Easy Clean Clumping Litter

toulis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η toulis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 329 μηνύματα.
Αποφάσισα να αλλάξω μάρκα άμμου όταν παρατήρησα κάποια προβλήματα με αυτή που ήδη χρησιμοποιούσα. Η άμμος που τόσο καιρό εμπιστευόμουν ήταν η πιο φημισμένη και ακριβή τύπου “clumping” δηλ. δημιουργίας σβόλων. Επισκέφθηκα ένα γειτονικό pet shop ψάχνοντας για κάποιο παρεμφερές προϊόν. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ισχυρίστηκε ότι η Easy Clean της εταιρίας Pestell είναι παρά πολύ καλή. Κατόπιν έρευνας στο διαδίκτυο αποφάσισα να αγοράσω μια συσκευασία για δοκιμή.
Τα αποτελέσματα με έχουν ενθουσιάσει αφού οι κόκκοι της άμμου δεν κολλάνε πάνω στο τρίχωμα και έχει μειωθεί αισθητά η ποσότητα τους στο πάτωμα. Επίσης καλύπτει πολύ καλά τις μυρωδιές και από τις αντιδράσεις του γάτου καταλαβαίνω ότι έχει και πολύ ευχάριστη υφή για τα πατουσάκια. Γύρω από την ανοιχτού τύπου τουαλέτα μας σταμάτησε να γίνεται ο κακό χαμός από πετραδάκια.

Η άμμος Easy Clean είναι διαθέσιμη στους εξής τύπους:
  • Pestell Easy Clean Unscented Cat Litter (άοσμη)
  • Pestell Easy Clean with Baking Soda (με προσθήκη baking soda για κάλυψη οσμών)
  • Pestell Easy Clean Low-Track Cat Litter (πιο χονδροί κόκκοι για μακρύτριχες γάτες)
  • Pestell Easy Clean Meadow Fresh Cat Litter (αρωματική)
Εγώ χρησιμοποιώ την Baking Soda.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από 100% φυσικά υλικά (100% Sodium Bentonite) και αποτελούν μια ιδιαίτερα οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.
Η τιμή της είναι 11 ευρώ για τη συσκευασία των 20lb (9 kg). Στην Αμερική (χώρα προέλευσης) κυκλοφορεί και σε συσκευασία των 40lb (18 kg) και η άοσμη επιπλέον σε κουτί των 22lb (10kg) οι οποίες είναι πιθανό να κυκλοφορούν και εδώ.

Φωτογραφίες προϊόντος:
Baking Soda
easy_clean_baking_soda.jpg

Unscented
easy_clean_boxes.jpg

Meadow Fresh
easy_clean_meadowfresh.jpg

Low-Track
easy_clean_lowtrack.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστούμε για την κριτική toulis.
Θα ήταν πολύ βοηθητικό αν μπορούσες να ανεβάσεις και μια φωτογραφία των κόκκων της. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστούμε Τούλης για την ενημέρωση! Μπορείς να μου πεις ποιά άμμο χρησιμοποιούσες πριν και τι ακριβώς ήταν τα πρποβλήματα μ'αυτήν γιατί κι εγώ πρόσφατα άλλαξα από την απλή friskies σε biokat's με άρωμα πορτοκαλιού και ενώ εγώ την θεωρώ μια χαρά, η Νεφέλη... δεν ξέρω, σκάβει πολλή ώρα και... την νιώθω ότι δεν την ευχαριστιέται... Για πες! Εμείς χρησιμοποιούμε κλειστή τουαλέτα με φύλτρα!:hmm:

Ευχαριστούμε Τούλης για την ενημέρωση! Μπορείς να μου πεις ποιά άμμο χρησιμοποιούσες πριν και τι ακριβώς ήταν τα πρποβλήματα μ'αυτήν γιατί κι εγώ πρόσφατα άλλαξα από την απλή friskies σε biokat's με άρωμα πορτοκαλιού και ενώ εγώ την θεωρώ μια χαρά, η Νεφέλη... δεν ξέρω, σκάβει πολλή ώρα και... την νιώθω ότι δεν την ευχαριστιέται... Για πες! Εμείς χρησιμοποιούμε κλειστή τουαλέτα με φύλτρα!:hmm:

