H νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ειδες που δεν ηταν ψυχολογικο και ειχε κατι?? Δεν εξηγουνταν αλλιως. Θα ψαξω να σου βρω οτι μπορω απο εναλλακτικα.Θελει σιγουρα στοργη και σχετική απομόνωση απο την αλλη γατουλα παντως μεχρι να συνερθει καπως και να σταθεροποιηθει. Ειναι ακομη μια ευκαιρια να μαθεις να τον φροντιζεις. Για αρχη οκιμασε καποιες ωρες τη μερα να τα εχετε χωριστα να ξεκουραζεται και να ηρεμει, εχει που εχει το προβλημα να μην εχει και τη γατουλα. Πολλες φορες αφου δεν μιλανε τα κανουν εξω ειναι σημαδι εμενα τα κανουν οταν θελουν να μου δειξουν οτι εχουν διαρροια πχ, ειναι σα να λενε "δες τα εκανα εξω για νατα δεις και να καταλαβεις οτι κατι εχω" εγω ετσι το παιρνω.

Ακριβως ετσι ειναι.Αν τον κλεισω στην κουζινα ομως θα στεναχωρηθει πιο πολυ,το βλεπει σαν κελι και κλαιει,οποτε να τον αφηνω στην βεραντα καλυτερα για οση ωρα θελει;;;
Πολλες φορες,τωρα τελευταια που εβαλα πλεγμα στην βεραντα,τον αφηνω εξω για πολυ ωρα και ξαπλαρωνει και ηρεμει.Οταν μετα βαριεται γρατσουναει να μπει.Δεν ειναι μια καλη εναλλακτικη της κουζινας/δωματιο τιμωριας;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι δες που του αρεσει καλυτερα, αλλα μη τον κακομαθεις κιολαεπειδη ειναι αρρωστουλης, δεν ειναι απαραιτητα τιμωρια η κουζινα. Αν κανει κρυο πχ το χειμωνα και δεν μπορει να κατσει εξω θα ειναι χρησιμο να εχει μια γωνιτσα να του αρεσει και στη κουζινα. Κανε μια θελκτικη γωνιτσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν εδω θα βρεις ταπαντα περι τροφης και νεφρικής ανεπαρκειας και εγω αν ημουν στη θεση σου θα δοκίμαζα σιγουρα και κατι τετοιο παραλληλα
Special Nutrition for Chronic Renal Failure

Several nutritional supplements may be helpful for cats with kidney disease. Omega-3 fatty acids have been shown to be beneficial in CRF. Antioxidants are also important. Both of these are contained in the highly digestible algae, Biosuperfood. A nutritional supplement called "Renafood" from Standard Process, is a good renal detoxifier and helps to maximize kidney function in cats. Give one or two a day. Most cats eat them readily if they are crushed into the food. Call Standard Process at 1-800-558-8740 to find a distributor in your area. Remember, though, that the basic diet is the most important factor in your cat's health, and no supplement will make up for poor quality nutrition. For more info on feeding, choosing a good food, and switching to a better diet, see the many nutrition articles in our Library.

Πολυ καλη η σελιδα!!!

Αυτο το renafood τι ειναι,το εχετε δοκιμασει σε κανενα γατι;

Οχι αλλα οσες φορες δοκιμασα τετοια προιοντα( σε αλλη παθηση αλλες μαρκες) εχω την εντυπωση οτι τα βοηθησαν.. Γενικα σε καθε παθηση η θεση μου εινα ηρεμια καλο περιβαλλον χαδια, ελαφρυ μασαζ καθημερινα και στοργη και καλη διατροφη εμπλουτισμενη με οτι καλυτερο υπαρχει σαν συμπληρωμα. Αυτη ειναι μια καλη βαση για να στηριξει οποιαδηποτε κτηνιατρική θεραπεια για μενα.

Ναι δες που του αρεσει καλυτερα, αλλα μη τον κακομαθεις κιολαεπειδη ειναι αρρωστουλης, δεν ειναι απαραιτητα τιμωρια η κουζινα. Αν κανει κρυο πχ το χειμωνα και δεν μπορει να κατσει εξω θα ειναι χρησιμο να εχει μια γωνιτσα να του αρεσει και στη κουζινα. Κανε μια θελκτικη γωνιτσα.

