Microchip για γάτες

Είναι πολύ μπερδεμένο το θέμα με το τσίπ... ειδικά στην Ελλάδα.
Δηλ πες οτι έχεις κατοχυρώσει το γατί στον Σύλλογο και όπου πρέπει. Εάν χαθεί, και το βρεί κάποιος θα πρέπει α) να πάει να το κοιτάξει για τσίπ καταρχήν και β) αφού δεί ότι ανήκει κάπου, να ειδοποιηθεί ο κανονικός ιδιοκτήτης...:hmm: εδώ αρχίζει κλασσικά το θέμα... αν η γάτα του αρέσει θα την πάρει και τέρμα... και μπορεί και ο Κτηνίατρος να μην ειδοποιήσει κανέναν, μετά απο παράκληση του πελάτη, αν την πάει φυσικά για έλεγχο τσίπ.

Στο εξωτερικό τώρα, δεν ξέρω κατα πόσο ενημερωμένες και κατα πόσο μια ελληνική λίστα τσίπ μπορεί να ελεχθεί απο εναν Γερμανικό Κτηνίατρο πχ, ώστε να βρεθούν τα στοιχεία του Έλληνα σε περίπτωση απώλειας. :/:

Αν θέλεις να πάς κάπου και να γυρίσεις, είναι απλά, έχεις το γατί περασμένο τσίπ με τα στοιχεία σου και είσαι ΟΚ. Αλλά αν χαθεί ή ότι άλλο μετά δεν ξέρω τί και πώς.. σίγουρα θα πρέπει να πάει το γατί σε Κτηνίατρο και να διαβαστεί το τσίπ...για αρχή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα μαθουμε οταν παω τον δεκεμβρη κυπρο..θα τους πω να την σκαναρουν να δουμε αν φαινονται τα στοιχεια μου. η κτηνιατρος μου ειπε οτι στην ευρωπαϊκή ενωση είναι κοινή..:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Microchip

Μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες για αυτο ,τι ακριβως ειναι αν ειναι υποχρεωτικο,ποσο περιπου στοιχιζει...Αν ποναει η δημιουργει καποιο προβλημα..

Μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες για αυτο ,τι ακριβως ειναι αν ειναι υποχρεωτικο,ποσο περιπου στοιχιζει...Αν ποναει η δημιουργει καποιο προβλημα..

απο οτι ξερω δεν πονα, ειναι υποχρεωτικο αν ταξιδευει το ζωο, κανει αν θυμαμαι καλα γυρω στα 50? ευρω...και ειναι κατι σαν ταυτοτητα για το ζωακι:):)αν ειπα βλακεια συγχωρεστε με...παντως απο ολους εδω μεσα, καλυτερα θα σου πει ο ντοκτορ μας εδω.

ευχαριστω πολλυ -πολλυ!!!εγω δεν ξερω καλα τι ειναι

ευχαριστω πολλυ -πολλυ!!!εγω δεν ξερω καλα τι ειναι

αν σκεφτεσαι να το κανεις μη φοβασαι. ξερω οτι δεν ειναι τιποτα κακο:)

σαφεστατα και δεν ειμαι ειδικος στο θεμα....απλα θα καταθεσω την δικη μου σκεψη....αν δεν ταξιδευα...δεν θα το εβαζα....υπαρχει η αποψη οτι εκπεμπουν ακτινοβολια...δεν ξερω αν ισχυει με σιγουρια...αλλα απο τι στιγμη που δεν βλεπω το λογο να τους το βαλω...δεν θα το κανω...:):):)

Αληθεια τωρα τελευταια ταξιδευω συχνα λογω σπουδων και για αυτο το σκεφτομαι μην γινει καμια παρεξηγηση σε καποιο αεροδρομιο και δεν μπορεσω να την παρω μαζι μου

Αληθεια τωρα τελευταια ταξιδευω συχνα λογω σπουδων και για αυτο το σκεφτομαι μην γινει καμια παρεξηγηση σε καποιο αεροδρομιο και δεν μπορεσω να την παρω μαζι μου

ναι......καλα κανεις...απλα την σκεψη μου κατεθεσα...:) εμενα δεν χρειαζεται ουτως ή αλλως...:):):)

Με φοβιζει λιγακι αυτο με την ακτινοβολια:hmm::hmm:Αλλα και παλι φοβαμαι να μην το κανω:/:

Με φοβιζει λιγακι αυτο με την ακτινοβολια:hmm::hmm:Αλλα και παλι φοβαμαι να μην το κανω:/:

ναι........και εμενα....το θεμα ειναι...ποιον να ρωτησεις....οι κτηνιατροι,δεν ξερω αν ειναι τοσο ειδικοι...καλυτερα να μαθεις απο καποιον που ασχολητε με αυτα...δηλαδη αν μαθεις οτι σιγουρα εκπεμπουν ακτινοβολια ...αυτο εχει τη σημασια του...γιατι ολοι ξερουμε οτι η ακτινοβολια προκαλει βλαβες στα κυταρα και καρκινογεννεση....αλλα αν οντως εχουν ακτινοβολια...:)

