Orijen Cat & Kitten

Στην περιοχη σου μπορεις να βρεις: Ιφιγενείας 86, Καλλιθέα και Δημοσθένους 67, Καλλιθέα
Επισης μπες στο https://www.kompa.gr/ οπου υπαρχει αναλυτικος χαρτης με διευθυνσεις ολων των μαγαζιων

Ευχαριστώ πολύ.Αργησα αλλά το είδα το μηνυμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο γάτος μου είναι Αγκύρας, 2 ετών και στειρωμένος. Από την ηλικία του 1 μήνα τρώει προϊόντα της Royal Canin. Και όλα μια χαρά. Πρίν από 2 μήνες αποφάσισα να αλλάξω σε Orijen (κοτόπουλο) με στόχο την καλύτερη ποιότητα. Μεγάλο λάθος. Από την πρώτη εβδομάδα χρήσης της τροφής ο γάτος άλλαξε εικόνα. Το τρίχωμα έγινε βαρύ και θαμπό, έβγαλε κοκκινίλες (αλλοιώσεις) στην μύτη και άρχισε να ξύνεται με αποτέλεσμα να κάνει δύο μικρές πληγές στην βάση του αριστερού αυτιού. Εδώ και 2 μήνες είναι σε κορτιζόνη και ευτυχώς τώρα την κόβει σταδιακά γιατί είναι καλά. Με την κτηνίατρο υποπτευόμαστε τροφική αλλεργία. Αναφέρω την ιστορία καθώς θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή και σε άλλους μπαμπάδες και μαμάδες γατιών αναφορικά με την Orijen. Προφανώς, δεν αναφέρομαι στην ποιότητα της τροφής, αλλά στην πιθανότητα το ζώο μας να είναι αλλεργικό σε κάποιο από τα πολλά συστατικά της τροφής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο γάτος μου είναι Αγκύρας, 2 ετών και στειρωμένος. Από την ηλικία του 1 μήνα τρώει προϊόντα της Royal Canin. Και όλα μια χαρά. Πρίν από 2 μήνες αποφάσισα να αλλάξω σε Orijen (κοτόπουλο) με στόχο την καλύτερη ποιότητα. Μεγάλο λάθος. Από την πρώτη εβδομάδα χρήσης της τροφής ο γάτος άλλαξε εικόνα. Το τρίχωμα έγινε βαρύ και θαμπό, έβγαλε κοκκινίλες (αλλοιώσεις) στην μύτη και άρχισε να ξύνεται με αποτέλεσμα να κάνει δύο μικρές πληγές στην βάση του αριστερού αυτιού. Εδώ και 2 μήνες είναι σε κορτιζόνη και ευτυχώς τώρα την κόβει σταδιακά γιατί είναι καλά. Με την κτηνίατρο υποπτευόμαστε τροφική αλλεργία. Αναφέρω την ιστορία καθώς θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή και σε άλλους μπαμπάδες και μαμάδες γατιών αναφορικά με την Orijen. Προφανώς, δεν αναφέρομαι στην ποιότητα της τροφής, αλλά στην πιθανότητα το ζώο μας να είναι αλλεργικό σε κάποιο από τα πολλά συστατικά της τροφής.
Καλημερα.:)Οταν εδινες ρουαγιαλ,ειχε κοτοπουλο η τροφη;Μηπως εχει αλλεργια στο κοτοπουλο θελω να πω..

Καλησπέρα. Ναι. Παλιότερα έδινα την τροφή ανάπτυξης της RC. Οι τροφές που τώρα δίνω είναι: Young Male και Hair and Skin (RC και οι δύο). Και οι δύο έχουν σαν πρώτο συστατικό το κοτόπουλο ή τα πουλερικά. Τα 2 αυτά χρόνια έδινα παράλληλα, για επιβράβευση, αλλά καθημερινά, μία κονσέρβα του εμπορίου με τόνο ή ψαρικά (Sheeba). Ελπίζω πως το πρόβλημα είναι το ψάρι (που έχει η Orijen) ή κάποιο από τα υπέροχα λαχανικά (π.χ. πατάτα) της Orijen. Δυστυχώς, δεν αφαίρεσα τμηματικά τους παράγοντες αυτούς, γιατί δεν άντεχα να τον βλέπω έτσι. Είχε χάσει μέσα σε 1 εβδομάδα πλήρως την ενεργητικότητά του, είχε γίνει ληθαργικός και άρχισε να χάνει βάρος (εκτός από τα δερματικά). Πανικοβλήθηκα. Έκοψα και τα δύο και τον έχω μόνο με RC. Πάει πολύ καλά. Ελπίζω ότι δεν συνεχίζω να του προκαλώ αλλεργία...Παρόλα αυτά, θα πρέπει, φαντάζομαι, να περιμένω την διακοπή της κορτιζόνης για να επιβεβαιωθεί το παραπάνω. Υπάρχει κάποια άλλη σκέψη που θα ήταν καλό να δοκιμάσω? Θέλω να πω, το να πάθει κάτι το ζώο σου λόγω εγγενών προβλημάτων είναι θέμα, αλλά να του προκαλείς εν αγνοία σου προβλήματα, είναι απλά παράλογο. Οπότε είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση υποστηρίζεται από ερευνητικά δεδομένα...

