρόπο κυνδυνεύουν περισσότερο λόγω της άγνοιας τους?

Εγώ αυτό που έκανα στα γάτάκια μου για να καταλάβουν το υψος, τα σήκωνα και τους έδειχνα το κενό. Να γνωρίζουν τον κύνδυνο, να έχουν τον φόβο της πτώσης.
Από τους τρεις γάτους που είχα (και τώρα πια μένουν με τη μαμά μου) και τα δύο που έχω τώρα στο σπίτι (Αρήθα και Πορδολέων) μόνο ένας, ο Μήτσος, φοβόταν όταν έβλεπε το ύψος κάτω από το μπαλκόνι. Όλα τα άλλα δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα.
Ειδικά η Αρήθα το καταχαίρεται αν την πάρεις αγκαλιά και την κρεμάσεις πάνω απ' το κενό, τεντώνει τον λαιμό της και κοιτάζει κάτω με τρομερό ενθουσιασμό.:/:
Γι' αυτό έξω την αφήνω μόνο με το σαμαράκι και το λουράκι, όλες οι άλλες λύσεις αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στην περίπτωσή μας.

Ξέρετε τι με ανησυχεί? Εαν περάσουμε πλέγμα ή καλαμωτή στα κάγκελα, το πιο πιθανό είναι να σκαρφαλώσει να δει τι υπάρχει από πίσω :hmm:. Και ξαφνικά θα διαπιστώσει ότι είναι το κενό :(.
Και από τις 9 γάτες που έχουν περάσει κατα διαστήματα μόνο η Νέλυ μου είχε κάνει μακροβούτη και αυτό γιατί είχα κρέμασει την κουβέρτα μου στο μπαλκόνι να αεριστεί και το μωρό μου δε μπορούσε να δει το κενό. Δεν έπαθε απολύτως τίποτα όμως, ευτυχώς.
Για αυτό αναρωτιέμαι, μήπως τελικά με αυτό τον τρόπο κυνδυνεύουν περισσότερο λόγω της άγνοιας τους?
Κι εγώ μέχρι πέρυσι δεν έβαζα τίποτα στα κάγκελα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα γατιά που κατά καιρούς είχα σπίτι. Όμως πέρυσι τον Οκτώβριο η εξαιρετική ζωηράδα του Beeb (του μαύρου μου γατούλη) με έβαλε σε σκέψεις. Μια φορά, μάλιστα, πήγα για καφέ και έλειψα δύο ώρες. Όταν γύρισα αντιλήφθηκα πως ο 4μηνος τότε Beeb είχε καταφέρει να βγει στο πίσω μπαλκόνι χωρίς να τον δω (μάλλον καθώς πετούσα σκουπίδια) και πέρασε δύο ώρες εκεί, κλεισμένος έξω (!!!) και ασφαλώς ανεβοκατεβαίνοντας στο πλέγμα. Δεν μπορείς να φανταστείς τι λαχτάρα πήρα!
Πιστεύω βασικά ότι τα γατιά από κάποια ηλικία και μετά σίγουρα αντιλαμβάνονται το κενό αλλά δεν τους είναι πάντα δυσάρεστη η αίσθηση...:hmm: Επίσης φοβάμαι τι θα μπορούσε να γίνει με τα περαστικά πουλιά, περιστέρια και άλλα.
Αν το πλέγμα τοποθετηθεί από την εξωτερική μεριά του κάγκελου, λογικά αυτό θα δυσκολεύει τον υποψήφιο κομμάντο:lol: στο σκαρφάλωμα.

Επιτέλους έβαλα το πλέγμα!:up:
Για να μην ανεβαίνουν στην κουπαστή άφησα πολύ περιθώριο (περίπου 20 εκ.) και έδεσα σκουπόξυλα :blink: σε διάφορα σημεία του μπαλκονιού για να είναι τσιτωμένο το πλέγμα και να τα εμποδίζει (φαντάζεστε τι σχόλια άκουσα που περπατούσα στο δρόμο με έξι σκουπόξυλα παραμάσχαλα).:P
Επίσης δεν έκοψα τις άκρες από τα πλαστικά πιαστράκια του πλέγματος, αλλά τις άφησα να προεξέχουν για να τα εμποδίζουν στο σκαρφάλωμα.

Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα είναι ότι τα γατιά δεν βγαίνουν σχεδόν καθόλου στο μπαλκόνι :blink: γιατί προφανώς έχουν πάθει σύνδρομο εγκλεισμού ύστερα από τόσο καιρό μέσα, και κάθονται και χαζεύουν έξω από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Τα νεύρα μου!:mad:

Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα είναι ότι τα γατιά δεν βγαίνουν σχεδόν καθόλου στο μπαλκόνι :blink: γιατί προφανώς έχουν πάθει σύνδρομο εγκλεισμού ύστερα από τόσο καιρό μέσα, και κάθονται και χαζεύουν έξω από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Τα νεύρα μου!:mad:

:lol::lol::lol::lol::lol: Μη στενοχωριέσαι....θα βγούνε σιγά σιγά.....και μετά άντε να τα βάλεις πάλι μέσα:D:lol::lol::lol:

Ειναι μαλλον μεχρι να συνηθισουν το θεαμα με το πλεγμα και τα σκουποξυλα..
Μην ανησυχεις..σιγουρα δεν θα παει χαμενος ο κοπος σου..!

