εντυπώσεις από την everclean
Καταρχήν να πω ένα γεια σε όλο το φορουμ μια και γράφω για πρώτη φορά, παρ' όλο που σας διαβάζω καιρό.
Την everclean τη χρησιμοποιώ εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Κατά καιρούς δοκίμασα τις: less track, hevy duty, και activbloc. Τα άλλα δύο είδη επειδή είναι αρωματικά δεν τα παίρνω μιας και δεν αρέσουν τα αρώματα καθόλου στις τρεις γατούλες μου. Δεν υπάρχει καμία ορατή διαφορά μεταξύ τους, εκτός του ότι η heavy duty είναι ελάχιστα πιο ψιλή.
Είμαι πολύ ευχαριστημένη σε γενικές γραμμές, αλλά πρέπει να παρατηρήσω ότι
πάντα έβρισκα άμμο έξω από το καλάθι γιατί κολλάει στα πατουσάκια τους και τη μεταφέρουν ακόμα κι αν έχω χρησιμοποιήσει την less track.

Το πρόβλημα αυτό σταμάτησε από τότε που έβαλα ειδικό πατάκι έξω από τη σκάφη τους. Βρήκα την ησυχία μου.

Βγαίνοντας από την τουαλέτα τους μένουν εκεί όλοι οι κόκοι και δεν τους κουβαλάνε μέσα στο σπίτι.
Για όσους έχουν την τουαλέτα έξω στο μπαλκόνι μια καλή λύση για να μην βρέχεται η άμμος, είναι οι τουαλέτες με κάλυμα που έχουν πορτάκι.
Επίσης πρέπει να παρατηρήσω ότι πρέπει να βάζεις
γεναία δόση στην τουαλέτα τους για να μην υπάρχει το φαινόμενο της λάσπης στον πάτο. Άλλωστε και στις οδηγίες λέει ότι πρέπει να βάζεις τόση ώστε
να έχει βάθος τουλάχιστον 5 εκατοστά.

Έτσι τα ούρα τους γίνονται σβώλοι και αφαιρούνται πανεύκολα με το φτυαράκι.
Οπώτε με καθημερινό καθάρισμα της τουαλέτας που μοιράζονται και τα 3 γατιά μου, χρειάζομαι μία συσκευασία των 6 κιλών κάθε 1,5 εβδομάδα. Όταν χρησιμοποιούσα catsun έπρεπε να την αλλάζω εξ' ολοκλήρου κάθε μέρα με αποτέλεσμα να ξοδεύω πολύ περισσότερα χρήματα κι ας είναι πιο φτηνή.
Στη φίλη mariapap και σε όσους έχουν μωρά γατάκια πρέπει να πω ότι η everclean αλλά και οποιαδήποτε άλλη άμμος που κάνει σβώλους
απαγορεύεται. Περιέχουν μπετονίτη και τα μωρά έχουν την τάση να τρώνε την άμμο με αποτέλεσμα αυτή να στερεοποιήται στα εντεράκια τους. Έχουν πεθάνει πολλά μωρά έτσι.

Καλύτερη λύση για όσους έχουν μωρά γατιά είναι να χρησιμοποιούν προϊόντα που είναι σε μορφή χαλικάκι και δεν πήζουν. Μετά τον τέταρτο πέμπτο μήνα όμως που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν σωστά την τουαλέτα είναι οκ.