H νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
:) Τον πήγε η μητέρα μου το πρωί στον γιατρό και κατάφερε να του βάλει ορό χωρίς να τον κοιμήσει. Του έβαλε και νάρθηκα στο χεράκι του για να μη το κουνήσει και βγάλει τον ορό. Θα τον κρατήσει μέχρι το βράδυ εκεί. Ελπίζω να τον τονώσει ο ορός :/:
Κι εγώ το ελπίζω!Θα πάει καλύτερα,θα δεις.Φιλάκια στην κρεμομουσούδα του.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια χαρά ούτε νάρκωση, ούτε ζημιά!:)
Αλλά πές μας δεν ρωτήσατε για πιο λόγο δεν τρώει;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πως είναι ο γατούλης;

Πως είναι ο γατούλης;

Συγνώμη gatouni που καθυστέρησα να απαντήσω αλλά έχω κολλήσει στη συζήτηση για τις φόλες.. Ο Καπουτσίνος είναι πολύ καλύτερα ευτυχώς! :) Ο ορός που του έβαλε ο γιατρός τον τόνωσε αρκετά. Επίσης άρχισε να τρώει απο μία κονσέρβα που μου έδωσε της royal canin ειδική για γάτες με ανορεξία. Το δυσάρεστο στην υπόθεση είναι ότι η πάθηση που έχει δεν θα γιατρευτεί ποτέ αλλά θα πρέπει να παρακολουθείται για να μένει στάσιμη. Θα συνεχίσει την θεραπεία του για τις επόμενες μέρες.. με αντιβίοση που του χορηγεί ο γιατρός με ένεση. Η Φλόρα αυτές τις μέρες κοιμάται δίπλα του και τον παρατηρεί συνέχεια!!! :happy:

Χαίρομαι πάρα πολύ που πάει καλύτερα:).
Γνωρίζω πολύ καλά ότι η πάθηση που έχει δεν είναι κάτι που θα το ξεπεράσε,ι γιατί είχα και γω γατα με νεφρική ανεπάρκεια.
Το σημαντικότερο είναι να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο καλύτερα γίνεται. Και με την αγάπη σας και τη φροντίδα σας σίγουρα θα είναι ευτιχισμένη η ζωή του.

Δεν ξέρω dreadcat, βέβαια αν οι δυο περιπτώσεις είναι ίδιες.. αλλα ΞΕΡΩ Γατούλι με τεράστιο πρόβλημα νεφρών...

Κωματώδη κατάσταση... με συνεχείς βουλώματα απο πέτρες στην κύστη κλ κλπ.. που όχι μόνο έγινε καλά αλλά ζει και βασιλεύει και έχει γίνει ένας πανέμορφος γάταρος :up::up:
(μην σου πω οτι έχει σταματήσει και την ειδική τροφή!!!! - θα πρέπει να ρωτήσω για σιγουριά)

Αυτό που θέλω να πω.. είναι οτι μην απελπίζεσαι και ΑΝ τελικά χρειαστεί να τρώει την ειδική τροφή εφ όρου ζωής .. δεν θα αλλάξει καθόλου χαρακτήρα.. ούτε που θα φαίνεται το πρόβλημα!!!:up:

Ναι,κι εγώ γνωρίζω γατούλη με το ίδιο πρόβλημα που ζει μια χαρά με την ειδική τροφούλα,κανένα πρόβλημα δεν έχει,απλά πρέπει που και που να τσεκάρεις αν όλα πάνε καλά.Έχει πολύ κρέμα ακόμα ο Καπουτσίνος!:)

Εύχομαι ό,τι καλύτερο για τον Καπουτσίνο σου!!! Είχε και η μαμά ου έναν γάτο βέβαια υπήρχε στο σπίτι όταν γεννήθηκα εγώ και τον λέγανε Μότζαρτ ο οποίος είχε την ίδια ασθένεια από τα 9 του αλλά έζησε μια χαρά μέχρι τα 16... Και θα μπορούσε να ζήσει κι' άλλα χρόνια εάν δεν ερχόταν εκείνο το κοπρόσκυλο από το διπλανό σπίτι!!!:mad:

Τι νέα ο Καπουτσίνο;!:)

Τι νέα ο Καπουτσίνο;!:)

Καλημέρα! Ο καπουτσίνος είναι καλύτερα! :) Πλέον τρώει μόνος του και έχει όρεξη. Τίς μέρες αυτές τις περνάει ξάπλα στο μπαλκόνι και λιάζεται. Είναι ακόμα αρκετά αδύναμος γι'αυτο και έχει περιορίσει τις βολτούλες του.. Έχει και τη Φλόρα να του κρατάει παρέα η οποία ως νεότερη αναζητάει παιχνίδια! :P Πιστεύω πως αν συνεχίσει έτσι σε λίγες μέρες θα έχει αναρρώσει πλήρως!