Επιτέλους έβαλα το πλέγμα!:up:
Για να μην ανεβαίνουν στην κουπαστή άφησα πολύ περιθώριο (περίπου 20 εκ.) και έδεσα σκουπόξυλα :blink: σε διάφορα σημεία του μπαλκονιού για να είναι τσιτωμένο το πλέγμα και να τα εμποδίζει (φαντάζεστε τι σχόλια άκουσα που περπατούσα στο δρόμο με έξι σκουπόξυλα παραμάσχαλα).:P
Επίσης δεν έκοψα τις άκρες από τα πλαστικά πιαστράκια του πλέγματος, αλλά τις άφησα να προεξέχουν για να τα εμποδίζουν στο σκαρφάλωμα.

Μήπως να έβαζες και καμιά φωτό; Εγώ η αχαϊρευτη :redface: δεν το έβαλα ακόμα το πλέγμα στο μπροστινό μπαλκόνι και, να, μήπως πάρω καμιά ιδέα...

Δεν έχω πάρει φωτογραφίες ακόμη, αλλά θα φροντίσω να βάλω λίγο αργότερα.:)

Μήπως να έβαζες και καμιά φωτό; Εγώ η αχαϊρευτη :redface: δεν το έβαλα ακόμα το πλέγμα στο μπροστινό μπαλκόνι και, να, μήπως πάρω καμιά ιδέα...
Σ' αυτήν φαίνεται λίγο το δικό μας πλέγμα, ίσως σε βοηθήσει :)

Καλημέρα κι απο μένα.
Διάβασα το θέμα και αγχώθηκα παιδιά. :eek:
Ως τώρα με τον Τούλη δεν είχα τέτοιο θέμα γιατί είναι φοβιτσιάρης, μόνο πολύυυυ μικρούλης είχε ανέβει μια φορά στην κουπαστή κι έκοβε βόλτες αλλά τώρα ακόμα κι αγκαλιά να προσπαθήσω να τον πάρω στην βεράντα γαντζώνεται πάνω μου σαν χταπόδι.:inlove::inlove:
Όμως η Πούπσυ σαν καθαρή τσαπερδόνα μεγαλωμένη στα σοκάκια χθες είχε ανέβει πάλι στην κουπαστή και έκοβε βόλτες, έκανε και τα τεντωματάκια της και μάλιστα κάθησε και αγνάντευε τη θέα απο τον τρίτο όροφο στη Μιχαλακοπούλου!!!!! :sick::sick:Έφριξα αλλά δεν έβγαλα κιχ, ούτε καν κουνήθηκα απο τη θέση μου. Τα ίδια και σήμερα το πρωΐ.
Πήρα λοιπόν το αμαξάκι μου και πήγα και γέμισα τον τόπο κρεμαστές ζαρντινιέρες. Θα βάλω και στο πλαϊνό της βεράντας διάφανη κουρτίνα και.... τί άλλο μπορώ να κάνω?
Τα γατάκια είναι εφτάψυχα βρε παιδιά και αν το κάνουν αυτό είναι γιατί έτσι είναι πλασμένα , να ισορροπούν τέλεια.
Το να τα κλείσω φυλακισμένα στο σπίτι και να μην βγαίνουν στο μπαλκόνι είναι out of the question! Άλλωστε έχω πορτάκι στην μπαλκονόπορτα γιατί έχω την αμμοδόχο τους στην βεράντα και εκτός αυτού έχουν μάθει και να κάνουν κοινωνικές επισκέψεις και στο σπίτι της γειτονοπούλας που τους δίνει μεζεδάκια και αυτά -τα γλυκά μου- μου τα φέρνουν σπίτι να εγκρίνω και μετά τα τρώνε:P
Λέω να μην τρελαινόμαστε τόσο. Πάλι τί να πω ο καθένας ξέρει καλύτερα για τα "παιδάκια" του:baby::baby:

Aretha???????? OMG!! Εκεί πάνω ανεβαίνει η δικιά σου???
ΑΑΑΑΑ!!!!!! Την ειδά και μου κόπηκαν τα πόδια !!!!

Aretha???????? OMG!! Εκεί πάνω ανεβαίνει η δικιά σου???
ΑΑΑΑΑ!!!!!! Την ειδά και μου κόπηκαν τα πόδια !!!!
Εμένα να δεις!! Και είμαστε και στον 4ο όροφο...:/:
Γι' αυτό λέω ότι μας έχει σώσει το σαμαράκι.

Zizell μην τρομάζεις υπάρχουν και χειρότερα!!
Η Πούπσυ μου ήταν στα στην ίδια στάση με την Αρήθα και χωρίς την προστασία του πλέγματος!!
Είπαμε κάνουμε ότι μπορούμε για να τα προστατεύσουμε αλλά ας μην φτάνουμε στα άκρα!!
Το ίδιο ισχύει και με τα παιδιά μας.
Να μην βγούνε στο πάρκο να παίξουνε όταν είναι μικρά?
Να μην πάνε εκδρομή με το σχολείο μην και χτυπήσουνε?
Να μην βγούνε με το αυτοκίνητό τους βράδυ όταν μεγαλώσουν?
Έτσι είναι η ζωή παιδιά. Δεν μπορούμε να είμαστε σε κλουβιά.
Παντού υπάρχουν κίνδυνοι. Αν κάνουμε το καλύτερο για τους άλλους και τον εαυτό μας όλα θα πάνε καλά.

Ελπίζω η Luna μου να μην έχει τάσεις ακροβάτη! Πάντως είναι θεά,
έτσι όπως κάθεται στο κάγκελο είναι σαν να λέει : Υποκλιθείτε κοινοί Θνητοι !!!!:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back