O μικρός Iubi

FOXYFREAK

Νεοφερμένο μέλος

Η FOXYFREAK αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αιγάλεω (Αττική). Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Γειά σας,

δουλεύω σε ένα εστιατόριο στα Ιλλίσια στον μπουφέ και ξαφνικά μια νύχτα το αγόρι μου ο οποίος δουλεύει και εκείνος εκεί μου δίχνει ένα μικρό γατάκι σε χρώμα ποντικί! Νιαούριζε ήταν και φοβισμένο. Κοιταζόμαστε και λέμε να το παρουμε; Προσπαθήσαμε να το πιάσουμε αλλα ήταν πολύ δύσκολο. Η επόμενη εβδομαδα που ακολούθησε το έβλεπα το γατάκι να τριγυρίζει κάτω από τα εξωτερικά τραπέζια και οι πελάτες ήτε να το διώχνουν ήτε να το ταίζουν. Άλλοι το κλότσαγαν και δεν μου αρεσε καθόλου αυτό το πράγμα. Μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ φιλόζωη και έχω αδυναμία στις όμορφες γατούλες. Όποτε τέλος παντων τύχενε να το δω έλεγα στον εαυτό μου σήμερα θα σε πιάσω και θα σε πάω σπίτι!! :D Μέχρι που περίμενα να έχω την βραδυνή μου βάρδια για να μην με δεί κανείς. Το αγόρι μου είχε φέρει μαζί του ένα κλουβί και μετά την δουλειά φώναξα το γατάκι να έρθει και σιγά σιγά οσο πλησίαζε ένα μια κίνηση και κατάφερα να το βάλω στο κλουβάκι. Φυσικά ήταν κατατρομαγμένο, νυστικό και μέχρι να φτάσουμε σπίτι γιατι πήγαμε με μετρό και μηχανάκι μετά έκανε εμετό και τα κακά του. Όλα αυτά από φόβο αλλα προσπαθήσαμε να τα κάνουμε όλα όσο πιο ανόδυνα γινόταν. Στο καινούριο σπιτάκι πια βρήκε καταφύγιο κάτω απο τον καναπέ! Πόσο κλασσικό για μια γατα ε? :rolleyes: Πήρα λίγες χαρτοπετσέτες και τις έβρεξα ίσα ίσα για να είναι νωπές και του χάιδεψα την γουνίτσα του όπως κάνουν οι μαμάδες όταν τα πλένουν. Αμέσως άρχισε να γουργουρίζει και να νιώθει καλύτερα. Μετά απο 4 μέρες ο μικρός Iubi νιώθει πολύ άνετα στο μικρό μας σπιτάκι. Δεν είμαι σίγουρη για την ηλικία του αλλα θα έλεγα ότι είναι 1-2 μηνών. Του αγόρασα το ιδικό γάλα για γατούλες της whiskas και του αρέσει πολύ. Το ταίζω 4 φορές την μέρα λίγο πρώτα του βάζω ιδικά κροκετάκια για μωρα μετα γάλα και το βράδυ κάποιο πατε για μωρά και πάλι. Δεν ξερω αν κάνει τόσο συχνά αλλά η ποσότητα του φαγητού είναι λίγη και αρκετή για τις απαιτήσεις του πιστεύω. Νεράκι αλλάζω ανα 2 ώρες περίπου γιατι στο σπίτι μου η θερμοκρασία είναι αρκετά μεγάλη το μεσιμέρι. Στο πετσοπ που πήγα μου έδωσαν ένα σπρει για τους ψίλλους. Αυτό πραγματικά έκανε δουλειά. Αυτό που θέλω να ξερω είναι πότε πρέπει να το πάω στον γιατρό για να κανει εμβόλια και πως θα καθαρίσω τα αυτάκια του που είναι λίγο βρόμικα μέσα. Αυτά για τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενη που μια τέτοια μικρή φατσούλα βρήκε καταφύγιο στο σπιτάκι μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγχαρητήρια για το νέο μέλος της οικογένειας!!!Είναι μια γλύκα ο μικρός!!Μέχρι τώρα μια χαρά τα πήγες σαν νέα γατομαμά...Θα σε συμβούλευα να τον πάς σ΄ένα καλό κτηνίατρο να σου πεί ηλικία και ότι χρειάζεται να ξέρεις..Το σίγουρο είναι οτι το γατουλινάκι θέλει αγάπη,υπομονή και πολλά χαδάκια..Καλή συνέχεια!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nα το χαιρεστε το καινουριο γατουλινι σας!Να εισαι σιγουρη οτι θα κανει και εσας πολυ πιο ευτυχισμενους!Για τις υπολοιπες ερωτησεις θα σου απαντησουν αλλα μελη που ξερουν πιο πολλα σε αυτα τα θεματα!Και μπραβο σας που πηρατε αυτη την αποφαση!