Γι'αυτον ειναι τιμωρια!!!Καμια φορα τον κλεινω μονο του για να φανε ξεχωριστα-η Μπιζου εχει μια ταση να θελει να κλεψει το φαι του-και μολις τελειωσει το φαι του σκουζει σαν να τον σφαζουν για να τον βγαλω!

Ενω το βραδυ που τον κλεινω μαζι με την Μπιζου για να κοιμηθω με τον φιλο μου με ηρεμια:rolleyes: δεν κλαει,γκρινιαζει ισως λιγο στην αρχη και μετα κοιμαται.:hmm:

Με λιγα λογια οταν κλεινω ΜΟΝΟ αυτον τσατιζεται με τον διαχωρσμο που κανω υπερ της Μπιζου-ενω εγω το κανω για να φαει ηρεμος-ενω το δεχεται καλυτερα αν τα κλεινω μαζι γιατι αυτο δεν δειχνει οτι προτιμω την Μπιζου,απεναντιας τα εχω ισα σε...δικαιωματα.:rolleyes:

Οχι αλλα οσες φορες δοκιμασα τετοια προιοντα( σε αλλη παθηση αλλες μαρκες) εχω την εντυπωση οτι τα βοηθησαν.. Γενικα σε καθε παθηση η θεση μου εινα ηρεμια καλο περιβαλλον χαδια, ελαφρυ μασαζ καθημερινα και στοργη και καλη διατροφη εμπλουτισμενη με οτι καλυτερο υπαρχει σαν συμπληρωμα. Αυτη ειναι μια καλη βαση για να στηριξει οποιαδηποτε κτηνιατρική θεραπεια για μενα.

Κατι συγκεκριμενο ή οπως μου βγαινει;;;

ελα ρε Νονικα, στεναχωρεθηκα πολυ για τον περσουλη :(
H γλυκοζη δεν ειναι παρα πολυ ανεβασμενη :hmm:. Ισως να μην εχει διαβητη, ειδικα αν εφαγε λιγες ωρες πριν και κανατε την εξεταση, ειναι φυσιολογικο να ειναι λιγο ανεβασμενη η γλυκοζη. Εξετασεις για PKD εχετε κανει; Ισως ενας υπερηχος να εδειχνε αν υπαρχουν κυστες στα νεφρα και αν το προβλημα οφειλεται εκει ή σε καποιο παθογονο οργανισμο (ολα ειναι πιθανα!). Για την διατροφη αυτο που μπορω να σου πω (αποψη μου) ειναι καλυτερα να τρωει ειδικη τροφη για νεφρικη ανεπαρκεια σε μορφη κονσερβας. Κοψε εντελως τις κροκετες, μονο κακο κανουν. Προσπαθησε να βρεις τροφη με πολυ χαμηλο φωσφορο. Ακομα και αν δεν βρεις ειναι καλυτερα να του δινεις οποιαδηποτε κονσερβα παρα ξηρα τροφη. Η ξηρα τροφη θα επιδεινωσει το προβλημα και θα αφυδατωσει τον γατουλη και μετα θα τον τρεχεις για ορο.

Καναμε σημερα εξετασεις αιματος κι οι ενδειξεις ηταν οι εξης:

Ουρια:180
Κρεατινινη:3,09
Γλυκοζη:185

Περσιας ειναι η ρατσα του γατου,ειναι 2χρονων περιπου,τον μαζεψε εθελοντρια απο το δρομο σε αθλια κατασταση και μεχρι τωρα περασαμε πολλα για να τον επαναφερουμε.Λογικο ειναι πιστευω το οτι τελικα τα οργανα του επαθαν ζημια.:/:Καταλαβαμε οτι δεν παει καλα γιατι ουρουσε εκτος αμμολεκανης.

Ξερω οτι ειναι υψηλες κι οτι οι δυο πρωτες σημαινουν νεφρικη
ανεπαρκεια.:(

Ο γατος ηδη απο τοτε που τον απεκτησα (εδω και 6μηνες δηλαδη)τρωει ειδικη τροφη της χιλλς (k/d στην αρχη και μετα μας ειπαν για συντηρηση c/d νομιζω,δεν θυμαμαι καλα) αλλα και παλι εχουμε τις ενδειξεις που γραφω παραπανω.

Ακομα το τεστακι με το στικ που βαζουμε στα ουρα δεν το καναμε οποτε για διαβητη δεν ξερουμε σιγουρα.Θα το κανω μια απο τις επομενες μερες.

Εγω,εκτος απο το να του δινω k/d για το υπολοιπο της ζωης του τι αλλο μπορω να κανω για να αισθανθει καλα;

Κρεας βραστο ή και αλλες τροφες μπορω να του δινω(πχ κοτοπουλο-ψαρι);:hmm:
Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη...:happy:
Νονικα δεν μπορείς να φανταστεις πόσο στεναχωρημένη είμαι για τα νέα:(:( Εγώ δεν θέλω να το πιστεψω κ ελπίζω να είναι κάτι παροδικό κ να διορθωθεί με την διατροφή.
Ξέρω από προσωπική πήρα ότι στα νεφρά καλό είναι να μην κάνουμε διατροφή υψηλή σε πρωτεϊνές αλλά το αντιθετο, βέβαια στη γάτα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Ομως θα κάνω το εξεής θα πεταχτώ από τον κτηνίατρο το δικών μου γατιών κ θα του δείξω τις εξετάσεις να μας πει τη γνώμη του κ τι μπορείς να κάνεις. Εύχομαι να είναι όλα περαστικά για τον ζουζούνο μας :( γιατί η πολυουρία αν θυμάμαι καλά σημαίνει οξία κ όχι χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, οπότε μπορεί κ να διορθώνεται θα ρωτήσω όμως κ θα σου πω σίγουρα

Γι'αυτον ειναι τιμωρια!!!Καμια φορα τον κλεινω μονο του για να φανε ξεχωριστα-η Μπιζου εχει μια ταση να θελει να κλεψει το φαι του-και μολις τελειωσει το φαι του σκουζει σαν να τον σφαζουν για να τον βγαλω!

Ενω το βραδυ που τον κλεινω μαζι με την Μπιζου για να κοιμηθω με τον φιλο μου με ηρεμια:rolleyes: δεν κλαει,γκρινιαζει ισως λιγο στην αρχη και μετα κοιμαται.:hmm:

Με λιγα λογια οταν κλεινω ΜΟΝΟ αυτον τσατιζεται με τον διαχωρσμο που κανω υπερ της Μπιζου-ενω εγω το κανω για να φαει ηρεμος-ενω το δεχεται καλυτερα αν τα κλεινω μαζι γιατι αυτο δεν δειχνει οτι προτιμω την Μπιζου,απεναντιας τα εχω ισα σε...δικαιωματα.:rolleyes:
οχι μωρέ μην το παίρνεις έτσι κ έχεις τύψεις ίσως ειναι της παρέας ο Ραμσης έτσι κάνουν κ τα δικά μου δεν θέλουν να ειναι μόνα τους θέλουν κάποιον να έχουν παρέα πάντα ίσως γι αυτό το κάνει κ ο Ραμσάκος

Οι τιμες δείχνουν αρχή νεφρικης ανεπαρκειας και αν αυτες οι τιμες ειναι μετα απο καποιο διαστημα διατροφης με την ειδικη τροφη θα πρεπει να δουμε και τις αρχικες:hmm:. Οι υπολοιπες πως ειναι? αιματολογικες κυριως και πρωτεΐνες στον ορο του αιματος:hmm:. Μια συνταγηγια μαγειρευτο φαγητο για γατια με νεφρικη ανεπαρκεια ειναι:
συκωτακια απο κοτοπουλο 21 γραμμ.
ασπρο ρυζι 98 >>
κρεας κοτοπουλου 21 >>
φυτικο λαδι 7 >>
ανθρακικο ασβεστιο 0,5 >>
αλατι 0,5 >>
συμπληρωμα πολυβιταμινων 1/2 ταμπλετα

Γιατρε μια και αναφερατε τα συκωτακια κοτοπουλου,ενδεικνυνται για γατες ή μπορει να προκαλεσουν διαρροια;Γιατι κατι τετοιο ανεφερε ο γιατρος μας σε καποια φαση και τους το σταματησα,ενω τους αρεσε πολυ.