Χωρίς να έχω δοκιμάσει τέτοια άμμο, απλά έχω διαβάσει στο φόρουμ και έχω συζητήσει με κτηνιάτρους, ότι στις γάτες δεν είναι ευχάριστα το άρωμα και ειδικά του πορτοκαλιού. Επίσης όσο μεγαλώνει η γάτα (δεν ξέρω πόσο είναι η Νεφέλη σου:redface:) η κλειστή τουαλέτα τη δυσκολεύει πολύ. Σου παραθέτω και το λινκ για συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα από το σάιτ του Αίλουρου:
https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Εκτόςαμμολεκάνης/tabid/160/Default.aspx

Κατερίνα, από ποιό γειτονικό σου pet-shop αγόρασες την άμμο;:hmm:

Φωτεινή, θα σου στείλω πμ για το πετ σοπ. Η συγκεκριμένη άμμος είναι της ίδιας εταιρείας με την catokay (κρυσταλλική) για την οποία υπάρχει αντίστοιχη κριτική.;)

Και πόσο εκανε? πρίν ποια ειχες?

Χρησιμοποιούσα την κόκκινη everclean. Η τιμή της έχει συζητηθεί πολλές φορές και κυμαίνεται από 14 έως 19 ευρώ η συσκευασία των 10kg (1,40 - 1,90 ευρώ / κιλό) ενώ η easyclean κοστίζει 11 ευρώ η συσκευασία των 9kg (1,22 ευρώ / κιλό). Η everclean δημιουργούσε σβώλους που έσπαγαν, κολλούσε στον πάτο της λεκάνης και το βασικότερο μειονέκτημα ήταν ότι δημιουργούσε πολλούς μικρούς σβώλους άμμου πάνω στο τρίχωμα του γάτου. Είχα δοκιμάσει και τη χονδρόκκοκη everclean αλλά έμενε μυρωδιά στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει τους υπόλοιπους τύπους everclean. Με την easyclean (τη baking soda που χρησιμοποιώ εγώ) σταμάτησε να λερώνεται ο γάτος και καλύπτει πολύ καλά τις οσμές. Πιστεύω ότι αξίζει μια δοκιμή.

Εγώ πάντως που είχα δοκιμάσει αυτής της εταιρίας κάποια άλλη σειρά και από αυτή τη σειρά την αρωματική (με την πούδρα), δεν μου έλυσε το πρόβλημα μυρωδιάς και η ποιότητα της δεν μου φάνηκε και τόσο καλή. Πάλι στη εβερ κλίν κατέληξα την μοβ και τώρα πλέων έχω 2 γάτες.

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει μόνο τη baking soda και με ικανοποιεί. Γενικά αποφεύγω τις αρωματικές. Έχω χρησιμοποιήσει και την αρωματική everclean αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Την κόκκινη (αντιβακτηριδιακή) everclean αναγκάστηκα να την αλλάξω επειδή κυρίως κολλούσε πάνω στο τρίχωμα (ο γάτος μου έχει ιδιαίτερα μακριά και φουντωτή ουρά και πολύ μακριές τρίχες σε εκείνο το σημείο) αλλά και γιατί όταν έπεφτε πολύ σκάψιμο και ο σβώλος ακουμπούσε στον πάτο δεν μπορούσα να τον ξεκολλήσω με τίποτα με αποτέλεσμα να σπάει. Τη μοβ everclean θα την είχα δοκιμάσει εάν ο γάτος μου ήταν κοντότριχος γιατί έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές αλλά δυστυχώς είναι πολύ ψιλή και φοβάμαι ότι θα κολλούσε ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα επάνω του.

Το Μαρικάκι μου δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω κοντότριχη όχι βέβαια ότι είναι περσίας αλλά δεν παύει να είναι μια μακρύτριχη ταρταρούγα! Πάντως πρόβλημα με την άμμο, το τρίχωμα της, δεν έχει!

Για μένα η καλύτερη άμμος είναι η ever clean odour control,η οποία είναι άοσμη τελείως και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις τις ακαθαρσίες, και τίποτα άλλο, δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλη την άμμο. Ολες οι άλλες που δοκίμασα ήταν χάλια, και ειδικά που την τουαλέτα την έχω μέσα στο σπίτι, παρόλο που είναι κλειστή, με φίλτρα άνθρακα, δεν βοηθούσαν και πολύ στην αποφυγή οσμών. Η συγκεκριμένη άμμος, πωλείται μόνο σε μεγάλα pet shop, στοιχίζει βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά πιστέψτε με, αξίζει γιατί κρατάει πάρα πολύ.

Επιδή ο γάτος μου είναι Περσίας και αντιμετωπίζω πρόβλημα με την άμμο που έχουμε μπορείς να που πεις πόσο κάνει η άμμος για τις μακρύτριχες η μεσσαία συσκευασία??

