Earthlings

• Thread starter Thread starter popi
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
:cry: :cry: :cry: :cry: Πειράζει που μου είναι αδύνατον να το δω;δεν αντέχω με τίποτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πόπι μου σε καταλαβαίνω.
Εγώ το είδα σήμερα.
Πάντως, όσο να ναι το να αρνούμαστε την πραγματικότητα αποτελεί άγνοια, και η άγνοια είναι ο δρόμος που ακολουθεί άνθρωπος όταν δεν θέλει να αποδεχτεί κάτι. Καλώς ή κακώς το κρέας αυτό ήταν κάποτε ζώο που ένιωθε, ζούσε, χαιρόταν την ομορφιά της ζωής. Και ναι, είναι αυτό που καταλήγει στο πιάτο μας. Το Earthlings είναι για μένα η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο, η κακία του ανθρώπινου είδους, η φρίκη που προκαλεί. Γιατί ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που προκαλεί πόνο για την ευχαρίστησή του ξέροντας πως προκαλεί πόνο. Το Earthlings όμως είναι για μένα και η προσωποποίηση της πραγματικότητας και η αλήθεια ολόγυμνη. Η ταινία αυτή μας προτρέπει να συνειδητοποιήσουμε το δικαίωμα του κάθε έμβιου όντος στη ζωή και να το σεβαστούμε. Γιατί η ευχαρίστησή μας προς τη ζωή ενός πλάσματος δεν πιάνει μία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως δεν θέλω με τίποτα να το δω! Ξέρω βέβαια ότι αυτά που δείχνει είναι πραγματικότητα και δεν τα αγνοώ, αλλά βλέποντάς το εγώ προσωπικά δεν θα κερδίσω κάτι παραπάνω. Είμαι ήδη ευαισθητοποιημένη ως προς τα θέματα που πραγματεύεται και το αποτέλεσμα θα είναι να μου προκαλέσει επιπλέον πόνο και στεναχώρια. Αφήστε που είμαι και οπτικός τύπος και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τις εικόνες που θα δω.
Πάντως πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελα να το δουν, αλλά εκτός του ότι σιγά μη θέλουν, υπάρχει και η περίπτωση να μου πουν τα κλασσικά που ακούω καθημερινά "ε σιγά, αφού ο άνθρωπος είναι η κορυφή της τροφικής αλυσίδας", "αφού μπορούμε τα κάνουμε, ας μπορούσαν και τα ζώα" , "εντάξει μωρέ, ζώα είναι" κτλ, και θα εκνευριστώ ακόμα περισσότερο γιατί πραγματικά ορισμένοι είναι εντελώς αναίσθητοι!

To φοβερό είναι όταν κάποιος/α δεν θέλει να το δει γιατί στεναχωριέται και μετά από λίγο κόβει με άνεση και χωρίς καμία τύψη την σάρκα ενός βασανισμένου ζώου για να τη φάει, ή κλοτσάει τα αδέσποτα...! Μου έχει τύχει και αυτή η αντίδραση. Τι να πω.

Το ανθρώπινο είδος δεν τα πάει καλά με την αυτογνωσία του.

Αυτό που λες δεν είναι καθόλου περίεργο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι αντιδρούν. Ειδικά όσον αφορά το φαγητό! Γιατί σχεδόν κανείς, όταν τρώει, δεν συνδιάζει το φαγητό του με αυτές τις εικόνες. Και είναι και κάπως δικαιολογημένο αν σκεφτείς ότι έτσι έχει μάθει από τότε που γεννήθηκε. Το κεφτεδάκι πχ είναι απλώς και μόνο ένα νόστιμο κεφτεδάκι, όχι αλεσμένη σάρκα. Είναι δύσκολο!

Αν δεν μπορώ να το δω είναι γιατί ξέρω τι πόνο και πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει''το ανώτερο ον που λέγετε άνθρωπος''.
Ούτε φιλόζωη θέλω να λέγομαι γιατί ότι πέσει μπροστά μου και έχει ανάγκη από την βοήθειά μου και μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω,αν όχι θα βρω μια άκρη να βοηθηθει από κάποιον που μπορεί.Επίσης δεν θέλω να λέγομαι και χορτοφάγος γιατί μια διαφραγματοκύλη με έκανε να κόψω πολλά φαγητά εδώ και 15 χρόνια,σκασίλα μου δηλαδή,ψάρια,κοτόπουλα δεν τρώω λόγω κάποιον ψυχολογικών σοκ κατα την θανατωσή τους.

Έχεις πολύ δίκιο chrisidor. Είχα μία τέτοια συζήτηση με ένα φίλο χορτοφάγο και λέγαμε πόσο δύσκολο είναι να 'κάνεις τη σύνδεση'. Κι εμένα μου πήρε πολλά χρόνια να παραδεχθώ πως η μπριζόλα μου είναι κομμάτι ενός σώματος που πριν είχε ζωή, αδέλφια, γονείς κλπ. Άσε που τα παιδάκια συνηθίζουν από νωρίς στη θέα των πτωμάτων στο κρεοπωλείο κρεμασμένα ανάποδα...Είναι ολόκληρη κοσμοθεωρία που πρέπει να αλλάξει κανείς όσον αφορά τη συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους προς τα άλλα είδη του πλανήτη...είναι φοβερό. Και τρομερά δύσκολο όταν από μικρό παιδί μαθαίνει κανείς πως τα ζώα βρίσκονται σε αυτόν τον πλανήτη για να εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα.

