Earthlings

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

vicki v.

Δραστήριο μέλος

Η vicki v. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 735 μηνύματα.
Επειδή γνωρίζω πως σε αυτό το σάιτ βρίσκονται άτομα πολύ ευαισθητοποιημένα όσον αφορά στην κακοποίηση των ζώων, ήθελα να μοιραστώ ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ (και πολυβραβευμένο) που ονομάζεται Earthlings. Δυστυχώς στο παρακάτω λινκ, είναι η εκδοχή άνευ ελληνικών υπότιτλων - ζητώ συγνώμη. Υπάρχει και με ελληνικούς υπότιτλους και όποιος θέλει να το αποκτήσει, ας μου στείλει ένα πμ για να το κανονίσουμε να σας το αντιγράψω. Δωρεάν εννοείται.

"Το Earthlings, σε αφήγηση του Joaquin Phoenix και σε μουσική του MOBY, είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταδεικνύει την πλήρη οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα που εκτρέφονται για κατοικίδια, φαγητό, ένδυση, διασκέδαση και επιστημονική έρευνα. Με τη χρήση κρυφών καμερών και υλικού που δεν είχε δημοσιευθεί ως τώρα, το Earthlings καταγράφει τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών παγκοσμίως, όλες εκ των οποίων βασίζονται εξ ολοκλήρου στην εκμετάλλευση ζώων για τα κέρδη τους. Δυνατό, ενημερωτικό,αντιφατικό και προκλητικό, το Earthlings είναι μακράν το πιο κατανοητό ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί σχετικά με την στενή σχέση φύσης, ζώων και ανθρώπινου οικονομικού συμφέροντος."

Δείτε το online εδώ
και με ελληνικούς υπότιτλους εδώ
(αν και η ποιότητα δεν είναι πολύ καλή)

και επισκεφτείτε το σάιτ
https://isawearthlings.com/

Προειδοποίηση : Περιέχει σκηνές πολύ σκληρές...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είμαι έτοιμη να κάνω εμετό
Είδα το α' μέρος.
Δεν αντέχω άλλο....τουλάχιστον για σήμερα.
δεν νιώθω καλα, ζαλίστηκα.
Η φρίκη σε όλο της το μεγαλέιο:cry: :cry: :cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι και εγω το εχω δει....
Δεν ηταν ΑΠΑΙΣΙΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΤΛ, εκει με τον ακυλακο και το απορριματοφορο?
Μα τι ανθρωποι????:mad:

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :( αν και πολυ σκληρο,( έχει περάσει μιση ώρα και ακόμη να συνέλθω) πολυ καλό ντοκυμαντερ... όποιος αντέχει ας το δει, και μακάρι να το εκαναν προβολη και στα σχολεια.. στα νεα παιδια που κρατανε στα χέρια τους το μέλλον του πλανήτη....

Δεν νομίζω ότι αντέχω να το δω. Έχει σκηνές κακοποίησης; Τί ακριβώς περιέχει;;;

Δεν νομίζω ότι αντέχω να το δω. Έχει σκηνές κακοποίησης; Τί ακριβώς περιέχει;;;

Nαι εχει.
Δειχνει πως τα ζωα "υπηρετουν" τον ανθρωπο, σε ποιες μορφες.
Εχω δει την πρωτη που λεει για τα κατοικιδια και λιγο απο την δευτερη που ειναι το φαγητο.:(

εχω πάρει το φρουνάκι μου αγκαλια και δεν το αφήνω με αυτα που είδα.... πως μπορούν?? :mad: :mad: δεν έχουν καθόλου ευαισθησία αυτοι οι άνθρωποι??:(

Κι εγώ το είδα σε τρία μέρη γιατί ήταν πολύ σκληρό...
Αλλά αξίζει να το δει κανείς...για να ξυπνήσει.
Πολλά πράγματα που δείχνει, δεν τα ξέρει ο μέσος άνθρωπος.
Ζει στην ευτυχισμένη άγνοια του τι κακό προκαλεί με τις καθημερινές του επιλογές και τη στάση ζωής του.

Να προσθέσω ότι μου αρέσει πολύ η εισαγωγή που λέει πως τα τρία στάδια της αλήθειας είναι : η γελοιοποίηση, η βίαιη αντίδραση, και η αποδοχή της...Σοφότατο.

:cry: Τώρα βλεπω το β μερος...

Ειδα και το τριτο....εχω φριξει...νιωθω τοσο αδυναμη μερικες φορες...πως εχουμε να αντιμετωπισουμε τον πιο τρομαχτικο μας εφιαλτη...

Κι εγώ το είδα σε τρία μέρη γιατί ήταν πολύ σκληρό...
Αλλά αξίζει να το δει κανείς...για να ξυπνήσει.
Πολλά πράγματα που δείχνει, δεν τα ξέρει ο μέσος άνθρωπος.
Ζει στην ευτυχισμένη άγνοια του τι κακό προκαλεί με τις καθημερινές του επιλογές και τη στάση ζωής του.

Να προσθέσω ότι μου αρέσει πολύ η εισαγωγή που λέει πως τα τρία στάδια της αλήθειας είναι : η γελοιοποίηση, η βίαιη αντίδραση, και η αποδοχή της...Σοφότατο.