Μακάρι στο εύχομαι να γίνει τελείως καλά!
Στείλε καμιά καινούργια φώτο αν έχεις χρόνο, να τα δούμε που παίζουν:)

η γατα μου 17 χρονον και η νεφρικι ανεπαρκια

Έχω ρωτήσει ήδη τον γιατρό του γιά κάποια εναλλακτική τροφή και μου είπε να δοκίμαζα να του δώσω κάποιο μπιφτέκι καλά ψημένο αλλά ούτε αυτο το έφαγε.. Το μόνο που τρώει με ευχαρίστηση είναι καπνιστή γαλοπούλα που έχει έντονη μυρωδιά και γεύση αλλά κανονικά απαγορεύεται στη νεφρική ανεπάρκεια γιατί έχει πολύ αλάτι. Το καλό είναι ότι πίνει αρκετό νερό από μόνος του! Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη συμβουλή! :)

για σας, απο τον φεβρουαριο η γριουλα μου εχει προβλημα με τα νεφρα της. εχο διαβαζει παρα πολλα για πος μπορο να την βοηθησο, και σε 3 μηνες ανεβικε 250 γραμμαρια.
Το πιο σιμαντικο εινα να μη σταματαει να φαι και οτι θα φαε θα εινα ΠΟΛΥ ΧΑΜΙΛΟ ΣΕ ΦΟΣΦΟΡΟ !! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ !!
Σε γενικες γραμμες ειναι καλητερη η κονσερβα γιατι χρειαζονται πολλη νερο ! Εγο δοκιμαζα οτι βρικα προστα μου -
Eukanuba renal - διαρια
Hills k/d - διαρια
Purnia NF - διαρια
Waltham renal - pouches - σακουλακια 100 γρ, ειναι το μοναδικο που ετρογε και δεν τη πειραζε το στομαχη της. και ετσι ανεβικε τα 250 γρ.
Πριν 2-3 εβδομαδες δεν το ηθελε καθολου - το βαρεθικε μαλλον γιατι παντα πειναε- και αρχισα να ερευνισο τα φαγιτα του ειπαρχουν στο εμποριο και βρικα τις science diet - pouch tender chicken - που εχει πολυ χαμιλο φοσφορο (0,67% in dry matter) το ιδιο και Λεοναρδο Senior
τα Sheba εχουν 1% παντα προτιμα το κοτοπουλο αντι για αλλο κρεας για να μη ανεβενη η κρεατινη.

Και για τους εμετους, εγω χρισιμοπιο 1/4 χαπι famotadine που με φερανε απο αμερικη, αυτο βοηθα στη ναυτια απο τα ξινα που παραγει το νεφρο.. ροτα το κτινιατρο σου για κατι παρομιο που ισος εχει εδω.

Σε γενικες γραμμες αυτο το σιτε με βοηθισε πολυ - https://www.felinecrf.org/

Νεφρική ανεπάρκεια-πιθανόν διαβήτης...

Καναμε σημερα εξετασεις αιματος κι οι ενδειξεις ηταν οι εξης:

Ουρια:180
Κρεατινινη:3,09
Γλυκοζη:185

Περσιας ειναι η ρατσα του γατου,ειναι 2χρονων περιπου,τον μαζεψε εθελοντρια απο το δρομο σε αθλια κατασταση και μεχρι τωρα περασαμε πολλα για να τον επαναφερουμε.Λογικο ειναι πιστευω το οτι τελικα τα οργανα του επαθαν ζημια.:/:Καταλαβαμε οτι δεν παει καλα γιατι ουρουσε εκτος αμμολεκανης.

Ξερω οτι ειναι υψηλες κι οτι οι δυο πρωτες σημαινουν νεφρικη
ανεπαρκεια.:(

Ο γατος ηδη απο τοτε που τον απεκτησα (εδω και 6μηνες δηλαδη)τρωει ειδικη τροφη της χιλλς (k/d στην αρχη και μετα μας ειπαν για συντηρηση c/d νομιζω,δεν θυμαμαι καλα) αλλα και παλι εχουμε τις ενδειξεις που γραφω παραπανω.

Ακομα το τεστακι με το στικ που βαζουμε στα ουρα δεν το καναμε οποτε για διαβητη δεν ξερουμε σιγουρα.Θα το κανω μια απο τις επομενες μερες.

Εγω,εκτος απο το να του δινω k/d για το υπολοιπο της ζωης του τι αλλο μπορω να κανω για να αισθανθει καλα;

Κρεας βραστο ή και αλλες τροφες μπορω να του δινω(πχ κοτοπουλο-ψαρι);:hmm:
Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη...:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καναμε σημερα εξετασεις αιματος κι οι ενδειξεις ηταν οι εξης:

Ουρια:180
Κρεατινινη:3,09
Γλυκοζη:185

Περσιας ειναι η ρατσα του γατου,ειναι 2χρονων περιπου,τον μαζεψε εθελοντρια απο το δρομο σε αθλια κατασταση και μεχρι τωρα περασαμε πολλα για να τον επαναφερουμε.Λογικο ειναι πιστευω το οτι τελικα τα οργανα του επαθαν ζημια.:/:Καταλαβαμε οτι δεν παει καλα γιατι ουρουσε εκτος αμμολεκανης.

