jasmine
Δραστήριο μέλος
Φιλικά Jasmine.
Και συγνώμη Sof που είμαστε στο δικό σου post.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellak
Διάσημο μέλος
Το οποιοδήποτε παιδάκι, ακόμη και το πιο μη συζητήσιμο, μπορεί να αγαπήσει ένα γατάκι που δεν έχει "πάπυρους" όταν του εξηγήσουμε ΓΙΑΤΙ πρέπει να προηγηθεί στην καρδιά μας...
Συγνώμη αλλά ίσως δεν έχετε καταλάβει οτι όλα τα παιδάκια μας έχουν και κάποιο πρόβλημα αν και δεν μας αρέσει να το λέμε έτσι, το καθένα έχει τα δικά του χαρίσματα.Δεν είναι λοιπόν θέμα ''πάπυρου'' αλλά τι τους αρέσει,και ναι υπάρχει και κάποιο πρόβλημα συζήτησης.
Φατσούλες τους δείχνουμε και περειμένουμε πως θα αντιδράσουν,πότε θα δείξουν ότι τους αρέσει κάτι.
Άλλωστε και ο Καραμέλας από ότι μου είπαν ράτσας κάτιείναι και αυτός.
Προφανώς δεν κατάλαβα, και συγνώμη που παρενέβην, αλλά επειδή ακούμε πολλά και διάφορα είπα να προτείνω τη συζήτηση έναντι του "θέλω". Και πάλι συγνώμη, εσείς ξέρετε καλύτερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν τα δίνουν βέβαια ακόμα...θηλάζουν.
Αλλά ίσως υπάρχει κάποιο ελεύθερο, είναι σαν τον φριξάκο. Ιμαλαϊων και περσικά αν δεν κάνω λάθος.
Του έχω πει και θα στείλει pm όταν μπορέσει.
Εύχομαι από τη καρδιά μου να βρείτε εκείνο που θα σας ξετρελάνει και θα σας αγαπήσει πολύ-πολύ

Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Αν είναι πορτοκαλί τότε μάλλον είναι αρσενικόΤα περσικα είναι η αγαπημένη μας ράτσα! Η Λαίδη ήταν Περσίας. Και η Λίλη που θα την πάρουμε σε 15 μέρες είναι και αυτή Περσίας. Αλλά τώρα θα έχω 2 γάτες. Τη Λίλη και τον Καίσαρα(Κεραμυδόγατος)(αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρσενικός) Πάντως έτσι μας είπαν από τον κτηνιατρείο ότι είναι ένας πορτοκαλής με πράσινα μάτια!