Καλή μου Vicki θα μπορουσες να μου δώσεις κι εμενα τον κωδικα απο το logo antispeciesism που εχεις στην υπογραφή σου?
Θα ηθελα αν μου δείνεις την αδεια να το χρησιμοποιήσω κι εγώ.:redface:

Εννοείς τη φωτογραφία ;;;
https://dingo.care2.com/pictures/c2c/galleries/albums/765609950/stuff/antispeciesism.jpg
Αυτή είναι η τοποθεσία της . Εννοείται πως μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Δεν έχει copyright. Κι εγώ από μία άλλη οργάνωση το πήρα το σηματάκι.
;)

Χαίρομαι που είδες ολόκληρο το ντοκιμαντέρ. Εγώ βλέποντας το συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να νιώθω αδύναμη. Πρέπει να νιώθω δυνατή και να κάνω πράξη στην καθημερινότητά μου το σεβασμό στον πλησίον (ζώο και άνθρωπο) γιατί αυτό είναι το μόνο όπλο που έχω. Την αγοραστική μου δύναμη, τα λόγια μου, τις ενέργειές μου....

Και πάντα σκέφτομαι πως αν εγώ φρίττω με τις εικόνες αυτές και με πονάει το στομάχι μου, τι να πουν τα ζώα που ζουν αυτήν την καθημερινότητα για όλη τους τη ζωή. Μία ζωή γεμάτη πόνο, φόβο και κακοποίηση....Από τη γέννησή τους...μέχρι το θάνατό τους. Πρέπει να είμαστε δυνατές/οί και να γίνουμε η φωνή τους. Δεν έχουν και πολλούς σύμμαχους...Αντίθετα έχουν άπειρους εχθρούς.

Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Πολύτιμες οι οδηγίες σου!
Όσον αφορά το ντοκυμαντέρ, η Όλγα Κίκου που οργανώνουμε την επόμενη πορεία της Peta λέει οτι μέλος απο την χορτοφαγική κοινότητα έχει κάνει μεταγλώτιση στα ελληνικά.
Θα ψάξω να το βρώ....για όσους δεν μιλάνε αγγλικά.
Πάντως είναι φρικτό...΄δυστυχώς τα μάτια μου στέρεψαν πρίν αρκετό καιρό που είδα τα αίσχη στην κινα με τα γδαρμένα ζωντανα...και έτσι μπόρεσα και το είδα, μαθημένη πια στην απελπισία που κάθε τόσο μας έρχεται σε εικόνες.
Δακρύζω, πονάει η καρδιά μου, ζαλίζομαι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ αλλα δεν παθαίνω το σοκ της πρώτης φοράς που έπαθα νευρικό κλονισμό.
Για να ξεκαθαρίσω κάτι...την πρώτη φορά που είδα τις γουνες ''πέθανα'', χτυπήθηκα, ούρλιαξα, έκλαιγα για εβδομάδες.Καθε μέρα.Τώρα οτι νέο βίντεο έρχεται το βλέπω με άλλα μάτια και γεμίζω οργή αλλα και δύναμη για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα ζωα.
Νομίζω οτι η συμμετοχή μας σε μεγάλες οργανώσεις, μας κάνει πιο δυνατούς και ολοένα και περισσότερους.
Είναι το μόνο που με κάνει να ελπίζω σε έναν κόσμο καλύτερο για τα λατρευτά μας ζωα.

Έτσι είναι! Με το να λυπόμαστε και να κλαίμε, δεν αλλάζει τίποτα για την πραγματικότητα που ζουν αυτά τα αδέρφια μας σε φάρμες, κλουβιά, τσίρκο κλπ. Πρέπει να κάνουμε τη λύπη μας πείσμα για δράση.

Με ελληνικούς υπότιτλους θα το βρεις εδώ το ντοκιμαντέρ
https://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470

Αν δεν μπορείς να το κατεβάσεις, μπορώ να σου δώσω το e-mail του παιδιού που έχει κάνει τον υποτιτλισμό στα ελληνικά (είναι φίλος μου και μέλος του Φόρουμ Χορτοφαγίας) για να σου στείλει μία κόπια. Στείλε πμ για τα σχετικά
;)

https://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470

με ελληνικους υποτιτλους.
Βικυ, ο v3g4n δεν εχει κανει τον υποτιτλισμο?

Μαζι τα γραψαμε!

Ναι ναι ο v3g4n. Επικοινώνησες μαζί του μέσω του φόρουμ; Μου είπε απλά να του στείλεις πμ με τη διεύθυνσή σου και θα στο στείλει. ;)

Ναι, μιλησαμε.
Μαλλον θα παω να το παρω(μενουμε κοντα) για να μην τον βαζω σε κοπο και σε εξοδα.:P

Ακόμη καλύτερα :D Χαιρετισμούς πέστου :P

αυθτο το ντοκιματερ το ειχε δειξει το τηλεφως ενα ολοκληρο πρωι εκλεγα εγω εκλεγε κ ο κυριακος χαλια γιναμε ητανε κυριακη θυμαμαι............

Ναι το τηλεφώς το δείχνει αρκετά συχνά.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back