να σας ζήσει το νέο μέλος και καλως μας ήρθατε! :)
Εγω θα πρότεινα να γινει μια επισκεψη γενικού ελέγχου στον κτηνιατρο (να του καθαρίσει εκεινος και τα αυτάκια προσεκτικά) να σας πει που βρίσκόσαστε από αποψη ηλικίας και τι αλλο πρεπει να γίνει. Παντως μεχρι στιγμής το φροντίζεις πολυ καλά και με πολύ αγαπη. Μπράβο που του χαρισατε ενα σπιτάκι.

Το γατούλι που έχεις στο άβαταρ είναι ο Lubi? Είναι σκέτο κουκλάκι!!:D Μπράβο που το υιοθετήσατε! Τώρα αμφιβάλλω αν θα βρεις ανοικτό κτηνιατρείο! Ολα όσα έκανες είναι πολύ σωστά, περίμενε λίγο να περάσουν οι μέρες των διακοπών και βρες έναν κτηνίατρο να το πας.

ευχαριστώ όλους για το ζεστό αυτό καλοσόρισμα. :D Είμαι πολύ ευτηχισμένη με τον Ιουμπι μου γιατι φένετε πως του αρέσει που βρήσκετε ανάμεσά μας. Εδώ στο Αιγάλεο είμαι καινούρια και δυστηχώς δεν γνωρίζω κτηνίατρους αλλά πήρα μερικά τηλέφωνα και όλοι λείπουν, λογικό είναι για τέτοιο μήνα. Ο κύριος στο πετσοπ μου είπε ότι δεν πειράζει να πάω και τέλος του μήνα μιας και έχω βάλει το ιδικό σπρέι για τους ψίλλους γιατί εφόσον το γατάκι φένετε σε καλή κατάσταση δεν χρειάζετε να ανυσιχώ. ;)

Καλησπέρα και καλωσήρθατε!
Η περίοδος είναι δύσκολη,και δε θα βρεις κτηνίατρο εύκολα.Πήγαινέ τον όμως όσο πιο σύντομα γίνεται.Μπράβο σας για την απόφαση να του χαρίσετε ένα σπιτι,θα σας το ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο με την αγάπη του!:)

To γατάκι φένετε να περνάει μιά χαρούλα εδώ στο σπίτι. Αν και λείπουμε ένα οχτάωρο την ημέρα λόγο δουλειάς έχω φροντήσει να τα βρήσκει όλα και να τα έχει όλα στην διάθεσή του. Είναι χαρακτήρας που αν θα βρεί ησιχία θα πάει στην γωνίτσα του και θα κοιμηθεί! Πολύ απλά. Ένα πράγμα με ανυσηχεί όμως. Κάνει ευκίλια όποτε του δίνω το ιδικό γάλα της whiskas ή όποτε του δίνω μαλακή τροφή. Με τα κροκετάκια καλά τα πάει, τα τρώει αλλά μετα τα βλέπει σαν παιχνίδι και τα σκορπίζει ο ζωηρούλης. Το τρίχωμά του έχει αρχίσει και δείχνει μεγάλη βελτίωση.

Αν κάνει διάρροια με την κονσέρβα και το γάλα,μην του δίνεις.Έτσι κι αλλιώς παίρνει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό του στοιχεία απο τις κροκέτες.Οπότε το γάλα και οι κονσέρβες απλά τον φουσκώνουν,μην του δίνεις αφού τον πειράζουν κιόλας.Όσο για το παιχνίδι με το φαγητό,το κάνει επειδή είναι μικρούλι.Μάλωσέ τον λίγο όταν το κάνει,και θα το σταματήσει και μεγαλώνοντας.:)

Εκτός του ότι το γάλα και η μαλακή τροφή μπορούν να προκαλούν διάρροια, αυτό επίσης μπορεί να προέρχεται και από εσωτερικά παράσιτα. Έχε υπόψιν σου ότι σύντομα θα πρέπει να του δώσεις παστούλα (συνηθέστερη η banminth). Να σου ζήσει ο κούκλος! :happy:

Πόσα όμορφα και χρήσιμα πράγματα μπορεί κανείς να μάθει μέσα από αυτό το site. Εχτές το βράδυ διάβαζα για την ξηρή τροφή και εδώ και δύο μέρες του δίνω περισσότερο ξηρή τροφή από άλλες τροφές. Φένετε πως και η ξηρή του δημιουργεί διάρροια. Τι να κάνω μέρες που είναι και όλα είναι κλειστά;

Πόσα όμορφα και χρήσιμα πράγματα μπορεί κανείς να μάθει μέσα από αυτό το site. Εχτές το βράδυ διάβαζα για την ξηρή τροφή και εδώ και δύο μέρες του δίνω περισσότερο ξηρή τροφή από άλλες τροφές. Φένετε πως και η ξηρή του δημιουργεί διάρροια. Τι να κάνω μέρες που είναι και όλα είναι κλειστά;

