Premium Ever Clean

Εγω χρησιμοποιω την catsαn και τη βρισκω πολυ καλη.
Ισως γκρινιάζει ομως για αλλο λογο οταν σκαβει, και οχι εξαιτιας της αμμου. Αποπαρασιτωση εχει γινει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι. Με το που τον πήρα πήγαμε Αίλουρο και μας τα έκαναν όλα τα απαραίτητα.... Σήμερα θα πάρει και την δεύτερη δώση Banmith και πέρνει και παστούλα για την δυσκοιλιότητα.... Πρέπει να του αλλάξω την άμμο ε? Η άμμος ήταν κάτι που δεν σκέφτηκα ότι μπορούσε να του κάνει κακό...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οταν εχουν ακομα παρασιτα πονάνε πολυ οταν πηγαινουν τουαλέτα. Γι αυτο φωνάζει.

Ρώτησα για την άμμο και όλα καλά, δεν υπάρχει κίνδυνος για την συγκεκριμένη:) ... Όσο για την γκρίνια θα κάνει και το επαναληπτικό τις αποπαρασίτωσης σήμερα και βλέπουμε... Ευχαριστώ Ισμήνη!!:)

Cris δεν ήθελα να σε τρομάξω άδικα και συγγνώμη που άργησα να απαντήσω.:redface:
Κοίταξα τις σημειώσεις μου και είδα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο τέλος του πρώτου μήνα μόλις δηλαδή σταματήσει η μαμά τους να τα καθαρίζει και πρωτο-αντικρύσουν άμμο. Ο δικός σου γατούλης είναι μεγαλύτερος οπότε δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Άλλωστε είναι μια συμπεριφορά που δεν έχουν όλα τα γατομωράκια. Από τα 7 μωρά της Ζουζούς μου, θεώρησαν γκουρμεδιά την άμμο (χαλίκι για την ακρίβεια) μόνο τα 3:lol:.
Αν και οι περισσότεροι γιατροί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί, το έχω διαβάσει από πολύ παλιά σε διάφορα fora του εξωτερικού. Έχει μια λογική σε ότι αφορά άμμο που πήζει και κάνει σβώλους. Αλλά αυτό ισχύει για πολύ μικρά γατάκια.
Βλέπω ότι σου διευκρίνησαν και από τον Αιλουρο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη άμμο.
Οπότε μετά το επαναληπτικό της αποπαρασίτοσης όλα θα είναι μια χαρά:cool:

Όπως και να'χει σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις!!:)
Τον παρατήρησα πάντως και ευτυχώς δεν την τρώει την άμμο... μόνο παίζει με τους σβόλους και τους διαλύει και κάνει όλο το σπίτι χάλια!!:mad: Το χαζό μου...:P

Chris μήπως να δοκιμάσεις άλλη άμμο που να μην κάνει σβώλους?
Δεν ξέρω, εγω πάντως την Ever clean μια φορα τη δοκίμασα και δεν μου αρεσε καθολου. Κολλουσε στα ποδια τους, και παρολο που η λεκανη ειναι στο μπαλκονι, ολο το σπιτι ειχε γεμισει αμμο.

Όντως γεμίζει το σύμπαν άμμο, αλλά την άμμο που μου σύστησες δεν την βρήκα στο Πετ-σοπ που ψωνίζω και η άλλη επιλογή για να την βρώ είναι να πάω στο μεγάλο πράσινο πετ-σοπ που πουλάει ζωάκια και μετά την τελευταία φορά που πήγα δεν θέλώ να ξαναπατήσω εκέι!:mad: Είστε και μακριά εσείς για να μου συστήνατε πετ-σοπ με αυτή την άμμο... Κάποιος από νότια προάστεια να προτείνει κανένα πετ-σοπ που να την έχει, υπάρχει???

Εγώ είμαι υπερ της κρυσταλλικής άμμου. Είναι αρκετά χοντρή και δεν μπαίνει στα πατουσάκια για να την μεταφέρουν (αν κι επειδή τους αρέσει τοσ κάψιμο, πετάνε αρκετή έξω) και έχει λιγότερο καθάρισμα. Μαζεύεις μόνο τα "χοντρά". Στοιχίζει από το petshop που ψωνίζω 6 ευρώ η συσκευασία και για ένα μόνο γατάκι θα χρειαστεί να την αλλάζεις όλη κάθε 20 μέρες περίπου τώρα το καλοκαίρι. Το δικό μου petshop κάνει delivery. Δεν έχεις κάποιο κοντά που να εξυπηρετεί και να μην είναι το "μεγάλο-κακό-πράσινο-petshop"? Γιατί δε δοκιμάζεις?

Τα δικά μου ΔΕΝ πάνε στην κρυσταλλική.........