καποια στιγμη ελεγα στην μαμα μου οτι θελω να προσπαθησω να γινω vegeterian κ εκεινη ξερετε τι μου απαντησε που θα πεθανετε στο γελιο ''παιδακι μου σε ποια αιρεση εχεις μπλεξει που πιστευουν αχου παει το παιδι μου εφυγε απο το δρομο της εκκλησιας΄'

χαχα δεν μου κάνει εντύπωση! Το έχω ακούσει κι εγώ!:lol:

Να δω και την Λουκά να φωνάζει "Έξω οι χορτοφάγοι είναι του σατανά 666 και τι στον κόσμο."

xaxa Μη το γελάς! Κάποιος φίλος μου έλεγε ότι οι δικοί του νόμιζαν ότι έμπλεξε με σατανιστές όταν έγινε χορτοφάγος :blink:

Να δω και την Λουκά να φωνάζει "Έξω οι χορτοφάγοι είναι του σατανά 666 και τι στον κόσμο."

Όχι μόνο οι χορτογάγοι αλλά και εμείς οι γατόφιλοι θεωρούμαστε σατανιστές από κάτι τέτοιους και το λέω γιατί μου το έχουν πει:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Έλεος πια :down:

Το ξέθαψα για νέα μέλη
Earthlings Ντοκιμαντέρ

Αν και δεν άντεξα να το δω όλο με έπεισε να προσπαθήσω να κόψω και το ελάχιστο κρέας που τρώω. Μόνο που φοβάμαι πως στο τέλος θα με παίρνει ο αέρας αφού τώρα ζυγίζω 45 κιλά και ήδη έχω ζαλάδες, αφού δεν τρώω αρκετά. Όχι τίποτα άλλο, συνήθως λιποθυμάω σε εξωτερικούς χώρους και ρεζιλεύομαι.

Δεν τρως κρέας και λιποθυμάς; Μήπως δεν τρως τίποτα; Ακούω ένα σωρό άνθρωποι να μην τρώνε κρέας, και δεν παθαίνουν τίποτα. Ψάξτο καλύτερα το θέμα μην πάθεις καμιά ζημιά.

Αν και δεν άντεξα να το δω όλο με έπεισε να προσπαθήσω να κόψω και το ελάχιστο κρέας που τρώω. Μόνο που φοβάμαι πως στο τέλος θα με παίρνει ο αέρας αφού τώρα ζυγίζω 45 κιλά και ήδη έχω ζαλάδες, αφού δεν τρώω αρκετά. Όχι τίποτα άλλο, συνήθως λιποθυμάω σε εξωτερικούς χώρους και ρεζιλεύομαι.
Εγώ πάλι ξέρω ανθρώπους που είναι χορτοφάγοι και παχαίνουν. Δεν νομίζω ότι φταίει που δεν τρως κρέας. Μάλλον θάπρεπε να απευθυνθείς σε γιατρό.
Κι εμείς δεν θέλουμε να τρώμε κρέας παρά μόνον σπάνια, κρίμα όμως που δεν μας πέρνει ο αέρας. Εσύ μάλλον δεν θα τρως τις απαραίτητες μερίδες φαγητού που κάθε μέρα.

Συμφωνώ με τα παιδιά, Γεωργία μου, καλύτερα να ρωτήσεις ένα γιατρό. Μπορεί να έχεις αναιμία, έλλειψη σιδήρου ή ένα σωρό άλλα. Ξέρω πολλούς που είναι στα κιλά σου (και τους μισώ):lol:, αλλά ούτε ζαλάδες ούτε κρίσεις λιποθυμίας έχουν.

Ψαξτο λιγο, νομιζω τρως περιεργα πραγματα αντι να εχεις μια ποικιλη διατροφη σε χορτοφαγικο επιπεδο, μαλλον κατι κανεις λαθος. Χορτοφαγια δε εινα απλα να κοψεις τα ζωικα, ειναι να βρεις και τα υποκαταστατα τους στο φυτικο βασιλειο, θελει ν'ασχοληθεις ισως μαθεις αρκετα στο αντιστοιχο φορουμ https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php
Εξισου μερικες φορες οι αιτιες λιποθυμιας εχουν σχεση με το ανχος κα ειναι καθαρα ψυχικες αν δεν τρως κιολας, εχε υποψην οτι καλο θα ηταν να δεις εναν ψυχολογο η εναν ψυχαναλυτη ειδικευμενο σε θεματα διατροφικων παθησεων, υπαρχουν αρκετοι.

Βλέπω ότι από τα κακοποιημένα ζώα στο τραπέζι μας φτάσαμε στη διατροφή.
Λέω να γυρίσουμε πάλι πίσω και προτείνω να στείλουμε το συγκεκριμένο βίντεο σε όσο πιο πολλούς ανθρώπους μπορούμε, ειδικά σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και decisionmakers με δυο λογάκια γιατί το στέλνουμε. Τι λέτε? Εγώ αρχίζω αμέσως τις αποστολές ως μια ελαχιστότατη συμβολή στο θέμα. Γεια σας τώρα πάω στο address book μου ν' αρχίσω.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back