ναι........και εμενα....το θεμα ειναι...ποιον να ρωτησεις....οι κτηνιατροι,δεν ξερω αν ειναι τοσο ειδικοι...καλυτερα να μαθεις απο καποιον που ασχολητε με αυτα...δηλαδη αν μαθεις οτι σιγουρα εκπεμπουν ακτινοβολια ...αυτο εχει τη σημασια του...γιατι ολοι ξερουμε οτι η ακτινοβολια προκαλει βλαβες στα κυταρα και καρκινογεννεση....αλλα αν οντως εχουν ακτινοβολια...:)

το τσιπάκι για τα κατοικίδιά μας χρησιμοποιεί τη τεχνολογία rfid και για να είμαστε πιο σαφής το συγκεκριμένο δεν εκπέμπει καμία ακτινοβολία , απλά όταν χρειαστεί να ανιχνευθεί το τσιπάκι για τη ταυτοποίηση του ζώου 'απαντάει' στο σήμα του ανιχνευτή και αυτό είναι μόνο.

Επίσης είναι πολύ χρήσιμο στη περίπτωση που το ζωάκι χαθεί και βρεθεί από κάποιον να μπορέσει μέσω κτηνιάτρου να βρεθεί ο κάτοχός του.

το τσιπάκι για τα κατοικίδιά μας χρησιμοποιεί τη τεχνολογία rfid και για να είμαστε πιο σαφής το συγκεκριμένο δεν εκπέμπει καμία ακτινοβολία , απλά όταν χρειαστεί να ανιχνευθεί το τσιπάκι για τη ταυτοποίηση του ζώου 'απαντάει' στο σήμα του ανιχνευτή και αυτό είναι μόνο.

Επίσης είναι πολύ χρήσιμο στη περίπτωση που το ζωάκι χαθεί και βρεθεί από κάποιον να μπορέσει μέσω κτηνιάτρου να βρεθεί ο κάτοχός του.

αν ειναι ετσι...οντως δεν υπαρχει προβλημα.....για αυτο ειπα οτι καλο θα ειναι να μας πει καποιος που ξερει πως δουλευει το συστημα.....:):):)

Εμενα εχουν και τα τεσσερα γατακια μου και δεν ειχαμε ποτε κανενα προβλημα.Το θεμα εχει ξανασυζητηθει εδω και μπορω να πω με σιγουρια οτι δεν εχω διαβασει να ενεχει η τοποθετηση του καποιο κινδυνο για την υγεια του ζωου.

εβαλα της bailey τσιπακι,η αληθεια ειναι οτι δεν πονεσε ιδιαιτερα για να κλαψει, απλα για 2 μερες ημουν προσεκτικη με το σβερκο της. πληρωσα 60 ευρω για τσιπακι και διαβατηριο, και ειπα της γατιατρου αφου της το βαλαμε να το δηλωσουμε στον κτηνιατρικο συλλογο...

Η ηλεκτρονικη σημανση (τσιπ) των κατοικιδιων ειναι υποχρεωτικη απο το νομο αλλα το μετρο εχει ατονησει αφου οι υπηρησιες υπευθυνες για την εφαρμογη του νομου δεν εχουν εφοδιαστει με τα καταληλα μηχανηματα αναγνωσης:/::blink:. Απο πλευρας υγεια δεν υπαχει προβλημα καθως εχει το μεγεθος κοκου ρυζιου και τοποθεται κατω απο το δερμα κα ειναι παθητικος δεκτης δηλαδη πρεπει να δεχθει σημα απο το μηχανημα αναγνωσης, δηλαδη δεν εκπεμπει ακτινοβολια συνεχεια:) και σε ολο τον κοσμο χρησιμοποιουνται αρκετα χρονια χωρις να εχουν αναφερθει περιστατικα προκλησεις βλαβης:)

Τώρα είδα αυτό το θέμα:):)Απ ότι διάβασα δεν υπάρχει περίπτωση να τους δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Ευτυχώς γιατί σκέφτομαι να βάλω και στα δικά μου τσιπάκι και μου είπε η γιατρός ότι κοστίζει 40 ευρώ!!!:happy::happy:

Πολύ χρήσιμο άρθρο!:)

Θα πάμε στον κτηνίατρο τη δευτέρα για το εμβόλιό μας και θα ρωτήσω και κόστος και διαδικαστικά για το τσιπ. Μπορεί να πάω Ολλανδία, και αυτή τη φορά σκέφτομαι να πάρω και τη μικρή μαζί. Όταν το βάλουμε θα σας γράψω εμπειρίες!

Να βάλω Τσιπάκι;

ΠΑιδιά θελω να σας ρωτήσω τι ξερετε για το τσιπακι.
Πως γινεται;
Ναρκώνουν την γάτα;
Είναι επεμβαση με ολικη ναρκωση;;
Θελει εξετασεις πριν;
Ισχυουν αυτα που ακούγονται πως ακόμη και εαν χαθεί και βρεθεί κανεις δεν εγκυάται οτι ο άλλος κτηνιατρος θα έχει διαφορετικό μηχανημα και δεν θα το εντοπίσει;;;

Λυστε μου αυτες τις απορίες γιατι σκεφτομαι να βαλω στα δικα μου αλλα το φοβαμαι λιγακι...:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back