Κοιτα..δεν το συζητω οτι εφοσον το πειραξε τοσο πολυ η οριτζεν,εκανες παρα πολυ καλα που τη σταματησες.
Ας σταματησει την κορτιζονη και θα δεις..ελπιζω οτι δεν θα συνεχιστει το προβλημα.Προσεξε παντως με την κορτιζονη.Δεν θελει μεγαλο χρονικο διαστημα..:worry:

Καλησπερα να ρωτησω, το review λεει πως η τροφη κανει ΚΑΙ για στειρωμενες γατες αλλα στο σαιτ της εταιρειας και οπου αλλου εψαξα δε βρηκα κατι να το επιβεβαιωνει αυτο.Λεει πως ειναι για ολα τα σταδια απο μικρο μεχρι ενηλικο.Αλλα ποσο σιγουρο μπορει να ειναι πως κανει για στειρωμενα γιατι πιστευω πως εχει αρκετα λιπαρα % σε συγκριση με αλλες τροφες για στειρωμενα.
Εκτιμω την φιλοσοφια της Οριτζεν και τα καλα της συστατικα και θα ηθελα πολυ να την ξεκινησω μιας και εχω ενα στειρωμενο αρσενικο και μια στειρωμενη θηλυκια και ενα μικρο σε αναπτυξη και θελω να τα καλυψω κ τα 3.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα. Επειδή έχω κι εγώ στειρωμένο γατί,θηλυκό όμως τη δοκίμασα την όριτζεν και της την έδινα για αρκετό καιρό.Είναι όντως καλή αλλά έχει πολύ λίπος και αν το γατί μένει μέσα και δε βγαίνει έξω να καίει θερμίδες παχαίνει! Κι η δικιά μου πάχαινε..οπότε της πήρα την ακάνα που είναι της ίδιας εταιρείας και πιο φτηνή και είδα διαφορά.Επίσης της δίνω λίγο λιγότερο απ' όσο γράφει για τα κιλά της για να τη διατηρώ στο επιθυμητό βάρος. Όλοι μου λένε ότι για στειρωμένη και χωρίς να βγαίνει έξω είναι πολύ καλή!
Νομίζω ότι με την ακάνα θα τα καλύψεις και τα 3 γατιά...το μικρό που είναι σε ανάπτυξη θα μπορούσε να τρώει όριτζεν αλλά αυτό εξαρτάται από σένα. Και με την άλλη μια χαρά θα είναι πάντως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξερω πως ειναι πολυ καλες τροφες και οι 2 αλλα χρειαζεται οξινο Ph ο αρσενικος να αποφυγει τις ουροληθιασεις , θα το εχει με την Ακανα? Οσο για την ποσοτητα δεν ειναι ευκολο να τα περιορισω..τρωνε ο ενας του αλλου!

Και εγώ πήρα να δοκιμάσω αυτή την ξηρά, σαν εμφάνιση δεν μου πολυάρεσε, πολύ σκούρα, σχεδόν σαν μαύρη, και η μυρωδιά αρκετά άσχημη. Ο γάτος μου δε, που δεν είναι δύσκολος στο φαγητό δεν την άγγιξε, μόνο όταν πείνασε αρκετά. Αλλά έχω ακούσει ότι είναι μια καλή ξηρά, ελπίζω να είναι όντως καλή και να μην προκαλέσει κανένα πρόβλημα λόγω υψηλής πρωτεϊνης και ελπίζω να αξίζει τα λεφτά της γιατί είναι λίγο τσουχτερή...:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν γνωρίζω τόσες λεπτομέρειες σχετικά με όξινο ph κλπ,θα πρέπει να δεις τι γράφει πάνω ή να στείλεις ένα ιμειλ με τις απορίες σου στην εταιρεία...δεν μπορεί θα υπάρχει τμήμα ανάλογο που να απαντά στους καταναλωτές.

Όσο για την ποσότητα είναι στο χέρι σου κι επιμένω σ'αυτό...πόσο δύσκολο είναι να τρώνε ταυτόχρονα σε διαφορετκά δωμάτια για να μην τρώει
ο ένας του άλλου;

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα ποσοστα αλατων της Royal Canin Young Male,που απευθυνεται σε στειρωμενους αρσενικους:
Calcium (%) 1.17 Chlorine (%) 1.3 Copper (mg/kg) 24.0 Iodine (mg/kg) 3.3 Iron (mg/kg) 190.0 Magnesium (%) 0.07 Manganese (mg/kg) 80.0 Potassium (%) 0.8 Selenium (mg/kg) 0.17 Sodium (%) 0.9 Zinc (mg/kg) 233.0
και τα αντιστοιχα της Acana Prairy Feast:
Protein .....................................35 % Fat ..........................................19 % Fiber ..........................................3% Calcium .................................. 1.3 % Phosphorus ............................. 1.1 % Omega-6................................. 2.5 % Omega-3 ................................ 0.3 % Taurine ................................... 0.5 % Magnesium ........................... 0.08 % Carbohydrate ...........................24 %

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back