zorica
Διάσημο μέλος

Ga-takis
Νεοφερμένο μέλος
Αργησα να απαντησω καθως μολις σημερα κατορθωσα να σηκωθω απο το κρεβατι μετα απο τρεις ημερες με πυρετο αναμεσα σε 39 και 40+
(ειμαι ο συζυγος της Sof)Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι να απαντησω και πολυ περισσοτερο πώς να απαντησω χωρις να μακρυγορησω αλλα και χωρις να "παρερμηνευτω".. Θα τα γραψω οπως μου ερχονται στο μυαλο
Τον Φατσουλινο τον ειχα "βρει" πριν 8 χρονια σε αγγελια εφημεριδας, ηταν καθαροαιμος περσικος και τον πηραμε 2 μηνων, ζουσε σε ενα σπιτι με αλλες 20-25 γατες και σχεδον αλλους τοσους σκυλους ολως των φυλων και αποχρωσεων.. το ζευγαρι που τα φιλοξενουσε ηταν πολυ καλα παιδια, ειχαν περιμαζεψει γατακια αδεσποτα και αρρωστα και "πουλουσαν" τα περσικα που γεννιονταν για να εξοικονομησουν χρηματα για τις τροφες και τα εμβολια των υπολοιπων.. ακομα θυμαμαι οτι μεσα στην κρεβατοκαμαρα τους ειχαν σε ενα καλαθακι ενα τυφλο και γερικο σκυλακι που ειχαν βρει στο δρομο.. σε αυτες τις περιπτωσεις τα συναισθηματα ειναι αναμικτα, λες απο τη μια σαφως "χαλαλι" τα χρηματα αφου πηγαινουν για καλο σκοπο, απο την αλλη βεβαια πρεπει να σας πω οτι ο Φατσουλης ηταν πηγμενος στους ψυλλους (το στρωματακι του επι τρεις ημερες αφου αρχισαμε τη θεραπεια του ηταν καθε πρωι μαυρο απο τα πτωματα και τα αυγα τους) και προφανως ηταν ευτυχημα που τον πηραμε τοσο μικρο και του καναμε ολα τα εμβολια κι ετσι εζησε χωρις κανενα απολυτως προβλημα μεχρι τους τελευταιους 1-2 μηνες πριν τον χασουμε.. δεν μας αρρωστησε ποτέ.. μαζι του και γω, κι ας κοιμοτανε καθε βραδυ στο κεφαλι μας, κι ας πηγαινε στην αμμο του μονο οταν ηθελε (διαλεγε αλλα μερη για να εχει ποικιλια, πχ το μπανιο μας, το WC, τις γλαστρες, το χαλι, το παπλωμα 1-2 φορες
).. μια βδομαδα αφ'οτου τον χασαμε βρεθηκα με τη χειροτερη ιωση τη ζωης μου.. τελος παντων..Τον Φριξο τον πηραμε απο εκτροφεα αναγνωρισμενο απο τον ΕΟΓ που παρειχε Pedigree (εννοειται οτι ποσως μας ενδιεφερε και δεν το ζητησαμε), γενεαλογικο δεντρο κλπ κλπ.. γεννημενος και μεγαλωμενος σε σπιτι με 10-12 συνολικα ενηλικες γατες, ολες περσικες και ιμαλαϊων, χωρισμενες θηλυκες απο αρσενικες ωστε να προκυπτουν μονο οι επιθυμητες εγκυμοσυνες κλπ.. και η πρωτη μας επισκεψη στον κ. Πανο μας εδειξε καλυκοϊο.. ο γιατρος ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα ολες οι γατες στο σπιτι φερουν τον ιο εφοσον συχνωτιζονταν και μοιραζονταν φαγητα και νερο..
Τι θελω να πω, που θελω να καταληξω..
Πιστευω οτι και σε αυτο το θεμα οπως και σε τοσα αλλα στη ζωη, το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να ακουσουμε την καρδια μας. Τα δυο ματακια που θα μιλησουν στην καρδια μας μπορει να ειναι περσικα, σιαμεζικα ή κεραμυδογατικά
- δεν κανει καμια απολυτως διαφορά. Πριν τον Φατσουλη ειχα παντα γατονια του δρομου, ολα κοιμονταν επανω μου (απ'οταν ημουν 4 χρονων) και ολα μου προσεφεραν απεραντη αγαπη και πολυ σοβαρα μαθηματα ζωης, ειδικα στην τρυφερη μου παιδικη ηλικια. Μπορω να πω μαλιστα οτι τα αδεσποτακια ειχαν μια.. οσο χαζο κι αν ακουγεται, "γονιδιακη" ευγνωμοσυνη απεναντι μου, σαν να "ηξεραν" οτι οσα τους προσεφερα δεν ηταν προδιαγεγραμμενα και μου το ανταπεδιδαν με ακομα μεγαλυτερη αγαπη απο τον περσικουλη μου (ο οποιος μαλλον ηταν πολυ αυτοκρατορικος για να πιστευει οτι αξιζει κατι λιγοτερο απο υποταγη εκ μερους μας
- και ο οποιος βεβαια για να μην παρεξηγηθω ηταν επισης αξιολατρευτος)Εγραψα ολα τα παραπανω.. για να καταληξω στο οτι ναι, στο σπιτι που πηραμε τον Φριξο ειδα να θηλαζουν πεντε ακομα υπεροχα περσικα και ενα ιμαλαϊων πεντε περιπου εβδομαδων.. αλλα.. ειδικα λογω του καλυκοϊου που μας προεκυψε, εστω κι αν εχω ολη την καλη θεληση να πιστεψω οτι ο εκτροφεας δεν γνωριζει ουτε ο ιδιος οτι οι γατες του πασχουν απο αυτον, δεν θα ηθελα να τον προτεινω - κατα τα λοιπα ηταν αξιαγαπητος και ευγενικος ανθρωπος και φαινοταν να αγαπα τις γατες του. Τελος, πιστευω οτι οπως δεν ειναι "αμαρτια" να υιοθετησει κανεις ενα ταρατσογατακι αλλο τοσο ειναι ομορφο και γλυκο να ψαξει μια συγκεκριμενη ρατσα ακομα και χρωμα εαν αυτο ειναι που θελει
Συγνωμη για τιν πολυλογια μου

