Purina pro-plan-Αfter care

και....έχει κ ανόργανα άλατα,μαγιά
κ στα πρόσθετα θειικός χαλκός 12mg/kg αντιοξειδοτικά κ συντηριτικά πρόσθετα ΕΕ
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

α!!!!:redface: σορι....
Στα συστατικά έχουμε κ λέμε: (οπως τα γράφει στη συσκευασιά θα τα γραψω μη κανω καμια πατατα και γελαμε :lol:)
Δημητριακά,Κρέας και ζωικά παράγωγα (ελαχ.4%Γαλοπούλα)
Εκχυλίσματα φυτικών πρωτεινών
Παράγωγα φυτικής προέλευσης (ελαχ.1%πολτός τεύτλου,ελαχ.0,05άλευρο ελαιοκράμβης)
Λαχανικά (ελαχ.0,5%καρότα ελαχ.0,5%σπανάκι ελαχ.0,2%μαιντανός ελαχ.0,5%σικορε)
αυτο το σικορε δεν κτάλαβα τι είναι:hmm:
Αυτά είναι σωστά τα γραψα αυτη τη φορα? :confused:

σωστα ειναι ευχαριστουμε!!!:) αν μας ρωτας ποια απο τις δυο ειναι καλυτερη, η proplan ειναι ανωτερης ποιοτητας απο την tonus..οσο για τα κονσερβακια εγω προσωπικα δεν τα ξερω..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τα έχεις δοκιμασει?τα φακελάκια αυτα το opticat?παθαινουν αμοκ αν αφησω καπου το φακελακι πανε κ πατανε επανω του να βγαλει οτι απεμεινε στα whiskas κ στα υπολοιπα δεν κανουν ετσι:)

purina tonus

τα έχεις δοκιμασει?τα φακελάκια αυτα το opticat?παθαινουν αμοκ αν αφησω καπου το φακελακι πανε κ πατανε επανω του να βγαλει οτι απεμεινε στα whiskas κ στα υπολοιπα δεν κανουν ετσι:)

Η σειρα tonus της purina ειναι η πιο οικονομικη της.Απ'οσο ξερω γιατι επαιρνα εδω και 6 μηνες την proplan,η tonus δεν εχει σειρα για στειρωμενα ζωακια καθως δεν ειναι και τοσο θρεπτικη.Γι'αυτο ειναι και τοσο πιο οικονομικη σε συγκριση βεβαια με τις proplan,hills,royalcanin κτλ.Επειδη ο 8χρονος περσης μου προσφατα περασε ενα προβλημα υγειας και το εψαξα αρκετα προτιμω να πληρωνω πιο πολλα χρηματα και να ειμαι σιγουρη για το ζωακι μου..και οσο περναει ο καιρος διαπιστωσα πως δεν ειναι ετσι αφου υπαρχουν μεγαλυτερες οικονομικοτες συσκευασιες,τρωνε λιγοτερη ποσοτητα αφου ειναι πιο θρεπτικες και το τριχωμα τους ειναι σαν μεταξι..και σταματησα να πληρωνω και συνεχεια τον κτηνιατρο για θεραπειες στα δοντακια τους.
Αυτα ισχυουν και για ξηρα αλλα και κονσερβα τροφη..
O χονρουλης μου με την royal canin παντως ειναι τρισευτυχισμενος..και εγω μαζι!

η tonus εχει και για στειρωμενα..

tonus urinary

η tonus εχει και για στειρωμενα..

Η αληθεια ειναι πως δεν το ειχα ψαξει αρκετα,οτι μου ειπαν στο petshop της περιοχης μου,και τωρα που το εκανα βρηκα πως οντως εχει σειρα urinary.

ναι εχει για στειρωμενα συγκεκριμένα εγω πέρνω την purina tonus sterilized ειναι η συσκευασία με την μωβ γραμμή κ την purina tonus urinair με την πράσσινη γραμμή που είναι τελείως φυτική αλλα το κανω για να αλλαζουν που κ που γευση καμια φορα τα ανακατευω κιολας κ αμα ριξω κ λιγο pro plan εκει ειναι που κανουν παρτυ!!Αλλα στο πετ σοπ ρωτησα για κονσερβουλα ή φακελακι κ μου είπαν οτι σε τέτοια μορφη τροφη για στειρωμενα δεν υπαρχει :( εσεις τι πέρνετε σε κονσερβούλα?:hmm:

ναι εχει για στειρωμενα συγκεκριμένα εγω πέρνω την purina tonus sterilized ειναι η συσκευασία με την μωβ γραμμή κ την purina tonus urinair με την πράσσινη γραμμή που είναι τελείως φυτική αλλα το κανω για να αλλαζουν που κ που γευση καμια φορα τα ανακατευω κιολας κ αμα ριξω κ λιγο pro plan εκει ειναι που κανουν παρτυ!!Αλλα στο πετ σοπ ρωτησα για κονσερβουλα ή φακελακι κ μου είπαν οτι σε τέτοια μορφη τροφη για στειρωμενα δεν υπαρχει :( εσεις τι πέρνετε σε κονσερβούλα?:hmm:

Η κτηνιατρος μου μας ειπε πως σε κονσερβα μπορουν να τρωνε τα παντα (δεν υπαρχει ειδικη δηλ. για στειρωμενα) το προβλημα ειναι με την ξηρα τροφη.Βεβαια με ενημερωσε πως αν κοιταξω τα διατροφικα στοιχεια στις ευρειας καταναλωσης κονσερβες θα καταλαβω γιατι δεν ειναι οτι καλιτερο μπορω να δωσω στα ψιψινια μου (αλλα τις κονσερβες hills & purina felix που δοκιμασα δεν τις πλησιασαν καν!)ΟΠοτε που κ που τους δινω 1 ετσι σαν λειχουδια αλλα η βασικη τους τροφη ειναι η ξηρα.Η αγαπημενη τους (ειναι πολυ ιδιοτροπα) ειναι μια με κυνηγι της gourmet.

α ωραία αν δεν υπαρχει πρόβλημα :D απλα όλοι μου έλεγαν να μη τα δίνω κονσερβούλα γιατι έχει πολύ αλατι που κανει κακό στα στειρωμένα κ δε θα μπορόυν να κάνουν τσισακια κ τέτοια πράγματα αλλα δεν γινόταν να το τηρίσω γιατι κανουνε τούμπες όταν βλέπουν κρεατάκι κ γίνονται αξιαγάπητα (κ χοντρα...αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία :P) ναι ξεφυγα λιγακι....σορι...άσχετο...αλλα μηπως ξέρει κάποιος πως ξεκινάμε καινούργιο θέμα στο forum?:blink:

παιδια, δεν ειναι ολες οι κονσερβες καλης ποιοτητας, πολλες εχουν ακομη και χρωμα ,απειρα συντηρητικα και υποπροιοντα..πρεπει να κοιτατε τα συστατικα που γραφει πανω για να κρινετε ποσο καλη ή κακη ειναι η κονσερβα..
οσο για το θεματακι, πηγαινεις φορουμ, σε οποια κατηγορια θελεις να γραψεις, και πανω αριστερα γραφει καπου νεο θεμα..

απ οτι διαβασα ειναι καλη τροφη σχετικα...
σκεφτομαι να την παιρνω εναλλαξ με την οριτζεν η και να την ανακατευω,τι λετε?

Nα την ανακατευεις δεν το θεωρω καλη ιδεα. Η αναμειξη δυο διαφορετικων τροφων,με διαφορετικα συστατικα και αναλογιες ,πιστευω πως δεν συμβαλλει στο να φανει το αποτελεσμα -καλο ή κακο.

Εναλλαξ ναι ,ειναι οκ σαν ιδεα. Πχ ενα 2μηνο-3μηνο orijen και μετα αντιστοιχα proplan.Αν δεν εχει προβλημα και το ζωο σου.

Προσωπικα δεν βρισκω τον λογο να πληρωνεις καλαμποκια...:whistle: but,u know better!

μωρε στο ψαξιμο ειμαι για νεα τροφη...θα ψαξω να βρω αυτες που μου ειπες...απ οτι βλεπω εισαι αρκετα ενημερωμενος...