Υπάρχει πιθανότητα το γατάκι σου να έχει σκουλικάκια κι εκεί να οφείλεται η διάρροια. Πρέπει να του δώσεις την ειδική κρέμα για αποπαρασίτωση και με την πρώτη ευκαιρία να επισκευτείτε το γιατρό σας. Επίσης, φαντάζομαι ότι θα σε έχουν ενημερώσει άλλοι πριν από μένα σχετικά, η ξηρά τροφή καλής ποιότητας είναι σαφώς καλύτερη για τη διατροφή των γατιών μας. Η κονσέρβα ας είναι το "μεζεδάκι" του σε ειδικές περιστάσεις:)

Τότε ίσως έχει παράσιτα...Έχει κάνει αποπαρασίτωση με ειδική κρεμούλα;Προσωρινά μέχρι τη Δευτέρα μπορεις να του βράσεις λίγο ρυζάκι με κοτόπουλο.χωρίς καρυκευματα,αλάτι ή λάδι.Ακόμα και το ζουμάκι αν πιει,θα το βοηθησει.Πάντως τη Δευτέρα πήγαινέ τον σε κτηνίατρο,για να σε ενημερώσει όχι μόνο σχετικά με την αποπαρασίτωση αλλά και σχετικά με τα εμβόλιά του.

Διάβασε εδω
θα μαθεις οτι χρειαζεσαι καλυτερα να του δωσεiς ξηρη ροφη intestinal royal canin και παστα αποπαασίτωσης flutelmium

Να σου ζήσει και καλή γατοζωή να έχεις μαζί του!;)

Ενα θερμο καλωσορισμα και απο εμενα και τα γατια μου.:DΑπ'οτι διαβαζω ο γατουλης ειναι σε καλα χερια.:up: Να περασετε πολλες ομορφες και ευτυχισμενες στιγμες οι δυο σας.:D
Προσεξε λιγο παραπανω το θεμα με τα ενδοπαρασιτα γιατι καμια φορα επιμενουν και ειναι συνηθες φαινομενο σε αδεσποτακια.Ο κτηνιατρος θα σε συμβουλεψει τι ακριβως να κανεις.Θα συμφωνησω με τα πιο πανω μελη οτι οι κροκετες καλης ποιοτητας ειναι σαφως καλυτερη τροφη απο τις κονσερβες.Αυτες προτιμησε τις για μεζεδακι που και που.:D

Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες :). Πιστεύω πως πήρα καλή τροφή είναι Hills για μικρά γατάκια. Εχτές του έδωσα βραστό κοτόπουλο να φάει αλλά ακόμα σινεχίζετε η διάροια. Προφανός κάτι συμβαίνει εσωτερικά. Το παράπονό μου τώρα είναι ότι δεν βρήσκω γιατρό να το πάω. Μένω στο Αιγάλεω κοντά στο μετρό και δεν έχω ιδέα που και ποιόν να ρωτήσω. Μήπως έχετε ιδέα εσείς σαν καλύτεροι γατογονείς; :redface:
Στο παιχνίδι είναι πρώτος πάντως. :lol:

Η διάρροια δεν σταματάει αμέσως, ειδικά τώρα που άλλαξε και τροφή και θα πρέπει να προσαρμοστεί σ' αυτήν. Ποια Hill's πήρες; Εγώ θα σου συνιστούσα την i/d που είναι ειδική για ευαίσθητο γαστρεντερολογικό.
Όσο για κτηνιάτρους, είναι όντως δύσκολη αυτή η περίοδος των διακοπών. Δες εδώ τη λίστα με τους προτεινόμενους από τα μέλη του mycat γιατρούς, όλο και κάποιον θα βρεις, δεν μπορεί. Καλή τύχη!

ευχαριστώ πολύ aretha :). Πριν λίγο πήγα και πήρα την παστούλα, τουλάχιστον αυτό μπορώ να το κάνω μόνη μου πριν πάει στον γιατρό. Την έφαγε μια χαρά, ούτε που το κατάλαβε το μικρό μου :lol: (μέσα στο φαγητό του το έριξα για να είμαι σίγουρη). H τροφή που του είχα αγοράσει είναι η Hill με κοτόπουλο για μικρά γατάκια. Σήμερα που κοίταξα καλύτερα τι είχε το μαγαζί την συγκεκριμένη που μου είπες δεν την βρήκα γιαυτό πήρα της Royal Canin για ευαίσθητο εντεράκι, για μικρά γατάκια. Πιστεύω πως και αυτό θα είναι καλό. 2 μέρες τώρα του δίνω κοτοπουλάκι και κροκετούλες. Η διάρροια συνεχίζετε αλλά πλέον όχι συχνά. Μία από αυτές τις μέρες θα το πάω και στον γιατρό για τα απαραίτητα εμβόλια.

Καλά έκανες.:) Πρόσεχε μόνο γιατί με όλες αυτές τις εναλλαγές διαφορετικών τροφών, θα ερεθιστεί ακόμα περισσότερο το στομάχι του. Καταστάλαξε σε κάποια και μην του τις αλλάζεις μέχρι να στρώσει, γιατί με τις πολλές αλλαγές επιβαρύνεται περισσότερο.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back