Ξερω οτι ειναι υψηλες κι οτι οι δυο πρωτες σημαινουν νεφρικη
ανεπαρκεια.:(

Ο γατος ηδη απο τοτε που τον απεκτησα (εδω και 6μηνες δηλαδη)τρωει ειδικη τροφη της χιλλς (k/d στην αρχη και μετα μας ειπαν για συντηρηση c/d νομιζω,δεν θυμαμαι καλα) αλλα και παλι εχουμε τις ενδειξεις που γραφω παραπανω.

Ακομα το τεστακι με το στικ που βαζουμε στα ουρα δεν το καναμε οποτε για διαβητη δεν ξερουμε σιγουρα.Θα το κανω μια απο τις επομενες μερες.

Εγω,εκτος απο το να του δινω k/d για το υπολοιπο της ζωης του τι αλλο μπορω να κανω για να αισθανθει καλα;

Κρεας βραστο ή και αλλες τροφες μπορω να του δινω(πχ κοτοπουλο-ψαρι);:hmm:
Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη...:happy:

παντως προς θεου οχι ελιες...εχουν αλατι!!!...γμτ...νομιζω οτι και ο μπουκακος ειχε λιγο υψηλη κρεατινη...:(:(:(θα ξαναπαω τις εξετασεις του στο γιατρο..........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νόνικα, νομίζω πως πιο σωστό είναι να ρωτήσεις κάποιον κτηνίατρο γι' αυτό το θέμα. Εμείς οι "λαϊκοί" μπορεί άθελά μας να πετάξουμε και καμιά κοτσάνα! :redface:

Mε τον κτηνιατρο θα το συζητησω ουτως ή αλλως,εδω θα ηθελα συμβουλες για πιο πρακτικα πραγματα,πχ στο παρομοιο θεμα-που μολις ειδα πιο κατω:rolleyes::redface:-το παιδι λεει την δικια του περιπτωση,οποιος λοιπον εχει ζησει με το προβλημα μπορει να μου πει τι λυσεις βρηκε,τι τροφες δοκιμασε και ποιες αρεσαν στο γατι του κτλ.
Περιμενω φυσικα και τον γιατρο του φορουμ να μου πει την γνωμη του για τις τιμες του Ραμση...
Οσους περισσοτερους ρωτησω τοσα περισσοτερα θα μαθω,ολο και καποια λεπτομερεια θα μου πει καποιος ενω θα την εχει ξεχασει ο προηγουμενος.
Πχ σο αλλο θεμα ειδα μια ωραια συνταγη με κοτοπουλο και πατατες και εναν πινακα ενδειξεων βασει του οποιου μπορεις να τσεκαρεις τις τροφες!:happy:

Μου αρέσει που το πήρες ζεστά το θέμα! :D:up::up::up:

Ειμαι τελειομανης-αιγοκερως βλεπεις!!!:lol::P:rolleyes:

Ειδες που δεν ηταν ψυχολογικο και ειχε κατι?? Δεν εξηγουνταν αλλιως. Θα ψαξω να σου βρω οτι μπορω απο εναλλακτικα.Θελει σιγουρα στοργη και σχετική απομόνωση απο την αλλη γατουλα παντως μεχρι να συνερθει καπως και να σταθεροποιηθει. Ειναι ακομη μια ευκαιρια να μαθεις να τον φροντιζεις. Για αρχη οκιμασε καποιες ωρες τη μερα να τα εχετε χωριστα να ξεκουραζεται και να ηρεμει, εχει που εχει το προβλημα να μην εχει και τη γατουλα. Πολλες φορες αφου δεν μιλανε τα κανουν εξω ειναι σημαδι εμενα τα κανουν οταν θελουν να μου δειξουν οτι εχουν διαρροια πχ, ειναι σα να λενε "δες τα εκανα εξω για νατα δεις και να καταλαβεις οτι κατι εχω" εγω ετσι το παιρνω.

Λοιπόν εδω θα βρεις ταπαντα περι τροφης και νεφρικής ανεπαρκειας και εγω αν ημουν στη θεση σου θα δοκίμαζα σιγουρα και κατι τετοιο παραλληλα
Special Nutrition for Chronic Renal Failure

Several nutritional supplements may be helpful for cats with kidney disease. Omega-3 fatty acids have been shown to be beneficial in CRF. Antioxidants are also important. Both of these are contained in the highly digestible algae, Biosuperfood. A nutritional supplement called "Renafood" from Standard Process, is a good renal detoxifier and helps to maximize kidney function in cats. Give one or two a day. Most cats eat them readily if they are crushed into the food. Call Standard Process at 1-800-558-8740 to find a distributor in your area. Remember, though, that the basic diet is the most important factor in your cat's health, and no supplement will make up for poor quality nutrition. For more info on feeding, choosing a good food, and switching to a better diet, see the many nutrition articles in our Library.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back