Αυτή παίρνουμε κι εμείς,αλλά την απλή "έκδοσή" της.Δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη,έχει πολύ μικρούς κόκκους που κολλούν πάνω στον γάτο μου (και δεν ειναι και μακρύτριχος).Απο οσμή δε μπορω να κρίνω,γιατί προς το παρόν η τουαλέτα του είναι έξω.Πάντως κάνει αρκετά συμπαγείς σβώλους με τα ούρα.

δοκιμασα και εγω την easy clean baking soda και εμεινα απολυτα ικανοποιημενη.απο μυρωδιες τιποτα και στο καθαρισμα πολυ ευκολη.αρχικα ειχα παρει την everclean-antiblock(κοκκινη συσκευασια)αλλα εβρισκα σε ολο το σπιτι κοκκους και το κυριοτερο κοκκοι κολλουσαν στα πατουσακια του μικρου...ακομα απο μυρωδια δεν μπορω να πω οτι καλυπτε και πολλα...και ακριβη σε τιμη(13 ευρω τα 6 κιλα!!),ενω η easyclean 11ευρω τα 10κιλα)

Δοκίμασε και την άοσμη, είναι εξίσου καλή και νομίζω ότι κάνει λίγο ισχυρότερους σβώλους;)

98
Δοκίμασε και την άοσμη, είναι εξίσου καλή και νομίζω ότι κάνει λίγο ισχυρότερους σβώλους;)
δεν εχω βρει την αοσμη πουθενα αλλα θα την δοκιμασω αν την βρω...ευχαριστω για την προταση!!:)

Η everclean δημιουργούσε σβώλους που έσπαγαν, κολλούσε στον πάτο της λεκάνης και το βασικότερο μειονέκτημα ήταν ότι δημιουργούσε πολλούς μικρούς σβώλους άμμου πάνω στο τρίχωμα του γάτου. Είχα δοκιμάσει και τη χονδρόκκοκη everclean αλλά έμενε μυρωδιά στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει τους υπόλοιπους τύπους everclean. Με την easyclean (τη baking soda που χρησιμοποιώ εγώ) σταμάτησε να λερώνεται ο γάτος και καλύπτει πολύ καλά τις οσμές. Πιστεύω ότι αξίζει μια δοκιμή.

Εμεις για μεγαλο διαστημα χρησιμοποιουσαμε την EverClean Fresh Guard
που την περναμε απο τον κτηνιατρο μας, την συσκευασια των 10κιλων 15Ευρω.Αλλα, το μεγαλο της προβλημα ειναι οτι κολλαει στον πατο της τουαλετας και οι σβολοι της σπανουν τις περισσοτερες φορες.Στις δυο γατες μου, ομως φαινεται να αρεσει πολυ και δεχτηκαν πολυ καλα την αλλαγη που καναμε απο την catsan που χρησιμποιουσαμε για μεγαλο διαστημα.Εμενα προσωπικα αυτο που με ενοχλει περισσοτερο με την ever clean ειναι οτι μονιμως μπροστα απο την κλειστη τους τουαλετα εχουμε σκορπισμενη αμμο.Τρεις και περισσοτερες φορες την ημερα αναγκαζομαι να την σκουπιζω.
Σημερα λοιπον ειπα να δοκιμασω και την Easy Clean (baking soda) που την πηρα απο τον κτηνιατρο μας, την συσκευασια των 9,07 κιλων
14 Ευρω. Θα την δοκιμασουμε τις επομενες μερες και θα σας πω τις εντυπωσεις(δικιες μου και γατιων) σε συγκριση με την Ever Clean.

Τελικα την δοκιμασα στο χωριο που πηγα για τις χριστουγεννο-πρωτοχρονιατικες διακοπες.Νομιζω οτι υστερει σε σχεση με την Ever Clean.:hmm:

Ας γραψουμε και μεις για την συγκεκριμενη αμμο.Διαθετω ενα γατουλι περσιας και αυτη ηταν η πρωτη αμμος που αγορασα (με σοδα).μου φανηκε πολυ καλή ,έκανε σχετικα σφιχτα μπαλακια.δεν μυριζε ασχημα και δεν κολουσε στο τριχωμα του.Εγω στη Πατρα την βρηκα στα 13 ευρω τιμουλα ψιλοτσιμπιμενη αν και σε γενικες γραμμες αξιζε γιατι την κρατησα μεγαλο χρονικο διαστημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back