Οι τιμες δείχνουν αρχή νεφρικης ανεπαρκειας και αν αυτες οι τιμες ειναι μετα απο καποιο διαστημα διατροφης με την ειδικη τροφη θα πρεπει να δουμε και τις αρχικες:hmm:. Οι υπολοιπες πως ειναι? αιματολογικες κυριως και πρωτεΐνες στον ορο του αιματος:hmm:. Μια συνταγηγια μαγειρευτο φαγητο για γατια με νεφρικη ανεπαρκεια ειναι:
ασπρο ρυζι 98 >>
κρεας κοτοπουλου 21 >>
φυτικο λαδι 7 >>
αλατι 0,5 >>
Το ανθρακικό ασβέστιο από τι προέρχεται; Τσόφλι από αυγό ίσως; :hmm:
Και υποθέτω πως την ταμπλέτα τη βάζουμε "από πάνω", αφού γίνει το φαγητό, σωστά;

ασπρο ρυζι 98 >>
κρεας κοτοπουλου 21 >>
φυτικο λαδι 7 >>
αλατι 0,5 >>
Πολύ παρήγορο αυτο που λέει ο γιατρός Νόνικα!!!! :up:Μακάρι να ειναι κάτι που ειναι στην αρχή... Βρες και τις άλλες τιμές τις αρχικές να τις βάλεις να σου πει τη γνώμη του....
Αχ :up:εχω ενα προαισθημα πως όλα θα παρουν το δρόμο τους και ο Ραμσής θα εχει μια τελεια πορεια στο προβλημα αυτο. Ολα θα πανε καλα θα δεις:up:
:up:

περαστικα του!!

Mε τόση αγάπη που εισπράττει το κουραμπιεδάκι είναι δυνατόν να μην γίνει καλά;:kiss:

Το ανθρακικό ασβέστιο από τι προέρχεται; Τσόφλι από αυγό ίσως; :hmm:
Και υποθέτω πως την ταμπλέτα τη βάζουμε "από πάνω", αφού γίνει το φαγητό, σωστά;
Το τσοφλι του αυγου εχει αρκετη ποσοστητα ανθρακικου ασβεστιου αλλα πρεπει να ειναι βρασμενο καλα και ακθαρο για να μην κολησει ακι καμια σαλμονελα:hmm:, την ταμπλετα μπορεις να την τριψεις και μεσα στο φαγητο λιγο πριν το δωσεις

Γιατρε μια και αναφερατε τα συκωτακια κοτοπουλου,ενδεικνυνται για γατες ή μπορει να προκαλεσουν διαρροια;Γιατι κατι τετοιο ανεφερε ο γιατρος μας σε καποια φαση και τους το σταματησα,ενω τους αρεσε πολυ.
Εξαρταται απο το ατομο σε μερικες μπορει να προκαλουν διαρροια αν και τους αρεσουν πολυ και σε καποια αλλα οχι, εξαρταται απο το πεπτικο συστημα του καθενος γενικα ειναι καλα ανεκτα παντως:)

Με ρυζακι και κοτοπουλο τα δικα μου ξετρελαινονταν παντως και ηταν μια καλη εναλλακτικη λυση αντι για κονσερβα.
Ευχαριστω πολυ!

Νόνικα μου πέρασα κ εγώ από τον γιατρό όπως σου υποσχέθηκα κ μου είπε αν υπάρχουν κ άλλες εξετάσεις εκτός από τις βιοχημικές (εξετάσεις αιματολογικές, αμμωνία, κλπ Πρέπει μου είπε να υπάρχει μια συνολική εικόνα γιατί μπορεί να χρειαστεί να βάλει ορό για κάποιο διάστημα ή κ νοσηλεία καθώς κ ειδική διατροφή. Πάντως το ότι ειναι μικρός σε ηλικία μάλλον πρέπει να είναι οξεία νεφρική ανεπάρκεια, Και ότι πρέπει να διαγνωστεί η αιτία, από τι προήλθε δηλαδή.

