Ismini
Διάσημο μέλος
Ισως γκρινιάζει ομως για αλλο λογο οταν σκαβει, και οχι εξαιτιας της αμμου. Αποπαρασιτωση εχει γινει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cris
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
cris
Εκκολαπτόμενο μέλος
... Όσο για την γκρίνια θα κάνει και το επαναληπτικό τις αποπαρασίτωσης σήμερα και βλέπουμε... Ευχαριστώ Ισμήνη!!

Κοίταξα τις σημειώσεις μου και είδα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο τέλος του πρώτου μήνα μόλις δηλαδή σταματήσει η μαμά τους να τα καθαρίζει και πρωτο-αντικρύσουν άμμο. Ο δικός σου γατούλης είναι μεγαλύτερος οπότε δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Άλλωστε είναι μια συμπεριφορά που δεν έχουν όλα τα γατομωράκια. Από τα 7 μωρά της Ζουζούς μου, θεώρησαν γκουρμεδιά την άμμο (χαλίκι για την ακρίβεια) μόνο τα 3
.Αν και οι περισσότεροι γιατροί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί, το έχω διαβάσει από πολύ παλιά σε διάφορα fora του εξωτερικού. Έχει μια λογική σε ότι αφορά άμμο που πήζει και κάνει σβώλους. Αλλά αυτό ισχύει για πολύ μικρά γατάκια.
Βλέπω ότι σου διευκρίνησαν και από τον Αιλουρο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη άμμο.
Οπότε μετά το επαναληπτικό της αποπαρασίτοσης όλα θα είναι μια χαρά

cris
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τον παρατήρησα πάντως και ευτυχώς δεν την τρώει την άμμο... μόνο παίζει με τους σβόλους και τους διαλύει και κάνει όλο το σπίτι χάλια!!
Το χαζό μου...
Ismini
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω, εγω πάντως την Ever clean μια φορα τη δοκίμασα και δεν μου αρεσε καθολου. Κολλουσε στα ποδια τους, και παρολο που η λεκανη ειναι στο μπαλκονι, ολο το σπιτι ειχε γεμισει αμμο.
cris
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είστε και μακριά εσείς για να μου συστήνατε πετ-σοπ με αυτή την άμμο... Κάποιος από νότια προάστεια να προτείνει κανένα πετ-σοπ που να την έχει, υπάρχει???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Ευτυχως τα δικα μου δεν ειναι πολυ "παραγωγικά". Τσισα αυτη την εποχη κανουν ελάχιστα.
Εκεινος που ειναι μηχανη παραγωγης ειναι ο Βαλεντινο...
Ismini
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Δηλαδή Ασπασία, τα ούρα δεν τα καθαρίζεις καθόλου; Απλώς πετάς όλη την άμμο κάθε 20-30 μέρες;Αν σκεφτείς τον κόπο που γλυτώνεις από το να καθαρίζεις και τα στερεοποιημένα ούρα μια χαρά το βρίσκω.
(ρωτάω γιατί εμείς μέχρι στιγμής μόνο το κλασικό χαλικάκι Friskies έχουμε χρησιμοποιήσει...)
Ismini
Διάσημο μέλος
Αν κι εγω τωρα που περασαν οι διαροιες της Αργυρως δεν την πεταω ολη καθε 20.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όχι Αλίκη! Η κρυσταλλική αποροφάει τα ούρα και τα αποξηραίνει. Απλά όσο τη χρησιμοποιείς από λευκοί οι κρύσταλλοι γίνονται κίτρινοι. Όταν πια κιτρινίσουν εντελώς θέλουν αλλαγή. Είναι οργανική το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να την πετάξεις στην λεκάνη της τουαλέτα και να διαλυθεί (προσωπικά δεν το έχω επιχειρίσει) ή να την θάψεις στο χώμα και να διαλυθεί χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλονΔηλαδή Ασπασία, τα ούρα δεν τα καθαρίζεις καθόλου; Απλώς πετάς όλη την άμμο κάθε 20-30 μέρες;
(ρωτάω γιατί εμείς μέχρι στιγμής μόνο το κλασικό χαλικάκι Friskies έχουμε χρησιμοποιήσει...)

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Αυτό ισχύει στην απλή άμμο και όχι στην κρυσταλλική...Οχι καθαριζεις τα ουρα και τα υπολοιπα που εχουν σχηματισει σβωλους καθημερινα, αλλα καθε 20 μερες περιπου πετας ολη την αμμο.
Αν κι εγω τωρα που περασαν οι διαροιες της Αργυρως δεν την πεταω ολη καθε 20.

cris
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τώρα μένει να δώ αν θα του αρέσει. Άντε μπας γλιτώσουμε το χράτσα-χρούτσα όποτε περπατάμε!
aretha
Περιβόητο μέλος
Κατάλαβα... Και δεν μυρίζουν καθόλου, ε; Νομίζω αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσουμε, ελπίζω μόνο ν' αρέσει και στην Αρήθα :greycat: (η οποία είναι μανιακή του σκαψίματος -μιλάμε για εντατικές ανασκαφές κάθε φορά- και της καθαριότητας -αν δεν έχω καθαρίσει την άμμο κάθεται από πάνω και γκρινιάζει)Όχι Αλίκη! Η κρυσταλλική αποροφάει τα ούρα και τα αποξηραίνει. Απλά όσο τη χρησιμοποιείς από λευκοί οι κρύσταλλοι γίνονται κίτρινοι. Όταν πια κιτρινίσουν εντελώς θέλουν αλλαγή.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool