Oι γατούλες στο χωριό...

ria23

Διάσημο μέλος

Η Σωτηρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Καλλιθέα (Αττική). Έχει γράψει 2.369 μηνύματα.
με αφορμή τις διακοπές και ότι μόλις γύρισα από το χωριό μου ...χωριό κοντά στους πρόποδες του Σμόλικα..ας γράψουμε και κάτι ευχάριστο..έχουμε πολλές γατούλες στο χωριό ....ελεύθερες αλλά εξοικειωμένες με τους ανθρώπους..κάθε καλοκαίρι παίρνω κονσερβούλες μαζί μου για όσες μέρες μείνω όλο και κάποιον επισκέπτη θα έχω που να ζητάει φαγάκι..δεν ξέρω αλλά στο χωριό είναι σαν να έχουν πολλά σπιτάκια..σε όποιον και να πάνε τις ταΐζει και τις φροντίζει..πολλά χρόνια γίνεται το ίδιο..εμένα κάθε χρόνο εδώ και 3-4 χρόνια έρχεται η ίδια γάτα κάθε καλοκαίρι σπίτι μου..το χειμώνα την ταΐζει μια θεία μου....ακόμα και το χειμώνα που έχουμε λίγους κατοίκους..μοιράζονται ώστε να μη μείνει καμιά απέξω..μακάρι και στην Αθήνα να υπήρχε τέτοια συνεννόηση..πάντως έστω και μακριά μας.. στο χωριό υπάρχουν γάτες που είναι ευτυχισμένες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λυπαμαι που θα σου χαλασω την ομορφη διαθεση αλλα απο το δικο μου το χωριο εχω αλλη αποψη.Εχω και εγω την αγελη μου εκει.Ξερω περιπου ολες τις γεννες αλλα πανω απο 2 χρονια δεν ζουνε.......ειναι πετσι και κοκκαλο και περνανε πολυ υγρο χειμωνα.γεννοβολανε ανα 3 μηνες επειδη δεν αντεχουν τοσο μωρα καποια τα παρατανε (εχω μαζεψει αρκετα)Πολλα ειναι μονοφθαλμα ..φαγωμενα αυτια...οσα την γλυτωνουν τρωνε ποντικοφαρμακο απο τα γυρω αμπελια......και τελος η φρικη που εφαγα φετος ηταν να μεζευω κοματια απο γατα και μαλιστα πρεπει να ηταν η αδελφη του δικου μου:(Και να βλεπω τα μικρα να παιζουν με αυτα.Ειχα πει οτι δεν θα το αναφερω αλλα κοντευω να σκασω.Ενας φιλος απο εκει εφερε απο την Αθηνα μια περσικη και του ριξανε φολα στο οικοπεδο του!!!!!!!
καθε φορα που παω εχω και μια τσαντα με φαρμακα και αγοραζω απο εκει απειρες κονσερβες αλλα φετο εφαγα χοντρη φρικη.Μην μου πεις για κτηνιατρο γιατι ειναι σε 50 χιλ σε πολυ χαλια δρομο.Ασε που δεν μπορω να πιασω ολα τα μικρα ή καποιες μεγαλες Δεν λεω εχει την πλακα του να βλεπεις τα μικρα να παιζουν ... να θηλαζουν αλλα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κρίμα μάλλον είμαστε το μοναδικό χωριό ..όλες μας οι γατούλες είναι παχούλες και καλοταισμένες ..ιδιαίτερα μερικές..είναι σαν φρατζολακια..όλοι στο χωριό έχουμε ζωάκια..και σε κανέναν δεν λείπουν οι γατούλες..κριμα να μην είναι έτσι παντου

Το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που έχω δει θεόχοντρες και καλοζωισμένες γατούλες είναι στα Μετέωρα και Ελάτη - Περτούλι. Σε όποιο άλλο μέρος και να έχω πάει παντού χάλια αδιόρθωτα...

Το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που έχω δει θεόχοντρες και καλοζωισμένες γατούλες είναι στα Μετέωρα και Ελάτη - Περτούλι. Σε όποιο άλλο μέρος και να έχω πάει παντού χάλια αδιόρθωτα...
Δεν είναι τυχαία η έκφραση γάτος μοναστηριακός που χρησιμοποιείται στη περιοχή :D

Οποιος έχει πάει καταλαβαίνει τι εννοώ!:D Μέσα στα προαύλια των μοναστηριών να γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ από γάτες που μοιάζανε με φώκιες! Ολες ήρεμες και φιλικές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν νιώθουν κάποια απειλή. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, θετική βέβαια!

Μηπως μυρτος να επιανες μπολιικες και να τις μετεφερες στα καλα χωρια???