αν και παλιο το θεμα,εδω και μερες εχω παρει τη συγκεκριμενη τροφη,ειμαι ευχαριστημενη οσων αφορα τη γευση γιατι και τα 3 γατονια μου την τρωνε,περισσοτερο η τουιτυ.ο μοναδικος αρσενικος ο ριρης,περασε πριν 20 περιπου μερες,ουρολογικο προβλημα,του δινω ακομα cd hills κροκετες και φακελακια,η κτηνιατρος μου ειπε,οτι απ την αναλυση ουρων κλπ που καναμε,οτι εκτος απ τη χιλς μπορει να τρωει οποιαδηποτε τροφη για στειρωμενες γατες κι επειδη εχω τρεις,ζωη να χουν,πηρα την προ-πλαν.λετε να εχω προβλημα στο μελλον με τον ριρη,αν σταματησω τις χιλς;του δινω ακομα χιλς αλλα τσιμπολογαει και προ πλαν με τα αλλα.
εχω κανει πολλα λαθη στο παρελθον με τις τροφες τους,λιγο το οτι ειμαι ανεργη,λιγο το οτι ειχα πολλα γατια μεσα αλλα και εξω απ το σπιτι,τα ταιζα φρισκις και γουισκας:redface:.και οσα γλυτωσα απο τροφες τα εδωσα σε γιατρους,τελικα δε συμφερει,αλλα αμα δε σε περνει τι να κανεις;πλεον ειμαι αποφασισμενη να τους δινω εστω μια καλης ποιοτητας ξηρη τροφη,κι ας τρωνε λιγοτερο απο πριν,εξαλλου προσεξα οτι χορτενουν με αυτην και τρωνε οντως πιο λιγο απ τις φθηνες.στην μια θηλυκη ομως που θελει και κονσερβες,της πηρα και γκουρμε να εχει γιατι αλλιως θα φαει εμενα :),τα αλλα δυο δεν τρωνε γκουρμε,μονο η μια θηλυκη.ανχωνομαι γμτ,εχει κανεις αποψη προσφατη για τη συγκεκριμενη τροφουλα;δε θελω να ξαναπαθουμε τα ιδια με τον ριρακο(τις χιλς δε θα του τις κοψω ποτε,απλα τρωει και προπλαν να ξηγιομαστε).;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λίιιγο παλιό το θέμα,αλλά μιας που πήρα αυτή την τροφή τώρα ας γράψω εντυπώσεις. Χθες που ήταν η πρώτη μέρα που την έδωσα στη Λούνα,την έφαγε σχετικά με όρεξη,ανακατεμένη όμως με rc. Σήμερα που μείωσα λίγο την ποσότητα της rc για να κάνω σιγά σιγά την αλλαγή, ούτε να την φτύσει! Έχει πάρει τις κροκέτες,τις βγάζει από το μπολάκι της και παίζει!Συγκεκριμένα,πήρα αυτή με γεύση σολωμό! Και η Λούνα είναι το πιο κοιλιόδουλο πλάσμα του πλανήτη, δεν ξέρω γιατί της κακοφάνηκαν αυτές! Παρόλο που έχουν και πιο έντονο το άρωμα του ψαριού και γενικά μυρίζουν περισσότερο γατοτροφή από τη royal! :P Στα αδέσποτα θα την πασάρω αν δεν την φάει μου φαίνεται:P Στα συστατικά της είναι λίγο-πολύ ίδια με την royal, δηλαδή αρκετά ποιοτική τροφή για τα γατούνια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν την αφήσεις να πεινάσει λογικά θα αναγκαστεί να φαει. Βεβαια απο τη δικη μου εμπειρια δεν αλλάζεται ευκολα η RC σε κατι αλλο. Την προτιμάνε τα άτιμα. Εμενα επειδη ειναι και κακομαθημένη προτιμά νηστικη αν δεν της βαλω RC.:whistle:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλέ ναι,κάτι βάζουν στην rc και κολλάνε μ' αυτή, είμαι σίγουρη! :P Εδώ της είχα πάρει Acana και ούτε την πλησίαζε! Τώρα την συνήθισε, δεν είχε και άλλη επιλογή :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back