ασπρο ρυζι 98 >>
κρεας κοτοπουλου 21 >>
φυτικο λαδι 7 >>
αλατι 0,5 >>

Ευυχαριστω για την συνταγη!:)
Οι προηγουμενες που καναμε πριν λιγους μηνες ηταν φυσιολογικες -δυστυχως δεν βρισκω το χαρτι:redface::/:-απλα ειχε λιγο ανεβασμενη κρεατινινη(ουρια κτλ ηταν φυσιολογικα).
Την k/d τοτε την πηραμε σχεδον προληπτικα,δεν πιστευε ο γιατρος οτι ειχε προβλημα ο γατος κι ειπε οτι η μικρη αυξηση της τιμης οφειλοταν στην πολυθερμιδικη παστα που του εδινα για να παχυνει.
Ολο το καλοκαιρι η συμπεριφορα του ηταν φυσιολογικη κι αλλαξε αποτομα πριν ενα μηνα,αρα τωρα πρεπει να του παρουσιαστηκε το προβλημα.
Ρωτησα αν χρειαζοταν να κανω κι αλλες εξετασεις και μου ειπε οτι αυτες οι παραμετροι αρκουν για να καταλαβει αν εχει προβλημα,γι'αυτο και δεν καναμε.Επρεπε να γινουν κι οι αλλες;;;
Εφαγε κι ηρεμιστικη ενεση ο καημενος και δεν θελω να το περασει παλι οποτε αν μπορουμε να το αποφυγουμε θα ηταν καλυτερα,φοβαμαι μηπως δεν αντεξει η καρδια του,εφαγε 2 ναρκωσεις πριν 3 μηνες και ειναι αρκετα ταλαιπβρημενος ο οργανισμος του.:/:
Τωρα μου εδωσε το στικ με τα χρωματιστα κουτακια για να το βρεξω με τα ουρα του για να δει ακομα καποιες ενδειξεις,περιμενω να ξανακατουρησει εξω για να το κανω,δεν ειναι αρκετο αυτο;
Οντως ειχε φαει πριν του παρουν αιμα,μηπως ηταν γι'αυτο ανεβασμενη η γλυκοζη;
Το τεστ με το στικ δεν θα μας βγαλει απο την απορια;

Ασχετο,γιατι στην συνταγη προσθετουμε αλατι,δεν πρεπει να το αποφευγει;

ελα ρε Νονικα, στεναχωρεθηκα πολυ για τον περσουλη :(
H γλυκοζη δεν ειναι παρα πολυ ανεβασμενη :hmm:. Ισως να μην εχει διαβητη, ειδικα αν εφαγε λιγες ωρες πριν και κανατε την εξεταση, ειναι φυσιολογικο να ειναι λιγο ανεβασμενη η γλυκοζη. Εξετασεις για PKD εχετε κανει; Ισως ενας υπερηχος να εδειχνε αν υπαρχουν κυστες στα νεφρα και αν το προβλημα οφειλεται εκει ή σε καποιο παθογονο οργανισμο (ολα ειναι πιθανα!). Για την διατροφη αυτο που μπορω να σου πω (αποψη μου) ειναι καλυτερα να τρωει ειδικη τροφη για νεφρικη ανεπαρκεια σε μορφη κονσερβας. Κοψε εντελως τις κροκετες, μονο κακο κανουν. Προσπαθησε να βρεις τροφη με πολυ χαμηλο φωσφορο. Ακομα και αν δεν βρεις ειναι καλυτερα να του δινεις οποιαδηποτε κονσερβα παρα ξηρα τροφη. Η ξηρα τροφη θα επιδεινωσει το προβλημα και θα αφυδατωσει τον γατουλη και μετα θα τον τρεχεις για ορο.

Μπορει να ειναι κι απο αυτο,μακαρι!

To PKD τι ειναι;;;Υπερηχους παντως δεν καναμε.:hmm:

Για μονιμη διατροφη με κονσερβα δεν θα το αντεχε η τσεπη μου με καμια περιπτωση,ειδικα τις k/d που πρεπει να τρωει αυτος.:/:Αν τις μουσκευω πρωτα;

Νόνικα μου πέρασα κ εγώ από τον γιατρό όπως σου υποσχέθηκα κ μου είπε αν υπάρχουν κ άλλες εξετάσεις εκτός από τις βιοχημικές (εξετάσεις αιματολογικές, αμμωνία, κλπ Πρέπει μου είπε να υπάρχει μια συνολική εικόνα γιατί μπορεί να χρειαστεί να βάλει ορό για κάποιο διάστημα ή κ νοσηλεία καθώς κ ειδική διατροφή. Πάντως το ότι ειναι μικρός σε ηλικία μάλλον πρέπει να είναι οξεία νεφρική ανεπάρκεια, Και ότι πρέπει να διαγνωστεί η αιτία, από τι προήλθε δηλαδή.

Ειδικη διατροφη μου ειπε κι ο δικος μου,την k/d και κομμενες οι λιχουδιες.
Η αιτια πως να βρεθει;
Τωρα που δεν καναμε αιματολογικες τι να κανω,να τον ξαναναρκωσω μωρε,κριμα ειναι.:/:Ασε που φοβαμαι καπακι δευτερη ηρεμιστικη.:(
Να μην περιμενω πρωτα τα αποτελεσματα απο το στικ;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back