Μηπως μυρτος να επιανες μπολιικες και να τις μετεφερες στα καλα χωρια???
Αστα η Κεφαλονια δεν νομιζω να εχει καλα χωρια:(.Οι ανθρωποι τις βλεπουν μονο σαν καλες για τα ποντικια.Το μονο που κανω ειναι οσα μικρα μπορω να τα πιασω τα περνω και τους βρισκω σπιτι.Ενα μαλιστα το εδωσα πριν ερθει Αθηνα σε φιλους .Ηταν τοσο καλο που ειχα πει οτι θα προσπαθησω να το κρατησω.Θα γραψω την ιστορια του με φωτο αφου ξαναπαω για ενα σκ για να ελενξω πως παει:)

Σημειώνω άλλα τρία μέρη στα οποία οι γάτες κάνουν πανηγύρι!!
1. Δελφοί. Ναι ναι, οι γνωστοί μας Δελφοί όπου στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να χαϊδέψεις μία από τις άπειρες γατούλες που υπάρχουν εκεί. Το επιχείρησα εγώ και η μία γατούλα έγινε έξι βαρέλες να τσακώνονται ποια θα μαζέψει τα περισσότερα χάδια!:lol: Αυτές δεν ήταν γάτες, ήταν μοσχάρια!
2. Δομοκός. Κοντά στη Λαμία. Ο χαμός! Σε κάθε χαλάκι εξώπορτας να συνωστίζονται απίστευτα όμορφες και παχουλές γάτες! Μιλάμε για πολλές γάτες και δεν είδα μία κοκκαλιάρα! Επίσης πολλά μικρά γατάκια με κοιλιά σε μέγεθος μπάλας!
3. Στενή Ευβοίας. Σε κάθε παράθυρο και χαλάκι καθόταν και μία χοντρή γατούλα και περίμενε να ανοίξει ο σπιτονοικοκύρης!
Αυτά για να βλέπουμε ότι στην επαρχία δεν υπάρχουν μόνο Νεάντερταλ που κυκλοφορούν με το φλόμπερ και θερίζουν.:down:

Άλλο ένα μέρος που είδα ευτυχισμένες γατούλες, ήταν στο ιστορικό Αρκάδι στην Κρήτη. Πήγαμε το καλοκαίρι επίσκεψη και εντυπωσιάστηκα από τις ήρεμες και καλοταισμένες γατούλες. Όταν δε ανέβηκα στον πάνω όροφο, συνάντησα μια γιαγιούλα, η οποία είχε ένα χέρι. Μόλις με είδε να χαιδεύω τα γατάκια, με φώναξε να μου δείξει την κούτα που τα κοίμιζε και το τσουβάλι με την τροφή που τα τάιζε.
Την σκέφτομαι ακόμα την γιαγιά αυτή. Μακάρι να την έχει ο θεός καλά, για να συνεχίζει να φροντίζει έτσι τις γάτες ττης μονής Αρκαδίου.

Τι όμορφο αυτό με την γιαγιούλα!:) Μακάρι να ήταν όλες οι γιαγιάδες έτσι!
Στον αντίποδα, ρίχνω -1000 στα Κύθηρα. Πήγαμε το καλοκαίρι και πραγματικά δεν έχω ξαναδεί μέρος με τόσο κακομεταχειρισμένες γάτες. Οσες είδα ήταν άρρωστες (ειδικά μία είχε παραμορφωμένο στόμα και τη διώχνανε με σκούπα:mad:) και πετσί και κόκκαλο. Τελικά καλά μου είχε πει ένας γνωστός "δείξε μου τα αδέσποτα της περιοχής σου να σου πω για τους κατοίκους"...

Κι εμείς έχουμε χοντρές γατούλες στο χωριό μου:P (έξω από την Λάρισα)αλλά πάντα υπάχουν άνθρωποι που τους ενοχλούν και ρίχνουν φόλες κατα διαστήματα....Πολύ άσχημο να έχεις ελεύθερη την γατούλα σου και να πεθάνει έτσι:(:cry::cry:.

Στο χωριό μου στην Κρήτη έχουμε πολλές γάτες αλλά δεν μπορώ να πω οτι τις αγαπούν η δεν τις αγαπούν απλά έχουν μάθει να συμβιώνουν μαζί τους και δεν τους δίνουν ιδιαίτερη σημασία,τουλάχιστον φροντίζουν οι περισσότεροι και αφήνουν λίγο φαγητό έξω από την πόρτα τους,πάλι καλά.Ειδικά τον χειμώνα όμως που οι περισσότεροι λείπουν πολλές γατούλες πεθαίνουν,λίγες είναι δυνατές και επιβιώνουν:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back