Eγω την αγοράζω απο το super market. Ο ΑΒ εχει και η Προμηθευτικη επίσης. Ασπασία 6 ευρω τα πόσα κιλά?

Θα σε γελάσω! Ή 3 ή 5. Είναι τόσο ελαφριά που δεν καταλαβαίνεις... Πάντως χθες μου έφεραν 5 συσκευασίες Χ 6 ευρώ = 30 ευρώ και υπολογίζω να περάσω για τα 2 αμμοδοχία με 2 γατιά εκ των οποίων το μικρό πολύύύύύ χε...κο μέχρι τέλος Αυγούστου. Αν σκεφτείς τον κόπο που γλυτώνεις από το να καθαρίζεις και τα στερεοποιημένα ούρα μια χαρά το βρίσκω.

Αν ας πούμε είναι 5 κιλά 5χ6 συσκευασίες=30 κιλά. Οσο πηρα μια catsan των 15 κιλών, 15 ευρω. 1 κιλό αμμου=1 ευρω.(την 15 κιλη την πηρα απο το pet shop).
Ευτυχως τα δικα μου δεν ειναι πολυ "παραγωγικά". Τσισα αυτη την εποχη κανουν ελάχιστα.
Εκεινος που ειναι μηχανη παραγωγης ειναι ο Βαλεντινο...

Eπισης στον Μαρινόπουλο υπάρχει μια αμμος δικη του που στοιχιζει 3 ευρω τα 8 κιλά. Ειναι ποιότητας Frieskies.

Αν σκεφτείς τον κόπο που γλυτώνεις από το να καθαρίζεις και τα στερεοποιημένα ούρα μια χαρά το βρίσκω.
Δηλαδή Ασπασία, τα ούρα δεν τα καθαρίζεις καθόλου; Απλώς πετάς όλη την άμμο κάθε 20-30 μέρες;
(ρωτάω γιατί εμείς μέχρι στιγμής μόνο το κλασικό χαλικάκι Friskies έχουμε χρησιμοποιήσει...)

Οχι καθαριζεις τα ουρα και τα υπολοιπα που εχουν σχηματισει σβωλους καθημερινα, αλλα καθε 20 μερες περιπου πετας ολη την αμμο.
Αν κι εγω τωρα που περασαν οι διαροιες της Αργυρως δεν την πεταω ολη καθε 20.

Δηλαδή Ασπασία, τα ούρα δεν τα καθαρίζεις καθόλου; Απλώς πετάς όλη την άμμο κάθε 20-30 μέρες;
(ρωτάω γιατί εμείς μέχρι στιγμής μόνο το κλασικό χαλικάκι Friskies έχουμε χρησιμοποιήσει...)
Όχι Αλίκη! Η κρυσταλλική αποροφάει τα ούρα και τα αποξηραίνει. Απλά όσο τη χρησιμοποιείς από λευκοί οι κρύσταλλοι γίνονται κίτρινοι. Όταν πια κιτρινίσουν εντελώς θέλουν αλλαγή. Είναι οργανική το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να την πετάξεις στην λεκάνη της τουαλέτα και να διαλυθεί (προσωπικά δεν το έχω επιχειρίσει) ή να την θάψεις στο χώμα και να διαλυθεί χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον;)

Οχι καθαριζεις τα ουρα και τα υπολοιπα που εχουν σχηματισει σβωλους καθημερινα, αλλα καθε 20 μερες περιπου πετας ολη την αμμο.
Αν κι εγω τωρα που περασαν οι διαροιες της Αργυρως δεν την πεταω ολη καθε 20.
Αυτό ισχύει στην απλή άμμο και όχι στην κρυσταλλική...:hmm:

Αφού λέτε ότι έχει στον Βασιλόπουλο δεν έχω παρά να πάω και να ρίξω μιά ματιά! Δεν είχα σκεφτεί να κοιτάξω εκεί και έχω το MEGA AB δύο στενά από το σπίτι!!:up: . Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τώρα μένει να δώ αν θα του αρέσει. Άντε μπας γλιτώσουμε το χράτσα-χρούτσα όποτε περπατάμε!:P

Όχι Αλίκη! Η κρυσταλλική αποροφάει τα ούρα και τα αποξηραίνει. Απλά όσο τη χρησιμοποιείς από λευκοί οι κρύσταλλοι γίνονται κίτρινοι. Όταν πια κιτρινίσουν εντελώς θέλουν αλλαγή.
Κατάλαβα... Και δεν μυρίζουν καθόλου, ε; Νομίζω αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσουμε, ελπίζω μόνο ν' αρέσει και στην Αρήθα :greycat: (η οποία είναι μανιακή του σκαψίματος -μιλάμε για εντατικές ανασκαφές κάθε φορά- και της καθαριότητας -αν δεν έχω καθαρίσει την άμμο κάθεται από πάνω και γκρινιάζει)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back