drusilia
Διάσημο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος

Πολλές φορές έχουμε τα καλύτερα και δεν έχουμε τίποτα και άλλες φορές έχουμε τα ελάχιστα και έχουμε τα πάντα....Τι να πω συγνώμη και από εμενα για τα διάφορα που είπα αλλά καμία φορά βγαίνεις από το ΄θέμα γιατί έτσι για την κουβέντα και μόνο!!!!!
natalo9
Δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Πάνω σ' αυτό:
...αν όπως λες ο άνθρωπος αυτός όντως ενδιαφέρεται, και είναι πιθανό να μη γνωρίζει ότι οι γάτες του είναι φορείς του ιού, νομίζω ότι θα ήταν καλό να τον ειδοποιήσετε σχετικά, ώστε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί, ίσα ίσα που θα το εκτιμήσει.ειδικα λογω του καλυκοϊου που μας προεκευψε, εστω κι αν εχω ολη την καλη θεληση να πιστεψω οτι ο εκτροφεας δεν γνωριζει ουτε ο ιδιος οτι οι γατες του πασχουν απο αυτον, δεν θα ηθελα να τον προτεινω - κατα τα λοιπα ηταν αξιαγαπητος και ευγενικος ανθρωπος και φαινοταν να αγαπα τις γατες του.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Εχω πάρει ομως και περσικό γατάκι από μια κυρία που ζούσε μεν σε ενα μικρό διαμέρισμα αλλά είχε τα γατάκια σαν παιδιά της..μιλάμε για καμιά 20αριά γάτες και όμως το σπίτι δε μύριζε καθόλου και ήταν πεντακάθαρο. Είχε κτηνίατρο που παρακολουθούσε όλες τις γάτες της και το γατάκι που πήρα τελικά απ'αυτήν ήταν υγιέστατο.
Θέλω να πω μ'αυτό ότι δε φτάνει μόνο να αγαπάει τα ζώα κάποιος...αν κρατάει πολλά ζώα και μάλιστα με γέννες κλπ, πρέπει και κτηνίατρο να τους έχει και όλα τα μέτρα να παίρνει. Δεν είναι καθόλου απλό να ασχολείσαι με εκτροφή...εδώ ένα γάτο έχουμε και τρέχουμε και δε φτάνουμε!
Havana
Διάσημο μέλος
εχουμε παθει πλακα με το νεο σου γατακι!!!!!!!!!Ναι, ε?
Ε μα...πάτε γυρεύοντας!
Δεν με αφήνει ο άντρας μου να βάλω κοντινή, είναι, λέει, σαν φωτογραφία βγαλμένη από ταινία θρίλερ
Δυο μακρινές προς το παρόν. Θα βάλω μια κοντινή αργότερα, για να φανεί το μόνο ωραίο του χαρακτηριστικόΤα τεράστια μπλε ματάκια του.
https://i2.photobucket.com/albums/y8/sotex/P1010360.jpg
https://i2.photobucket.com/albums/y8/sotex/P1010359.jpg
Jasmine, τα Ιμαλαϊων είναι διασταύρωση περσικών με σιαμ.
Έχει τα χρώματα των σιαμ (άσπρος με μπλε μάτια) και τη γούνα και μούρη (την τηγανιά που λέγαμε...) των περσικών.
Ο Φάτσας μας πάντως ήταν περσικός, αλλά ήταν ο ομορφότερος περσικός ever.
ματι φατσαρα ειναι αυτη? σου φτιαχνει τη μερα!!!!!!!!!
μας αρεσουν πολυ πολυ τα φριζακια (ετσι λεω τα τσεμαλιασμενα) τωρα ειναι νεα ρατσα φριζακια-φριξακια...απλα τελεια!!!!!!!!
υπεροχη εμπευση ειχε ο αντρας σου!!!!!!!

Voula
Διάσημο μέλος
Sof and husband,
Είμαι σίγουρη ότι ο Φρίξος είναι από τους τυχερούς της ζωής αυτής γιατί θα έχει δύο φοβερούς ανθρώπους για γονείς.
Επίσης είναι βέβαιο ότι θα αγαπούσατε εξίσου το ίδιο είτε ήταν ράτσας είτε ένα οποιοδήποτε αδέσποτο.
Να τον χαίρεστε τον Φρίξο σας και μακάρι να σκορπίζει χαρά και γέλιο στην ζωή σας για πολλά πολλά χρόνια.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επειδή για κάποιο λόγο αδυνατώ να τον βαλω στην υπογραφή μου
, παραθέτω εδώ νεες φωτό
Μόνο σε δυο τον πέτυχα με μάτια ανοιχτά και από αυτές η μια θαμπή!

Συνημμένα
Raisa
Περιβόητο μέλος
...σκέτος Άδωνης ειναι ο μικρός!!!

Havana
Διάσημο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
sof μας δινεις αδεια να τυπωσουμε τον φριξο μπλουζακι με την φραση "μη μου μιλατε ειναι δευτερα" πες ναι σε παρακαλουμεεεε το θελει πολυ ο καλος μου να τη φοραει!!!!!![]()

Είναι σταρ ο Φρίξος, όχι αστεία!

zorica
Διάσημο μέλος

Ο λογος που δεν μποριες να βαλεις φωτο στην υπογραφη πρεπει να ειναι το μεγεθος.Γέλασα πολύ με το φριζάκια-φριξάκια
Επειδή για κάποιο λόγο αδυνατώ να τον βαλω στην υπογραφή μου, παραθέτω εδώ νεες φωτό
Μόνο σε δυο τον πέτυχα με μάτια ανοιχτά και από αυτές η μια θαμπή!![]()
Εγω την ειχα μικρυνει τη φωτο 100-150pixel η κατι παρομοιο δεν θυμαμαι τωρα καλα..
Για δοκιμασε ετσι...

Κουκλι εχετε και παλι ζηλευωωωωω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
είναι και αυτός.